|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| View Poll Results: ? | |||
| 10 |
|
1 | 7.14% |
| 9 |
|
6 | 42.86% |
| 8 |
|
6 | 42.86% |
| 7 |
|
1 | 7.14% |
| Voters: 14. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 109
|
Zieleń w mieście
Biblia o bańce kredytowej na rynku nieruchomości: Syr 21, 8: Kto buduje dom za cudze pieniądze, podobny jest do gromadzącego kamienie na własny grobowiec. Trochę pstryków z Krakowa Kilka zdjęć z Lizbony |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
Chyba jednak bez górnej części było by lepsze. Tak do początku ekranów po prawej stronie. Na dole do krawężnika bym ciął, ale tutaj z mniejszym przekonaniem. Ogólnie fajna kolorystyka i klimacik.
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
również podoba mi się kolorystyka, wygląda trochę jak obraz. Przynajmniej takie miałem pierwsze wrażenie.
|
|
|
#4 |
|
Ewa
Likes (Received): 0
|
demmat, tak z ciekawości - urlop masz..? nigdy chyba tyle nie pisałeś
![]() ale przynajmniej fajnie jest poczytać, jakie masz spostrzeżenia
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ex Leshchoo
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Hm, czyli mam rozumieć że takie coś?
![]() Przyznam, że do mnie nie do końca ta wersja przemawia - jest na pewno bardziej ascetyczna, mocniej skoncentrowana na trzech drzewkach, ale brak mi tej czerwieni, kontrastującej z wypaloną resztą zdjęcia. Cóż poradzić, lubię ten czerwony pas, z jego niejednolitym wypełnieniem
Biblia o bańce kredytowej na rynku nieruchomości: Syr 21, 8: Kto buduje dom za cudze pieniądze, podobny jest do gromadzącego kamienie na własny grobowiec. Trochę pstryków z Krakowa Kilka zdjęć z Lizbony |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ex Leshchoo
|
Jak dla mnie: Jeszcze! Zakończyłbym z lewej na styku jasno i ciemno szarego, a dołu chyba bym jednak nie przycinał. Niech se będzie. Ale to oczywiscie tylko moje zdanie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Jedną tylko widzę słabość w stosunku do mojego pierwotnego zamysłu po tak mocnym przycięciu - zabraknąć może uczucia przytłoczenia tych rachitycznych roślinek przez budowlę, co chciałem osiągnąć przez pokazanie fragmentu najazdu z ekranami, również kolorem, widocznym jedynie na krawędzi obiektu, podkreślając jak zdominowana jest ta "zieleń".
Dzięki za rady, będę je miał w pamięci kiedy będę komponował kolejne zdjęcia. Mniej, czasem znaczy więcej
|
|
|
|
|
#9 |
|
ex Leshchoo
|
To nie tyle rady, co prezentacje naszego punktu widzenia
. Szczerze ja nie czuje tego przytłoczenia skalą, szarością owszem, bardzo plastyczną szarością. Dlatego chcialem to uwypuklić, ty miałeś inny zamysł.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Registered User
|
W skróconej wersji oczywiście kadr jest dużo bardziej ciasny, niemniej nie wydaję*mi się, żeby główny plan (drzewka na tle betonu) potrzebował jakiegoś rozwinięcia i "oddechu". Wersja DuraAce może jest za bardzo ascetyczna, niemniej coś w niej jest.
Co nie znaczy że wersja konkursowa jest zła. Góra trochę*odwraca uwagę, ale nie w sposób bardzo inwazyjny i ta czerwień może dodawać smaczku. Quote:
|
|
|
|
#11 |
|
Leń Obibok
|
lubie ciasne kadry, ale pierwsza wersja bardziej mi sie podba
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Mnie czerwony pasek podoba się, wpuszcza trochę „życia” do tych szarości na zdjęciu.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|