|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#2581 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Zwracał na to uwagę GDOŚ przy uchyleniu poprzedniej decyzji, ale była to trochę inna sytuacja niż z DŚU na S7. Ta trasa nie przebiega przez gminę Lesznowola. Chodziło o oddziaływanie S8 na mieszkańców tej gminy które prawdopodobnie występuje ale nie zbadano go i nie konsultowano trasy z mieszkańcami.
|
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Registered User
Likes (Received): 139
|
Może chodzi o to, że teraz nie będzie kasy na budowę dróg. I z jednej strony trzeba mieć lepsze wytłumaczenie – czyli nie budujemy, bo są ‘problemy formalne’ (‘źli ludzie zaskarżają, a bezmyślne sądy się to kupują’). A z drugiej w okresie braku budów trzeba byłoby redukować zatrudnienie w oddziale i centrali GDDKiA, a tak zawsze robota dla wszystkich się znajdzie
|
|
|
|
|
|
#2583 |
|
BANNED
Likes (Received): 1
|
Tak jak wcześniej zapowiadałem
Zapraszam wszystkich do podpisania wniosku do MI w sprawie budowy TSW.. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1466012 Serdeczne pozdrowienia do moderatora tego forum.. |
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Narzekam więc jestem
Likes (Received): 593
|
Quote:
|
|
|
|
#2585 |
|
In Utumno Veritas
Likes (Received): 21
|
widziales kiedys urzednika, ktory zostal zwolniony? Albo jakis urzad, ktory zostal zlikwidowany, bo nie jest potrzebny? Ze swieca szukac.
|
|
|
#2586 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
czy dla takich leniuchow jak ja, moglbys jednoczesnie prowadzic akcje zbierania podpisow na petycje.pl? -> pismo jedno a podpisow tysiace
|
|
|
|
#2587 |
|
WF - SCI - KR
Likes (Received): 2
|
Naprawdę uważasz, że przez najbliższych kilkadziesiąt lat doczekamy takiej chwili? Zaległości w polskiej infrastrukturze drogowej są gigantyczne ...
|
|
|
#2588 |
|
pracownik terenowy ;)
Likes (Received): 7
|
Gdaka nie tylko buduje, ale także remontuje i utrzymuje
|
|
|
|
|
|
#2589 |
|
BANNED
|
Petycje.pl wg mnie nie ma żadnego sensu.. chce żeby MI było zalane pismami a pani Basia ,która się tym odcinkiem w biurze zajmuje musiała się orobić i była wkurzona i zaczęła narzekać pani Halince... i żeby to się choć na tyle rozniosło ,żeby echem dotarło do Nowaka.. może pojedzie do Raszyna i zapyta jak się żyje ludziom i puszczą to w TVN..
|
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Wykazywana w tym wątku wiara w skuteczność irytowania urzędników niskiego szczebla poprzez zalanie ich papierologią na którą można odpowiedzieć na podstawie Ctrl-C Ctrl-V jest zdumiewająca.
Jeśli mogę zasugerować: a jakby tak zalać pismami swoich posłów i senatorów w dużej ilości? |
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
BANNED
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
może jak pójdzie sporo podpisów to minister się zainteresuje i zapyta asystenta co to takiego esosiem, bo mam poważne wątpliwości czy w tej chwili wie :P
|
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() no i może asystent też się dowie przy okazji ![]() Póki co Tusk zapewnił sobie już na starość ,że jak będzie miał chętkę na eurotrip w Alpy na emeryturze to pojedzie autostradą od samego Gdańska do Cieszyna tymczasem pewnie my skromni dalej będziemy kisić się w Raszynie i jechać 60 km/h przez Orońsko oraz w korku w tuneliku przez samym Krakowem.. ciekawe jak ogromny pomiar osiągną na odcinku A1 w okolicy Włocławka.. pewnie więcej aut dziennie jeździ powstańców Śląskich do kerfura.. |
|
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
Quote:
Parę lat temu, na konsultacjach społecznych ws. pewnej warszawskiej inwestycji. Na koniec już jak tłum się rozszedł i rozmowa była w małym gronie od pewnego sędziwego pracownika ZDMu (wtedy jeszcze nie było ZMIDu) usłyszałem w odpowiedzi na jakieś moje naiwne pytania o którąś z planowanych inwestycji. "Wie Pan, jak ja przychodziłem tutaj do pracy zaraz po studiach to właśnie zaczynaliśmy budowę obwodnicy Warszawy, teraz za pięć lat odchodzę na emeryturę, i nadal zaczynamy budowę obwodnicy Warszawy"
|
|
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Registered User
|
tylko że budowę obwodnicy zaczęto w 2008
|
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Registered User
Likes (Received): 5
|
|
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Registered User
|
tylko toruńska idzie po śladzie '"prawdziwej" obwodnicy ale i tak jest gruntowanie przebudowywana
także budowa realnej obwodnicy ruszyła w 2008 |
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Wolę S niż A
Likes (Received): 8
|
![]() Jest przebudowywana bo zestarzała się czekając na budowę reszty. Poza tym czy start inwestycji liczy się od wbicia pierwszej łopaty? Pewnie wtedy zaczęli tak jak i teraz się zaczyna, od koncepcji, założeń, wariantowania itp. W sumie to sytuacja niewiele się różni od tej 30 lat temu - wtedy jak i teraz kasy starczyło tylko na kawałek...
|
|
|
#2599 |
|
Registered User
|
aha czyli mozemy powiedzieć ze budowac autostrady zaczelismy 40lat temu bo wtedy zaczęto o nich mysleć?
![]() sytuacja jest zgoła inna i trudno mówić że kasy starczyło na kawałek jeśli w tym momencie powstaje(liczac istniejące, budowane i w trakcie przetargu) ponad połowa obwodnicy |
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Quasimodo
Likes (Received): 19
|
Rozmawiałem ze znajomym z Eurovii. Twierdzi, że prawie wstrzymali prace przy obiektach przy Jerozolimskich. Mają duże problemy z kolizjami z gazociągiem i wodociągiem. Sprawa się ciągnie. Dla jednej z rur muszą wykonać przekop, którego nie są w stanie technologicznie wykonać we własnym zakresie, a zatrudnienie podwykonawcy nie było przewidziane w budżecie.
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| droga ekspresowa, ekspresówka-s7, ekspresówka-s8, janki, raszyn, s-8, trasa salomea wolica, tsw, warsaw, warszawa |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|