|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 144
|
^
Cuva se u depou narodnog muzeja i ostecena je na nekim mestima, ja nisam cuo da je planirano njeno vracanje na originalnu lokaciju prekoputa gradske kuce.. |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
Quote:
Imam osecaj da ce ga samo staviti u zardinjeru pored telefonske govornice. Steta sto ne iskoriste ovaj povod da izmeste parking sa trga. |
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Grad Niš očima jednog turiste
Boravio sam nekih 8 dana u Nišu i Banji, pa rekoh da napravim reportažu kako jedan turista vidi vaš grad.
Saborna crkva ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tvrđava ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hotel Ambasador ![]() Lepe zgrade u Cara Dušana ![]() ![]() ![]() Pešačka zona - Obrenovićeva ulica ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ima još... |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
|
Nastavak...
Nišava ![]() ![]() ![]() Hotel Niški cvet ![]() ![]() Novogradnja na Margeru ![]() Švajcarija ![]() Palata pravde ![]() ![]() Narodno pozorište ![]() Ćele kula Moram da pohvalim multimedijalnu izložbu u Muzeju ![]() ![]() ![]() ima još... |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Registered User
|
Drugi nastavak...
Gradska kuća ![]() Škola čini mi se da u ovoj zgradi postoje dve škole ![]() Restoran Sinđelić ![]() Zgrada Vojnog suda ![]() Trg Kralja Aleksandra ujedinitelja ![]() ![]() Zgrada simfonijskog orkestra ![]() Zgrada na Sinđelićevom trgu čini mi se najviša zgrada u gradu ![]() Zgrada pošte
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
NUSKNVP
Likes (Received): 26
|
Lepe fotke. I kako ti se generalno svidja nas grad?
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
|
i za kraj...
Zgrada Univerziteta u Nišu ![]() Trg Svetog Save Crkva Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene ![]() ![]() Dečje igralište ![]() Česma na trgu ![]() ![]() ![]() Mercator ![]() Sinagoga ![]() Niški polumaraton potpuno sam razočaran odzivom nišlija da isprate ovaj događaj... ![]() ![]() Džamija ![]() Niška banja ![]() ![]() ![]() vrelo ![]() renovirani park ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Slapovi" Radona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Imam još gomilu slika ali bi ste se smorili... toliko od mene... |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Registered User
|
Nisam bio u Nišu 30 godina. Prijatno sam iznenađen gradom, dešavanjima, arhitekturom... Na osnovu priča kolega nišlija sa posla, stekao sam utisak da je grad jako zapušten i mrtav, ali su me očigledno slagali
![]() Recimo, u par dana imali smo seriju koncerata na tvrđavi, niški polumaraton, stalno otvorene izložbe na Medijani, Ćele kuli, Tvrđavi... Svakako može bolje, ali mi se sviđa i ovako |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Reci nam molim te nesto vise o multimedijalnoj izlozbi ako mozes.. ako imas i po neku fotku bilo bi lepo... bas me zanima kako je odradjena... takodje ako imas jos fotki parka iz Niske banje slobodno stavi jer ih ovde jos uvek nije bilo
![]() Sve pohvale za slike |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
Zgrada Vojnog suda
![]() Mala ispravka ovo je zgrada komande vojske Srbije, vojni sud je valjda u njoj. |
|
|
|
|
|
#91 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Toj zgradi bi savrseno leglo jedno lepo ambijentalo osvetljenje...
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Inace takozvana "Zgrada TV5" na bulevaru Z.Djindjica je najvisa zgrada u Nisu. Mada mislim da je soliter iza pozorista koji si slikao drugi. Tako da nisi puno omasio
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Registered User
Likes (Received): 13
|
Svaka čast za slike i baš mi je drago da si stekao bolji utisak o gradu nego što su ti pričale kolege! Generalno bi svi češće dolazili i imali bolju sliku o gradu da nam tu sliku ne kvari utisak okoline autobuske stanice. Ta lokacija treba da bude prioritetna za sređivanje!
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Registered User
Likes (Received): 74
|
Došao čovek i napravio bolje slike nego mi svi zajedno..
Inače, ona narandžasto-siva zgrada nije na margeru već u Dušanovoj ulici. Banju su skockali jako fino, još ove fontane da renoviraju i dobismo najlepši deo u gradu.
|
|
|
#96 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Registered User
|
Quote:
u suštini postavljeno je nekoliko lcd screenova sa tematskim prikazom obeležja Čegarskog boja i hronologijom događaja, kao i jedan touchscreen sa multimedijalnim sadržajem (vidi se na videu šta sam klikao)... Ovo je po evropi standard za prikaz prigodnih (rekao bih populističkih) sadržaja muzejskih postavki, nešto vrlo slično sam video recimo u muzeju FC Barcelona (naravno ovo naše je skromnije) ![]() ![]() snimak baš nije nešto kvalitetan, ali ko hoće može da pogleda http://www.youtube.com/embed/N-ie-uiGqiA Tražio si još slika iz parka banje... ![]() ![]() Park inače još nije potpuno završen, finiširaju zelene površine i imobilijar... baš se intenzivno radi ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Registered User
|
Lepo je sve ovo u banji ali vidim tri propusta.. Prvi nisu postavili ogradu na vidikovcu a na otvaranju su rekli da ce da urade u naredna cetri dana, isto to vazi i za drugi propust a to je kovana ograda koja je trebala da se postavi na drvenom mostu i ona je trebala da ide u paketu sa vidikovcem.. mozda se i sete kad se neko strmekne odozgo..
Treci propust je fontana i to sto mlaznice nisu oblozili necim kao na renderima i zato deluje nedovrseno.. Isto tako bi mogli da zamene i osvetljenje tj. kandelabre i da ga prilagode novom parku, a ne ovako sve tip top odradjeno i samo to ostavlili kako je bilo ranije, nemoguce da je to tolika investicija za grad.. a na slici iznad i u pesackoj ulici staro osvetljenje.. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Registered User
|
Quote:
Što se tiče fontane tu je izgleda veliki problem nanošenje peska u njen sistem. Izgleda da nisu postavljali filtere na ulazima vode u sistem pa su raspršivači zapušeni. Sličan problem imaju i u wellness centru, lepo može da se oseti pesak u jakuzzi-ju. Međutim, ono što je mene poprilično neprijatno iznenadilo je stanje hotela Srbija. Bio sam šokiran. Takvo prelepo zdanje (koliko sam čuo i zaštićeno zakonom) a u tako jadnom stanju. |
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Registered User
|
Oko tog hotela se vodi neki spor, ko sa foruma zna celu pricu nek ti objasni, i zato su radovi stali sto je velika steta jer je na udarnoj lokaciji..
A to za vodu ne znam o cemu se radi, prvi put vidim da je zamucena kao sto je na tvojim slikama.. mozda je povezano sa vremenom, kisom, pa je doslo do zamucenja izvorista.. na prvim slikama koje smo imali ovde iz parka je bila kristalno cista.. A mlaznice na fontani ce klinci da izdrndaju kad otopli i kad krenu da se brckaju tu.. zato se nadam da ce da ih srede i obloze cvrscim materijalom.. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| ниш, niš, nis, tourism |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|