daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old August 31st, 2012, 11:17 AM   #41
grofBombelles
BANNED

Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by zacky View Post
Izmedju ostalog,vise neznaju vuci tramvaje bez dizalice,npr.drugim tramvajem
kao nekada!
Ma znaju, ali im je komplicirano.
grofBombelles no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old September 3rd, 2012, 10:30 PM   #42
oakwood....
Registered User

oakwood....'s Avatar

Likes (Received): 486

Izvor:zagrebancija.com

Cammeo u Zagrebu prevezao 4,3 milijuna putnika

Od travnja 2011. do danas vozila Taxi Cammea prevezla su u Zagrebu čak 4,3 milijuna putnika, a samo u prošloj godini u Zagrebu je prevezeno gotovo tri milijuna putnika.

Osim u Zagrebu, u zadnjih godinu dana Taxi Cammeo je u Osijeku prevezao gotovo 900.000 putnika, u Rijeci njih 250.000, a u Puli, gdje posluju manje od godinu dana, Taxi Cammeo je prevezao 200.000 putnika. Do kraja ove godine očekuju se rast broja putnika za 15 posto.

- Iako su rezultati koje smo do sada postigli izrazito dobri, svjesni smo kako postoji još jako puno prostora za napredovanje. Osobito smo ponosni na činjenicu da je upravo Taxi Cammeo pokrenuo revoluciju u taksi poslovanju, koja je rezultirala znatno nižim cijenama taksi prijevoza, kvalitetnijom uslugom i zadovoljnijim klijentima. Svakodnevno se susrećemo s pojačanim interesom za naše usluge i to nam je dovoljan kompliment, ali i poziv da naše poslovanje i dalje širimo. Imamo volju, i svu odgovarajuću infrastrukturu za daljnje širenje poslovanja - istaknuo je Vladimir Minovski, direktor Taxi Cammea.

U skorije vrijeme očekuje se širenje voznog parka zbog čega se trenutno radi na kvaliteti vozila, a uskoro kreće i interna akademija koja će vozačima Taxi Cammea dati sva potrebna znanja, vještine i odgovornosti koje su im potrebne da omoguće što bolju uslugu i da to uz njihov izgled, bonton i ponašanje, vizualni izgled vozila i ureda bude ono što Taxi Cammeo čini jedinstvenim.

Taxi Cammeo trenutno uvodi sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, a u planu su i potpuno novi projekti usmjereni na uvođenje novih tehnologija te unaprjeđenje dispečerskog sustava i poslovanja. Tvrtka danas zapošljava više od 600 ljudi, od čega oko 500 vozača, te raspolaže s voznim parkom koji broji više od 190 vozila u četiri grada.

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...putnika_319573
Old September 4th, 2012, 12:50 PM   #43
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Emperor Diocletian's Avatar

Likes (Received): 743

Ovo je fakat zanimljiva računica. Ako ZET godišnje preveze 298 milijuna putnika, a od prijevoza putnika lani je uprihodio oko 319 milijuna kuna, ispada da je pojedinačna vožnja koštala 1,07 kuna.
I sad neka mi netko objasni kako te magarčine u ZET-u uspiju s kartom od 12 kuna napucati tolike gubitke. Jebote bog, pa to ni moj retardirani ujak ne bi uspio tako razjebati kako ovi uspiju.

Fascinantno! ZET-ova karta može stajati kunu!

http://danas.net.hr/novac/zagrebacki...ati-jednu-kunu
Emperor Diocletian no está en línea   Reply With Quote
Old September 4th, 2012, 01:08 PM   #44
Sarcastic Saracen
;)

Sarcastic Saracen's Avatar

Likes (Received): 1085

Quote:
Originally Posted by Emperor Diocletian View Post
I sad neka mi netko objasni kako te magarčine u ZET-u uspiju s kartom od 12 kuna napucati tolike gubitke. Jebote bog, pa to ni moj retardirani ujak ne bi uspio tako razjebati kako ovi uspiju.
Evo ja ću ti objasniti, i za to mi ne trebaju ni briljantan um ni napredna vještina pretraživanja wikipedie. 11 od 12 putnika se šverca. Zadovoljan?
Sarcastic Saracen no está en línea   Reply With Quote
Old September 4th, 2012, 01:13 PM   #45
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Quote:
Originally Posted by Sarcastic Saracen View Post
Evo ja ću ti objasniti, i za to mi ne trebaju ni briljantan um ni napredna vještina pretraživanja wikipedie. 11 od 12 putnika se šverca. Zadovoljan?
Ja bih to prepravio u: 11 od 12 putnika ne plaća kartu.

Nije baš 11 od 12, ali barem pola putnika se šverca, a velik dio ima neke oblike popusta itd. Ali zato onima koji plaćaju pošteno oderu kožu.
Na kraju ispada da bi bilo najbolje spustiti cijenu karte na 2-3 kune, ali da apsolutno svi plaćaju punu cijenu, da nitko nema jebenog popusta. Tako bi ZET samo od putnika ubrao milijardu kuna, a karta bi bila bagatela. Prosto ko grah.
Old September 4th, 2012, 01:16 PM   #46
Sarcastic Saracen
;)

Po meni bi pošteno bilo slijedeće; 1 kuna za kartu do 3 stanice, 2 kune za kartu do 7 stanica i 3 kune za kartu od 8 stanica nadalje. Kladim se da bi im se prihodi povećali. Al ne, oni će i dalje biti gamad.
Old September 4th, 2012, 01:18 PM   #47
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

pa može i to, zašto ne.
a mi imamo najgori sistem, da mali broj ljudi plaća za sve ostale. mislim da je ovdje računica jasna, da javni prijevoz u Zagrebu može biti jeftin, dostupan i rentabilan.
Old September 4th, 2012, 01:42 PM   #48
grofBombelles
BANNED

1) smanjiti cijene mjesečnih karata na prihvatljivu razinu (to je ionako karta koju bi većina zagrepčana trebala imati)
2) studentsku kartu uključiti u cijenu semestralnog upisa (tako je u gradovima vani)
3) uvesti dodatne pogodnosti (dvosmjerne karte, obiteljske karte, karta za kratku štreku)
4) ukinuti besplatne karte SVIMA (osim invalidima i dobrovoljnim darivateljima krvi)
5) rigorozna kontrola

Voila
Old September 4th, 2012, 01:48 PM   #49
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

NIKAKVE pogodnosti! Pogodnosti su ono što je i uništilo ZET. Zato karta i jest tako skupa jer toliko ljudi ima razne pogodnosti.
Old September 4th, 2012, 01:54 PM   #50
grofBombelles
BANNED

Quote:
NIKAKVE pogodnosti! Pogodnosti su ono što je i uništilo ZET. Zato karta i jest tako skupa jer toliko ljudi ima razne pogodnosti.
Nisi me dobro shvatio. Nisam mislio pogodnosti u vidu "ako si jadni penzić, ne plaćaš ništa", nego (cijene su samo ilustrativne): jednosmjerna karta je 8 kuna, dvosmjerna karta je 14 kuna. Karta za kratku relaciju (do 5 stanica) je 4 kune. Dnevna karta je 20 kuna.

Fleksibilnost naplate potiče korisnike da kupuju više, a švercaju se manje.
Old September 4th, 2012, 01:59 PM   #51
Sarcastic Saracen
;)

Ako su ti karte od 1, 2 i 3 kune, nikakve pogodnosti ti više ne trebaju. Još i naplatiš recimo godišnju članarinu od 50 kuna za beskontaktnu karticu koja bi bilježila ulazak i izlazak iz vozila i sa koje bi se skidao iznos, i to je već 25 milijuna zarade kad bi ju pola zagrepčana imalo. Uvedeš kaznu od 1000 kuna za švercanje i nitko više ne bi riskirao za tako male iznose karte. Al ovi će i dalje biti gamad, makar manje zaradili.
Old September 4th, 2012, 02:01 PM   #52
Sarcastic Saracen
;)

Quote:
Originally Posted by grofBombelles View Post
dvosmjerna karta je 14 kuna
Jel ti radiš u ZETu? Još bi i povećao cijenu. Danas ti 12 kuna košta sms karta, vrijedi 90 minuta u svim smjerovima.
Old September 4th, 2012, 02:20 PM   #53
grofBombelles
BANNED

Quote:
Ako su ti karte od 1, 2 i 3 kune, nikakve pogodnosti ti više ne trebaju. Još i naplatiš recimo godišnju članarinu od 50 kuna za beskontaktnu karticu koja bi bilježila ulazak i izlazak iz vozila i sa koje bi se skidao iznos, i to je već 25 milijuna zarade kad bi ju pola zagrepčana imalo. Uvedeš kaznu od 1000 kuna za švercanje i nitko više ne bi riskirao za tako male iznose karte. Al ovi će i dalje biti gamad, makar manje zaradili.
Već je ZET potrošio miljune na skoro beskorisne poništavače, ti bi ulupavao još?

Cijena od 1, 2, 3 kune je ipak nerealno mala. Računaj s tim da bi ta karta trebala vrijediti i za HŽ u krugu Grada Zagreba.

Kolika bi trebala biti cijena "osnovne karte", dakle 90 minuta u cijeloj mreži, podložno je raspravi. 5-8 kuna je po meni realan iznos.

Quote:
Jel ti radiš u ZETu? Još bi i povećao cijenu. Danas ti 12 kuna košta sms karta, vrijedi 90 minuta u svim smjerovima.
Dvosmjerna karta u smislu "dupla vožnja". Dakle, 90 minuta nakon prvog poništavanja, i nakon toga još 90 minuta nakon drugog poništavanja.

SMS kartu treba ukinuti zasad jer nije moguće sprječiti muljažu s istom. To je za civilizirane ljude, ne muljatore poput nas.

Last edited by grofBombelles; September 4th, 2012 at 02:31 PM.
Old September 4th, 2012, 02:26 PM   #54
grofBombelles
BANNED

Ovdje možete pogledati kakvu organizaciju cijena ima nama najbliži civilizirani sustav, Bečki gradski prijevoz.

Kad uspoređujete cijene, imajte na umu da je bečki sustav dva-tri puta veći, uključuje željeznicu i metro. Također je standard u Austriji 2-3 puta viši.

http://www.wienerlinien.at/eportal/e...ageTypeId/9083

Pazite, u Beču čak i psi moraju imati (dječju) kartu!
Old September 4th, 2012, 02:33 PM   #55
Trevor McPhee
free-lance

Trevor McPhee's Avatar

Likes (Received): 310

Quote:
Neshvatljivo je da je npr. čak i početkom devedesetih ZETov pokaz ili kartu morao plačati svaki student i penzić, bez iznimke. Usred rata. Kad je standard bio nekoliko puta niži a prosječna plaća nekih 200 ili 300 maraka!!

S druge strane nema grada u ozbiljnoj državi u kojem je moguće nekažnjeno švercanje...recimo Berlinu ili Munchenu ili Beču, pa čak i u Pragu. Svuda sam nekoliko puta doživljavao vrlo rigorozne kontrole...bez pardona. Nije mi nikad padalo na pamet da se švercam.
Trevor McPhee no está en línea   Reply With Quote
Old September 4th, 2012, 02:36 PM   #56
grofBombelles
BANNED

Pa to je jasno ko banana, Bandić pokazima kupuje glasove.
Old September 4th, 2012, 02:44 PM   #57
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Quote:
Originally Posted by Trevor McPhee View Post
Neshvatljivo je da je npr. čak i početkom devedesetih ZETov pokaz ili kartu morao plačati svaki student i penzić, bez iznimke. Usred rata. Kad je standard bio nekoliko puta niži a prosječna plaća nekih 200 ili 300 maraka!!

S druge strane nema grada u ozbiljnoj državi u kojem je moguće nekažnjeno švercanje...recimo Berlinu ili Munchenu ili Beču, pa čak i u Pragu. Svuda sam nekoliko puta doživljavao vrlo rigorozne kontrole...bez pardona. Nije mi nikad padalo na pamet da se švercam.
Tako je. Ne znam što je ljudima neshvatljivo u logici - 1 karta = 3 kuna za sve. Pa 3 kune imaju svi, jebemu! Al ne, kod nas mora pola grada imati džabe, pa onda onda stenju pod teretom.
Old September 4th, 2012, 02:49 PM   #58
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Quote:
Pa to je jasno ko banana, Bandić pokazima kupuje glasove.
Da, zahvaljujući logici koju i ti podržavaš.

Velim vam ja ljudi, sve te popuste treba odmah ukinuti i uvesti istu cijenu za sve. Ali baš za SVE. Nikakve popuste studentima, penzionerima, davateljima krvi i drugim kurcima. Jebe mi se što si dao krv. Neki ti plati ministarstvo zdravsta, a ne ZET. Nije ZET ni Caritas da besplatno vozi penzionere a ni ministarstvo obrazovanja da vozi studente i učenike. Sve to samo podriva i poskupljuje sustav. Ovako, lupi 3 kune svima i neka plate. Tko nema tri kune, nek vozi bicikl ili nek sjedi doma. Ali čim ti otvoriš pandorinu kutiju pa daš popust jednoj skupini, odmah i druga kaže "a nama?", pa daš i njoj i na kraju evo ti sustava u kojem plaća samo šačica jadnih radnika koji nemaju drugog izbora, komapnija ode u gubitke, a govnari u gradskoj upravi se kurče kako se kod nas voze besplatno.
Old September 4th, 2012, 02:53 PM   #59
grofBombelles
BANNED

Pokaži mi i jedan grad u Europi koji ne omogućuje popust za studente i umirovljenike kad su u pitanju semestralne/godišnje karte.

Za nekoga tko se busa u prsa svojim ekonomskim znanjem pokazuješ prilično nerazumijevanje za raznolikost tržišta prijevozne usluge, ali i njegovu širu ulogu u životu i statusu jednog grada.

Također, tebi se sve vrti oko pojedinačne karte, a zaboravljaš da prevladavaju mjesečni i godišnji pokazi. Ljudi više vole "plati jednom pa se vozi koliko želiš" nego neizvjesnost plaćanja svaki put. Čak i ako im ova prva pogodnost izađe malo više. To je pogodnost i za ZET, jer time ima stabilnije prihode i praktički se kratkoročno beskamatno kreditira.
Old September 4th, 2012, 02:56 PM   #60
Emperor Diocletian
Ignorira pesimiste

Quote:
Pokaži mi i jedan grad u Europi koji ne omogućuje popust za studente i umirovljenike kad su u pitanju semestralne/godišnje karte.

Za nekoga tko se busa u prsa svojim ekonomskim znanjem pokazuješ prilično nerazumijevanje za raznolikost tržišta prijevozne usluge, ali i njegovu širu ulogu u životu i statusu jednog grada.
Oprosti, ali za koji bih kurac studentu dao ikakav popust ako bi mu karta koštala 3 kune, ili ako bi mjesečni pokaz koštao 100 kuna? Ako nemaš 100 kuna za pokaz, odakle ti 500 za drogu i alkohol?

Ma bitno da si ti sve proguglao.

Reply

Tags
bik katica čeh niskopodni, treska

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules