|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|
#1 |
|
Registered User
|
[Toruń] Panorama z Bydgoskiego Przedmieścia (duże)
Myślę, że takich panoram Torunia jeszcze na forum nie było. Już od dawna miałem na oku jeden z wieżowców na Bydgoskim Przemieściu, z którego jak przypuszczałem może być dobry widok na tę dzielnicę. W piątek nadarzyła się okazja, żeby wejść tam z cyfrówką. I oto jakie widoki ukazują się naszym oczom po wdrapaniu się (a właściwie wjechaniu) na 10 piętro.
Na początek widoki ogólne na starówkę i gęstą zabudowę Bydgoskiego Przedmieścia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zajezdnia tramwajowa. ![]() Ukosem przez środek zdjęcia biegnie główna ulica Bydgoskiego - Mickiewicza. W tle widać most drogowy i drugi brzeg Wisły. ![]() Odnowiony dom przy ulicy Sienkiewicza. ![]() Dalej w lewo - kościół św. Michała na Rybakach. ![]() Widok w stronę Osiedla Młdych i Wydziału Sztuk Pięknych UMK, widać też zajezdnię tramwajową. ![]() Pośrodku kamienice przy ul. Mickiewicza. ![]() Osiedle Młodych - bloki w pobliżu Starego Miasta. ![]() Osiedle Młodych - wieżowce przy Kraszewskiego. ![]() Wydział Sztuk Pięknych UMK. ![]() Kościół św. Józefa i wieża wodna na Bielanach, na pierwszym planie obecne Seminarium Duchowne.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kult Krowy
|
Brawo !
Bydgoszcz - miasto zonca
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Homo Skyscraperus
|
ladne... widac ze bydgoskie :P
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ave Silesia
|
Przyjemna panoramki TORUNIA , szkoda tylko że robione były w dosyć nieciekawą pogode przez co miasto wydaje sie troche szarawe a w rzeczywistości tak nie jest
|
|
|
#5 |
|
Howling Bells
|
Och przypominaja mi sie czasy studenckie...i dziecinstwo...Ach zna sie tu kazdy kat!
Poza tym miejscowka dobrze mi znana...bardzo dobra, wraz z sasiednim wiezowcem
Gdańska gorzałka, toruński piernik, krakowska panna, warszawski trzewik – najlepsze rzeczy w Polsce. Last edited by Maszkaron; October 18th, 2005 at 02:02 PM. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
BANNED
|
Quote:
![]() Brakuje mi tylko jednego- widoku na moją katedrę HSiK ( żółta willa na Mickiewicza 121) |
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| panoramy, toruń |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|