daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Војводина

Војводина Vojvodina

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 4.09 average. Display Modes
Old December 3rd, 2006, 03:23 PM   #201
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Likes (Received): 0

Moguce da sam pogresio!
Ali spika je stvarno bila u tom fazonu,totalno je nelogicno,ali sa ovima u gradskoj vlasti sve je moguce.
Radukin no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old December 3rd, 2006, 03:58 PM   #202
Boda Tajson
Registered User

Boda Tajson's Avatar

Likes (Received): 2

Zna li neko dokle bi trebao da ide taj bulevar uopste? A ne bih se cudio da im je na pamet pala ideja da za izgradnju bulevara ustupe zemljiste oko njega :P

Boda Tajson no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 04:08 PM   #203
Dziggy
Registered User

Dziggy's Avatar

Likes (Received): 31

A meni za tramvaje niko ne odgovara,a?
Old December 3rd, 2006, 04:13 PM   #204
Boda Tajson
Registered User

Boda Tajson's Avatar

Quote:
Originally Posted by igor_scg View Post
A meni za tramvaje niko ne odgovara,a?
lol, ma kakvi tramvaji nista od njih po svemu sudeci..
Boda Tajson no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 05:40 PM   #205
caki
Registered User

Kako sam cuo taj suboticki bulevar je projektovan da se gradi tu jos davne 1955 a tek se sada nesto desava sa njim ,zamisli koliko bi trebalo vremena da se realizuje ideja sa tramvajima
caki no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 05:50 PM   #206
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boda Tajson View Post
Zna li neko dokle bi trebao da ide taj bulevar uopste? A ne bih se cudio da im je na pamet pala ideja da za izgradnju bulevara ustupe zemljiste oko njega :P
Pa valjda skroz do Rumenackog puta, preko stare ranzirne pa pravo.Mislim da je tako po GUP-u Novog Sada.
Po meni trebalo bi i da se napravi neki polu-prten koji bi se odvaja od puta E75 posle zatvora prema subotici na levo,preko Rumenackog puta pa iza Novog naselja pa da se spoji sa putem NS-B.Palanka negde na potezu Veternik-Futog.I na tom putu da se napravi par petlji gde bi se zavsavao i Suboticki bulevar,izmedju ostalih.
Sta kazete na to?
Jel ima ikakve price o tako nekom polu-prstenu?
To nisam video u GUP-u Novog Sada do 2021.
Old December 3rd, 2006, 07:20 PM   #207
podvodni
Registered User

podvodni's Avatar

Quote:
Originally Posted by Radukin View Post
Pa valjda skroz do Rumenackog puta, preko stare ranzirne pa pravo.Mislim da je tako po GUP-u Novog Sada.
Po meni trebalo bi i da se napravi neki polu-prten koji bi se odvaja od puta E75 posle zatvora prema subotici na levo,preko Rumenackog puta pa iza Novog naselja pa da se spoji sa putem NS-B.Palanka negde na potezu Veternik-Futog.I na tom putu da se napravi par petlji gde bi se zavsavao i Suboticki bulevar,izmedju ostalih.
Sta kazete na to?
Jel ima ikakve price o tako nekom polu-prstenu?
To nisam video u GUP-u Novog Sada do 2021.
pa to i jeste predvidjeno tim GUPom....
tacnije, suboticki bulevar je samo deo te saobracajnice....
u planu je petlja novi sad-sever....na prilazu iz pravca subotice... kod krivine bi se put odvajao desno za novi sad, obilazio klisu, prelazio kanal DTD, i kod avijaticarskog naselja bi skretao na pomenuti suboticki bulevar koji se ne bi zavrsavao na raskrsnici sa bulevarom cara lazara, vec je planirano da se produzi pored brodogradilista gde bi trebao da se nalazi novi, cetvrti most na dunavu, i gde bi se kacio na kamenicku obilaznicu....
takodje je u planu i peti most, nizvodno od rafinerije....kamenicka obilaznica bi se iza miseluka, kod odvajanja za bukovac nastavljala na novi tranzitni put koji tangira petrovaradin kod 'navipa' i preko dunava se, novim mostom kaci na E75 juzno od rafinerije...
podvodni no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 07:31 PM   #208
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Ala bi bilo super ako ako se tako nesto izradi.Navijam za to.
Samo mi nije jasno zasto onda telep,novo naselje i dalje veternik ostaju van prstena.Ipak se i tamo nalazi veoma prometan tranzit za Hrvatsku preko B. Palanke.
Old December 3rd, 2006, 07:54 PM   #209
podvodni
Registered User

podvodni's Avatar

mislim da je to zato sto tu vec postoji obilaznica, tj. tranzitni put koji tangira novo naselje ('pravac') koji se nastavlja na obilaznicu preko almaskog groblja i partizanske ulice prema kackoj petlji, i pretpostavljam da je u planu njen produzetak severno od veternika i futoga i neka konekcija sa putem prema backoj palanci. mislim da sam prsten nije zamisljen kao pun profil autoputa...

sto se tice privatnih investitora i gradske saobracajnice, ne traze se privatni investitori koji ce finansirati izgradnju saobracajnice, vec oni koji ce kupiti parcele na kojima se sada nalaze jednoporodicne kuce, i koji ce izgraditi komercijalne zgrade cija ce se regulacija prilagoditi potrebnoj regulaciji novog bulevara...
podvodni no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 08:16 PM   #210
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Hvala na pravim informacijama!
Izivinjavam se ako sam nekog zbunio sa mojom
Old December 3rd, 2006, 09:22 PM   #211
Pripadnik
Registered User

Au baš smo krenuli sa ozbiljnim pitanjima na ovoj temi. Baš mi je drago zbog toga jer Novi Sad jeste ozbiljan grad. Ne mogu da postignem da prodiskutujem sa svima, biće prilike. Elem, da ne dužim, pronašao sam sliku GUP-a do 2021. godine. To je naravno stari GUP so 2001.godine samo je produžen na naredni period od 20 godina pa vi sada vidite gde smo mi mogli da budemo već sada da nije bilo ovih sranja kod nas. Na ovom GUP-u se može videti otprilike kako to izgleda s tim što treba naglasiti da veternik, futog nisu obuhvaćeni što je veliki problem jer su ta mesta već postala sastavni deo grada, ali to je već neko drugo pitanje. Primetićete da su u planu tri petlje na izlazima/ulazima u grad sa autoputa (dve već postoje, ali samo kaćka zadovoljava minimum) temerinska, kaćka i nova odmah na skretanju prema Subotici (tačnije iza zatvora). E ta poslednja petlja se odvaja preko kanala prema detelinari i novom naselju i dalje preko novog subotičkog bulevara na novi most. Preko kamenice na frušku goru (planiran tunel ispod venca) i izlaz na autoput BG-ZG. To je tzv. prvi prsten oko grada dok se drugi odvaja odmah posle silaska sa autoputa iza veternika i futoga prema hrvatskoj granici. Drugi krak se odvaja negde oko pumpe minut na E-75 i preko mosta i iza petrovaradina se spaja sa novom kameničkom obilaznicom i dalje istim putem kao i onaj prvi. Time bi se potpuno zaokružio uži deo grada što bi realno bilo dovoljno za neki period od oko 20-tak godina (kažu stručnjaci). Mada, to su priče koje sam ja čuo još davnih vremena (prof.Radović) a sigurno je da se danas situacija malo promenila zbog neprestanog priliva stanovništa u NS. Ne samo iz bivših republika nego i iz vojvodine i srbije. Ranije je NS bio planiran kao grad za do 500.000 stanovnika, mislim da se danas gleda malo drugačije na celu priču jer ja pretpostavljam da će se sa početkom izgradnje na mišeluku grad vrlo brzo promeniti. Nadam se na bolje. Moje mišljenje je da će ona vlast koja počne da proširuje, planski, grad na mišeluku napraviti od ovog grada ozbiljnu evropsku metropolu tj. da će imati uspeha kao ona vlast sa početka 80-tih godina (vreme gradonačelnika Dejanovića)

Pripadnik no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 09:37 PM   #212
Pripadnik
Registered User

Quote:
lol, ma kakvi tramvaji nista od njih po svemu sudeci..
Tramvaji su u novom sadu ukinuti dolaskom komunista na vlast. Tada su nove tehnologije nalagale da se grad snabde autobusima, jednostavno to je tada bilo popularno. Dugo vremena je NS imao najbolje GSPreduzeće možda čak i u celoj staroj jugoslaviji. Svi će se setiti plavih volvo-a koji su krstarili gradom na svaka 2 minuta (u špicu ). Moje mišljenje je da tramvaji uvek ostaju aktuelni za ovaj grad ali sada je za taj posao neophodno početi od 0 zato što je postojeća infrastuktura koja bi mogla da se iskoristi na minimumu. Ne smem ni da govorim o prednostima takve vrste prevoza u gradu.
Old December 3rd, 2006, 09:41 PM   #213
Klodovik
BANNED

A koliko je uopste realno, tj. logicno pricati o novim tramvajskim sistemima u zemlji sa 5-6 proizvodjaca autobusa (Neobus - Novi Sad, Ikarbus-Zemun, FAP-Priboj, GOSA-Smederevska Palanka, Nis Ekspres, itd) a nijednom fabrikom tramvaja?

Cak i da ih uvezemo, ko ce njih da odrzava/remontuje?
Klodovik no está en línea   Reply With Quote
Old December 3rd, 2006, 10:36 PM   #214
Pripadnik
Registered User

Quote:
Originally Posted by Steva View Post
јее фотке

Она фонтана на рендерингу изгледа срање, али како ће уживо да изгледа.. нисам сигуран, песимиста сам ту

Ово за клизалиште на отвореном је супер идеја!
плус.. докле се стигло са Суботичким булеваром ?
Fontana jeste sranje, uživo izgleda pristojno ali nije to posao kada se radi bez konkursa (neozbiljna gradska vlast). Loša je vlast koja gura svoje ideje kao najbolje a ne bira stvarno najbolje rešenje. Pričali su nam kako se u Zmaj Jovinoj postavlja behatom prekriven slojem granita a ne granit, kao što je planirano, zato što je jeftinije. Smešna priča, ne treba nama jeftinije u centralnim ulicama nego kvalitetno i privlačno, u krajnjoj liniji dugotrajnije.

Klizalište je fenomenalno. Bilo je nešto slično prošle godine kod miletića ali neuporedivo manje (više za decu). Ovo sada je prava stvar. Recimo da je sada puno lepše okruženje s obzirom da su renovirali ulice oko sokolskog doma
kako tako, ali bar izgleda pristojno i osvetljeno (opet behaton).

Quote:
Bas sam juce prosao pored fontane i nije izgledala lose zna li neko od novosadjana kada ce se raditi prosirenje ulice Jovana Subotica? Jos prosle godine su otkupili zemljiste, srusili kucu i sad tu praking servis naplacuje parking dok mi cekamo i cekamo...
Jovana Subotića će se proširivati kada dođe na vlast neko ko ima m... Stalno se priča da je problem u onoj pivnici na samom uglu a ja bih rekao da će oni imati problema sa prostorom duž cele ulice (crkva, novosadsko pozorište,...). Ako sam ja dobro shvatio iz nekih priča to bi trebalo da postane jednosmerna ulica a da se iz karadžićeve pusti drugi pravac prema centru. Teško da ovi imaju potencijal za takve kapitalne investicije.

Quote:
Originally Posted by Radukin View Post
Otvorili su Suboticki bulevar ali samo 2 trake posto nisu imali kinte za 4 tako da je to polu bulevar sada.Inace receno je i da je problem bio i sa zemljistem koje je u privatnom vlasnistvu i grad nema novca da im isplati,pa kao ako bude neko od privatnika pristao da finansira napravice se jos 2 trake.Ma katastrofa,jos su sad unakazili telepsku petlju kod Uzara gde Suboticki bul. izlazi na bul Cara Lazara.Bas sam citao juce u Dnevniku da postaje crna tacka Novog Sada gde su ucestali sudari.Iz ZIG-a je receno da ce se postaviti semafor,ali to tek treba da se usvoji.
Sve si u pravu jedino ne verujem da nije bilo para. Mislim da je trebalo nešto napraviti za ličnu ili partijsku promociju i nazvati to bulevar. Ne mogu da verujem da neko može da krene u takav posao a da pre toga ne stvori preduslove za to (otkup zemlje).
Slika ulaza u "bulevar" od strane limana. Liči mi upravo na ulaz u Jovana Subotića (usko grlo).

Nedeljno jutro

Nego šta vi mislite o novoj detaljnoj regulaciji novog gradskog centra južno od futoške ulice? VIše o tome na http://www.nsurbanizam.co.yu/frames-javni-uvid.htm
Old December 3rd, 2006, 11:25 PM   #215
Pripadnik
Registered User

E upravo sam video ovo pa reko da vas obavestim. Ovakve vesti me stvarno obraduju. Trifkovićev trg, jako dobro rešenje, bila je neka priča ranije o tom objektu, tzv. providna zgrada, no nije ni bitno. Čini mi se pravi pomak unapred na ovom neopravdano zapostavljenom trgu, možda potencijalno jednom od najlepših u gradu.

NA TRIFKOVIĆEVOM TRGU
Beton i staklo u srcu grada

Do 15. decembra treba da se završi poslovna zgrada na Trifkovićevom trgu na uglu Miletićeve i Ulice Laze Telečkog, a investitor kompanija „Levi 9“ planira da svečano otvaranje, zgrade od betona i stakla u srcu grada, upriliče u januaru. Prolaznici su primetili da u zgradi već ima struje, dok smo od suvlasnika firme „Levi 9“ Vladimira Gogoljeva čuli da je i ostala infrastruktura uvedena i da je preostalo da se uredi samo fasada. Objekat je od 2.300 kvadrata, imaće pet lokala, jedan će biti restoran, dok će u drugom zakupac biti „Pro kredit „banaka. Firma „Levi 9“ bavi se razvojem kompjuterskih programa, plac je kupila u decembru prošle godine, a s izgradnjom je krenula aprila ove godine. Z. D. Foto: B.Lučić
Old December 4th, 2006, 12:34 AM   #216
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Naravno da su imali para.Grad novi sad inace ima buzet veci pokrajinskog!
Sva ova gradilista u gradu donose velik priliv novca u gradsku kasu,ali pare se trose totalno neplanski i rasipnicki.Podatak je da su prosle godine potrosili dvogodisnji gradski buzet na totalno debilne projekte bez ikakvog smisla,koristeci se time za politicku promociju.Goruci problemi su ostavljeni sa strane,ono sto su uradi uradili su nakaradno,neplanski sa velikim kasnjenjima(pravi primer Suboticki `bulevar`).
Za grad u ekpanziji mislim da je najvaznije napraviti dobre saobracajnice,petlje bez semafora,izmestiti tranzit iz centra grada,konacno imati m... i uraditi nesto da nazovem kapitalno sto bi u mnogom poboljsalo zivot i kretanje kroz grad,samim tim bi strane firme postale mnogo vise zaiteresovane za ulaganja kad je infrastuktura resena.I velika je laz da se nema para za to!
Old December 4th, 2006, 01:00 PM   #217
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

E samo na brzaka da pitam pošto sam u gužvi

Prema onom GUP.u, ono na severu je autoput ? Koliko znam on će biti pomeren još severnije nego sadašnji poluautoput ili mi se to čini? Pošto sam negde pročitao da treba uraditi još nekoliko većih petlji za ulaz u NS na toj planiranoj ruti autoputa.
Old December 4th, 2006, 04:23 PM   #218
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Da,to zuto sto nastavlja prema severu je auto-put prema Subotici.Koliko sam shvatio on se nece pomerati prema severu,na postojecu 2+1 bice dodata jos jedna 2+1 do punog profila auto-puta tako da ostaje ista trasa.Mislim da je u planu petlja kod Rodica,kod Sentandrejskog puta i petlja posle zatvora na kojoj ce se odvajati obilaznica ulevo.E75 znaci ne menja pravac.
Kacka petlja ce ostati ista,a negde kod Minuta ce se isto napraviti petlja,ali to tek kad se usvoji izgradnja mosta preko Dunava iza toplane pa do izlaska iz Petrovaradina gde bi isao 2 krak prstena oko grada sa sremacke strane.
Old December 5th, 2006, 10:12 AM   #219
Radukin
Panonski mornar

Radukin's Avatar

Vec sat vremena trazim po google-u,neke podatke o buducem Mercatoru,detaljnije renderinge,spratnost,ostale podatke.....i nisam nasao nista vise od slike koja je postavljena na samom gradilistu.
Jel neko ima neke malo detaljnije podatke o tome?
Inace,Mercator se gradi veoma brzo!
Old December 6th, 2006, 09:22 PM   #220
caki
Registered User

cao,evo nesto sam nabavio od druga mozda bi vam izgledalo interesantno ,u pitanju je rk"nork",rekostruncija bi trebala da se radi sledece godine.

caki no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
Војводина, Нови Сад, Петроварадин, Србија, arhitektura, backa, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, novi sad, nový sad, petrovaradin, serbia, srbija, srem, újvidék, urbanizam, vojvodina

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules