|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#2121 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 965
|
pa može i to, imamo to kraj Branimirove. ali košta, kao i sve drugo.
|
|
|
|
|
|
#2122 | |
|
BANNED
Likes (Received): 5
|
Quote:
![]() Prostori ispod nadvožnjaka djeluju vrlo negativno i treba ih izbjegavati. Bolje nasip s mnogo prolaza tamo gdje je komunikacijski koridor potreban. |
|
|
|
|
|
|
#2123 |
|
;)
Likes (Received): 1424
|
Da, kako izgledaju prostori ispod ovo malo nadvožnjaka koje imamo, bože me prosti, još nam samo to fali.
|
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Nikakvo dizanje pruge ne dolazi u obzir, treba stvar riješiti jednom
za svagda, a to je spuštanjem pruge. Da, skuplje je, ali puno bolje rješenje.
|
|
|
#2125 | ||
|
BANNED
|
Quote:
Quote:
Da, to će možda tvoji praunuci pokrenuti. Ali ti si ionako rekao da nam pruge ne trebaju. |
||
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
Quote:
kako nam izgledaju stadioni, stare dvorane, škole, ceste, još nam samo nove fale...
|
|
|
|
#2127 | ||
|
Ignorira pesimiste
|
Quote:
Quote:
Iako je po meni bolje spuštanje pruge pod zemlju, jer se onda dobije ogroman slobodan prostor i grad se jednostavno provjetri, dok se dizanjem pruge dobiju samo cestovni koridori i pokoji parking. Tvoju opciju s nasipima već imamo i ona je najgora. |
||
|
|
|
|
|
#2128 |
|
.
Likes (Received): 8
|
treba razmišljati i daleko u budućnost, kada neće bit nafte niti dizela, a vlakovi će biti isključivo pogonjeni strujom. tada ukapanje neće biti problem s obzirom na dizel vuču. a do tada vlakovi iz Splita ili Zagorja na ulazu u Zagreb promjene lokomotivu u električni i bok.
ja ne znam o tehnologiji, al pretpostavljam da ima i lokomotiva koje su dizelašice i imaju pomočni elektromotor i pantograf koje mogu koristiti u zatvorenom prostoru? čisto da dođu do ukopane stanice |
|
|
|
|
|
#2129 |
|
;)
Likes (Received): 1424
|
Usporedba ti nema veze s vezom. Ovo što si nabrojao izgleda očajno zbog neodržavanja, a prostor ispod nadvožnjaka je valjda neki sveti gral svakog grafitera i huligana, moraju ga odmah uništiti i pošarati, ajde sad zamisli što bi bilo kad bi ih imali po čitavome gradu. Južna prilazna rampa Mosta mladosti je obnovljena prije 2 godine, mjesec dana kasnije je već sve uništeno, zašarano, puno smeća, odvratno.
|
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
.
Likes (Received): 8
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2131 |
|
Ignorira pesimiste
|
U svakom slučaju ta pruga je samo ucrtana. Ali ne bih previše vjerovao mudrolijama IGH. Oni su nas već počastili lijepom kolekcijom svojih fantazija.
|
|
|
|
|
|
#2132 | ||
|
BANNED
|
Quote:
A Zapadni kolodvor je problem, onaj prelaz preko pruge je stalno zatvoren. Komunikacija između ta dva dijela je stvarno nikakva. Ali i tu se stvar može jeftinije rješiti prekrajanjem Zapadnog kolodvora u stajalište i podizadnjem na vijadukte. Ali opet, uvjet je izgradnja zapadne obilaznice da se eliminira teret i pruga u centru bude isključivo za putničke vlakove. Quote:
Ali nafte će biti još jako dugo, 100-200 godina sigurno (možda će auti postati električni, ali za industrijsku primjenu će se i dalje koristiti). |
||
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Hrvatsko Zagorje
Likes (Received): 20
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
...
Likes (Received): 1026
|
Quote:
Za taj novac se onda može napravit 1 metro linija koja je milijun puta korisnija Zagrebu. Naravno o tome nitko ne priča, čak idu izjave da Zagrebu to ne treba jer je Zagreb ima predivan i funkcionalan javni prijevoz tramvajima i autobusima. Vrlo mudro i vizionarski... ![]() A kad se sad ne razmišlja o metrou dok je grad na rubu milijun stanovnika ne znam kada će se početi....
|
|
|
|
#2135 |
|
Ignorira pesimiste
|
Reče mudrijaš iz Splita, u kojem je pruga ukopana prije 30 godina. Razmisli prije nego ispališ ovakvo nešto.
Pruge u većim urbanim središtima se moraju maknuti jer guše grad. To nisu nikakve naše mudrolije, već tako misle i svi stručnjaci koji vide dalje od svoje guzice. |
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
...
|
Quote:
2. Daj mi ti stručnjače objektivne razloge po kojima pruga guši grad i po čemu je moj prijedlog sa denivelacijom kritičnih točaka kriv? 3. Ja baš mislim da ti stručnjaci koji bi ukopavali prugu u Zagrebu misle na svoju guzicu.
|
|
|
|
#2137 |
|
Ignorira pesimiste
|
Objektivni razlozi:
- Pruga i nasipi dijele grad već više od 100 godina. Oni su i psihološki i stvarno podijelili grad na dva dijela i totalno otežali komunikaciju pješaka i vozila između centra i ostatka grada. Uzmi si kao primjer samo dio od Savkse do Držićeve. Imaš dva pješačka pothodnika i jedan podvožnjak za automobile, onaj na Miramarskoj. Također, i u širem području ima vrlo malo prolaza. Na taj način ljudi troše i svoje vrijeme i gorivo da bi došli do adekvatnog prolaza ispod pruge. Uklanjanjem pruge uštedjelo bi se i vrijeme i novac. A dobio bi se ogroman prostor koji bi se mogao iskoristiti za ceste, parkirališta, parkove, šetališta, pa čak i za gradnju zgrada. - U svim ozbiljnijim urbanističkim studijama koje sam čitao predviđa se uklanjanje prige, bilo dizanjem na vijadukte bilo ukopavanjem. Al ne, ne treba to nama... |
|
|
|
|
|
#2138 |
|
...
|
Ja ne kažem da to nisu problemi ali smatram da je PRESKUPO i trenutno bacanje novaca cijelu prugu ukopavati... zatko kažem da se kritične točke mogu denivelirati novim prijelazima, ili pješačkim ili cestovnim. Dakle dijelove dignuti na višu razinu a ne sve ukopavati, uložiti milijarde i na kraju imati par pješačkih prijelaza i neku cestu više, to godinama isplaćivati.... a imati gotovo isti javni prijevoz koji je puno veći problem.
|
|
|
#2139 |
|
Ignorira pesimiste
|
Denivelacija kritičkih točaka je kao da komarac ubode slona. Problem je kapitalni i tako se mora i rješavati.
Dilema nije "ili spuštanje pruge" ili "poboljšanje javnog prijevoza". Oboje su nužnost. |
|
|
|
|
|
#2140 | |
|
BANNED
|
Quote:
|