daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Indonesia Skyscrapers Forum > Regional Construction and Development > Sumatra

Sumatra » Lampung | Pekanbaru | Palembang



Reply

 
Thread Tools
Old April 19th, 2013, 05:37 PM   #1
ruperdo
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Jambi, Jakarta, Tangerang Selatan
Posts: 1,503
Likes (Received): 30

Ground breaking ceremony held for Swiss-Belhotel Jambi

In January 2013, Swiss-Belhotel International and PT. Selaras Jaya Indah Hotelindo held the Ground Breaking Ceremony for Swiss-Belhotel Jambi in the city of Jambi, capital of Jambi Province in Central Sumatra.

The Ground Breaking Ceremony symbolises the start of project development for Swiss-Belhotel Jambi, which will be a 4-star international hotel scheduled to open in 2014. Located on Jalan Prof. Soemantri Brojonegoro in the city's central business and trading district, the hotel is designed in modern architectural style and will feature 120 guestrooms. Swiss-Belhotel Jambi will offer a range of international standard facilities to ensure the convenience and comfort of business and leisure travellers in Jambi, including restaurant, bar and lounge, meeting rooms, ballroom, swimming pool, gym and spa.

Swiss-Belhotel International Senior Vice President Operations and Development for Indonesia, Malaysia and Vietnam, Mr. Emmanuel Guillard stated “The presence of Swiss-Belhotel Jambi adds to the Group’s portfolio growth in Sumatera and in Indonesia. The hotel will provide affordable accommodation and a convenient location in the heart of the city. Swiss-Belhotel International is proud to be part of this impressive project and our management team and staff will ensure that this modern hotel is a credit to both its owners and to Swiss-Belhotel International. We aim to make the hotel attractive to business and leisure travelers in Jambi.”

The event was attended by PT. Selaras Jaya Indah Hotelindo President Director, Mr. Victor Gunawan, President Commissioner, Mr. Begawan Kamto, and Swiss-Belhotel International Regional Director of Operations and Projects, Mr. Raymond Zuest. His Excellency the Governor of Jambi, Drs. H. Hasan Basri Agus MM, His Excellency the Mayor of Jambi, Dr Bambang Priyanto, regional government officials and journalists also attended the event.

Awarded Indonesia's Leading Global Hotel Chain for three consecutive years and Most Favourite
4-Star Hotel, Swiss-Belhotel International is one of the world’s fastest-growing international hotel and hospitality management groups. The Group provides comprehensive and highly professional development and management services in all aspects of hotel, resort, serviced residences and golf club operations. The worldwide operations of Swiss-Belhotel International are supported by Regional Operations & Development Offices and Regional Sales & Marketing Offices in Hong Kong, Dubai – United Arab Emirates, Shanghai - China, Sydney – Australia, Hanoi - Vietnam, Jakarta - Indonesia, Bali - Indonesia, and Auckland - New Zealand. Swiss-Belhotel International currently manages a portfolio of more than 110 hotels, resorts and projects located in China, Vietnam, Philippines, Malaysia, Indonesia, Australia, Kuwait, Qatar, Bahrain, Iraq, Oman, and Saudi Arabia.
ruperdo no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old April 19th, 2013, 05:38 PM   #2
ruperdo
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Jambi, Jakarta, Tangerang Selatan
Posts: 1,503
Likes (Received): 30

JAMBI | Swiss-belhotel International | 4 stars | U/C

Ekspansi di Jambi, Swiss-belhotel Gandeng Bank Ekonomi

PT Bank Ekonomi Raharja Tbk (Bank Ekonomi) hari ini (31/1) menandatangani perjanjian kerjasama dengan salah satu jaringan hotel terbesar di dunia Swiss-belhotel International dalam hal pemberian fasilitas kredit investasi, untuk memfasilitasi Swiss-belhotel dalam mengembangkan jaringannya di kota Jambi.

Dadi Budiana, Head of Corporate Banking Bank Ekonomi mengungkapkan, sebagai salah satu grup perhotelan terbesar di dunia dengan proyek-proyek properti yang tersebar di Indonesia, Swiss-belhotel telah memiliki segmen pasar tersendiri di kelas menengah ke atas.

“Pertumbuhan ekonomi dan peningkatan aktivitas bisnis di Jambi, ditambah dengan kredibilitas Swiss-belhotel di industri perhotelan membuat banyak masyarakat menantikan kehadirannya di kota Jambi. Potensi ini yang kami coba bidik melalui kerjasama dengan Swiss-belhotel dan diharapkan dapat meningkatkan marketshare kredit investasi Bank Ekonomi di Jambi”, ungkap Dadi dalam siaran persnya, Kamis (31/1).

Dadi menambahkan, kota Jambi semakin menunjukkan geliatnya sebagai salah satu pusat perekonomian di wilayah Sumatera dan tujuan meeting berbagai perusahaan, oleh karena itu hotel merupakan salah satu bidang bisnis yang mempunyai potensi yang baik bagi Bank Ekonomi untuk bekerjasama dan memperluas pelayanan korporasi. Bank Ekonomi optimis kerjasama ini akan membawa dampak positif bagi pertumbuhan bisnis dan volume occupancy rate hotel yang juga memiliki jaringan di Vietnam, Filipina dan Malaysia untuk kawasan Asia Tenggara.

“Perjanjian kerjasama ini merupakan komitmen kami untuk selalu mendukung pertumbuhan bisnis dimana kami beroperasi. Selain tentunya memberikan kesempatan kepada industri perhotelan di Indonesia untuk terus melihat berbagai kesempatan melalui kerjasama sinergis seperti yang hari ini kami lakukan” terang Dadi.

Pada kesempatan yang sama, Victor Gunawan, Presiden Direktur Swiss-belhotel Jambi mengatakan, pihaknya menyambut gembira kerjasama dengan Bank Ekonomi ini. “Pemberian fasilitas kredit ini akan memudahkan masyarakat yang ingin menikmati fasilitas hotel bertaraf internasional yang dikelola oleh Swiss-belhotel. Harapan kami, kerjasama ini dapat meningkatkan minat masyarakat terhadap kehadrian kami di kota ini,” kata Victor di sela-sela acara yang juga dihadiri oleh Gubernur Propinsi Jambi, H.Hasan Basri Agus (HBA).
ruperdo no está en línea   Reply With Quote
Old April 19th, 2013, 05:47 PM   #3
eVANDOpriyanto
#MakingYourCityWOW
 
eVANDOpriyanto's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Bandar Lampung
Posts: 5,243
Likes (Received): 1085

Nih rendernya dari Jambi P&D

Quote:
Originally Posted by eVANDOpriyanto View Post
Mantap Jambi
Congrats ya atas GB Swiss Belhotel Jambi, semoga pembangunannya lancar...

Oya, semoga penyelesaian Hotel Aston Jambi-nya juga lancar...

Nah, ini foto renderingnya dari web di atas
Btw, gmn nih progressnya di lapangan bro adezbee, atau forumers Jambi lainnya???
__________________
Bandar Lampung: Sumatra’s Southern Gateway City
332nd Anniversary (17 Juni 1682 - 17 Juni 2014)


Like Facebook Fanpage SkyscraperCity Bandar Lampung
Follow Twitter @SSCI_BDL
eVANDOpriyanto no está en línea   Reply With Quote
Old April 20th, 2013, 09:50 AM   #4
Hanif
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: JKT-JBI
Posts: 67
Likes (Received): 6

progressnya gimana nih, apa udah mulai dibangun? Yang punya info n pict share dong...
Hanif no está en línea   Reply With Quote
Old April 20th, 2013, 07:50 PM   #5
adezbee
reg sepasi usered
 
adezbee's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jambi
Posts: 534
Likes (Received): 24


belum ada pengerjaan apa2 sepertinya masih lahan kosong, alat berat saja blm terlihat di lokasi sepertinya
adezbee no está en línea   Reply With Quote
Old April 20th, 2013, 08:00 PM   #6
adezbee
reg sepasi usered
 
adezbee's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jambi
Posts: 534
Likes (Received): 24

Lahan kosong disamping Gramedia


Quote:

__________________
posted by bkz010019

lokasi Swiss belhotel
adezbee no está en línea   Reply With Quote
Old April 22nd, 2013, 02:19 AM   #7
valencia2010
Registered User
 
valencia2010's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Jakarta
Posts: 901
Likes (Received): 28

Quote:
Originally Posted by ruperdo View Post
Ground breaking ceremony held for Swiss-Belhotel Jambi

In January 2013, Swiss-Belhotel International and PT. Selaras Jaya Indah Hotelindo held the Ground Breaking Ceremony for Swiss-Belhotel Jambi in the city of Jambi, capital of Jambi Province in Central Sumatra.

The Ground Breaking Ceremony symbolises the start of project development for Swiss-Belhotel Jambi, which will be a 4-star international hotel scheduled to open in 2014. Located on Jalan Prof. Soemantri Brojonegoro in the city's central business and trading district, the hotel is designed in modern architectural style and will feature 120 guestrooms. Swiss-Belhotel Jambi will offer a range of international standard facilities to ensure the convenience and comfort of business and leisure travellers in Jambi, including restaurant, bar and lounge, meeting rooms, ballroom, swimming pool, gym and spa.

Swiss-Belhotel International Senior Vice President Operations and Development for Indonesia, Malaysia and Vietnam, Mr. Emmanuel Guillard stated “The presence of Swiss-Belhotel Jambi adds to the Group’s portfolio growth in Sumatera and in Indonesia. The hotel will provide affordable accommodation and a convenient location in the heart of the city. Swiss-Belhotel International is proud to be part of this impressive project and our management team and staff will ensure that this modern hotel is a credit to both its owners and to Swiss-Belhotel International. We aim to make the hotel attractive to business and leisure travelers in Jambi.”

The event was attended by PT. Selaras Jaya Indah Hotelindo President Director, Mr. Victor Gunawan, President Commissioner, Mr. Begawan Kamto, and Swiss-Belhotel International Regional Director of Operations and Projects, Mr. Raymond Zuest. His Excellency the Governor of Jambi, Drs. H. Hasan Basri Agus MM, His Excellency the Mayor of Jambi, Dr Bambang Priyanto, regional government officials and journalists also attended the event.

Awarded Indonesia's Leading Global Hotel Chain for three consecutive years and Most Favourite
4-Star Hotel, Swiss-Belhotel International is one of the world’s fastest-growing international hotel and hospitality management groups. The Group provides comprehensive and highly professional development and management services in all aspects of hotel, resort, serviced residences and golf club operations. The worldwide operations of Swiss-Belhotel International are supported by Regional Operations & Development Offices and Regional Sales & Marketing Offices in Hong Kong, Dubai – United Arab Emirates, Shanghai - China, Sydney – Australia, Hanoi - Vietnam, Jakarta - Indonesia, Bali - Indonesia, and Auckland - New Zealand. Swiss-Belhotel International currently manages a portfolio of more than 110 hotels, resorts and projects located in China, Vietnam, Philippines, Malaysia, Indonesia, Australia, Kuwait, Qatar, Bahrain, Iraq, Oman, and Saudi Arabia.
Semakin mantaaaaap Jambi menuju kota Metropolitan
valencia2010 no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 11:04 AM   #8
Dhany Ramadhan
Registered User
 
Dhany Ramadhan's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Earth God
Posts: 744
Likes (Received): 72

Quote:
Originally Posted by adezbee View Post
Lahan kosong disamping Gramedia




lokasi Swiss belhotel
yg tinggi itu gedung apa ya forumer jambi,, and selamat untuk thread baru jambi, semoga tdk ada kendala dlm pembangunan hotel ini
Dhany Ramadhan no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 06:44 PM   #9
DonnDonny-10
Registered User
 
DonnDonny-10's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Jambi
Posts: 113
Likes (Received): 10

Quote:
Originally Posted by Dhany Ramadhan View Post
yg tinggi itu gedung apa ya forumer jambi,, and selamat untuk thread baru jambi, semoga tdk ada kendala dlm pembangunan hotel ini
Itu Pembangunan gedung dari Hotel Aston bro
__________________
Hidup itu seperti mengendarai sepeda. Untuk menjaga keseimbangan, sepeda harus terus berjalan. Demikian pula hidup ini.
DonnDonny-10 no está en línea   Reply With Quote
Old April 24th, 2013, 07:16 PM   #10
kang rey
Registered User
 
kang rey's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: kemaraya
Posts: 2,338
Likes (Received): 152

wow, swissbel jambi, killer abis, kendari lumayan jauh lewatnya, padahal sama2 bintang 4. hehehhe
kang rey no está en línea   Reply With Quote
Old April 25th, 2013, 08:28 PM   #11
adezbee
reg sepasi usered
 
adezbee's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jambi
Posts: 534
Likes (Received): 24


gak jauh2 amat palingan beda jumlah kamar

swissbel nasibnya gak sebaik aston yang pembangunanya lancar
adezbee no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2013, 07:39 AM   #12
Hanif
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: JKT-JBI
Posts: 67
Likes (Received): 6

Quote:
Originally Posted by adezbee View Post

gak jauh2 amat palingan beda jumlah kamar

swissbel nasibnya gak sebaik aston yang pembangunanya lancar
iya nih, katanya masyarakat sekitar yg dulunya demo tapi dah setuju tapi pembangunannya lum mulai2 jg...
buat forumers jambi yg ada di jambi trus update ya, gak sabaran nunggunya kelar...
Hanif no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2013, 08:24 AM   #13
adezbee
reg sepasi usered
 
adezbee's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jambi
Posts: 534
Likes (Received): 24

Quote:
Originally Posted by Hanif View Post
iya nih, katanya masyarakat sekitar yg dulunya demo tapi dah setuju tapi pembangunannya lum mulai2 jg...
buat forumers jambi yg ada di jambi trus update ya, gak sabaran nunggunya kelar...
Kalau saya liat progress dilapangan belum ada aktivitas apapun. lahan kosong yang masih tertutupi seng aja.
adezbee no está en línea   Reply With Quote
Old April 30th, 2013, 03:47 PM   #14
ruperdo
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Jambi, Jakarta, Tangerang Selatan
Posts: 1,503
Likes (Received): 30

Quote:
Originally Posted by adezbee View Post
Kalau saya liat progress dilapangan belum ada aktivitas apapun. lahan kosong yang masih tertutupi seng aja.
IMO, proyek hotel ini nantinya akan lebih berkesan mewah dibandingkan Hotel Aston
ruperdo no está en línea   Reply With Quote
Old May 1st, 2013, 01:18 AM   #15
paradyto
entendre privilege
 
paradyto's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 雅加达 - 巨港
Posts: 29,583

berapa lantai ya?? atau mungkin tingginya?

cheers
__________________
welcome you participants the 7th meeting of IMT-GT working group on agriculture agro-based industry & environment 2014
The Green & Cleanest Metropolitan (since 2007) Sumsel Gemilang 雅加达 - 巨港 Jakabaring Sport City
ASEAN University Games 2014 Palembang Emas 2018
paradyto no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2013, 03:00 AM   #16
adezbee
reg sepasi usered
 
adezbee's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jambi
Posts: 534
Likes (Received): 24


menurut info beritanya 9 lantai
adezbee no está en línea   Reply With Quote
Old May 2nd, 2013, 05:31 AM   #17
paradyto
entendre privilege
 
paradyto's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: 雅加达 - 巨港
Posts: 29,583

terima kasih infonya adezbee.

cheers
__________________
welcome you participants the 7th meeting of IMT-GT working group on agriculture agro-based industry & environment 2014
The Green & Cleanest Metropolitan (since 2007) Sumsel Gemilang 雅加达 - 巨港 Jakabaring Sport City
ASEAN University Games 2014 Palembang Emas 2018
paradyto no está en línea   Reply With Quote
Old May 16th, 2013, 03:47 AM   #18
Hanif
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: JKT-JBI
Posts: 67
Likes (Received): 6

Swiss Belhotel Melenggang
Tribun Jambi - Senin, 25 Februari 2013 22:51 WIB
Share |

Laporan wartawan Tribun Jambi Muzakkir
TRIBUNJAMBI.COM, JAMBI–Setelah menjalani perdebatan panjang dengan warga setempat dan difasilitasi Pemkot Jambi, akhirnya Swiss Belhotel resmi memulai pembangunan.

Sekda Kota Jambi, Daru Pratomo yang memimpin pertemuan antara pihak Swiss Belhotel dan masyarakat di ruang Pola Kantor Walikota Jambi Senin (25/2)mengatakan, persoalan Swiss Belhotel dengan masyarakat setempat dan Pemkot Jambi sudah selesai.

" Kalau dari pemerintah kota dan masyaraka sudah beres, sekarang tinggal Swiss Belhotel,” kata Sekda kepada wartawan.

Dia menyebut, secara prosedural, pemkot menerima investor dari mana saja yang hendak masuk ke kota Jambi. Hanya saja bagaimana investor bisa memarginalkan masyarakat dan kontribusi untuk daerah.

Dalam pertemuan perwakilan warga RT 11, 12, 15, dam 16 Kelurahan Solok Sipin dan perwakilan pihak manajemen Swiss Belhotel, kata sekda, ada beberapa kesepakatan antara kedua belah pihak. Di antaranya pihak pengembang setuju menanggung semua biaya pelebaran jalan di samping hotel, dan pembuatan drainase di sebelah utara.

Perwakilan Swiss Belhotel, Victor mengatakan, pihaknya puas apa yang telah diupayakan selama ini. Kita menerima dengan baik kesepakatan yang telah dibuat. Dan kita memang menunggu keputusan itu saja,” kata Victor.

Ketua RT 11 Muhklis yang juga hadir mewakili masyarakat menyebutkan, pihaknya sudah sepakat untuk mendukung pembangunan Swiss Belhotel.
http://jambi.tribunnews.com/2013/02/...tel-melenggang
Hanif no está en línea   Reply With Quote
Old May 20th, 2013, 05:53 PM   #19
achmidBrata
achmid Brata
 
achmidBrata's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Purwokerto, Jogjakarta
Posts: 1,065
Likes (Received): 67

Semoga lancar jaya ya buat pembangunan ni hotel !
achmidBrata no está en línea   Reply With Quote
Old July 15th, 2013, 04:08 PM   #20
ruperdo
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Jambi, Jakarta, Tangerang Selatan
Posts: 1,503
Likes (Received): 30

Bagaimana dgn proyek ini ya? ad kabar?

Proyek Aston sudah mau mendekati tahap finishing padahal..
ruperdo no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 09:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu