daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Република Српска > Запад > Бања Лука

Бања Лука Banja Luka

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old October 20th, 2012, 11:33 PM   #301
gospodzo_zgazis_me
BANNED

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by gospodzo_zgazis_me View Post
Па докад ради ја сам прошао синоћ негде од 22-23 и пуно крцато.

Приметио сам 2 лоше ствари:

1. У оном пролаза су направили складиште, надам се привремено, оно ако онако остане биће катастрофа

2, Господска, пуна Мек Смећа
Опет прођох кроз центар.

Ужас, тамо у пролазу код Мека је уствари један огроман кавез, а у под је исто уграђен кавез који је полако диже (и спушта) као лифт!
gospodzo_zgazis_me no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old October 21st, 2012, 01:44 AM   #302
Granični Proizvod
Analitičar

Granični Proizvod's Avatar

Likes (Received): 9

Quote:
Originally Posted by gospodzo_zgazis_me View Post
Опет прођох кроз центар.

Ужас, тамо у пролазу код Мека је уствари један огроман кавез, а у под је исто уграђен кавез који је полако диже (и спушта) као лифт!
Gospodžo, samo da ti čestitam hiljaditi post...
Granični Proizvod está en línea ahora   Reply With Quote
Old October 21st, 2012, 07:21 AM   #303
gospodzo_zgazis_me
BANNED

Нисам ни приметио. Хвала.
Old October 21st, 2012, 10:12 PM   #304
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Likes (Received): 100

Ističe rok za liste prioriteta
Quote:
Liste prioriteta mjesnih zajednica za 2013. godinu još pristižu u Administrativnu službu grada, iako je krajnji rok bio 15. oktobar, a nadležni očekuju da će taj proces biti gotov u narednih nekoliko dana.
Odjeljenje za komunalne, stambene poslove i poslove saobraćaja i ove godine će na osnovu ovih lista, napraviti sveobuhvatnu listu zahtjeva, a na osnovu nje i procjenu troškova.
Nakon svega, ide se na usaglašavanje i izradu prijedloga programa koji će krajem godine biti proslijeđen Skupštini grada.
Osim prijedloga mjesnih zajednica, nadležno odjeljenje razmatraće i prijedloge nevladinih organizacija, udruženja građana, grupa građana ili pojedinaca.
Limitirajući faktor kod konačnog prijedloga sigurno da će biti visina sredstava i zato u Odjeljenju smatraju da je veoma važno izabrati najvažnije prioritete kao što je izgradnja vodovodne mreže.
Iz Odjeljenja dodaju da prilikom izrade programa postoje i određeni kriterijumi za izbor prioriteta, kao što je nastavak započetih projekata, rješavanje imovinskih odnosa, ravnomjerna ulaganja u sve dijelove grada, izrađenost projektne dokumentacije i drugo.
Kada je u pitanju realizacija stavki sa lista prioriteta mišljenja predsjednika savjeta mjesnih zajednica su podijeljena.
"Gradnja istočnog tranzita je prioritet koji stavljamo na listu iz godine u godinu, a ostali prioriteti su uglavnom vezani za modernizaciju saobraćajnica", kazao je Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo I, i dodao da u ovoj godini osim redovnog održavanja saobraćajnica skoro ništa da nije urađeno u ovom naselju.
Prema riječima Željka Gagule, predsjednika Savjeta MZ Rosuljenjima, prioriteti su izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, sanacije saobraćajnica te poboljšavanje uslova parka "Mladen Stojanović".
Gagula je istakao da je zadovoljan saradnjom sa ASBL, jer su prethodnih godina realizovali većinu prijedloga.
Savjet MZ Petrićevac kao prioritet je predložio samo Ulicu Aleksandra I Karađorđevića, a svi ostali problemi su stavljeni u drugi plan.
"Do ove godine smo pravili liste prioriteta, a sada je naš cilj da riješimo problem Ulice Aleksandra I Karađorđevića. Prethodnih godina su sa lista uvijek birane stavke koje su iziskivale najmanja ulaganja, a veliki problemi kao što je ova ulica postoje i sada", kazao je Saša Babić, predsjednik Savjeta, i dodao da se liste prioriteta do sada nisu pokazale kao dobar način za pješavanje problema.
Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže, izgradnja vodovoda za visinsku zonu, zatim vrtića i trga sa zelenom pijacom, te adaptacija drustvenog doma su, kako navodi Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta MZ Vrbanja, aktuelni prioriteti ove MZ. Prema njegovim riječima u prošlih pet godina je dosta uloženo u ovo naselje te se nada da će i u budućnosti imati dobru saradnju sa ASBL.
http://www.nezavisne.com/novosti/ban...ta-163977.html
Old October 21st, 2012, 10:16 PM   #305
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

ISPOVEST BANJALUČKOG „HEROJA HUMANOSTI"
Dao 65 litara krvi, a živi na javnom kazanu

Quote:
Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Banjaluke slavi deceniju od osnivanja, a prvi među herojima humanosti, Boris Testen (58), koji je krv dao 139 puta, preživljava na kazanu javne kuhinje Crvenog krsta i milostinji dobrih ljudi.

Ne ži*vi se od di*plo*ma i priz*na*nja... Bo*ris Te*sten že*li bo*lji sta*tus za davaoce
Ovaj Banjalučanin, nezaposleni elektrotehničar, dao je ukupno oko 63-65 litara krvi.

Dve godine čekao gradonačelnika

- Snalazim se, ali ne prosim. Živim sa sestrom i njenom ćerkom. Niko ne radi, a ja ponekad cepam drva za dnevnicu. Nadam se da se novinar Nikola Deretić i humorista Miladin Berić neće naljutiti ako pomenem da mi pomažu i da su veliki ljudi, kao još neki moji sugrađani i kolege iz „Čajaveca", koji je propao i opljačkan. Nisam dogurao do penzije, iako imam preko 30 godina staža, a zbog obećanja da bih mogao dobiti posao parking-servisera dve godine sam uzalud čekao razgovor sa gradonačelnikom Davidovićem. S druge strane, da je njemu bila potrebna moja krvna grupa, B pozitivna, istog trenutka bih došao - tvrdi Testen.
On navodi da se društvo i vlast RS neprimereno odnose prema dobrovoljnim davaocima krvi.
- O tome dovoljno govori podatak da me je jedna stranka pre izbora zvala da ispred nje organizujem stotinak ljudi za davanje krvi, što sam s ogorčenjem odbio jer se mi ne smemo deliti, pogotovo partijski. Žalosno je i da davaoci u FBiH imaju bolji tretman, a o inostranstvu da ne pričam. Zato čudi da još ima mladih koji će našu tradiciju nastaviti, đaka završnih razreda srednjih škola i studenata, pripadnika MUP-a RS, vojske, padobranaca - kaže Testen.
On objašnjava da davaoce treba motivisati i posvetiti im malo više pažnje, organizovati neki izlet za njih, ili im dati neku subvenciju ako su ugroženi. Ne mogu da žive od pozlaćenih značaka, diploma i satova, poput onog koji je dobio od supruge Radovana Karadžića i koji se pokvario posle 40 dana, ogorčeno priča Testen. On ističe da je od 15 davalaca koje je udruženje prozvalo banjalučkim herojima humanosti polovina aktivna i da su do sada dali oko 1.000 litara krvi.
- Dragoljub Dobraš, Branko Dikić, Rade Borković, Cveće Čavić, Čedomir Ćurguz, Pero Vejnović, Mile Malbašić, Ismet Kozaragić, Đurađ Savić, Mirko Komarica, Marko Budiša, Zlatko Velikonja, Borislav Bogdanović, Miro Špoljarić i ja dali smo krv 1.682 puta. Takođe, ne smemo zaboraviti preminule i poginule heroje humanosti poput Miodraga Grumića - 168 puta, Svetka Jovanića 134, Nijaza Arnautovića 121, Krste Šuberta 115 - kaže najveći aktivni davalac krvi Banjaluke.
Davalac nema veru ni naciju

Prvi put je dao krv 1973. godine u Banjaluci, zatim u svim zemljama bivše Jugoslavije, a nastavio je i u ratu.

Ožegović: Gde je humanitarni dodatak?

Đuro Ožegović, predsednik Udruženja DDK grada Banjaluke, kaže da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS ispunjava 70 odsto zahteva dobrovoljnih davalaca, ali da ne odgovara na zahteve da se 48 heroja humanosti Srpske proglasi privilegovanim građanima i dobije humanitarni dodatak za pojačanu ishranu.
- Oni su to zaslužili jer teško žive. Uglavnom su to penzioneri, stari i bolesni od kojih mnogi više ne mogu da daju krv, da ne bude - valjali ste, a sada niste potrebni. Nadamo se da ćemo uskoro podići spomenik posvećen dobrovoljnim davaocima krvi Banjaluke u parku na Bulevaru cara Dušana i zahvaljujemo na podršci gradu, našim aktivima, privrednim subjektima i privatnim firmama - navodi Ožegović.
- Na mnoga ratišta smo kao vojnici VRS i dobrovoljni davaoci išli sa puškom i venom. Dao sam krv prošlog meseca i ako me zdravlje posluži želim da dam bar 150 puta, jer davalac daje od srca i nema veru ni naciju. Nikada ne bih dao krv za novac. To bi značilo da može da živi samo onaj ko ima para. Zamislite kad bi 12 Banjalučana sa krvnom grupom AB negativnom, koju ima samo tri do pet odsto stanovništva, počelo da prodaje krv! Ali ne, oni su humanisti i tu su za ne daj bože - otkriva naš sagovornik.
Napominje da 715 članova njegovog udruženja Zavodu za transfuziju krvi Banjaluka godišnje u proseku daruje 1.350 doza krvi.
- Organizujemo i akcije na Kosovu, a za sve su zaslužni osnivači i kreatori udruženja: Đuro Kralj, Đuro Ožegović, Nada Jovanić, Ljiljana Šatara, Duško Praštalo, Boško Prosan i Predrag Knežević, kao i drugi koji su doprineli svojim radom. Kako god, važno je ponoviti da su davaoci krvi zasigurno jedina grupa ljudi koja zbog izražene humanosti nikada nije pomišljala na protest i štrajk, iako je bilo razloga. To bi bio štrajk krvlju, a to je za nas neprihvatljivo - zaključuje Testen.
http://pressrs.ba/sr/vesti/banja_luk...om+kazanu.html

Ово је краљ невиђени, нешто слично као Але. Иако има одређених психичких проблема, није насилан и одличан је човјек, хуманитарац.
Old October 21st, 2012, 11:04 PM   #306
ww87
Registered User

Likes (Received): 72

"Шетачи" у акцији, није више Пицин парк, сад је:

Него, умјесто што се баве глупостима, могли ба порадити мало на сређивању назива улица, па да више не пише:

- Теодора Колкотрониса, већ Теодора Колокотрониса;
- да умјесто Милана Ракића напишу Саве Ковачевића;
- умјесто Српске да буде Новице Церовића;
- није И. Фране Јукића, већ И. Фрање Јукића;
- није Фрања Супила, већ Фране Супила;
- улица Патре није са десне стране Врбаса...
ww87 no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 12:30 PM   #307
BNX
Registered User

BNX's Avatar

Likes (Received): 560

Quote:
Iz partnerskog grada Modin - čestitka Gavranoviću na izboru za gradonačelnika

http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/6749/
Nego, da li je neko čuo nešto u posljednje vrijeme o planovima Izraelaca da finansiraju izgradnju neselja od 50 kuća u Kuljanima, a kasnije i u nekim drugim naseljima?

Quote:
Izraelci na proleće grade naselje u Kuljanima

02. 12. 2009. - Grupa investitora iz Izraela gradiće uskoro u banjalučkom naselju Kuljani mini-naselje od oko 50 porodičnih kuća za prodaju, a zatim i u naseljima Pavlovac, Priječani i Česma...

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-S...je-u-Kuljanima
BNX no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 05:21 PM   #308
byM4k5
Maks

Likes (Received): 18

Quote:
Originally Posted by BNX View Post
Nego, da li je neko čuo nešto u posljednje vrijeme o planovima Izraelaca da finansiraju izgradnju neselja od 50 kuća u Kuljanima, a kasnije i u nekim drugim naseljima?
Tu je još uvijek obična livada. Koliko sam čuo, samo je zemljište kupljeno.

Edit: Za tu parcelu još uvijek nema RP-a.
Evropa: Gardaland

Ja najviše volim modernu arhitekturu. A vi? - Pozed by M4k5
byM4k5 no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 05:38 PM   #309
ww87
Registered User

Likes (Received): 72

Која је то онда парцела, зар није за цијеле Куљане урађен РП?
ww87 no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 08:36 PM   #310
byM4k5
Maks

Tačne granice ne znam.

http://www.wikimapia.org/#lat=44.847...16&l=0&m=b&v=1

Old October 22nd, 2012, 11:38 PM   #311
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Комуналци зову у помоћ полицију
Quote:
Због уништавања комуналне опреме, посебно у подземним пролазима на више мјеста у граду, комунална полиција је упутила захтјев полицијским станицама да појачају контроле како би се вандализму стало украј.

- На мети вандала су расвјета, рукохвати, сливници, фасаде…. Овакви случајеви најчешће се дешавају у пролазима поред транзита, затим код касарне “Козара”, на комуналној опреми на кружном току код “Темпа” и поред кампуса, те испод РК “Боска” и код “Тржнице” - рекао је начелник Одјељења комуналне полиције Драган Лукач.

Нагласио је да је потребно увести појачане контроле полицијских службеника како би се то спријечило.

- С обзиром на то да град издваја много новца како би комунална опрема била у функцији, упутили смо захтјев командирима полицијских станица које оперативно покривају наведене локације да уведу чешће контроле како би се спријечило дјеловање неодговорних суграђана, а тиме и уништавање комуналне опреме - истакао је Лукач.

У Aдминистративној служби града су истакли да је од почетка године уништено или оштећено више од 400 саобраћајних знакова и четири саобраћајна огледала, док је 20 стајалишних ознака уништено у потпуности.

- Евидентирано је и више од 500 порушених саобраћајних знакова. Током протеклих девет мјесеци утрошено је више од 70.000 КМ за поправку и замјену уништених и оштећених знакова, замјену поломљених цијеви, те за бетонажу порушених знакова - кажу у служби града

Додали су да је Програмом заједничке комуналне потрошње за 2012. годину за одржавање комуналне опреме издвојено 1.210.000 марака.

Грађани сматрају да најоштрије треба казнити оне који уништавају комуналну опрему.

- То су недјела хулигана и пијаница који немају паметнија посла па уништавају све што им се нађе на путу. Живим у Боруку и често видим преврнут контејнер или порушене канте за смеће и саобраћајне знакове - рекао је Бањалучанин Остоја Дакић.

Казне

У комуналној полицији су истакли да је Одлуком о комуналном реду прописане казне за оштећење и отуђење комуналне опреме од 500 до 7.000 марака за правна лица, од 200 до 1.800 за одговорно лице у правном лицу, од 200 до 1.000 КМ за физичко лице које самостално обавља дјелатност и од 100 до 1.000 КМ за физичка лица.
http://www.glassrpske.com/banjaluka/...iju/97578.html
Old October 22nd, 2012, 11:55 PM   #312
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Зна ли ико шта се отвара у Господској преко пута Мека (гдје је био "Rifle") ?

И да, хотел "Атина" (5 звјездица) поново ради, иако је дуже вријеме био затворен (не знам зашто)...

Last edited by dejan_b88; October 23rd, 2012 at 12:47 AM.
dejan_b88 no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 02:43 PM   #313
BNX
Registered User

BNX's Avatar

Potpisan protokol između SNSD, DNS i SP o saradnji i zajedničkom djelovanju u Skupštini Grada

Quote:
Predsjednici gradskih odbora SNSD, DNS i SP, Slobodan Gavranović, Nedeljko Čubrilović i Saša Čudić, potpisali su danas, 23. oktobra, protokol o saradnji i zajedničkom djelovanju u Skupštni grada Banja Luka, obavezama i odgovornostima na stvaranju uslova za stabilno funkcionisanje organa grada i drugih institucija čiji je osnivač Grad.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD i novoizabrani gradonačenik Banje Luke, Slobodan Gavranović, rekao je novinarima da će buduću skupštinsku većinu činiti 18 odbornika, i to 11 iz SNSD, četiri iz DNS, te tri iz SP.

Prema njegovim riječima, mjesto predsjednika Skupštine Grada pripašće DNS, a ova partija daće i načelnike Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

Istovremeno, srazmjerno izbornim rezultatima, Socijalistička partija će dobiti tri pozicije u Administrativnoj službi Grada, a to su načelnička mjesta u odjeljenjima za društvene djelatnosti, za opštu upravu i za privredu.

Gavranović je istakao da će SNSD dati kandidate za mjesta potpredsjednika Skupštine Grada, zamjenika gradonačelnika, sekretara Skupštine Grada, te načelnike odjeljenja za finansije, komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, komunalne policije, inspekcijske poslove, za poslove Skupštine Grada i gradonačelnika i Službe za zajedničke poslove.

„Potpisivanjem ovog protokola, Grad Banja Luka ima sve uslove za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine Grada i možemo ući u proces konstituisanja vlasti u gradu", naglasio je Gavranović.
http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/6757/
Old October 23rd, 2012, 07:02 PM   #314
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Одборници у скупштини града

SNSD
Nenad Grbić
Duško Račić
Zoran Novaković
Draško Ilić
Draško Kremenović
Manojla Zrnić
Jasna Brkić
Dušan Čajić
Dragoslav Topić
Draženko Ninić
Goran Bursać

DNS
Nedeljko Čubrilović (Novo Grujić)
Budimir Balaban
Boran Bosančić
Nenad Šibarević

SDS
Đorđe Umićević
Marinko Dragišić
Davor Šešić
Aleksandar Petković

SP
Saša Čudić (Milan Granula)
Milan Milaković
Radenko Đurica

PDP
Marinko Umićević
Branislav Borenović (Aleksandar Zolak)
Zoran Talić

DP
Vladimir Mirošljević
Momir Božić
Mirna Savić-Banjac

NDS
Krsto Jandrić (Ranko Baroš)
Milenko Jaćimović
Old October 23rd, 2012, 09:06 PM   #315
byM4k5
Maks

Šta znače imena u zagradama? Pretpostavljam zamjena, ali u kojem smislu?

Old October 23rd, 2012, 09:49 PM   #316
gospodzo_zgazis_me
BANNED

По именима поред којих су заграде рекао бих да је реч о двоструким функцијама.
Old October 23rd, 2012, 10:42 PM   #317
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Већина тих у заградама ће и бити посланици јер се ови први неће одрећи (претежно) посланичких фотеља у скупштини Републике...
Old October 24th, 2012, 12:37 AM   #318
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Археолошка налазишта

Old October 24th, 2012, 11:38 AM   #319
dejan_b88
Registered User

dejan_b88's Avatar

Uži centar Banjaluke dobija tri javne česme
Quote:
Banjaluka i njeni građani uskoro će dobiti tri javne česme koje će se nalaziti na lokacijama u užem centru grada.
U Odeljenju za komunalne poslove gradske uprave kažu da su završeni projekti za izgradnju još tri javne česme i to u Ulici Živojina Mišića kod „Titanika", u parku „Kupusište" i u parkiću kod Narodnog pozorišta.
Kako kaže portparol Administrativne službe Milenko Šajić, izgradnja se početi prema usvojenom programu ili - kad bude para.
U centru grada već su postavljene javne česme ispred hrama Hrista Spasitelja, a građani se slažu da bi im nove česme dobro došle tokom ljetnih dana kada su u Banjaluci visoke temparature.
Na gradskom području postoji toliko mnogo izvora pijaće vode da ni nadležni ne raspolažu tačnim brojem. Prilikom posljednjeg mjerenja u avgustu za vrijeme suše kontrolisano je 19 javnih česmi i izvora.
"Po nalogu inspekcije, uzorci su uzeti u avgustu, a analize je radio Institut za javno zdravstvo. Na 19 česmi i izvora ukupno je uzeto 14 uzoraka, jer na pet nije bilo vode. Prema rezultatima, ispravna voda je na česmama „Platonovo vrelo" kod mosta Venecija, „Muška voda" u Lijevoj Novoseliji i na česmi na kupalištu Abacija. Higijenski neispravna voda je na česmama „Ajdarov točak" u Desnoj Novoseliji, „Vuksanov točak" u Karanovcu, „Točkovi - Grab" u naselju Grab-Šeher, „Mišića vrelo" u Bukvaleku, „Bukovac" uz put Banjaluka - Bronzani Majdan, „Zmajevac-Šehitluci" i „Rajnerovo vrelo" na Banj brdu, bezimena česma kod Žutog mosta, „Studenac" uz kafanu „Studenac", česma na plaži „Zelena" u blizini sportske hale „Obilićevo" i „Ponir" na vrhu Ponira", kažu u gradskoj inspekciji.
Uprkos zagađenosti izvora u gradu i okolini, građani i dalje piju izvorsku vodu i čak redovno sklanjaju table sa upozorenjem, piše "Press RS".
Izvore i česme najviše koriste rekreativci, a nisu rijetki ni oni koji sa flašama i kanisterima dolaze iz udaljenijih naselja, pa čak i iz drugih opština. Među njima je svakako najviše onih koji nemaju vodovod, pa se za pijaću vodu snalaze kako znaju i umeju.
"Čuo sam za upozorenje i prvo nisam pio ovu vodu, ali kada sam video masu ljudi s kanisterima kako ih pune i piju, odustao sam od predostrožnosti. Pijem je jer je lijepa za piće, prava izvorska, a vodu sa drugih izvora nisam probao. Naravno, ni ovde ne pijem kada je velika kiša, jer ona spira prljavštinu. Ne znam zašto ljudi dolaze, ali ima ih odasvud, znao sam da čekam na red na ovom izvoru kada tuda šetam. Inspekcija vjerovatno ne upozorava džaba, ali očigledno da nešto ne štima. Valjda smo mi previše otporni za te njihove standarde. Inače, ne vjerujem da gore na brdu ima ikakva kanalizacija ili nešto što zagađuje. Ako bi pokušali da malo urede i počiste izvor, vjerovatno bi bilo bolje", kaže penzioner Slavko Radovanović.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjalu...#ixzz2ACwLbaEE

SVE JASNO - DOGOVORENA VLADAJUĆA KOALICIJA U PRESTONICI SRPSKE
Budimir Balaban predsednik Skupštine grada Banjaluke

Quote:
Budimir Balaban iz DNS-a biće predsednik Skupštine grada Banjaluka u narednom četvorogodišnjem mandatu, saznaje Press RS!

GLATKO IZABRAN Budimir Balaban iz DNS-a
Predstavnici SNSD-a, DNS-a i SP-a juče su, naime, potpisali protokol o saradnji i zajedničkom delovanju u gradskom parlamentu i utvrdili da mesto prvog čoveka skupštine pripadne DNS-u.
Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da su predstavnici ovih stranaka preuzeli obavezu i odgovornost za formiranje većine koju će činiti 11 odbornika SNSD-a, četiri odbornika DNS-a i tri iz SP-a. Osim pozicije predsednika Skupštine, DNS-u su pripala odeljenja za urbanizam i prostorno uređenje, te za boračku zaštitu, dok su socijalisti dobili tri odeljenja - za društvene delatnosti, privredu i opštu upravu. SNSD će dati kandidate za zamenika gradonačelnika, potpredsednika i sekretara Skupštine grada, kao i za načelnike odeljenja za finansije, komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, komunalne policije, inspekcijske poslove, poslove Skupštine grada i gradonačelnika, kao i za Službu za zajedničke poslove.
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dan...Banjaluke.html
Old October 24th, 2012, 11:44 AM   #320
BNX
Registered User

BNX's Avatar

Quote:
Kako kaže portparol Administrativne službe Milenko Šajić, izgradnja se početi prema usvojenom programu ili - kad bude para.

Ne mogu više - оtvaram temu: Бања Лука - кад буде пара | Banja Luka - kad bude para. M4k5, jesi li sa mnom?

Reply

Tags
Бања Лука, Бањалучани, Српска, градске приче, banja luka, banjalucani, banjalucka kafana, gradske price, republika srpska, srpska

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules