daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Serbian Forum > Изградња и развој > Србија > Војводина

Војводина Vojvodina

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 11 votes, 4.09 average. Display Modes
Old August 19th, 2006, 05:01 PM   #101
Podgoricanin
Montenegrin

Podgoricanin's Avatar

Likes (Received): 45

Quote:
Originally Posted by serb-knight
...Novi Sad i dalje slovi kao « najveće gradilište u Evropi.»...

P.S. Ovi iz Hypo-banke su ludi, koje pare uvaljuju u poslovne zgrade...moja firma radi klimatizaciju njihove poslovne zgrade, samo kanalni sistem za odvlazivanje i razvucene cijevi kostaju 630,000 EUR, a tu je jos i podno grijanje i hladjenje putem plafonskih panela...jace od milionceta samo za klimatizaciju...
Podgoricanin no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 19th, 2006, 05:08 PM   #102
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

Likes (Received): 2

Novi Sad je sigurno najvece gradiliste u evropi ako gledamo koliko se gradi po glavi stanovnika. Mene je to zaista impresioniralo kada sam zadnji put bio u NS.u, ono kolko se gradi... neverovatno.

Steta sto nemamo nekoga direkt iz NS.a da nam javlja vesti
Old August 19th, 2006, 09:42 PM   #103
Majevčan
Српски Форум

Majevčan's Avatar

Likes (Received): 5

Quote:
Originally Posted by serb knight
...Novi Sad i dalje slovi kao « najveće gradilište u Evropi.»...
Evo sta ruskinja kaze za Novi Sad
http://www.youtube.com/watch?v=NAx2ZoPB83s

Last edited by Majevčan; August 19th, 2006 at 10:32 PM.
Majevčan no está en línea   Reply With Quote
Old August 20th, 2006, 03:34 PM   #104
Podgoricanin
Montenegrin

Podgoricanin's Avatar

Likes (Received): 45

Quote:
Originally Posted by Gartenzwerg
Novi Sad je sigurno najvece gradiliste u evropi ako gledamo koliko se gradi po glavi stanovnika. Mene je to zaista impresioniralo kada sam zadnji put bio u NS.u, ono kolko se gradi... neverovatno.

Sto se mene tice to je malo pretenciozna izjava. Ima dosta gradova u okruzenju koji su "velika gradilista"...iznenadio sam se sta se desava s gradovima u Albaniji...steta i sto nemam malo vise vremena, da slikam citave nove kvartove Podgorice, tamo dje su nekad bile gole poljane...
Podgoricanin no está en línea   Reply With Quote
Old August 23rd, 2006, 11:11 PM   #105
MtlCrue
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Podgoricanin
Sto se mene tice to je malo pretenciozna izjava. Ima dosta gradova u okruzenju koji su "velika gradilista"...iznenadio sam se sta se desava s gradovima u Albaniji...steta i sto nemam malo vise vremena, da slikam citave nove kvartove Podgorice, tamo dje su nekad bile gole poljane...
Ok ,naravno da ima dosta gradova u okruzenju u kojima se gradi ,ali se u NS u poslednjih pet godina toliko izgradilo ,i gradi se sve vise da je to neverovatno. Pa evo ti moja ulica (gledam na Master Centar) ,pre sest ,sedam godina bile su sve kuce ,moja i jos par zgradica.....sada sve zgrade....Ni ne primetis ,odjednom tako nikne....To se isto desava na jednom delu Detelinare ,na Podbari i drugim delovima grada....Jedino mislim da Ns-u fali koji dobar hotel i jos malo poslovnog prostora...
MtlCrue no está en línea   Reply With Quote
Old August 23rd, 2006, 11:14 PM   #106
MtlCrue
Registered User

Quote:
Originally Posted by Gartenzwerg

Eto ,posto nema nikog iz NS ,reko' aj da se registrujem....
Old August 23rd, 2006, 11:25 PM   #107
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

wow, vidi zaista Dobrodosao Nadam se da ce biti i nekih svojerucno napravljenih fotki iz NS.a!

Inace jel ima nekih svezijih projekata tamo za koje ne znamo? Mislim da NS ovde zasluzuje isto toliku paznju ko BG.
Old August 23rd, 2006, 11:27 PM   #108
MtlCrue
Registered User

Hvala... Naravno ,uzecu ovih dana aparat u ruke...
Old August 23rd, 2006, 11:38 PM   #109
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

evo ja da dodam nesto malo od pre par nedelja, brzo sam prolazio pa sam uhvatio samo ta gradilista u tom manjem delu bulevara oslobodjenja:

nama svima znana karingtonka:

Old August 23rd, 2006, 11:49 PM   #110
MtlCrue
Registered User

E, odlicne su slike...Pa dobro to je i deo bulevara gde se najintenzivnije gradi...Tu je u blizini jos jedna zgrada ,malo uvucenija ,evo sad je zavrsavaju i nju cu ,izmedju ostalog, uslikati sutra ,prekosutra...
Old August 23rd, 2006, 11:54 PM   #111
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

A sta je sa onom pricom da ce da prave bliznakinje od po 24 sprata?
Old August 24th, 2006, 12:15 AM   #112
MtlCrue
Registered User

E ,vidis ,to sam ja cuo upravo ovde. Znam neke ljude koji rade u "Zavodu za izgradnju grada" i "Urbanizmu" ,pa sam i nameravao da ih pitam znaju li oni nesto o tome...Mislim ako je to tacno morali bi znati.Ali koliko sam shvatio ,zgrade nece biti jedna do druge. Jedna bi bila na uglu Bulevara Oslobodjenja i Bulevara Cara Lazara (dijagonalno od zgrade Naftagasa i Merkatora (under construction) ,a druga bi trebalo da se gradi na buducem Subotickom Bulevaru koji je takodje jos u fazi izgradnje. Kazem ,videcu da saznam nesto vise o tome pa javljam.
Old August 24th, 2006, 12:19 AM   #113
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

Suboticki bulevar? Moze vise detalja o tome, jebga radoznali beogradjanin iz dijaspore
Old August 24th, 2006, 12:31 AM   #114
MtlCrue
Registered User

Suboticki Bulevar

To je novi bulevar koji je poceo da se pravi ove godine. Bice duzi od Bulevara Oslobodjenja.Pocinje na Avijaticarskom Naselju ,prolazi izmedju Novog Naselja i Detelinare ,pored Sajmista ,izmedju Telepa i Limana 4 i nastavlja se u most...Most koji treba da se gradi uzvodno od Mosta Slobode. Na mestu buduceg bulevara i u njegovoj uzoj okolini su bile ili kuce ili prazna polja (sto je slucaj sa delom izmedju N.Naselja i Detelinare). Medjutim te kuce se ruse ,neke zgrade su vec pocele da se grade ,prazne poljane ce uskoro postati velika gradilista. E sad ,negde tu bi dosla i ta 24-spratnica....(bilo bi stvarno lepo ). Eh ,samo kad bi bilo jos takvih 20+ projekata....A nije ni to nemoguce...
Old August 24th, 2006, 12:35 AM   #115
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

u ovo zvuci zaista spektakularno. Da li mozda ima online nekih vestica o tome ? Ili ako imas kartu novog sada pa da nam nacrtas (ne zameraj mi, novi sad sam prvi put posetio pre 3 nedelje i odusevljen sam!)

uostalom jedan link:

http://www.zigns.co.yu/

ako se ode na plan grada moze da se vide ODLICNI snimci grada iz vazduha.
Old August 24th, 2006, 12:38 AM   #116
Dziggy
Registered User

Dziggy's Avatar

Likes (Received): 31

To NOvi SADE samo napred..! Dobrodosao Motli kru
Old August 24th, 2006, 12:52 AM   #117
MtlCrue
Registered User

Hehe ,hvala
Old August 24th, 2006, 12:58 AM   #118
MtlCrue
Registered User

Nabavicu sliku urbanistickog plana...Znam za snimke iz vazduha ,to je uslikano 2004. godine. Super je stvar. Mada se uopste ne konta da ce tu biti bulevar kad samo gledas tu lokaciju iz vazduha. Inace slabo sta zanimljivo ima na tom sajtu osim te "vazdusne mape"...Da ,u planu je da se gradi hotel Spens na Bulevaru Cara Lazara (11 spr.) ,trebalo bi da bude povezan sa SPENS-om...
Old August 24th, 2006, 01:04 AM   #119
lindenthaler
0,6

lindenthaler's Avatar

opa, znaci insajder si? Super sto si naleteo ovde
Old August 24th, 2006, 02:53 AM   #120
Similos
BANNED

Similos's Avatar

Novi mostovi i bulevari....pise danasnji Novosadski "Dnevnik"

Quote:
KRAJEM SEPTEMBRA POČINJE IZGRADNJA MOSTA PREKO TISE

Čelična konstrukcija mosta koju je nemački grad Vilshofen poklonio Vojvodini radi prevazilaženja šteta nastalih tokom bombardovanja 1999. godine našla je svoje mesto na reci Tisi između Ade i Mola. Izgradnja mosta počeće krajem septembra, a vrednost radova procenjuje se na oko pet miliona evra. Generalni projekat uradila je novosadska firma za inženjering, projektovanje i zastupanje Euro gardi grup, a investitori su opština Ada i Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Direktor Euro gardi grup dr Zoran Florić, koji je i direktor projekta, kaže da će se graditi most sa zategama, dužine 258 metara, a širine 11 metara. Imaće dve kolovozne trake po 3,75 metara i dve pešačke staze po 1,5 metar, a ispod kolovozne ploče predviđen je prostor za prolaz vodovodnih, električnih i telekomunikacionih instalacija. Dobijena konstrukcija je u dobrom stanju, projektovana je 1981. godine po DIN propisima, montirana 1983, a demontirana 2002. godine, kada je dopremljena do brane na Tisi kod Bečeja i istovarena na levu obalu. Autor projekta je dr Bratislav Stipanić, a konsultant akademik Nikola Hajdin.

Čelična konstrukcija mosta je sistem kontinualne grede oslonjene na devet stubova, koji će se fundirati na bušenim šipovima prečnika 1,5 metar, dužine od 20 do 25 metara. Kota fundiranja biće oko 10 metara ispod dna reke i nalazi se u zoni laporovite gline. Radovi na mostu koštaće oko 2,9 miliona evra, a izgradnja prilaznih puteva s obe strane još oko dva miliona evra. Dr Florić kaže da je vrednost donacije oko četiri miliona evra, što znači da ćemo dobiti most gotovo upola cene.

- Upravo su završene pretkvalifikacije za izbor graditelja mosta kod Ade - kaže sagovornik. - Na konkurs se prijavilo pet firmi: “Mostogradnja”, “Intermost”, nemački “Dilinger”, mađarski konzorcijum “Szev i Ep”, te domaći MIN - Inženjering, koji nije prošao pretkvalifikacije, jer do sada to nije radio. Ko će dobiti posao izgradnje mosta, znaće se po završetku tendera, koji će se raspisati za par dana, kako bi izgradnja mogla da počne krajem sledećeg meseca.

Sagovornik objašnjava da će izgradnja drumskog mosta preko Tise kod Ade zamenti skelu Ada - Padej i imaće velik značaj za bolje povezivanje opština Čoka, Ada, Kikinda i Novi Bečej, ali i brži izlaz na Koridor 10 izgradnjom petlje “Mali Iđoš“. Dr Florić kaže da bi tada bilo realno moguće uspostaviti poprečnu tarnsverzalu preko Koridora 10, počev od mađarske granice, preko Sombora, Malog Iđoša, Ade i Kikinde do rumunske granice.

Na taj način ostvarila bi se i međunarodna veza Mađarske, Hrvatske, Srbije i Rumunije, odnosno, poprečna veza tri koridora: Koridora 10 na kraku b od Budimpešte preko Subotice i Novog Sada do Beograda, zatim Koridora 4: Berlin, Drezden, Nirnberg - Prag, Brno - Beč - Bratislava - Budimpešta - Arad, Krajova, Bukurešt, Konstanca - Sofija, Plovdiv - Solun - Istanbul, te Koridora 5: Venecija, Trst - Kopar, LJubljana, Maribor - Ploče, Sarajevo - Rijeka, Zagreb, Osijek - Budimpešta – Užgorod, LJvov, Kijev - Bratislava, Ziline, Košice. Na nivou AP Vojvodine ova transverzala bi povezala i pet okruga od ukupno sedam koliko ih ima.

Kako je Tisa proglašena međunarodnom rekom, na kojoj je utvrđen i režim plovidbe koji se primenjuje od Tokaja do ušća u Dunav, neophodno je da svi mostovi preko nje imaju odgovarajuće plovidbene gabarite. Samo most u Senti se ne uklapa u propise. Kako je sistem obeležavanja plovnog puta na Tisi na teritoriji Srbije u skladu s preuzetom međudržavnom obavezom, i izgradnjom novog mosta kod Ade obezbediće se siguran rečni saobraćaj.

R. Dautović

Quote:
SUBOTIČKI BULEVAR KASNI ČETIRI MESECA

Završetak Subotičkog bulevara više ne zavisi od cevi iz Francuske, koje su se čekale nekoliko nedelja, nego ovog puta od delova koji zakrivljuju ove cevi. Tehnički direktor “Puta” Damjan Jakovljević više ne može ni da precizira kada građani da očekuju završetak radova na ovoj saobraćajnici jer, kako kaže, ništa od njih ne zavisi.

Redakciji “Dnevnik” su se ovih dana javili građani, žitelji ovog dela grada, nezadovoljni što im je u ulici otpočela velika izgradnja koja se odužila.
Tvrde da radnika već danima nema, da su aljkavi, ne sklanjaju šut, počnu jedan posao, iskopaju deo i onda ostavljaju gradilište u takvom stanju.
Građani navode da su, na primer, počeli da grade biciklističku stazu i ostavili je izgrađenu dopola.

Ove tvrdnje Jakovljević demantuje i kaže da rade po projektu, da su putari uradili sve što su imali i mogli i da ih zato nema na tom gradilištu.

- Imamo sklopljen ugovor sa investitorima, a ne sa 400.000 građana - srdito je odgovorio Jakovljević na primedbe građana, od čijih para se, podsećanja radi, ova ulica gradi, a radnici i direktori dobijaju platu.

Kada jednog dana bude pušten u saobraćaj ( a najavljivano je još 1. maja), Subotički bulevar će povezivati Futoški put i Bulevar cara Lazara.
Novosađane će njegova izgradnja koštala oko 160 miliona dinara.
PS. Dobro nam dosao , MtlCrue
Similos no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
Војводина, Нови Сад, Петроварадин, Србија, arhitektura, backa, gradilista, gradjevinarstvo, izgradnja, novi sad, nový sad, petrovaradin, serbia, srbija, srem, újvidék, urbanizam, vojvodina

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules