|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|
|
|
#1 |
|
road builder
|
|
|
|
#2 |
|
road builder
|
Sopot
Prethistorijska gradina Sopot u vinkovačkom predgrađu prvi je proto-grad na tlu Hrvatske.
Ovdje je sve počelo ![]() Nositelji Sopotske kulture prvi su svoja naselja ogradili palisadnim zidom, a kuće su bile nadzemne, kao što su ove rekonstruirane. U Sopotu bi se trebali održavati svi urbanistički skupovi. ![]() ![]() Vinkovački most na Bosutu kod Sopota
|
|
|
#3 |
|
Investment Banker
|
Oko 35 tisuća
.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
road builder
|
![]() ph. petdash |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Unregistered user
|
Nesto tu fali......a to je...
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BANNED
|
Evo par mojih. Centar prošle godine. Isti je sada osim što je korzo raskopan.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mali odmak od centra ![]() ![]() ![]() ![]() Uglavnom, nije mi se dalo ići više po kvartovima, svi su isti, pa evo koja zračna s neta, neke su i bile već tu, reako bih po komentarima: Naselje Lapovci: ![]() Naselje Kanovci (dvorana je izgrađena): ![]() Kolodvor Kvart (dolje) i Slavija (preko pruge): ![]() Radićev Blok: ![]() Itd., slike sa Vinkovci.com. ![]() I na kraju nekoliko sramotnih: Malo baroknog stakla. Ne bi bilo toliko tragićno da 50m dalje druga banka nije izgradila poslovnicu potpuno uklopljenu među okolne zgrade. ![]() Crkva na Meraji. Nije u upotrebi od 18. stoljeća. Izgrađena nakon upada Mongola (13. st) uz temelje manje iz 11. st. Primjetite čime je zamjenjen drveni gornji dio. Bijelom ciglom i velikim staklenim prozorima. To je inaće pravi povjesni centar Vinkovaca oko kojeg je bilo srednjovjekovno naselje Sv. Ilija. ![]() Po meni jedna od najljepših zgrada prazna, napuštena i usamljena. ![]() Šta bih spominjao sramotu kad ne bi bilo Pikove zgrade da upotpuni smisao rječi. ![]() Argh, moram uhvatit bicikli i provozat se malo
Last edited by Gratianus Funarius; September 8th, 2008 at 07:48 PM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
BANNED
|
Ovo zadnje je zgrada PIK-a Vinkovci i s HŠ-a je potpisan ugovor o obnovi te zgrade,ne znam jel su radovi počeli,ali ta zgrada će sigurno opet zablistati.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
BANNED
|
Je, po ne znam koji put. Ne znam, ja bih rađe da ju sruše, ne sviđa mi se, nikad nije.
Ali ako već mora stajat, onda bar nek prostor pred njom nekako urede. Park ili nešto. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
BANNED
|
Hoće uredit i prostor ispred samo da se glavešine usele unutra.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
road builder
|
Hvala Bogu, napokon još jedan Rimljanin i to iz Cibalae
![]() Ave Gratianus
|
|
|
#11 |
|
BANNED
|
Ako misliš na mene ja sam Slavonac iz Broda.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
BANNED
|
Digli mi živac ovi šokci vani na Vinkovačkim jesenima, pa se vratio u doba kad smo bili pravi urbanizirani grad
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
BANNED
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
BANNED
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
BANNED
|
Vinkovci taman poslije rata. Hotel je kat niži, nedostaju desetci zgrada, sivo je, neuređeno...
![]() I malo slika iz arhive, dok sunce malo ne izađe i odem opet slikat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Osječko Est 1697
|
Super slike!
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
BANNED
|
Jeste, od Vinkovačkih jeseni.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Osječko Est 1697
|
Aha, e onda super!
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Towarius Sarcasticus
|
http://www.vinkovci.hr/slike/upload/...4415662big.jpg
Ovo naselje mi je prelipo. Obožavam taj uređeni i sređeni stil gradnje i planiranja. ![]() Općenito, grad je super.
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
![]() |