daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Bulgaria > Urban Bulgaria > Transport and Infrastructure

Transport and Infrastructure ИнфраструктураGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 4.50 average.
Old February 22nd, 2015, 08:41 PM   #1
Crazy_Dreamer
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 411
Likes (Received): 432

[A8] Ruse - Veliko Turnovo highway | Магистрала Русе - Велико Търново | 0 km of ~118 ttl

Quote:
И. Веселинов: "До месец започва проектирането на магистралата Русе-В. Търново

До месец ще започне проектирането на магистралата Русе-Велико Търново. До тогава трябва да бъдат избрани възможните варианти за трасето. Това е станало ясно на среща между русенския депутат Искрен Веселинов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, съобщи в профила си във Фейсбук Веселинов.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1399097

Quote:

Пътната агенция вече обяви обществена поръчка за изработването на идеен и технически проект на магистралния участък от Велико Търново до Русе. Трасето ще бъде изцяло ново с приблизителна дължина около 110 км и прогнозна стойност за изграждането му около 400 млн. евро – поне толкова сме поискали по плана "Юнкер".

Изграждането на магистрала в този участък рязко ще намали пътнотранспортните произшествия, е посочено в мотивите към тръжната документация. Трасето ще заобиколи опасния участък край Бяла, където дори и след изграждането на кръгово кръстовище заради големия баир продължават да стават тежки катастрофи с тирове.

Прогнозната стойност за изработването на идейния проект на магистралата от Русе до Велико Търново е 1.25 млн. лв., а срокът за подаване на офертите е 7 май.

Изцяло ново магистрално трасе

В тръжната документация е заложено изграждането на изцяло нов магистрален път. За основа трябва да се вземе направеното прединвестиционно проучване за скоростния път Русе – Свиленград през 2012 г., чието изграждане предлагахме на концесия на Катар.

Според него магистралата може да започне от кръговото движение край Дунав мост. След това продължава на юг като обхожда съществуващия жп терминал. Пресича жп линията Русе – Варна и се развива успоредно на нея.

Магистралата продължава на юг като пресича второкласния път Русе – Кубрат и първокласния път Русе – Варна. Следвайки същата посока трасето преминава над река Русенски Лом, след което пресича жп линията Русе – София и се развива успоредно на нея.

След това магистралата минава западно от село Иваново и се развива успоредно на пътя Русе – Велико Търново. Движи се западно от село Две могили, пресича третокласния път 501 и веднага след него жп линията Русе – София.

Трасето преминава между село Борово и село Пет кладенци, пресича третокласния път Борово – Попово и обхожда източно град Бяла и село Каранци.

След това магистралата пресича пътя Бяла – Попово и Полски Тръмбеш – Орловец. От там ще върви по десния бряг на Янтра, след това пресича реката и минава източно от селата Сашево и Куцина и над жп линията Русе – Горна Оряховица.

От там ще продължава успоредно на жп линията от западната й страна и западно от село Самоводене, като последователно пресича второкласния път Поликраище – Горна Оряховица, жп линията София – Русе и първокласния път София - Русе.

Трасето обхожда западно Велико Търново и пресича първокласния път София – Варна. След това се развива западно от Велико Търново, обхожда селата Леденик и Шемшево от изток и стига до първокласния път Велико Търново – Габрово.

Поне три варианта трябва да се разработят

Проектантът ще трябва да проучи най-малко три възможни варианта по нов терен извън трасето на съществуващия първокласен път София – Велико Търново, е посочено в тръжната документация.

Габаритът на магистралата е 25.50 метра – по две платна с две ленти за движение от 3.50 м плюс лентата за принудително спиране от 2 метра. Средната разделителна ивица е широка 3 метра.

Предвидената скорост за движение по магистралата е 120 км/ч, е посочено в тръжната документация. По закон разрешената у нас скорост на магистрала е 140 км/ч.

Бъдещият проектант ще бъде избран чрез комплексна оценка, в която 80 точки се дават за цената, а останалите 20 за срока на изпълнение.
__________________

Thracе, tchak, nasko, bgdimitrov, Me4ok and 3 others liked this post

Last edited by velbujd; April 3rd, 2015 at 11:14 AM.
Crazy_Dreamer no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old February 22nd, 2015, 09:34 PM   #2
gogo3o
Bulgaria
 
gogo3o's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6,830
Likes (Received): 13305

Чак пък до месец. Нещо обществени поръчки, обжалвания
__________________
SOFIA | Metro

the dogi liked this post
gogo3o no está en línea   Reply With Quote
Old February 23rd, 2015, 11:54 AM   #3
russe_section
РУСЕфил
 
russe_section's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Ruse
Posts: 1,527
Likes (Received): 2786

До месец ще се обяви процедурата, ама то тия от какво ли разбират, че да го кажат правилно... добре, че не стана кмет на Русе.
__________________
От ДУНАВ започва БЪЛГАРИЯ
russe_section no está en línea   Reply With Quote
Old February 23rd, 2015, 01:13 PM   #4
language
Registered User
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 6,010
Likes (Received): 12431

Само да попитам това за технически проект ли се отнася или за някакъв "по-лек" вариант (идеен мисля, че се казваше)?
language no está en línea   Reply With Quote
Old February 23rd, 2015, 03:31 PM   #5
archibal
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 810
Likes (Received): 1238

Quote:
Originally Posted by language View Post
Само да попитам това за технически проект ли се отнася или за някакъв "по-лек" вариант (идеен мисля, че се казваше)?
Идеен разбира се, след това се прави технически, парцеларен план, отчуждения, археология, строителство
__________________

the dogi liked this post
archibal no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2015, 06:26 PM   #6
CecoM71
Registered User
 
CecoM71's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Sofia
Posts: 623
Likes (Received): 3233

Уау!

Открита процедура по ЗОП

Възложител:
АПИ

Име:
Предметът на обществената поръчка е „Изработване на идеен проект за Автомагистрала „ Русе- Велико Търново”

Описание:
Предмет на настоящата обществена поръчка е „Изработване на идеен проект за АМ „ Русе- Велико Търново”.
Целта на настоящия проект е проучване на възможни технически решения за изграждане на автомагистрала:
* Да се проучат минимум три възможни ситуационни варианта по нов терен извън трасето на съществуващия път I-5, за реализацията на трасето на автомагистралата;
* Да се даде обоснована възможност за избор на технически възможно алтернативно/вариантно решение на пътното направление;
* Да се изследват по-съществените социално - икономически последици от реализирането на проекта и посочат мерките за ограничаване на въздействието върху околната среда;
* Да се извършат необходимите за фазата съгласувания.
Проектната документация за пътния участък да бъде разработена в необходимия обем и съдържание и да отговаря на изискванията, посочени в раздел ІІ,Глава осма от ЗУТ за съгласуване и одобряване на инвестиционните проекти.
Начало на проекта– Дунав мост при гр. Русе ( км 0+000 от път I-2).
Проектното решение трябва да бъде съобразено с предвиденото ново кръгово кръстовище по проект възложен от Областна администрация Русе и изпълнен от „Виа план” ЕООД София. В този участък да не се предвиждат нови проектни решения. Да се отрази само като експлоатационна дължина при сравняване на вариантните решения.
По направлението на път II–21 има разработка на „Пецински” ЕООД за удвояване на съществуващия път с приблизителна дължина 300м, която също следва да бъде отразена при сравнението на вариантните решения.
Край на проект „Русе – Велико Търново” – приблизително около 118+000 – пресичането със съществуващия път I- 5 “Велико Търново – Габрово”.
Сравнение на проучените варианти.
Сравнението на вариантите да обхваща следните аспекти:
Технико - икономически – като се ползват данните от проектната разработка, включително изводите посочени в раздел „Транспортно – експлоатационни разходи”;
Екологичен – като се ползват данните, препоръките и изводите посочени в раздел „Опазване на околната среда”;
Земя за отчуждаване – по размер на засегнатата площ, по брой имоти, по вид собственост, по вид територия и по предназначение, по стойността на обезщетенията и вноските за промяна на предназначението;
Комплексен – по изброените по-горе критерии.
Обобщено технико - икономическо заключение, изводи и препоръки.
Въз основа на цялостните резултати и сравнения, както и на постановени решения, свързани с екологичното законодателство, да се направи заключение с препоръки за избор на целесъобразен вариант”.
Изпълнението на обекта, предмет на обществената поръчка, ще се осъществи въз основа на изходна информация: утвърдено задание за проектиране с приложенията към него, и включва изпълнението на следните ППР:Обектът на обществената поръчка включва и задължението на проектанта да изпълнява следните дейности, които са свързани с изработването на проекта и представляват условие, следствие или допълнение към него:
Извършване на всички необходими съгласувания на идейния проект. Отстраняване за своя сметка на недостатъците на проекта, установени в хода на извършване на проверките от Възложителя и/или Консултанта.

Стойност, без да се включва ДДС
1 250 000 BGN

Продължителност на поръчката или краен срок за изпълнение
Продължителност в дни
120

Краен срок за получаване на оферти или заявления за участие:
07/05/2015 17:00
__________________

Andrej_LJ, nasko, krasen, rds100, kdkrastev and 16 others liked this post
CecoM71 no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2015, 09:40 PM   #7
Flameboy28
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 35
Likes (Received): 69

Quote:
Originally Posted by CecoM71 View Post
Открита процедура по ЗОП

...
Сега остава само да кажат има ли пари за тази магистрала или само мажат преди местните избори.
__________________

CecoM71 liked this post
Flameboy28 no está en línea   Reply With Quote
Old March 27th, 2015, 09:48 PM   #8
rds100
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Location: Varna
Posts: 1,925
Likes (Received): 2287

120 дена не е ли твърде кратък срок, дори и за идеен проект?
rds100 está en línea ahora   Reply With Quote
Old March 27th, 2015, 11:53 PM   #9
hellwitch
Registered User
 
Join Date: May 2013
Location: Sofia
Posts: 315
Likes (Received): 678

Quote:
Originally Posted by Flameboy28 View Post
Сега остава само да кажат има ли пари за тази магистрала или само мажат преди местните избори.
При лихви под 3% по държавните заеми може да си финансираме сами тази магистрала. Още повече, че министърката говореше да е с тол такса за камионите.
__________________

HighwayFan, bat_naso, Gubot liked this post
hellwitch no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2015, 10:23 AM   #10
blackbart
Registered User
 
blackbart's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Ruse
Posts: 386
Likes (Received): 546

Quote:
Originally Posted by rds100 View Post
120 дена не е ли твърде кратък срок, дори и за идеен проект?
Напротив, тъкмо навреме. Дискусията по трите варианта ще започне точно в началото на предизборната кампания. Долу-горе тогава ще излезе и ОВОС на преработената Хемус, и на Търновци ще им бъде припомнено за 15-те км. по-близка магистрала
__________________

mlazarov, the dogi liked this post
blackbart no está en línea   Reply With Quote
Old March 28th, 2015, 03:44 PM   #11
0032
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Sofia/Ruse
Posts: 882
Likes (Received): 1752

Щеше да е идеално ако се бяха сетили да споменат и летището в Щръклево когато преценяват трите варианта.
__________________

mashine1984 liked this post
0032 no está en línea   Reply With Quote
Old April 2nd, 2015, 07:24 PM   #12
aerocell
Registered User
 
aerocell's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ruse/ Sunny Beach
Posts: 260
Likes (Received): 713

Пътната агенция търси изпълнител за изработване на идеен проект

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) започна процедурите за строителството на магистрала Русе – Велико Търново. Ведомството търси изпълнител за изработване на идеен проект на трасето, показва справка в регистъра на Агенцията за обществените поръчки.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви през февруари, че трасето между двата града ще е магистрално. По принцип то беше част от плановете за скоростен път между Русе и Свиленград, за което България в един момент се опитваше да привлече Катар и Турция като инвеститори.

Магистралата Русе – Велико Търново е заложена за финансиране по плана „Юнкер“. Пътната агенция разполага с 4 млн. лева за проектиране.

Агенцията иска изпълнителят на идейния проект да проучи минимум три възможни варианта за преминаване на магистралния участък извън трасето на съществуващия път.

Ведомството посочва, че магистралата ще започва още при Дунав мост, а краят ѝ ще е някъде при пресичането на пътя от Велико Търново за Габрово.

Изпълнителят ще трябва и да направи сравнение между проучените варианти и да даде препоръки за строителството.

Индикативната стойност на идейния проект е 1,25 млн. лева. Документи могат да се подават до 7-ми май, а офертите се планира да бъдат отворени на 8-ми май.
http://www.dunavmost.bg/Ruse/News/15...veliko-tarnovo
__________________

ВОДА, bat_naso, HighwayFan, the dogi liked this post
aerocell no está en línea   Reply With Quote
Old April 2nd, 2015, 09:20 PM   #13
bat_naso
the journey is the reward
 
bat_naso's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: у наше село
Posts: 356
Likes (Received): 487


Quote:
Originally Posted by hellwitch View Post
При лихви под 3% по държавните заеми може да си финансираме сами тази магистрала. Още повече, че министърката говореше да е с тол такса за камионите.
Напълно съм съгласен. Има някакви индикации че е възможно лихвите да почват плавно да се вдигат от края на тази година, хубаво ще е да се възползваме от ниските им нива. А тази магистрала може да е на голям плюс, ако поеме трафика север-юг от Турция през Румъния, и разбира се като се свърже с АМ Хемус към София и западните балкани и Гърция.
__________________

HighwayFan, Gubot liked this post
bat_naso no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 12:37 AM   #14
Gubot
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 1,448
Likes (Received): 2258

Quote:
Originally Posted by Flameboy28 View Post
Сега остава само да кажат има ли пари за тази магистрала или само мажат преди местните избори.
Предпочитам да имаме готови проекти за магистралата и тогава да търсим пари за същинското строителство. Подготовката за една автомагистрала отнема почти колкото нейното строителство - 4-5години.
__________________

nasko, gogo3o, j_s_georgiev, the dogi liked this post
Gubot no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 10:35 AM   #15
archibal
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 810
Likes (Received): 1238

Quote:
Магистрала "Хемус" ще поеме в посока Русе след Велико Търново. При това шансовете тази отсечка да бъде изградена преди участъка до Варна са значително по-големи, защото лежи на паневропейска магистрала, свързваща Европа с Близкия изток и Африка.
Това отваря сериозна възможност магистралата да получи финансиране по плана "Юнкер", след като България е заявила пред Брюксел проекта като приоритетен, става ясно от публикуваните документи на ЕК. Концесия и заем са другите варианти за финансиране, каза Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) пред Mediapool.
Пътната агенция вече обяви обществена поръчка за изработването на идеен и технически проект на магистралния участък от Велико Търново до Русе. Трасето ще бъде изцяло ново с приблизителна дължина около 110 км и прогнозна стойност за изграждането му около 400 млн. евро – поне толкова сме поискали по плана "Юнкер".
Изграждането на магистрала в този участък рязко ще намали пътнотранспортните произшествия, е посочено в мотивите към тръжната документация. Трасето ще заобиколи опасния участък край Бяла, където дори и след изграждането на кръгово кръстовище заради големия баир продължават да стават тежки катастрофи с тирове.
Прогнозната стойност за изработването на идейния проект на магистралата от Русе до Велико Търново е 1.25 млн. лв., а срокът за подаване на офертите е 7 май.
Изцяло ново магистрално трасе
В тръжната документация е заложено изграждането на изцяло нов магистрален път. За основа трябва да се вземе направеното прединвестиционно проучване за скоростния път Русе – Свиленград през 2012 г., чието изграждане предлагахме на концесия на Катар.
Според него магистралата може да започне от кръговото движение край Дунав мост. След това продължава на юг като обхожда съществуващия жп терминал. Пресича жп линията Русе – Варна и се развива успоредно на нея.
Магистралата продължава на юг като пресича второкласния път Русе – Кубрат и първокласния път Русе – Варна. Следвайки същата посока трасето преминава над река Русенски Лом, след което пресича жп линията Русе – София и се развива успоредно на нея.
След това магистралата минава западно от село Иваново и се развива успоредно на пътя Русе – Велико Търново. Движи се западно от село Две могили, пресича третокласния път 501 и веднага след него жп линията Русе – София.
Трасето преминава между село Борово и село Пет кладенци, пресича третокласния път Борово – Попово и обхожда източно град Бяла и село Каранци.
След това магистралата пресича пътя Бяла – Попово и Полски Тръмбеш – Орловец. От там ще върви по десния бряг на Янтра, след това пресича реката и минава източно от селата Сашево и Куцина и над жп линията Русе – Горна Оряховица.
От там ще продължава успоредно на жп линията от западната й страна и западно от село Самоводене, като последователно пресича второкласния път Поликраище – Горна Оряховица, жп линията София – Русе и първокласния път София - Русе.
Трасето обхожда западно Велико Търново и пресича първокласния път София – Варна. След това се развива западно от Велико Търново, обхожда селата Леденик и Шемшево от изток и стига до първокласния път Велико Търново – Габрово.
Поне три варианта трябва да се разработят
Проектантът ще трябва да проучи най-малко три възможни варианта по нов терен извън трасето на съществуващия първокласен път София – Велико Търново, е посочено в тръжната документация.
Габаритът на магистралата е 25.50 метра – по две платна с две ленти за движение от 3.50 м плюс лентата за принудително спиране от 2 метра. Средната разделителна ивица е широка 3 метра.
Предвидената скорост за движение по магистралата е 120 км/ч, е посочено в тръжната документация. По закон разрешената у нас скорост на магистрала е 140 км/ч.
Бъдещият проектант ще бъде избран чрез комплексна оценка, в която 80 точки се дават за цената, а останалите 20 за срока на изпълнение.
Пътят от Русе до Велико Търново е част от европейския коридор номер ІХ. Той тръгва от Хелзинки, минава през Сaнкт Петербург - Kиев - Кишинев и Букурещ. На българска територия пътят му минава от Русе през Велико Търново и Димитровград до Свиленград. От там се прави връзка с Истанбул към Близкия изток и към гръцкото пристанище Александруполис, което осигурява връзката със Северна Африка.

Неслучайно Джъмбо е там, където е
http://www.mediapool.bg/magistrala-h...ews232523.html
__________________

CecoM71, 0032, HighwayFan, the dogi liked this post
archibal no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 10:52 AM   #16
aerocell
Registered User
 
aerocell's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Ruse/ Sunny Beach
Posts: 260
Likes (Received): 713


Пътната агенция вече обяви обществена поръчка за изработването на идеен и технически проект на магистралния участък от Велико Търново до Русе. Трасето ще бъде изцяло ново с приблизителна дължина около 110 км и прогнозна стойност за изграждането му около 400 млн. евро – поне толкова сме поискали по плана "Юнкер".

Изграждането на магистрала в този участък рязко ще намали пътнотранспортните произшествия, е посочено в мотивите към тръжната документация. Трасето ще заобиколи опасния участък край Бяла, където дори и след изграждането на кръгово кръстовище заради големия баир продължават да стават тежки катастрофи с тирове.

Прогнозната стойност за изработването на идейния проект на магистралата от Русе до Велико Търново е 1.25 млн. лв., а срокът за подаване на офертите е 7 май.

Изцяло ново магистрално трасе

В тръжната документация е заложено изграждането на изцяло нов магистрален път. За основа трябва да се вземе направеното прединвестиционно проучване за скоростния път Русе – Свиленград през 2012 г., чието изграждане предлагахме на концесия на Катар.

Според него магистралата може да започне от кръговото движение край Дунав мост. След това продължава на юг като обхожда съществуващия жп терминал. Пресича жп линията Русе – Варна и се развива успоредно на нея.

Магистралата продължава на юг като пресича второкласния път Русе – Кубрат и първокласния път Русе – Варна. Следвайки същата посока трасето преминава над река Русенски Лом, след което пресича жп линията Русе – София и се развива успоредно на нея.

След това магистралата минава западно от село Иваново и се развива успоредно на пътя Русе – Велико Търново. Движи се западно от село Две могили, пресича третокласния път 501 и веднага след него жп линията Русе – София.

Трасето преминава между село Борово и село Пет кладенци, пресича третокласния път Борово – Попово и обхожда източно град Бяла и село Каранци.

След това магистралата пресича пътя Бяла – Попово и Полски Тръмбеш – Орловец. От там ще върви по десния бряг на Янтра, след това пресича реката и минава източно от селата Сашево и Куцина и над жп линията Русе – Горна Оряховица.

От там ще продължава успоредно на жп линията от западната й страна и западно от село Самоводене, като последователно пресича второкласния път Поликраище – Горна Оряховица, жп линията София – Русе и първокласния път София - Русе.

Трасето обхожда западно Велико Търново и пресича първокласния път София – Варна. След това се развива западно от Велико Търново, обхожда селата Леденик и Шемшево от изток и стига до първокласния път Велико Търново – Габрово.

Поне три варианта трябва да се разработят

Проектантът ще трябва да проучи най-малко три възможни варианта по нов терен извън трасето на съществуващия първокласен път София – Велико Търново, е посочено в тръжната документация.

Габаритът на магистралата е 25.50 метра – по две платна с две ленти за движение от 3.50 м плюс лентата за принудително спиране от 2 метра. Средната разделителна ивица е широка 3 метра.

Предвидената скорост за движение по магистралата е 120 км/ч, е посочено в тръжната документация. По закон разрешената у нас скорост на магистрала е 140 км/ч.

Бъдещият проектант ще бъде избран чрез комплексна оценка, в която 80 точки се дават за цената, а останалите 20 за срока на изпълнение.


Ще коментирам първите 30км от така представеното трасе защото го познавам перфектно(ако бъде избрано)
Това е максимално добър избор на трасе ,решава редица проблеми .
1 ще изкара целият трафик от града и ще играе ролята на околовръстно
2 ще свърже директно моста с пътя русе-варна
3 русенското летище се пада на трасето на магистралата и е на точно 100км и от в.търново и на 85км от букурещ
4 за да се случи по нататък трасето трябва да се премине каньона на река русенски лом (това мисля че ще е най-трудната чат от цялата магистрала до търново),според описанието това ще стане между селата щръклево(летището)и северно от иваново .Преминаването може да стане само със голям мост защото скалите на каньона са доста високи ,по една случайност имам къща точно в района на този бъдещ мост и обещавам редовен фото репортаж
Това е едно от местата където мисля че ще е моста
__________________

CecoM71, nasko, velbujd, rbop, rookie05 and 9 others liked this post

Last edited by aerocell; April 3rd, 2015 at 11:37 AM.
aerocell no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 11:26 AM   #17
gogo3o
Bulgaria
 
gogo3o's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6,830
Likes (Received): 13305

Според заданието на обществената поръчка километри са 118.
__________________
SOFIA | Metro
gogo3o no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 11:27 AM   #18
rds100
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Location: Varna
Posts: 1,925
Likes (Received): 2287

Е докато не се избере точно трасето няма как да се знае точната дължина. Иначе дано да помислят и за малката отсечка, която е на юг от Търново.
__________________

gogo3o liked this post
rds100 está en línea ahora   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 11:35 AM   #19
gogo3o
Bulgaria
 
gogo3o's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 6,830
Likes (Received): 13305

Quote:
Originally Posted by rds100 View Post
Е докато не се избере точно трасето няма как да се знае точната дължина. Иначе дано да помислят и за малката отсечка, която е на юг от Търново.

Това трябва да е:
Quote:
Край на проект „Русе – Велико Търново” – приблизително около 118+000 – пресичането със съществуващия път I- 5 “Велико Търново – Габрово”.
__________________
SOFIA | Metro

rds100, the dogi liked this post
gogo3o no está en línea   Reply With Quote
Old April 3rd, 2015, 12:12 PM   #20
Svetlix
noPouHuK
 
Svetlix's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 1842

Quote:
Originally Posted by aerocell View Post
4 за да се случи по нататък трасето трябва да се премине каньона на река русенски лом (това мисля че ще е най-трудната чат от цялата магистрала до търново),според описанието това ще стане между селата щръклево(летището)и северно от иваново .Преминаването може да стане само със голям мост защото скалите на каньона са доста високи ,по една случайност имам къща точно в района на този бъдещ мост и обещавам редовен фото репортаж
Това е едно от местата където мисля че ще е моста
Там мисля, че ще има пролем. Предполагам каньона е защитена местност и еколозите ще вдигнат олелия до небесата.
__________________
Опитът и знанията се натрупват с количеството натрупани повреди. Когато повредите всичко, ставате експерт!

SimeonHr, MG42, ffilip, the dogi liked this post
Svetlix no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu