|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 |
|
...
Likes (Received): 757
|
Po meni je najispravnije imat aparate za prodaju karata koje su na HR i EN uputama. Uz to i valjane oznake linija na svim stanicama, nema greške. Ali teško da se za to ima love + uvođenjem tih aparata i naš narod bi ima otpor jer je to nešto novo... mada se svugdi u svijetu uredno koristi godinama.
|
|
|
#102 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
Likes (Received): 597
|
Moje iskustvo sa podzemne željezničke u Pragu prije 6-7 dana.Tamo san se voza više nego šta san šeta po gradu jer je prepregušt ![]() Imaš oko 7 aparata velikih ka i oni naš poštanski sandučić.Dvojezični su(češki i engleski).Triba samo stisnit crveni botun na vrhu i cili se aparat prevede na engleski ![]() Pa botuni X-za kartu od 30minuta-dođe 7.5kn (napomena:vlak vozi i preko 150km/h tako da si s jednog kraja grada na drugi za max 6-7 minuta.Tj. u Splitu bi sa tim u pola sata moga 3 puta ić sa Duilova do Rive i nazad )X-za kartu od 90min-50CZK=cca 16.5kn (to ti je za otić sa Duilova do Rive,popit kavu,kupit sebi patike,pojist nešto i popričat i nazad doma) X-za dnevnu kartu koja košta cca 35kn X-za tjednu.Ova bi uz dnevnu našem Prometu bila najisplativija X-svaki botun za duža razdoblja....pametno... |
|
|
|
|
|
#103 |
|
...
|
Sve potpisujen jer je također smatran da imaju odličan javni prijevoz u Pragu... al odakle ti da vlak vozi tolikon brzinom
|
|
|
#104 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
imaju displej u vagonima di piše sljedeća stanica,kad se otvaraju vrata i koja je brzina.Voza san se sa njim u predgrađe i najveće pripizdine di su stanice rijeđe pa vozi puno brže.Valja iskoristit dnevnu kartu
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
...
|
A to ti za prigradski vlak... mislia san da govoriš samo o metrou
|
|
|
#106 | |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
Quote:
![]() Ima tri linije (A,B i C). B i C idu dosta dublje ispod A jer prolaze ispod Vltave dok je A baš gradska ![]() A šta se tiće prave željeznice. Prag-Brno za 2h i 37 minuta ![]() ps. ja tek sad vidin koliko Splitu zapravo fali metro a i obična željeznica.Da se metro napravi Promet bi definitivno propa al srića pa metro nebi poveziva istok grada
|
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
...
|
Pretpostavljan da si brzinu vidia na C liniji gdje su novi vlakovi... mada se ja stvarno ne sićan displaya i da su išli tom brzinom a bia san tamo par puta, zadnji put za novu godinu.
![]() Btw sve im linije idu ispod Vltave.
|
|
|
#108 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
vidi stvarno.Onda ne razumin zbog čega su B i C još 15ak metara ispod A
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
...
|
Pa ne znam odakle ti taj podatak, znam da na stanici Muzeum, linija A se nalazi ispod linije C, kao što se vidi i na slici iznad
![]() Možda si vidia prosječnu dubinu ili šta već...
|
|
|
#110 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
onda san pomiša linije ili nešto.Sićan se samo onih ogromnih pokretnih skala čiji se kraj ne vidi u magli dole i tako stalno na prelazu linija.
![]() Valjda je C onda najmanje ukopana
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Vlakovi M1 i 81–71M koji se koriste u Praškom metrou imaju Vmax 90kmh!!!
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
...
|
Meni stvarno sumnjivo di je on vidia te brzine...nisu ni same stanice toliko razmaknute da bi se teoretski mogla i postić takva brzina
|
|
|
#113 |
|
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
|
Da san se ja vozija prvi put u metrou, slika bi taj doživljaj.
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
Onda je to valjda bila reklama za Praha-Brno jer se svugdi vrti kako je to brza vožnja i da triba 2h i 37minuta.Neznan više
...bija san 4 dana a ne godinu a koristija san je i pijan![]() sićan se ovakvih stanica...predobre su ![]() Onaj osjećaj kad je razmak između vlakova neke 3.5 minute.....pa kad iz onog mračnog tunela počme puvat sve jači vitar pa svatiš da vlak dolazi.Pa otvori ona svoja supermoderna vrata,pa ti na zvučnicima reče koja je sljedeća stanica,kad se otvaraju vrata i kad moš preć sa linije na liniju....vrh ![]() ![]() kako jebeno funkcionira ![]() |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Registered User
Likes (Received): 134
|
U Pragu je stvarno prejeben metro, ali mi je bila strava spuštat se onin skalama i tako duboko.
I nemoguće je da ikoji metro ide tako brzo, to je prebrzo i preopasno za tunel. Split nema nikakvu potrebu za metroon, samo za češćin autobusima. Reci mi eto da je metro od Stobreča do centra koliko bi ima stanica? Nema smisla za metro ako je stanica svaku 500 m. Uvest više autobusa, linija i češće polaske, i možda tramvaj i to je dosta.
|
|
|
#116 |
|
...
|
Da je nama par takvih stanica... gradska luka, trg hbz, stinice, brda, dujmovača i solin za početak
![]() Btw kad smo već kod Praga za novu god san bia u hotelu na europskoj aveniji, točno pokraj stanice dejvice... pa malo se provozao tramom na zapad gdje se metro produžuje još nekoliko stanica... jebeno skroz šteta šta nisan iša do kraja linije c na sjever, nove stanice su na slikama predobre iako jako simpatiziram style ovih starih, pravi socijalizam
|
|
|
#117 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
ma vrh vrh vrh
![]() možda jedan brzi vlak Trogir-Split-Omiš.Zamislite koliko bi se ljudi(pogotovo turista liti) kretalo tom linijom sa cijenama ka u Pragu....nezamislivo dobro
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
...
|
zaboravi Omiš, do tamo ne postoji ni cesta kamoli će metro... do Solina za početak je ovo izvedivo dalje s vremenom...
|
|
|
#119 |
|
URBANI JUGOSLAVEN
|
baš čitan po forumu.Ovi je post star 6 godina.Split bi možda bija rekorder
![]() smallest town with a subway in Europe Rennes 206 229 inh metroplitain area 550 000 |
|
|
|
|
|
#120 |
|
...
|
Bit će Dubrovnik
|