|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| North-East | Североизточен регион Varna, Dobrich, Shumen, Targovishte, Silistra, Razgrad | Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Силистра, Разград |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
tender
Likes (Received): 17
|
на мен не ми харесва изобщо, някои от постройките имат почти офисно звучене и е пренаселено
![]() очаквах нещо много по-свежо! |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
Likes (Received): 199
|
Багери край морето: http://dariknews.bg/view_photo_topic...5484&see_all=1
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
DJ in da neighborhood
Likes (Received): 649
|
Не знам, на мен пък ми харесват рендетата. Има комбинация от овални и правоъгълни форми, които хем ще си пасват със ската, хем ще контрастират с него.
|
|
|
|
#44 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Е кой не би искал бизнес парк на брега?
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
tender
|
цялата концепция на тези рендери въобще не подхождат на град като Варна, а както някой писа като коментар във фейсбук - планирания хотел изглежда като автогара, мол или бизнеспарк! Аз лично искам кррасиви цветни алеи, може с палми и фонтани, в живописен стил, вписващ се в картината на плаж, море, романтика. А какво получаваме - дизайн на мол, бетон и стъкло.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
DJ in da neighborhood
|
Супер, цветя и рози, алеи и фонтани, палмички....ако може и някой будала направо да вложи няколко милиона в това начинание, а после да го подари на гражданите за всеобщо ползване
![]() Айде сега, не пасвало на град като Варна. То щото новото строителство в цялата централна градска част все в един стил е издържано. Такъв брутален микс не съм виждал никъде - навсякъде е пълно с нови блокчета, ама са строени едно към гьотере. Навсякъде само мансарди капандури, надстройки, пристройки, калкани, без паркоместа и т.н. Според мене Варна изпусна момента с новото строителство през последните години, не успя да го въведе в правилната посока, а го остави на самотек.
|
|
|
|
#47 |
|
tender
|
да и затова може да продължим и с с плажа - не ми харесва бетониран така! Може да се направят хотели, но поне да ги направят с подходяща архитектура! Примери има много по черноморието ни - не е като да се налага да измислят топлата вода (наред с мутробарока има и някои много хубави решения). Плажната ивица е масто за почивка и разходка, нужно е да има развлечения и да създава удобство. Дизайнът на този проект е неуместен според мен - все едно са построили някакъв мол на плажа! Неприветливо е и някак корпоративно!
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
DJ in da neighborhood
|
Просто исках да отбележа, че в сравнение с останалото строителство, което се вихри в града, това ми харесва повече
|
|
|
|
#49 |
|
tender
|
те вече естетическите възприятия на нас, жителите на Варна, толкова са се притъпили, че всяко нещо малко по-ново и ни харесва
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
DJ in da neighborhood
|
Е, аз не съм жител на Варна, но често идвам в града и всички нови неща ми правят впечатление. Нали разбираш, че няма как на това място да построят дървени къщички с палмички, а отзад да стърчат сивите бетонни подпорни стени. Няма как.
|
|
|
|
#51 |
|
tender
|
все има как да направят нещо по-добро от този рендер!
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
На мен пък ми харесва. Бетон и стъкло са добра комбинация. По - добре от колкото тенекия и дърво каквото преобладаваше. Ако целия град изглеждаше така щеше да е доста по - добре. Всяка сграда с окачена фасада изглежда прекрасно в сравнение с околните, примери няколко. Е, на плажа няма да има с какво да се сравни и е малко неуместно, но ако вземат да направят така автогарата ще бъде прекрасно.
@maylie: Там каквото и да направят ще е по - добре от сегашното нищо. ![]() Рапонги ще се разраства. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
tender
|
то е ясно, че трябва да се направи нещо, обаче не разбирам тази логика - каквото и да направят?!? Кака така каквото и да направят - това нещо ще стои там още десетки години и трябва да е направено с визия за бъдещето и да пасва на мястото. Какво пречи да променят проекта още навреме и да го направят както трябва, защо трябва да строим нещо, които няма да ни харесва. За какво ни е автогара на плажа! Този дизайн е напълно лишен от въображение, не се различава по нищо от поредния мол, бизнес център, автогара и не се вписва в околната среда и предназначението на мястото изобщо. Още повече тези кутийки са доста често срещани напоследък, не са никак оригинални и смея да твърдя след 20 години ще звучат много ретро.
![]() Казвам всичко това като човек, който харесва Рапонги и дизайна там е хубав, лек, вписва се в мястото и има много релаксиращо въздействие, дори с изкуствените палми отпред. Last edited by maylie; April 26th, 2012 at 08:15 AM. |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Нали знаеш, че за дизайн не се спори, всички сме хора, всеки с вкуса си.
Всяка сграда изглеждаща така ми харесва. Колкото е повече стил "Манхатън", толкова по - добре. (не се сещам как да го нарека този арх. стил, може би специалист ще ни осветли по въпроса) |
|
|
|
|
|
#55 |
|
tender
|
няма нищо от Манхатън в този стил, повярвай ми...живяла съм там няколко месеца
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Registered User
Likes (Received): 27
|
Всички искаме хем укрепване на свлачището, хем да не се застроява, а да се направят само красиви парапети и стълби от плажа към ската, подържана зеленина, свежи палми, по-широка плажна ивица и т.н. И това можеше и да се случи, но знаете ли кога? - когато инвеститор не беше частна фирма, а държавата или общината, и всичко се извършваше респективно с държавни или европейски средства. Не се сещам в световен мащаб коя фирма ще хвърли стотици милиони за нещо, от което няма печалба. Това граничи с лудостта. Не се сърдете на ТИМ, не се сърдете за грозните сгради, които ще изникнат след няколко години, не се сърдете за това, че тази зона най-вероятно дори няма да е достъпна за обикновените граждани. Сърдете се на факта, че липсват всички институции, през общината, до държавата. Защото най-лесно е да се освободиш от ангажимент, а не да го поемеш! Това си беше ангажимент на ДЪРЖАВАТА, както и всички свлачища по черноморието! И колкото и да ми говорят разни хора, именно ДЪРЖАВАТА съсипа Варна като буквално я подари на ТИМ. Така че не проектантите или ТИМ ще са виновни за бетонната джунгла на Алея първа. Можем да си говорим и до утре кой проект е хубав, кой не е и т.н. ... всичко одавна вече е свършило.
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
Likes (Received): 884
|
На мен не ми харесва не толкова сивия нюанс в дизайн на хотелите а факта, че буквално като непрекъсната ивица блокират ската. Няма я връзката между Морска градина и морето. А тези дървета на заден фон са си само за фон. Там няма толкова големи дървета.
Друго, което си мисля, че няма да бъде точно така са многото пешеходци и никаквите автомобили. Едва ли луксозен хотел има шанс да просъществува у нас без достъп с автомобил. Но да видим. |
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Registered User
Likes (Received): 367
|
Quote:
|