|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
| View Poll Results: Podržavate li izgradnju fontana? | |||
| Podržavam |
|
43 | 32.82% |
| Podržavam, ali sada nije najbolje vrijeme za izgradnju |
|
39 | 29.77% |
| Ne podržavam |
|
49 | 37.40% |
| Voters: 131. You may not vote on this poll | |||
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#1 |
|
SuperMod
|
[Zagreb] - "Fontane ispred NSB-a"
Zagreb dobiva nove fontane
Dvije fontane i dva trga zauzet će 16,5 tisuća četvornih metara zelene površine, a sljedeće godine slijedi i druga faza gradnje. Velebne Bandićeve fontane za ukupno 25 milijuna kuna stižu na proljeće, a “svoj” je projekt predstavio jučer javnosti. Osim dvije fontane, na proljeće će se krenuti u prokopavanje pothodnika u Ulici Hrvatske bratske zajednice i gradnju dviju fontana na zelenoj površini između Nacionalne sveučilišne knjižnice i Trnjanske ceste. Na pitanje zašto se ide u investiciju kada realno gledano postoje i drugi prioriteti u gradu, zagrebački gradonačelnik odgovorio je u svom stilu: – Moj imenjak Milan Ambruš sagradio je Zrinjevac, a situacija je bila 30 puta gora. Inače, za dušobrižnike sam rekao da treba sve fontane počupati, tako da Zagreb nema ni jednu fontanu. Ne radi se samo o fontanama nego o pješačkoj komunikaciji između dviju korisnih cjelina. Nećemo se svesti samo na asfaltiranje Kozari boka i Kozari puteva – kazao je Bandić koji je nastavio i s planovima za 2013. godinu. Tada bi se, naime, gradilo još dva trga i tri fontane na istome mjestu. Autorica projekta Helena Paver Njirić smatra da će projektom biti stvorena oaza mira u gradu, a zimi, najavljuje, fontane bi postale klizališta. Površina na kojoj će se graditi spomenuta dva trga i fontane prostirat će se na 16,5 tisuća četvornih metara, a u konačnici je planirano sagraditi ukupno 32 tisuće četvornih metara. ![]() ![]() ![]() Video: Last edited by MasonicStage™; July 11th, 2012 at 11:49 AM. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Ne. Ne. NE.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
SuperMod
|
dakle...
![]() Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
o fakinhel, nadao sam se da je ovo još jedan od "potemkinova sela" projekata. od svih koji su bili takvi, oni su ovaj krenuli realizirati...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
SuperMod
|
ja ne mogu reć da mi se vizualizacije ne sviđaju, ali mislim da grad ima bitnijih stvari trenutno od ovih fontana.
ah što sad Ako Barcelona i Dubai imaju čarobne fontane, zašto i Zagreb nebi imao
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
Grozno, neuklopljeno, loše. Cijeli taj središnji dio bi se trebao rješavati ukalupljen u paromlin [možda buduću operu ispod sjeverno od NSK]. Ovako sam za sebe je isključivo bacanje novaca. Promašen projekt.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Je bas ce ljudi ko na ovoj vizualizaciji sjedit na travi dok im sa svake strane tutnji promet u osam traka!¨pa nije to zrinjevac!
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
ukupno pet fontana i dva pothodnika - 25 milijuna kuna.
nemoj. me. jebat. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
SuperMod
|
spominje se i nešto manja cifra zbog recesije - 18 milijuna kuna.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ignorira pesimiste
Likes (Received): 965
|
O jebem ti mater! Znači već su počeli! Koji šit od projekta!
Protiv sam OVOG i OVAKVOG projekta, a ne protiv fontana generalno. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ignorira pesimiste
|
BTW gradnja dva pothodnika će trajati 180 dana. Kao da grade metro, a ne dvije rupe ispod ceste!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Protiv!
Već sam prije pisao zašto, ukratko, zbog brzine vožnje i gustog prometa, te činjenice da je livada upuštena u odnosu na cestu, potpuno je nerealno za očekivati da će se "korisnici" moći psihološki opustiti bilo gdje osim u samom centru livade, koji je jedini dovoljno daleko od ceste. Dakle ove fotke di studenti prošeću iz NSK i onda sjednu na livadu i čitaju nešto, su potpuno neizvedive i tvrdim da se neće događati. Po meni, najbolje rješenje je približiti oba smjera ceste jedan do drugoga, tako da idu gdje je sada centar livade, a da bočno od toga ostanu livade, koje bi onda bile naslonjene na okolne kvartove i mogle se lakše koristiti.
|
|
|
#15 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
Likes (Received): 103
|
Potpuno podražavam jer cijeli taj prostor oko fontana postaje puno atraktivniji i samim time, privlači investitore za gradnju...
S tim fontanama je i riješavanje problema Trnja bar za jedan koračić izgledniji...
|
|
|
#16 |
|
Ignorira pesimiste
|
Meni se čini da ti podržavaš - Milana Bandića.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
|
![]() Pa i toj budali se mora priznati kad nešto napravi dobro...
|
|
|
#18 |
|
Ignorira pesimiste
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BANNED
|
Komentiral bi nekaj al bu Masni opet rekel da komentar nije dostojan moje pozicije
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
NEW YORK-PARIS-PECKHAM
|
Quote:
-projekt Cvjetni -uređenje Cvjetnog -fontane na Trnju Za sve ostalo...
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|