daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old December 10th, 2012, 05:51 PM   #3041
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Likes (Received): 1043

Ova ti je dobra.

stric no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 10th, 2012, 06:06 PM   #3042
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Emperor Diocletian's Avatar

Likes (Received): 760

Quote:
Originally Posted by stric View Post
You are so wrong!

http://www.ljubljana.si/si/mol/novice/76906/detail.html

http://croatia.hr/hr-HR/Naslovna/Vij...lcMTI5NQ%3D%3D
Ako gledamo po glavi stanovnika, Ljubljana šije Zagreb debelo po broju turista.
Ja volim napraviti i usporedbu s Bratislavom, koja je upola manja, i koja je bila trašno siromašan grad, ali se znatno promijenila, napravila pravi skok na svim područjima. Pazi, oni su 2006 imali 686,201 posjetitelja. Dakle kao Zagreb danas. Očito je da Zagreb ima enorman potencijal za rast. No znamo i sami da potencijal ne znači ništa bez svjesne odluke i akcije. Vjerujem da će gradska vlast kod nas sjediti na dupetu kao i do sad, ali da će broj turista rasti sam od sebe, kao i dosad. No uz niz aktivnosti i dobre politike, napredak bi mogao biti veći.
Emperor Diocletian no está en línea   Reply With Quote
Old December 10th, 2012, 06:25 PM   #3043
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Bratislava ima jednu veliku prednost, nalazi se tik do Beča.
Slažem se da Zagreb ima veliki potencijal i da je potcijenjen. Predviđam ulaskom u EU eksploziju po pitanju broja turista. Ipak žalosno je da nisu u stanju popločati Grič, srediti Radićevu... Za lovu koju godišnje daju npr. Dinamu mogli bi srediti cijeli centar.
Old December 10th, 2012, 06:26 PM   #3044
vet
User

vet's Avatar

Quote:

Jao.
Old December 10th, 2012, 06:29 PM   #3045
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Dobro vet, možda ja malo sporije kopčam, ali reci mi što je točno tu smiješno?
Old December 10th, 2012, 06:31 PM   #3046
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1118

Vjerovatno je to mislio kao "burn". Al istina, mislim da to nitko ne spori. Sigurno ih barem pola turista posjeti zahvaljujući Beču.
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old December 10th, 2012, 06:33 PM   #3047
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Emperor Diocletian's Avatar

Likes (Received): 760

Quote:
Meni se čini da joj je to mana.

Quote:
Slažem se da Zagreb ima veliki potencijal i da je potcijenjen. Predviđam ulaskom u EU eksploziju po pitanju broja turista. Ipak žalosno je da nisu u stanju popločati Grič, srediti Radićevu... Za lovu koju godišnje daju npr. Dinamu mogli bi srediti cijeli centar.
Vizualno uređenje grada je jedna od bitnih stvari. Dakle moraju se popločati ulice, urediti fasade, zatim uvesti počasna garda na Markovom trgu, mora se poraditi na promociji, osmisliti vizualni identitet, slogan itd.
No mene zanimaju i druge stvari, poput gradnje kongresnog centra o kojem više nitko ni ne govori. U gradu ni danas nemaš pristojne kongresne dvorane velikog kapaciteta, a to je vrlo bitno za razvoj kongresnog turizma.
Emperor Diocletian no está en línea   Reply With Quote
Old December 10th, 2012, 06:33 PM   #3048
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bratislava
Quote:
Bratislava, glavni je i s otprilike 460.000 stanovnika[1] najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km).
Old December 10th, 2012, 06:34 PM   #3049
vet
User

vet's Avatar

Ne kažem da to nije prednost; ali bokte, kad sam to pročitao sam puknuo, ni sam ne mogu precizno pojasniti. Dobivati turiste preko nekog drugog grada, hm.
Old December 10th, 2012, 06:34 PM   #3050
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Za lovu koju godišnje daju npr. Dinamu mogli bi srediti cijeli centar.
A to što nas Dinamo promovira u čitavome svijetu kroz svoju igru u Ligi prvaka i kroz prelijepi stadion na kojem igraju i koji je čudo tehnike jer ima čak i podno grijanje pa se može igrati i kad pada snijeg? To za tebe nije ništa?
Old December 10th, 2012, 06:36 PM   #3051
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by vet View Post
Ne kažem da to nije prednost; ali bokte, kad sam to pročitao sam puknuo, ni sam ne mogu precizno pojasniti. Dobivati turiste preko nekog drugog grada, hm.
Kod nas gotovo sve agencije nude advent paket Beč i Bratislava i jako su popularni, aj mi reci koliko bi ljudi samo iz Hrvatske posjetilo samo Bratislavu, bez Beča? Najmanje 99% manje, bez pretjerivanja. Tako je vjerovatno i u drugim zemljama. Bratislavi je Beč najveći adut.
Old December 10th, 2012, 06:38 PM   #3052
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Quote:
Originally Posted by Emperor Diocletian View Post
Meni se čini da joj je to mana.

Vizualno uređenje grada je jedna od bitnih stvari. Dakle moraju se popločati ulice, urediti fasade, zatim uvesti počasna garda na Markovom trgu, mora se poraditi na promociji, osmisliti vizualni identitet, slogan itd.
No mene zanimaju i druge stvari, poput gradnje kongresnog centra o kojem više nitko ni ne govori. U gradu ni danas nemaš pristojne kongresne dvorane velikog kapaciteta, a to je vrlo bitno za razvoj kongresnog turizma.
Normalno da treba izgraditi kongresnu dvoranu. Ali centar se može urediti za sitnu lovu, a taj dojam jako puno igra. Kad bi grad ulagao samo 10 milijuna kn godišnje za popločavanje u centru, što je smiješan novac za Zagreb, za svega nekoliko godina sve bi bilo sređeno...
Old December 10th, 2012, 06:48 PM   #3053
Optimus pr1me
Registered User

Optimus pr1me's Avatar

Likes (Received): 85

Treba osvježit zvonimirovu..full ju osvježit .. fasade sredit...odjebat onu odvratnu živicu po sredini popravit pločnik...treba osvejžit mihanovićevu i dat joj neko značenje...to se očito može samo ako se pruga makne pod zemlju i spoji se grad sa parkovima i ostatkom pravog sadržaja..., treba žičaru instalirat... za početak ovo... jel kaj ce ljudi doc u zagreb otic od glavnog do trga ..od trga malo po gornjem gradu pa nazad na cvjetni i opet do glavnog.... lol
Old December 10th, 2012, 06:53 PM   #3054
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Normalno da treba sve srediti, ali kreće se od centra i glavne turističke rute. Kad se to sredi, tek onda se ide dalje. Nije ni u Pragu širi centar sređen kao uži centar. Zna se što donosi lovu.
Old December 10th, 2012, 08:47 PM   #3055
Powers 1791
I am back!

Powers 1791's Avatar

Likes (Received): 1130

Quote:
. Kad bi grad ulagao samo 10 milijuna kn godišnje za popločavanje u centru, što je smiješan novac za Zagreb, za svega nekoliko godina sve bi bilo sređeno...
Stricek, eto vidis da bi pinkice za to bilo bez obzira kaj grad donira Dinamo.

Prema tome Dinamu se nema nista ukidati.

Gmaz liked this post
Powers 1791 no está en línea   Reply With Quote
Old December 10th, 2012, 09:18 PM   #3056
stric
Što me gledaš?!

stric's Avatar

Treba dragi Powers, ja sam zato da gradovi i općine ne financiraju profesionalni sport u HR!
Neka grade stadione, dvorane, igrališta isl. i financiraju amatere s nekoliko stotina tisuća kuna i rad omladinskih škola, a ne da financiraju profesionalne klubove. To neka radi privatni kapital i to onoliko koliko mu je po volji i(li) mogućnosti.
Old December 10th, 2012, 09:34 PM   #3057
oakwood....
Registered User

oakwood....'s Avatar

Likes (Received): 527

Quote:
Prilikom ovogodišnjeg posjeta Sloveniji, tur. vodič nam je pričao sljedeći slučaj: turisti idu posjetiti turistički Hrvatsku, slijeću u Sloveniji na aerodrom, te im Slovenci organiziraju jednodnevni izlet,recimo u Postojnu ili na Bled. Ako ja sad ovim lažem, onda je vodič lagao nama,(stim da nevidim razloga, govoriti takve neistine) tako da ako se susjedima isplati samo jedan dan otrgnuti nama, zašto se nebi i nekome drugome isplatilo, a koliko vidim to nije iznimka, već pravilo. Znači borba za svakog turista, i za svako noćenje.
Old December 10th, 2012, 09:44 PM   #3058
vet
User

vet's Avatar

Quote:
Originally Posted by oakwood.... View Post
Prilikom ovogodišnjeg posjeta Sloveniji, tur. vodič nam je pričao sljedeći slučaj: turisti idu posjetiti turistički Hrvatsku, slijeću u Sloveniji na aerodrom, te im Slovenci organiziraju jednodnevni izlet,recimo u Postojnu ili na Bled. Ako ja sad ovim lažem, onda je vodič lagao nama,(stim da nevidim razloga, govoriti takve neistine) tako da ako se susjedima isplati samo jedan dan otrgnuti nama, zašto se nebi i nekome drugome isplatilo, a koliko vidim to nije iznimka, već pravilo. Znači borba za svakog turista, i za svako noćenje.
Ma dobro je sve to. Zapravo sam samo replicirao na isticanje prednosti jednog glavnog grada, blizina prema drugom gradu koji nije ni u istoj državi. Vonja mi previše na defetizam i lijenost. Valja nešto svoje napraviti, imati inicijaciju i ambicije, a ne vući se za repovima drugih (gradova).

(primjerice pogledajte Potzdamer, morske orgulje u Zadru; uređivanje i izgradnja modernoga i proširivanje turističke zone što bi privlačilo na svome)

Ako nisi obdaren sa strarim zgradama ideš na novo.

Last edited by vet; December 10th, 2012 at 09:49 PM.
vet no está en línea   Reply With Quote
Old December 10th, 2012, 09:55 PM   #3059
oakwood....
Registered User

oakwood....'s Avatar

Likes (Received): 527

Quote:
Ma dobro je sve to. Zapravo sam samo replicirao na isticanje prednosti jednog glavnog grada, blizina prema drugom gradu koji nije ni u istoj državi. Vonja mi previše na defetizam i lijenost. Valja nešto svoje napraviti, imati inicijaciju i ambicije, a ne vući se za repovima drugih (gradova).

(primjerice pogledajte Potzdamer, morske orgulje u Zadru, te eventualno uređivanje i izgradnja modernoga i proširivanje turističke zone što bi privlačilo na svome)
Ma kužim te stari moj, ali meni ti to više izgleda kao borba za svakog gosta, a ne kao da se netko vuče za nekim. Veća mi je lijenost primjer našeg grada, koji ne radi dovoljno u inozemstvu na svome predstavljanju i promociji.
Možda se varam, ali mi se čini da bi mogao puno više poraditi na tome planu, evo još jedan primjer: koliko ljeti turista prolazi pored Zagreba na putu za more, a koliko ih se odlući sići sa autoputa i posjetiti Zagreb? Mislim da bi samo sa tim turistima Zagreb mogao dobiti značajno više posjeta, odnosno noćenja.
Old December 11th, 2012, 03:45 PM   #3060
burt1991
Registered User

burt1991's Avatar

Likes (Received): 15

Meni nije jasno što ekipa vidi u Bernardiću. Taj se lik stalno progurava po novinama, nisam od njega čuo niš pametno osim ispraznih fraza...
burt1991 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
car je drug komunist, car je velika komunjara, car nezna hrvaški, planska gradnja, sarcastic airlines, savska opatovina, sesvecan lista erotiku, sopnica-jelkovec, zabonz moj čoek

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules