|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#81 |
|
Zawsze pod wiatr
Likes (Received): 1
|
Ja w Wietnamie i Kambodży (Hanoi - Ha Long - Siem Reap Angkor - Tonle Sap - Hoi An) byłem od 15 do 22 kwietnia, tylko nie wiem czy zakładać nowy wątek, czy jak skończysz nie podłączyć się pod Twój. Co do urody Azjatek, to Wietnamki są na pierwszym miejscu, a jak jeszcze są ubrane w tradycyjny strój Ao Dai to już w ogóle wypas
![]() Jeśli można to na zachętę (lub nie): ![]() Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
#82 |
|
and we flew away
Likes (Received): 75
|
zakładaj zakładaj (tym bardziej, że byłeś w miejscach, w których ja nie byłem), chyba, że Ci się nie spieszy - ja do Wietnamu jeszcze mam trochę i pewnie z relacją nie dojdę tam do czerwca ;-).A Wietnamki są niesamowite (co było dla mnie wielkim zaskoczeniem) - i niestety nie widać tego na zdjęciach, bo zyskują wiele w kontakcie na żywo. Jednak uśmiech, odpowiednia aparycja robią swoje :-). Swoją drogą narazie lecę z miastami, ale w Wietnamie będzie sporo zdjęć dziewczyn (z racji, że architektura nie powala i jest dośc nudno). Last edited by kaspric; May 12th, 2012 at 01:17 PM. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Kapitalista amator
Likes (Received): 386
|
del
|
|
|
|
#84 |
|
3D
|
Bardzo fajny wątek :D
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Oglądnąłem wątek o Japonii kasprica , gdy zauważyłem kto założył ten temat , od razu wszedłem i nie żałuję tej decyzji
Czekamy na więcej zdjęć
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zawsze pod wiatr
Likes (Received): 1
|
To może ode mnie jeszcze jedno z Hanoi:
|
|
|
#87 |
|
3D
|
Nordowy, otwórz własny thread, bo tematów o Azji jest mało, a niewygodnie (dla Ciebie i dla nas oglądających) jest prowadzić dwie równoległe relacje. Zainteresowanie na pewno jest, więc po co masz wrzucać po jednym zdjęciu. Poza tym jesteśmy w autorskim wątku.
Last edited by Jakub; May 12th, 2012 at 10:58 PM. |
|
|
|
|
|
#88 | |
|
and we flew away
|
Quote:
144. Myślę, że koleżanka się nie obrazi ;-) ![]() 145. ![]() 146. ![]() 147. Często przejścia są powyżej poziomu ulic, miejscami prowadzą przez budynki pasażami handlowymi.
|
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
and we flew away
|
148. Kilka strzałów z drogi nad zatokę.
![]() 149. ![]() 150. Widok na Kowloon. ![]() 151.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
and we flew away
|
152. Downtown w pełnej krasie! :-) U dołu roboty - przerzucają autostradę pod ziemię, uwalniając wybrzeże dla ludzi.
![]() 153. ![]() 154. ![]() 155.
|
|
|
|
|
|
#91 |
|
and we flew away
|
156. Jeszcze spowrotem na Lan Kwai Fong, skosztować lokalnego piwka ;-)
![]() 157. Już okolice 22, znacznie więcej ludzi. ![]() 158. Chiny, Francja, Kolumbia... Hong Kong to międzynarodowe towarzystwo, choć naprawdę widać to właśnie na LKF. W metrze nie spotykałem za wiele osób o europejskich rysach. ![]() 159. Ostatnie spojrzenie na rozświetlone LKF.
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
and we flew away
|
160. I jeszcze te wspaniałe reklamy na przystankach tramwajowych...
![]() 161. ... w przejściach do metra. ![]() 162. I ostatnie spojrzenie na okolice Causeway Bay. ![]() 163. I następnego dnia, T2 HKG, już podstawiony mój samolot, Airbus A320 linii Tiger Airways. ![]() A to oznacza koniec Hong Kongu. Następny przystanek - Singapur! :-) Ale to tak naprawdę tylko krótka nocna eskapada ;-). |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
Kurcze Ty Kaspric i Nordowy narobiliście mi ponownie smaku na Azje, chyba przestane sie lenić i otworze swój wątek o Bangkoku i Kuala Lumpur |
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
and we flew away
|
mam jeszcze kilka fotek samolotów ;-). Tradycyjnie na samolot byłem lekko spóźniony (chociaż to i tak nic w porównaniu z podróżą Narita Express z monitorem na podgląd statusu lotów i wkurzające "boarding" przy moim locie do Polski ;-)), więc tylko przebiegałem przez terminale (jeszcze w T1 musiałem zwrócić moją kartę Octopus). W T2 za to mało się chodzi, a sporo jeździ kolejkami (2 albo 3 przesiadki, by dotrzeć do części z moją bramą).
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Kapitalista amator
Likes (Received): 386
|
Wrzuc nowe zdjecia!
|
|
|
|
#96 |
|
and we flew away
|
Wieczorem ;-)
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Kardynał Ximinez
Likes (Received): 5
|
|
|
|
#98 |
|
and we flew away
|
Sorki, wywaliło mi net wieczorem ;-)
164. więc jeszcze zgodnie z życzeniem kilka fot z lotniska ![]() 165. A340 mhmm ![]() 166. I opuszczamy HK ![]() 167. Gdzieś nad malezyjskimi wyspami.
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
and we flew away
|
168. Zdecydowanie zbliżamy się do drugiego największego portu na świecie.
![]() Nie miałem specjalnie czasu na fotki lotniska, a lądowałem na terminalu budżetowym - zdziwilibyście się, jak swojsko wygląda ;-), terminal międzynarodowy w Balicach to przy nim szczyt nowoczesności. 169. Już metro. Metro w Singapurze jest bardzo tanie (dojazd z lotniska to ok 1,8SGD, +- 4,5zł). Można kupować bilety regularne, można zaopatrzyć się w kartę ezlink - w przeciwieństwie do karty z Hong Kongu, nie możemy jej zwrócić i nie dostaniemy refundacji za niewykorzystane środki (HK górą!). Koszt karty to 5SGD - jakby ktoś się wybierał, chętnie za piwko swoją przekażę ;-) ![]() 170. Metro na długich odcinkach prowadzi przez osiedla (blokowiska jak u nas, no trochę lepiej zadbane - będzie fotka na koniec) po estakadach. ![]() 171. ! ;-)
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
and we flew away
|
172. Singapur to oczywiście "fine country", w metrze nie zobaczymy nikogo jedzącego czy zachowującego się głośno ;-). 1000SGD ;-)
![]() 173. Musiałem dotrzeć do stacji Farrer Park, więc czekały mnie transfery na Tanah Merah, City Hall i Dhoby Ghaut. Na zdjęciu stacja przesiadkowa City Hall... ![]() 174. ... o rewelacyjnym układzie! Stacja jest dwupoziomowa, a po przeciwnych stronach peronów zatrzymują się pociągi dwuch różnych lini. ![]() 175. Co widać na panoramce - dzięki takiemu rozwiązaniu przesiadki na głównych kierunkach są drzwi w drzwi, praktycznie bez chodzenia. Rewelacja :-)
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| azja, cambodia, daleki wschód, hong kong, singapore, thailand, vietnam |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|