|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Zagreb Zagreb Metropolitan Region |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#41 |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
yup, those are great pics, thanks ![]() However, get yourself a digital camera when you get a chance. It's cheaper and more practical
|
|
#42 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 7
|
Eurotower has definately topped out
Endiminion17, I like this pic the best .....
|
|
|
|
|
#43 |
|
Streetwalker
|
Third new CroTram is now on the loose ....
Now lets see who can photograph all 3 new NT2200's in the same spot?
NT2203 is now on the ZG tram network ..... ![]() U prometu i treći niskopodni tramvaj Novom četvorkom od Savskog mosta do Dupca u Dubravi Treći od ukupno 70 niskopodnih tramvaja koje će za ZET do 2007. proizvesti domaći konzorcij CROtram, pušten je u četvrtak u redovni promet te će voziti na trasi linije broj četiri od Savskog mosta do Dupca. Kao i obično, u novom tramvaju provozali su se oni koji se inače gotovo uopće ne voze tramvajem – članovi Gradskog poglavarstva i direktori gradskih trgovačkih društava, predvođeni gradonačelnikom Milanom Bandićem. »Unatoč nekim manjim kvarovima zadovoljni smo novim tramvajima«, rekao je okupljenim novinarima direktor ZET-a Julijus Pevalek. Kaže da je normalno da se pojavljuju manji kvarovi te dodao da se uglavnom radi o elektronici. »Računala nas u početku jednostavno nisu slušala pa je bilo problema s otvaranjem i zatvaranjem vrata«, kaže Pevalek. Na tvrdnje da novi tramvaji prokišnjavaju, odgovorio je da se radilo o kapanju vode iz klimatizacijskih uređaja, ali da su ti kvarovi uklonjeni. »Tko nema karte, neka je odmah kupi jer na Trešnjevačkom trgu ulazi kontrola«, šaleći se, na početku vožnje upozorio je gradonačelnik gradske političare. Na novinarsko pitanje što mu se najviše sviđa u novom tramvaju, gradonačelnik je rekao da mu se sviđa to što su ga proizvele domaće tvrtke a da građanima prepušta ocjenjivanje novog tramvaja. A građani kažu da su zadovoljni novim tramvajima, ali da ih ima premalo. »Prije četvorke već sam se nekoliko puta vozila u novom tramvaju te mogu reći da su mnogo ugodniji od starih«, kaže putnica Danica Klepić. Umirovljenik Danko Brezić koji se u četvrtak prvi put vozio novim tramvajem, rekao je pak da je oduševljen, jer vozeći se u njemu ima osjećaj kao da leti u svemirskom brodu. ![]() Za one koji ne znaju podsjetimo se da je glavna karakteristika novog tramvaja niskopodnost (pod je visok od 30 do 35 centimetara), što znači da nema stuba, pa u nj lako mogu ući osobe s teškoćama u kretanju. Tramvaj je petodijelni, dug je 32, a širok 2,3 metra. Najveća brzina koju postiže je 70 kilometara na sat, ima 43 mjesta za sjedenje te od 159 do 239 za stajanje. Cijeli je klimatiziran i ima sustav videonadzora. Četvrti niskopodni tramvaj trenutno je na ispitivanjima u ZET-u. Na gradskim ulicama trebao bi se pojaviti za oko tjedan dana te bi trebao popuniti jednu od linija koje voze kroz Novi Zagreb. ![]() Mislav Nekić |
|
|
|
|
#44 |
|
Streetwalker
|
Tram number 4 will be on the network next week as it already has arrived at the ZET compound. Look out now for NT2204 !
|
|
|
|
|
#45 |
|
otišao i neće se vratiti
Likes (Received): 1
|
Endimion, odlične slike, stvarno si se potrudio. Ajde priznaj, na koliko si potkrovlja provalio da sve ovo poslikaš?
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Vojvoda Blasphemous
Likes (Received): 0
|
Quote:
bogami će se navoziti
|
|
|
#47 |
|
Registered User
|
Re: crotram, provaljivanje
Sva tri nova tramvaja idu kvatrićem!
![]() A i vozi kraj zagrepčanke i HOTO... Mislim da jos nisam krocio u 2202, samo u 2201 koji već jako dugo ne vozi glatko kao onog drugog dana vožnje. A i vozači kao da voze krumpire, zakoče odjednom i svi se trznu, gore nego u starim tramvajima. :-S Dakle, očekujte izmjene u onoj zvučnoj mapi... (podsjetnik, ako me skužite, nemojte mi glasno izvikivati nickname)sljedeća stanica je... Zagrepčanka ![]() iskreno se nadam da će naglasak gospođe što govori stanice i dalje ostati hrvatski, i to čak regionalni zagrebački. npr. pri vožnji prema Poljanicama IV čuje se: sljedeća stanica je... Poljanice četiri (ovako isto bi rekli npr. kod mene doma, u Zadru) Jedino su malo fulali pri Tehničkom muzeju. Kaže se muzej a ne muzej, ali svaka im čast što nisu kod Slovenske avenije naveli aveniju nego aveniju. LF, nisam nikud provalio, samo sam se šuljao. Arhitekt koji je gradio Domanyeve nebodere (je li moguće da je Domany?) je zaista pametan. Na zadnjem katu su ogromni debeli prozori, i to bistri. Sve vidiš. U nekim neboderima sve što imaš je mutno malo staklo, i posvud zaključana vrata. Kao betonski grob. Boje se samoubojica. Ne znam zašto, oni ionako žele ubiti sebe, a ne drugoga.Ono što bih ja htio je ekskluzivna fotka Eurotornja pri zalasku sunca, snimljenu sa srednjih katova obližnjih zelenih nebodera. Toranj je još prazan, i trebao bi biti proziran da se kroz plavo staklo prosijava sunce. LF, ako možeš, slikaj to, jer ja ne samo da ne poznam ikoga u tim zelenim neboderima, nego i imaju samo jedan mali prozor što gleda na sjever. Možda bi u obzir došlo i provaljivanje, ali previše me strah. ![]() evo još par slikica: filament iznad cibone (ako pažljivo pogledate prethodne slike, vidjet ćete da je filament okrenut ulijevo, za vrijeme mog šuljanja ga je vjetar prebacio i raširio po nebu) ![]() jedan od 2 tramvaja na liniji 15. 1 vagon. Što mislite, hoće li i ovdje doći Crotram? Linija15 mi se čini jako trošna, iako bi bilo lijepo vidjeti "pitona" kako žmiga među brdima. ![]() ![]() stanica Dolje, izgleda kao brvnara
|
|
|
|
|
#48 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
kažu iz zet-a da će stavljati po jedan 2200 na svaku liniju-znači i na 15
|
|
#49 |
|
Urban Public Trnspt Freak
|
He, he, ajd' pogodite što to jučer uslikah
|
|
|
|
|
#50 |
|
I come in peace \V/
|
Zagreb Stock exchange is set to hit turnover of 5.5 billion U$, this would be increase of about 15% on last year... not bad for small country such as Croatia and not bad for very young stock exchange...
I do think Varazdin Stock Exchange should close down or merged with Zagreb Stock exchange in to one larger exchange...
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety" Benjamin Franklin "All that is required for evil to prevail is for good men to do nothing." Edmund Burke "Religion leads to anger, anger leads to hate, hate leads to bigotry, bigotry leads to suffering!!!" Mic of Orion |
|
|
|
|
#51 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
kanal u kozari bronx-u?
|
|
#52 | |
|
Urban Public Trnspt Freak
|
Quote:
Od divnih miomirisa mi je bilo zlo dva sata poslije šetnjice. Samo ne znam kako ljudi mogu živjeti odmah pokraj toga, ajme, teče im pred kućama Ali, kaže ona stara - Nijedaj bože što čovjiek podnjit može Lijepo da se naš gradonačelnik sjetio napraviti nešto od Kozari Boka, pa, na sreću, trenutno zatvaraju kanal
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Registered User
|
Great pics Endimion17. Eurotower looks good with the glass. What do you people think, would eurotower's location become better once they finish Sveučilišna aleja? I think Mr. Kordić somehow knew about that when choosing this location.
BTW everybody with a camera or a scanner go out and buy Jutarnji list. There's an writeup about TŽV Gredelj and it's possible transforming into something better, concretly residential and business complex. Today, the land is in 100% ownership of Croatian railways. They will sell the land but there is one thing i don't like. The city of Zagreb has the right of pre-emption (pravo prvokupa). I don't like that because i fear that it'll end up as Badel, Paromlin etc.. The railway factory has to move out by 2008. Some canadian company gave the the offer for transformation in residential/business complex. Jutarnji made a drawing od how the apartments would look like. Bedrooms in that big round chimney, big terrace.... Anyway it's only an article full of hype but it's interesting to read and there are a few pictures of the area. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Registered User
Likes (Received): 120
|
Quote:
btw kako izgovarate eurotower? jurotaur ili eurotaur ili mozda eurotover ?
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Registered User
|
Quote:
no no no, it's not that new and I don't think it's protestant either.... it's not even behind zitnjak actualy... and not towards sesvete... great post! no offense pal
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
otišao i neće se vratiti
|
Quote:
Can someone in Zagreb do it? Please?
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
otišao i neće se vratiti
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
otišao i neće se vratiti
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Registered User
|
Quote:
about 500m west of carinarnica zitnjak and zelena trznica |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Registered User
|
a gredelj je potencijal i po, ogromna parcela u samom centru.. mogle bi se velike stvari napravit... ako ne sjebu... a mogli bi
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|