|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#41 | |
|
Semper Invicta
Likes (Received): 363
|
Quote:
? nie do końca kumam Jak się dziś wyrobię to kolejną porcję wrzucę a jak nie to jutro z rana![]() Właśnie zaliczyłem powrót z wieczornego focenia
|
|
|
|
#42 |
|
Kult Krowy
Likes (Received): 0
|
Szara kurtka z czerwonymi wstawkami, plecaczek, okulary Godzina 17.40 ~ 17:50 . Okolice ZT i Centralnego A nastepnie wejscie do hali Dworca Centralnego i tam mi sie urwal trop Ale cyknolem Ci fotke, niestety z nienacka i zamazana ale chyba to jestes Ty. Zamazana niestety bo z nienacka i nieprzygotowany bylem Zaraz wrzuce jak znajde
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Semper Invicta
|
Quote:
niestety nie ja hehe polowanie na filosssa dziś fociłem 19:30 - 21:00 Świętokrzyska, Marszałkowska, Jerozolimskie, Krucza, i moje Powiśle
|
|
|
|
#44 |
|
Kult Krowy
|
Ta ?? ![]() A juz mialem podejsc i powiedziec: Czesc Filoss ![]() Szkoda ze nie zrobilem lepszej fotki akurat mialem ustawiony tryb na nocny gdy cos focilem i nagle przed obiektyw wbiegl "podejrzany". Nie zdarzylem ustawic ani ostrosci ani przejsc na auto doslownie nic plus poruszone zdjecie ![]() Czyli to nie Ty ?
Last edited by rcube; October 24th, 2005 at 09:53 PM. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Semper Invicta
|
jednak nie ja Rcube
hehe PZDR
Hołd składam Swemu Miastu... Filosssografia czyli Filosssa spacery po Warszawie na SSC Filosssografia fotoblog Legnicka Filosssografia Wrocławska Filosssografia Last edited by filosss; October 25th, 2005 at 12:27 AM. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Semper Invicta
|
Na dobry początek dnia trzeba coś wrzucić
Efekty wczorajszej wieczornej sesji. Przyznam że nie poznałem jeszcze wieczornych możliwości mego cyfrzaka więc jakość czasami... No nie w pełni mnie satysfakcjonuje![]() Wycieczka przebiegała nast ulicami Świętokrzyska do Marszałkowskiej do Jerozlimskich, odbicie w Kruczą i powrót Jerozolimskimi Na Powiśle Lecimy: Emeryt przy Świętokrzyskiej ![]() 2 księżyce oświetlają nam Centrum Pierwszy w Polsce MC Donalds PKiN Człowiek widmo mija stoisko z jakimiś ręcznikami Empik Wars I Sawa Która część zdjęcia lepiej Wam przypadła do gustu ![]() Wejście do PkiN Hotel Polonia - zreszta po co ja opisuje Każdy widzi![]() Smyk nocą - szkoda że już obfociłem go po zamknięciu... Wrócę ![]() Zoom Łowcy Głów zebrali żniwo Grand Hotel Narożny budynek Jerozlomiskie/Nowy Świat Rondo De Gola czy jak się go tam pisze ![]() Palma Warszawa Powiśle Ponownie - szkoda że ostrości nie złapałem Karkonosze ENJOY ![]() CDN?
|
|
|
#47 |
|
1robi
Likes (Received): 308
|
szkoda że Grand Hotel za drzew
niewiedziałem[nie obiło mi się o oczy] że Sphinx[miła reastauracja] jest też obok Mc Donald |
|
|
|
|
|
#48 |
|
✪
|
Piekne !!!!!!!!!!!!!! ,Dzieki !!!!!!!!!! oto mi zawsze chodzilo . Aby ktos takie zdjecia zrobil.
Tylko mam prosbe. Nie rob zdjec z takim przyblizeniem jak na ostatnim zdjeciu ,tylko postaraj uchwycic takze ulice ,ludzi itd. tak jak zrobiles to na zdjeciu nr. 2. 9. itd.. na przyklad zdjecia wars i sawa odpowiadaly by mi tez lepiej ,gdyby bylo na nich widac chodnik i byly by zrobione z ciut dalszej odleglosci. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Semper Invicta
|
Quote:
Grand Hotel w pełnej krasie Iluminacja z bliska Wejście Zoom ENJOY
|
|
|
|
#50 | |
|
Semper Invicta
|
Quote:
Tu akuratnio uznałem że lepiej będzie przybliżyć detale - vide Polonia - akurat tą część Centrum wszyscy po zmroku bardzo dobrze z fotografii znają więc uznałem że nie ma sensu się powtarzać też lubię jak zdjęcie żyje...
|
|
|
|
#51 | |
|
✪
|
Quote:
ludzie z poza warszawy wlasnie bardziej chca takie "normalne" zdjecia (ulica-ludzie-objekt) ,a wy ktorzy na co dzien widzicie warszawe wolicie "artystyczne" fotki (zoomy-detale-refleks w szybach itd.) bo normalne widoki macie na zywo... ludzie ,samochody ,ulica pozwala nam tez lepiej wyobrazc sobie rozmiary budynkow. Jak ktos np. fotografuje R1 od piatego zdjecia w zwyz i nie widac tam zywej ulicy ,to trudno wyobrazic sobie rozmach tego budynku i zdjecie jest o wiele mniej cikawe (-dla ludzi ktorzy r1 na codzien nie widza)... Last edited by markus1234; October 25th, 2005 at 01:38 PM. |
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Semper Invicta
|
Nie ma spania
kolejna porcyjka tym razem Centrum i Wola wraz z jej kontrastami. LecimyWarszawa Powiśle za dnia Ich Troje Złote Tarasy raz Złote Tarasy dwa Tepsa Rondzielec raz Rondzielec dwa PZU w zieleni Wchodzimy na bliską Wolę Na początek 3 bloczki ul. Pereca Tepsa w otoczeniu ZŻB To już chyba Waliców Piękny kontrast Grzybowska i kamienica z "Poszukiwany Poszukiwana" WTT sie ulatnia Ot Grzybowska śliczny "wielkomiejski" widok Żelazna 4 razy ZŻB CDN? ENJOY
|
|
|
#53 | |
|
Semper Invicta
|
Quote:
Widzisz markus, kwestia taka, że mnie właśnie takie zdjęcia całościowe nie pociągają... Ukazać całą pierzeję czy całą ulicę. Nie daje mi satysfakcji i przyjemności. Rozumiem ciekawość widza, ale ja osobiście wolę ukazać ułamek całości - dać widzowi do myślenia, aby chwile przypatrzyl sie fotografii i wyobrazil sobie reszte... Tak to widze ![]() Na szczescie w Warszawie mamy sporo forumowych fotografów, może nie wszyscy aktywni... każdy ma tam jakiś swój styl, gust - choć przynajmniej do niego dąży. PZDR
|
|
|
|
#54 |
|
ex Leshchoo
Likes (Received): 6
|
Kiedys na UPC wystawilem cos e podobnym dp tych powyzej klimacie, (jest w jednej z jeszczenie nie opublikowanych fotorelacyj:
![]() a co do fotograficznych gustow, to nie wiem jak u innych, ale ja ostatnimi czasy srednio co 2 tygodnie zaczynalem focic troche inaczej, bo poprostu mnie zaczynaly nudzic wciaz takie same zdjecia. |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Registered User
|
to ta kamienica !!! nie pytałem o nią, bo kto mógłby ją pamiętać. czyli "marysia" miała rację, jak mówiła, że mieszka na solcu, czy powiślu (różnie mówiła).
a na jakiej ulicy ta kamienica się znajduje ??? czy to właśnie ta na waliców ??? tamta to ocalała od wojny prawda ??? bo widać częściowo zniszczoną, swoja drogą ciekawe, że nie odbudowana |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Semper Invicta
|
Quote:
Ta kamienica to Grzybowska czyli Wola, bliska Wola. Do Powiśla stad jest jakieś 3 km mniej więcej.... Trzeba podstudiować topografię stolicy
|
|
|
|
#57 |
|
Registered User
Likes (Received): 105
|
W filmie jest scena kiedy "Marysia" jedzie składakiem na pl. Konstytucji na Powiśle i coś tam pyta na Trasie Łazienkowskiej (wtedy w budowie) jak dojechac na Powiśle. A przecież z pl. Konstytucji nie trzeba jechac na Powiśle przez TŁ, bo to trochę nie bardzo po drodze.
Wydaje mi się że w filmie "Poszukiwany-poszukiwana" Bareja musiał zawrzeć jakąś wielką budowę epoki Gierka i padło na Trasę Łazienkowską, ktorą koniecznie trzeba było pokazać. Sam dom znajduje sie w punkcie Waliców/Grzybowska/Żelazna czyli na Woli czyli w ogóle w przeciwnym kierunku niż pl. Konstytucji i TŁ haha |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Registered User
|
a to to, co budowali, to trasa łazienkowska no fajnie wiedzieć, dzięki (w filmie marysia pyta budujących, jak ma teraz dojechać na powiśle i koleś odpowiada: "prosto, trasą łązienkowską", zatem albo budowana była albo już zbudowana)
a co do domu, to myślałem, że jednak jest tam, gdzie "marysia" mówiła, a ciekawe, kto tam mieszka w tym mieszkaniu z tego filmu, ma takie sławne mieszkanie haha Last edited by Kraqw - Salwator; October 26th, 2005 at 12:50 AM. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Kult Krowy
|
Fajnie ze wreszcie fotki Filosssa sa w jednym watku bo mozna to ogarnac
Bardzo fajne te ostatnie oraz te wieczorne z Warsem czy tam Samem. Super !
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Semper Invicta
|
Quote:
Jest książka o twoórczości Barei - czekam własnie w kolejce do przeczytania - i bodajże to mieszkanie należało do samego Barei. Ta samo Bareja często w swych filmach umieszczał osoby z rodzinki. To matka w Bruniecie, syn i zona w Misiu itd itp... drugoplanowe role wrecz epizody... ale to juz zbaczamy z tematu Tak jak Glicek mowisz - chyba wymog PRL zeby zawrzec jakas wielka inwestycje bo ładku składu i rozsądku nie ma w tym połączeniu - Powisle, Trasa Lazienkowska, Wola Cos dzis zapewne wrzuce
|
|
![]() |
| Tags |
| filosss, filosssografia, praga, skyline, warsaw, warszawa, wola |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|