|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2961 |
|
I ♥ Boat City
Likes (Received): 247
|
Pojawiły się reklamy połączeń SAS (bezpośrednich, jak i do wielu miast z przesiadką) na autobusach MPK.
|
|
|
#2962 |
|
Łódź
Likes (Received): 3
|
Pan Jachimek na forum lotniczym przyjmuje zakłady, że stracimy "tylko" 3 kierunki zamiast 4 na zimę od FR... tak więc widać, że po wpadce z OLT wziął się do roboty. Czekamy na efekty
|
|
|
|
|
|
#2963 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Być może liczy na utrzymanie Bergamo w związku z otwarciem szkółki piłkarskiej AC Milan w Łodzi.
|
|
|
|
|
|
#2964 |
|
I ♥ Boat City
Likes (Received): 247
|
Ćwiczenia: Samoloty z rannymi wylądowały na łódzkim lotnisku (Gazeta.pl Łódź).
|
|
|
#2965 |
|
Łódź
|
Statystyki ruchu pasażerskiego za wrzesień 2012:
Ruch regularny: 36 291 pasażerów Ruch czarterowy: 8 152 pasażerów Ilość odprawionych pasażerów we wrześniu 2012 w stosunku do września 2011 wzrosła o 8,23 %, w tym liczba pasażerów rejsów regularnych wzrosła o 16,63 %. Jeśli chodzi o okres styczeń-wrzesień 2012 w stosunku do analogicznego okresu za 2011 to również tutaj odnotowaliśmy wzrost o 26,14 % (pasażerowie regularni + 31,56 %). W związku z zakończeniem części operacji czarterowych w sezonie letnim odnotowaliśmy tutaj spadek odprawionych pasażerów o 18,05 %. http://lotnisko.lodz.pl/pl/news/poka...yki_wrzesniowe |
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Registered User
Likes (Received): 8
|
spadek o 18%..i wszystko jasne..w głowach managerów spółek turystycznych toczy się antyłódzki nowotwór....
Co dziesiąty Niemiec ma żydowskich przodków – wynika z badań szwajcarskiej firmy Igenea. Tylko sześć procent Niemców ma germańskie korzenie. Aż 30 procent Niemców pochodzi od Słowian.-Teraz widać jak skuteczna była germanizacja, na tyle skuteczna, ze dziś jest więcej Słowiańskich Niemców, niż germańskich |
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Łódź
|
Bzdury, leninie... zobacz jakie spadki były w Katowicach http://www.pasazer.com/in-11804-kato...e,wrzesniu.php po prostu branża ledwie zipie, nie doszukiwałbym się jakichś spisków...
|
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Registered User
Likes (Received): 104
|
Tak czy siak raczej o 500.000 w tym roku możemy zapomnieć.
|
|
|
|
#2969 |
|
Łódź
|
Itaka skasowała swoje czartery zimowe z LCJ, więc jak co roku tradycyjnie jedyne połączenie czarterowe to TLV.
|
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Registered User
|
Quote:
Co dziesiąty Niemiec ma żydowskich przodków – wynika z badań szwajcarskiej firmy Igenea. Tylko sześć procent Niemców ma germańskie korzenie. Aż 30 procent Niemców pochodzi od Słowian.-Teraz widać jak skuteczna była germanizacja, na tyle skuteczna, ze dziś jest więcej Słowiańskich Niemców, niż germańskich |
|
|
|
|
|
|
#2971 | |
|
Bimmer!
Likes (Received): 12
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Registered User
|
Quote:
..wycieczki, wakacje...nie praca, czy rodzina ...ja jakbym miał lecieć z wro lub krakowa...bo w łodzi nie ma hiszpani-to nie lece do hiszpani ..tylko tam gdzie jest-jestem wygodny ..a pozatym są cięzkie przypadki latania do turcji (antalya) z poznania, kolesi z ..ksawerowa(2 koma 3 km od lotniska)-dla mnie to już ciężkie przypadki, które na bierząco trzeba obśmiewać i ganić!!
|
|
|
|
|
|
#2973 | |
|
Bimmer!
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Registered User
|
chyba próbujesz wyjaśniać niewyjaśnilane!!..to że w promieniu 100km od lotniska turoperatorzy na wrzesień przygotowali dla 1,5mln potencjalnych klientów 4tys miejsc na pokładach samolotów jest dla ciebie zrozumiałe??...czy ja się nie jasno wyrażam?..a pozatym nie bądź śmieszny..nikt z warszawy poza jednostkami nie lata na floryde na wakacje-są ciekawsze miejsca w oklicy
...Łódź jest marginalizowana przez touroperatorów, równierz przez nadmierny wysiłek klientów z Łodzi którzy de facto zawalają 3 doby by dostać się na 5 dobowy urlop w jakieś "zabloczonej" hiszpani ..no ręce opadają...
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Bimmer!
|
Nie wiem, jak dla mnie to Ty doszukujesz się jakiegoś spisku
Według mnie to rynek kształtuje to jakie są kierunki. Popyt i podaż i to wszystko A nie Warszawa ( chociaż w sumie też jest częścią tego rynku ) oraz jakieś antyłódzkie organizacje.
|
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Registered User
|
Quote:
aha...i chiałbym by w końcu do tego ekskluzywnego sportu jakim jest lotnictwo-przestało dopłacać państwo!!!..zarówno do przewożników!!!..portów!!a także przede wszystkim do instytucji nadzoru!!! czy to zrozumiałeś??.....wątpie-jak te 3 postulaty spełnisz-to mamy RYNEK....teraz jest gospodarka centralnie regulowana(by nie nazwac ze starego sterowana)
|
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Bimmer!
|
Ale dlaczego nierozsądni? Skoro są klienci z Łodzi, którzy kreują popyt na Okęciu, to po co zwiększać sobie koszty i otwierać jakieś połączenia z LCJ? Poza tym jeszcze mieszkając w Łodzi dojazd na Okęcie był może o 20-30 minut dłuższy niż na EPLL, więc argument 10 godzin vs 5 minut zupełnie nietrafiony.
|
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Registered User
Likes (Received): 31
|
No dobra panowie pozwolę się wciąć w rozmowę, ale coś mi wytłumaczcie. Jakie ma kryteria wyszukiwania wakacji przeciętny pasażer czarteru wakacyjnego? Wg. mnie to najpierw cena + kraj, potem termin a na koniec lotnisko z którego leci. Jak mamy mało czarterów to mamy mało terminów lotów w określone destynacje po określonej cenie. Czyli wychodzi na to, że mamy mało lotów czarterowych, bo mamy mało klientów, którzy mają mały wybór czarterów, bo jest mało klientów itp. itd.
Czy gdzieś jest błąd w mojej logice, czy to tylko taka nieskończona pętla? Jeśli mam rację, to jak sobie poradzono w takim np. Poznaniu z przełamaniem tego błędnego koła?
|
|
|
#2979 | |
|
To Spirit...
Likes (Received): 6
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Władza l**u
Likes (Received): 121
|
Co z tego że są czartery z LCJ jak oferty z wylotem z Łodzi były nieatrakcyjne, gdyż nie wszyscy touroperatorzy mają ją w swojej ofercie? Ja w tym roku leciałem do Antalyi z... Gdańska. Na szczęście było jeszcze OLT
Wyszło kilkaset złotych taniej, kobieta zadowolona bo zakochała się w lataniu, a przesiadki wygodne. Aha, w Turcji bramkę obok był samolot... do Łodzi - o tej samej godzinie. Gdybyśmy mieli wybór oczywiście na siłę nie wydłużalibyśmy sobie podróży ![]() Choć na przyszły rok z moją kobietą uparliśmy się, żeby lecieć jednak z Łodzi nawet kosztem nieco droższej wycieczki (o ile fundusze pozwolą). Trzeba rozruszać to lotnisko i korzystać na tym w przyszłości ![]() Odnośnie "przełamania" błędnego koła. Swego czasu (z 10 lat temu lub więcej) leciałem z rodzicami bodajże też do Turcji. Czarter (AirPolonia?) startował w Warszawie i miał międzylądowanie w Katowicach. Dosiadło się raptem kilkanaście osób. Widocznie się to opłacało, a dodatkowo został "ujawniony" potencjał tego lotniska. Strata czasowa nie była zbyt duża: z tego co pamiętam ok. 30-45 minut całość.
|
![]() |
| Tags |
| łódź, lotnisko, połączenia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|