|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 | |
|
ruralan
Likes (Received): 585
|
Quote:
![]() daleko od toga, treba nama u zagrebu takva nekakva zgrada... imali smo priliku sa plesom, a izgleda ništa od toga...
|
|
|
|
#42 | |
|
patolog
Likes (Received): 63
|
Quote:
dijasporu se mora reklamirat da se cim vise od njih/nas vrate. 380.000(novi) imigranti od 5.700.000 stanovnika je zbilja puno.to je kljuc za savjesnu politiku. meni je najludje da je centar zagreba i na neki nacin rub grada. sela ispod sljemena imaju velik potencijal za kvalitetnu izgradnju. |
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
SuperMod
|
dobro, jel bi bilo dosta više sa tim stanovništvom i procjenama?
![]() ja sam iz dosade nabrzaka sklepao 2 moje vizije. jedna je monolit, a druga je obnovljeni vjesnikov neboder (inspiracija mi je bila deutsche bank u sydneyu) ![]()
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Cylon
Likes (Received): 174
|
Quote:
|
|
|
|
#45 |
|
BANNED
Likes (Received): 14
|
Nije previše vezano ali vizija jest,evo dokaza da most Bundek po dizajnu nije baš miljama daleko od mode
Ovo je neki Caltravin most http://www.archdaily.com/wp-content/...ry-528x396.jpg |
|
|
|
|
|
#46 |
|
BANNED
|
Evo malo mostova od Shigeru Bana
ovo je natkriveni pješački http://www.treehugger.com/Qingpu-Ped...n-Bridge-3.jpg a ovakve mostove bi trbealo koristiti prilikom uređenja Savice http://wvcarch64.files.wordpress.com...perbridge1.jpg |
|
|
|
|
|
#47 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Dakle osim proširivanja Zagreba, volio bi vidjeti rušenje fašističke zgradurine i repliku bolleove zgrade na Trgu, vraćanje stare dobre Vode u izvornom obliku, rušenje nebodera i okolne dvije zgrade te izgradnju projekta sličnog MGZ-u na istom mjestu u starom dobrom AU stilu. U trenutku izgradnje te zgrade ne bi imale nikakvu povijesnu vrijednost ali za 30-50 godina više nitko ne bi znao da su današnje nakaze ikad stajale na Trgu.
![]() Zamislite nešto ovakvo sa ulazom prema Trgu na mjestu današnjeg nebodera. Trg bi tad bio bombonček. |
|
|
|
|
|
#48 | |||
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Mislim da je.
Quote:
Quote:
Ne znam bas da je nuzno i potrebno toliko inzistirati na pjesackim zonama. Negdje bi ih mogli dodati i s tim se slazem, ali bas ocekivati da bude vecina centra pjesacka zona je malo iluzorno i nadasve nepotrebno (da ne kazem da to nije niti fizicki moguce). Inace s ostalim prijedlozima se slazem. Quote:
.
|
|||
|
|
|
|
|
#49 | |
|
BANNED
|
Quote:
Fuj fuj. |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Out of time
Likes (Received): 6
|
Kakve veze ima sad postoji li u Becu neboder u centru ili ne s tim uklapa li se Neboder na Trg ili ne? Po meni se uklapa savrseno (pogotovo sad kad je obnovljen) i upravo to sto "ne postoji nigdje" takvo nesto moze biti prednost Zagreba. Tocnije postoji takvo nesto i u drugim europskim gradovima, ali nije uobicajeno. Pada mi na pamet recimo Antwerpen...Kaj se tice te druge strane osobno mi uopce ne smeta njezin izgled i ne mislim da bi je trebalo mijenjati. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Registered User
Likes (Received): 118
|
Neboder mi je predobar i odlično se uklapa. Kad smo kod Beča- na Stephan Platzu preko puta katedrale je nova građevina, istina ne neboder ali to ne mijenja puno
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
BANNED
|
Što pričate o Jelačiću?Pa meni je on,osim one fašističeke zgrade koja je jeziva i možda bi jedino trebalo srušitit,a Jelačić nbez nebodera nije Jelačić.Ne znam nije mi taj neboder nešto ružan.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
Likes (Received): 182
|
Sad mi je neboder bas guba i daje neki stih trgu ,al prije obnove
dajte dinamita vamooo
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
ruralan
Likes (Received): 585
|
meni je osobno bitno da je zgrada uređena, s lijepom fasadom, lijepim krovom... neovisno u kojem vremenu je izgrađena... ostalo je sporedno... rušio bih samo ono što je zapušteno, derutno, prljavo, jadno, nikakvo... shvaćate što hoću reć...
kad su zgrade uredne i čiste, pravilno održavane... jedno pored drugog mogu stajati apsolutno različiti stilovi iz apsolutno različitog vremena...
|
|
|
#56 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
Upravo to. Kad nebi bilo nebodera trg bi izgubio onaj velegradski štih. Svi smo navikli da je tu i po meni bi bilo katastrofa da je umjesto njega nekakva trokatnica. Zerg, teško da ćeš naći istomišljenika na ovakvom "skyscraper" forumu lol
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
BANNED
|
![]() ![]() Ma gle to je samo moje mišljenje. Smatram i dalje da bi trg bio puno ljepši da umjesto današnjih modernističko-fašističkih nakaza imamo ovo: ![]() i ovo: .E sad tko veli suprotno il je slijep ili mu nisu sve na mjestu ![]() A vezano uz neboder totalno smatram da mu tamo NIKAKO nije mjesto jednostavno zato što iskače, upada u oči ali na nikako pozitivan način. Dapače, mnogo ljudi izvana s kojima sam se znao ovako preko foruma dopisivati smatra da je nakarada. Ali stvar je u tome što smo se mi jednostavno navikli na njega. A da odaje dojam velegrada - to je čista glupost. Odaje dojam da se komunjara dobro napio i rekao; ajd idem ja usred povijesne jezgre krknut neboder da se pokaže da ja to mogu! Bedira me možda još više što je na tom mjestu i u dvadesetima ili tridesetima bio predviđen neboder a komi bastard je jedva dočekao... I sad imamo šansu popravit stvari pogotovo u slučaju ban centra i naravno glavonje će napraviti sranje tj neće napraviti ništa čime bi malo oplemenili centar. A jebiga, klasika. Last edited by Zerg; January 22nd, 2010 at 05:26 PM. |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
SuperMod
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Registrirani korisnik
Likes (Received): 311
|
@Zerg
Ok, kužim na prvoj slici bi puuuno bolje stajala takva zgrada danas, ali ne kužim na kaj si mislio na drugoj??? Ovakve kućice pristaju Samoboru ili nekom selu a ne zagrebu. Toliko o tvom poimanju velegrada ![]()
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
BANNED
|
Ne te zgrade već ova zgrada s kupolama
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| car je drug komunist, car je velika komunjara, car nezna hrvaški, planska gradnja, sarcastic airlines, savska opatovina, sesvecan lista erotiku, sopnica-jelkovec, zabonz moj čoek |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|