|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Zabonz ,rodijače
...svaka ti čast na dretviodlično posloženo za početak. Tvoja vizija je hvale vrijedna i samo nastavi sa ovom dretvom... ![]() btw....neznam kako se ovdje omaklo al , evo ja sam produzio Vukovarsku po "planu" do naselja Sopnica-Jelkovec i samim tim rasteretio i Slavonsku i Av. Dubravu / Zagrebačku / Branimirovu ![]() Nama na istoku grada nije ni približno u ovoj varijanti neka frka u prometu kao na zapadu grada. Smatram da zapad grada jos uvijek i u ovoj varijanti ima deficit u prometnoj infrastrukturi.Inače, od svih "mojih" želja najradije bi vidio za početak: 1. Mali (za početak još 3-4 poslovnjaka) cluster oko Radničke/Heinzelove ![]() 2. Zagrebčanka u visokogradnji sa bar 2 towera (130m i 100m) ![]() 3. Bar jedan novi most na Savi (Jarun) i produženje Vukovarske do Sopnice uz ogranak na av. Gojka Šuška preko Branimirove ![]() 4. Kongresni centar 5. Poravnjanje starog Trnja sa zemljom i početak velikog plana za novi centar Zagreba!!!! ![]() Sa ovih 5 točaka bi bio zadovoljan do 2015-17.g. Ove varijante dalje su sve u opticaju !!! ![]() Btw.........glede projekcije stanovništva, ako realno pogledamo od početka 80-tih godina prošlog stoljeca , Zagreb se vrti u istom krugu +- 40-50 tisuča ljudi tako da i u idučih 30 godina ne očekujem nikakav poseban prirast. Možda max. 30-50 000 + na sadasnje stanje! Glede samog prstena, tu postoji veća vjerovatnost bržeg rasta stanovništva zbog manjih cijena parcela i jeftinije gradnje i doprinosa ![]() ŽiFila ZabonZ dretva
|
|
|
#22 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
+ naravno projekt Zagreba na Savi uz gradnju hidroelektrana te rušenja nasipa. Atraktivna površina koju bi Zagreb time dobio je neprocjenjiva.
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
SuperMod
|
ockej...evo da ja napišem svoju viziju.
prvo stari Zagreb. 1. fasade apsolutno sve obnovoljeve unutar žute linije: ![]() 2. osvijetliti slijedeće trgove. -Jelačić plac -Tomislavac -Rooseveltov -Maršala Tita -Žrtava fašizma -Trg burze -Zrinjevac -Cvjetni -Kaptol i katedralu -Markov trg ![]() 3. tramvaji da su svi TMK2200 + još novi model. 4. više podzemnih garaža i manje autiju parkiranih na cestama. 5. povećati pješačku zonu za 200% ![]() 6. želio bih vidjeti malo bolje uređene parkove, tipa onih francuskih u versaillesu. zamislite ovo na tomislavcu ![]() ![]() ok, to je to što se tiče starog zagreba, idem sad malo pripremit materijale za nebodere i CBD.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ruralan
Likes (Received): 581
|
ja sam malo skromniji...
ja bi za početak malo sredio grad, uveo reda i rješio se (na dobrobit svih) svih starčara u cijelom gradu... čime bi se oslobodilo prostora za onako lijepe investicije, male ili veće suvremene zgrade... paralelno bi se rješavale fasade (masonac je lijepo označio...možda čak i malo šire, ali ono je prioritet)... bilo bi fora kad bi dobili dva područja za neboderčiće (ja ne bih pretjerivao s visinom) tony je spomenuo mostove... zagreb na savi ![]() očekujem i rješavanje nekakvog metroa, lake željeznice... nadam se da ćemo u sljedećih 40 godina dobiti i nešto ovkvo... ![]() ![]()
|
|
|
#25 | |
|
I come in peace \V/
Likes (Received): 0
|
Quote:
![]() 2001 Census Hrvatska je imala 4.4 million sad ima 4.55 million. 5.7 million je jako moguce i mislim da si prilicon pessimistic, zakaj, Kak bu Dr Phlox rekal, Optimism, Optimism my Captain! (star trek enterprise, broken bow)
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
Quote:
U ovom priopćenju dana je procjena ukupnog broja stanovnika Republike Hrvatske na razini županija za razdoblje od 2004. do 2008., procjena stanovništva sredinom 2008. na razini države prema spolu i pojedinačnim godinama starosti te prema spolu i dobnim skupinama na razini županija. Prema procjeni sredinom 2008. Republika Hrvatska imala je 4 434 508 stanovnika, što je 1 474 ili 0,03% manje nego prethodne godine. Usprkos smanjenju ukupnog broja stanovnika, sedam županija bilježi lagani porast stanovništva. U odnosu na procjenu prethodne godine, najveći pad broja stanovnika zabilježen je u Ličko-senjskoj županiji, 591 ili 1,16% dok je najveći porast zabilježen u Zadarskoj županiji, 1 613 ili 0,93%. Udio žena u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske 2008. iznosi 51,8%, a muškaraca 48,2% te je takav omjer u većini županija, a najveći je u Gradu Zagrebu gdje je udio ženskog stanovništva 53,5%. Udio fertilnog kontingenta u ukupnome ženskom stanovništvu kontinuirano opada te u 2008. iznosi 45,6%. Udio mladog stanovništva (0 – 19 godina) u ukupnom stanovništvu na razini države kontinuirano opada i u 2008. iznosi 21,34%. Navedeni udio najveći je u Požeško-slavonskoj županiji, 24,4%, a najmanji je u Primorsko-goranskoj županiji, 17,4%. .... Stanovništva starog 65 i više godina u odnosu na ukupno stanovništvo najviše ima u Ličko-senjskoj županiji (23,5%). Za razliku od 2007. gdje je navedeni udio ispod 16% zabilježen u samo dvije županije (Zagrebačka i Međimurska), u 2008. bilježi se i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U 2008. nastavlja se kontinuirano starenje stanovništva. Prosječna starost ukupnog stanovništva Republike Hrvatske iznosi 41,0 godina. Nerazmjer dobno spolne strukture stanovništva očit je i u prosječnoj starosti stanovništva. Tako za muškarce iznosi 39,2 godine, a za žene 42,6 godina starosti. Proces starenja stanovništva ima uzlaznu tendenciju te se indeks starenja stanovništva u odnosu na prethodnu godinu povećao za 2,1 i iznosi 105,2%. ... Osnovna škola, 2008. 1. razred 38.345 2. razred 42.561 3. razred 43.600 4. razred 45.851 5. razred 48.617 6. razred 50.108 7. razred 48.263 8. razred 49.125 ... GOD. Živorođeni Umrli Prirodni prirast 1950----95174---47080----48094 1960----76154---41361----34795 1970----61103---44148----16955 1980----64909---49639----15270 1990----53869---51752----2117 2000----43746---50246----6500- 2007----41910---52367----10457- Koeficijent starosti u Hrvatskoj(starima se smatraju ljudi iznad 60 godina) GOD. Ukupno Žene Muškarci 1881-----15%----17,6%--12,1% 1991-----17,7%--21,0%--14,3% 2007-----22,2%--25,5%--18,7% 2009. 37 403 rodjenih, 44 641 umrlih, prirast -7 238 (zaključno sa 10-tim mjesecom) 2008. 36 699 44 522 -7 823 2007. 34 762 44 392 -9 630 |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
I come in peace \V/
|
Quote:
Quote:
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
||
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
Moraju se ljudi malo više voliti ali za to trebaju i uvjete i povjerenje u budućnost. Ja prvi pravim četiri komada ako bude prilike.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
I come in peace \V/
|
that's the spirit
|
|
|
|
|
#31 |
|
BANNED
|
5,7 milijuna za 40 godina??? e ovo je definitivno glupost godine... NHF
postat ću vam sutra jednu tablicu sa procjenama stanovništva do 2031., moram ju skenirat... past ćemo na 4,1 milijun ako se nastave ovakvi trendovi... |
|
|
|
|
|
#32 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Pustimo statistiku i pogledajmo viziju Zahine opere u Dubaiu koja je otkazana,zamislite to na onom spominjanonm umjetnom otoku u Savi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unutrašnjost
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ruralan
|
ma meni ova hadid ide na živce... lako je njoj crtkarat ove šalabrajzle, treba nać lolu koji će ovo izvest... da mi neko dođe s ovakvim nečim stero bi ga u 3 ...
...i onda se nađe frajer koji to izvede, izorganizira, sprovede u djelo, sa hrpom ljudi i njih nitko ne ferma ni 5% nego to je djelo zahe hadid... ma moš si mislit
|
|
|
#34 | |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Sve je to točno ali ti ne možeš zamisliti koliko bi to značilo HR arhitekturi kojoj sve više fali "svježe krvi" i ne mislim na nover arhitkete već na druge stvari.
Otprilike bi značlaj takve građevine bio jednak značaju dužedve palače za Veneciju. A uvij naravno možemo ostati vjerni našim prokušanim arhitektima i dobivati rugla poput MMSU-ua |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
;)
Likes (Received): 1102
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
ruralan
|
Quote:
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
Likes (Received): 29
|
Imamo mi sasvim dobrih , mladih i originalnih arhitekata kojima je arhitektura mnogo više nego samo posao, ali nekako se uvijek kod tih većih i potencijalnih wow ostvarenja izaberu neki dinosauri.
Što se tiče vizije razvoja Zagreba mislim da bi trebalo ići na neki novi centar grada što se tiče određenih funkcija kao što su poslovna i kulturna, a i znanstveno tehnološka te administrativna, one bi se dale smjestiti u taj projekt Zagreb na Savi. Dobar primjer je za kulturno i tehnološko onaj park u Valenciji, s kojom se Zagreb može usporediti i po veličini, tako nešto ali još i veće napravio sa Zagrebom na Savi. Druga stvar su parkovi koji se u novijem razdoblju (izuzev Bundeka) ne zamišljaju, a kamoli grade. Treće je razvoj kvartova jer je Zagreb previše ograničen na centar, kvartovi su vrlo nezanimljivi i nedostaje im sadržaja, mislim da bi više novca trebalo usmjeriti na projekte kvartovskih zajednica. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
;)
Likes (Received): 1102
|
Ma jebeš to, to ti je kao kod kod glazbenih zvijezdi i njihovih producenata. Producenti imaju svu lovu, često i više nego same zvijezde, ime i ugled, a imaju i privatnost i ne moraju se skrivati od ludih obožavatelja i snimatelja.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
I come in peace \V/
|
Quote:
want one ![]() ![]()
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| car je drug komunist, car je velika komunjara, car nezna hrvaški, planska gradnja, sarcastic airlines, savska opatovina, sesvecan lista erotiku, sopnica-jelkovec, zabonz moj čoek |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|