|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#1121 | |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 765
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Registered User
Likes (Received): 188
|
Hepec hvala na linku.
|
|
|
|
|
|
#1123 |
|
Registered User
Likes (Received): 188
|
Ja mislim da ste obojica u pravu i da treba gurati obje filozofije paralelno
|
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Što me gledaš?!
Likes (Received): 1048
|
Pa neće Zg nikad ni biti ozbiljna konkurencija velikoj trojci AU carstva, ali može puno toga napraviti da uzme puno više od kolača, nego uzima sada. Objektivno Zg iz vremena kad sam ja bio u njemu (prije 10 i više godina) i Zg danas nisu za usporedbu. Tada nije bilo Japanaca, Španjolaca, Amerikanaca ITD., a sad ih je pun centar. Pomak je očigledan, ali nedovoljan, treba to još puno bolje. Mislim da je najvažnije uložiti puno više u reklamu.
![]() They love old world old cities!
|
|
|
|
|
|
#1125 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Dokle god je postojeća garnitura na čelu, dotle većih pomaka neće biti. Ovo što Zagreb proživljava zadnjih 20 godina je kriza kakve nije bilo 70 godina prije. Točno - grad zaista jest ljepši [ako gledamo isključivo uži centar] ali kaos koji vlada urbanizmom, pokradena lova i nedostatak bilo kakve kreativnosti - e to je ono što je aktualna gradska vlast podarila Zagrebu.
Uz budžet i potencijal koji je dotični imao, Zg je mogao biti sređen, kvalitetan i zanimljiv grad. I nama samima, i turistima. |
|
|
|
|
|
#1126 |
|
Ignorira pesimiste
|
Naravno da Zagreb može uzeti dio kolača velikoj trojci, ali Zagreb treba graditi identitet na nečemu drugome, a ne na frazetini "mali Beč" ili "lošija verzija Beča". Zagreb ima svoju autohtonu kulturu, svoj štimung, i to treba njegovati i isticati, pa će to i turisti znati prepoznati. Trebamo nuditi i poticati stvari koje su ovdje izumljene ili su karakteristične za naš grad, a ima ih koliko hoćeš, a ne furati spiku "Ovakve zgrade su pravili i u Beču, samo veće i ljepše".
|
|
|
|
|
|
#1127 |
|
BANNED
|
Točno to.
|
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Ignorira pesimiste
|
Kriva dretva.
|
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Socijalac
Likes (Received): 0
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#1130 |
|
BANNED
|
Problem je što nema alternative. Bilo bi je da se mi na forumu skupimo i osnujemo svoju stranku. Emperor može biti gazda financija
|
|
|
|
|
|
#1131 |
|
SuperMod
|
lijep video, dobra je prezentacija
|
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Registered User
Likes (Received): 18
|
Kaže voditelj s BBC-a da je Zagreb small city of million. Englezi imaju takvih na bacanje pa im je to mali grad. Ne bi da su Kinezi u pitanju.
|
|
|
|
|
|
#1133 |
|
L'enfant terrible
Likes (Received): 9
|
Pa za Britance je to relativno mali grad, posebno što je glavni grad:
London - 7,8 milijuna, 12 milijuna metro area Birmingham - metro area cca. 3,7 milijuna Manchester - metro area 2,6 milijuna Glasgow - metro area 2,55 milijuna Liverpool - metro 1 100 000 Bristol - metro 1 000 000 Edinburgh - metro 778 000 Newcastle - metro 880 000
|
|
|
|
#1134 |
|
Ignorira pesimiste
|
Pa ni za njih nije mali grad jer bi bio na 7. mjestu.
|
|
|
|
|
|
#1135 |
|
;)
Likes (Received): 1148
|
Nisu svi gradovi od milijun stanovnika iste veličine, neki su manji, neki veći, na to se mislilo. Zagreb je definitivno mali, za jedan glavni grad i premali. Pod veličinom koja je važna za jednoga turista se ponajprije misli na područja u kojima se ima što vidjeti, a kod nas je to tek majušna povijesna jezgra i par mjesta u Novome Zagrebu, ništa više. Turiste, pa čak ni same stanovnike Zagreba, ne zanimaju naselja spavaonice u kojima nema baš nikakvih sadržaja. Neki gradovi koji imaju i manje stanovnika od Zagreba, imaju nekoliko puta veću površinu koja je turistički zanimljiva. Zbog toga po meni Zagreb ne može biti zanimljiv koliko bi mi željeli. Ljudi u Zagreb prvenstveno svraćaju jer nosi titulu glavnoga grada. Da nije glavni grad, Zagreb bi imao manje turista od Siska, jednostavno je kronično besadržajan, dosadan i nezanimljiv.
|
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Ignorira pesimiste
|
Ukratko Zagreb nije mali grad već je siromašan sadržajima, posebno onim turističkim. A o tome već godinama tupimo.
|
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
L'enfant terrible
|
Quote:
+ gotovo sve ono što je Sarki rekao
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 907
|
Ja se neslažem s tobom,ja mislim da Zagreb nema mal centar i malo toga za ponudit.Vi jednostavno živite u tom gradu pa ga nedoživljavate tako.Ja sam u sat i po jedva obišao i uslikao ono što moraš vidjet svaki put kad dođeš u Zg.Tipa Zrinjevac,glavni trg,katedralu,lotrščak i markov trg.Zagreb ima dalekoo više toga za ponudit nego što mislite,ja bih jednostavno uživao u njemu da tamo živim.Toliko predivnih zdanja,zanimljive povijesti itd..
|
|
|
|
#1139 | |
|
L'enfant terrible
|
Quote:
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Lega s Juga 2
Likes (Received): 907
|
Quote:
|
|
|
![]() |
| Tags |
| car je drug komunist, car je velika komunjara, car nezna hrvaški, planska gradnja, sarcastic airlines, savska opatovina, sesvecan lista erotiku, sopnica-jelkovec, zabonz moj čoek |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|