daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Hellenic Architecture Agora > Greece > Thessaloniki

Thessaloniki Metropolitan Thessaloníki

Reply

Thread Tools Display Modes
Old May 24th, 2005, 06:55 PM   #61
icy
Super Member

icy's Avatar

Likes (Received): 8

Nice pics.The buildings look good.

Click here
icy no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old May 24th, 2005, 07:12 PM   #62
LEAFS FANATIC
Registered User

LEAFS FANATIC's Avatar

Likes (Received): 76

Quote:
Originally Posted by icy
Nice pics.The buildings look good.

Thanks Icy!

Although Thessaloniki also has many areas of the 1970's "cement jungle" like Athens, it has managed to maintain many of its older buildings and has many nice areas as the pics show.
LEAFS FANATIC no está en línea   Reply With Quote
Old May 24th, 2005, 07:35 PM   #63
Raleigh-NC
Registered User

Raleigh-NC's Avatar

Likes (Received): 0

Outstanding photos!!! Thessaloniki is definitely one of the most beautiful cities in Greece. The architecture of this city is really nice and many older buildings have been saved and renovated. A must see for all those visiting Greece. Thanks for sharing these photos with us.

Visit this thread on my hometown (Kalamata, Greece) and this one, too.

The right decision
Raleigh-NC no está en línea   Reply With Quote
Old May 24th, 2005, 07:37 PM   #64
icy
Super Member

icy's Avatar

Likes (Received): 8

Beautiful architectural structures.This city really looks cool.

Click here
icy no está en línea   Reply With Quote
Old May 24th, 2005, 09:18 PM   #65
Mr. T
Don't forget a towel!

Wow Great photos Leafs. I love Thessaloniki. I visit it when I can.

Where do you find all those amazing photos?
Old May 25th, 2005, 08:40 AM   #66
KONSTANTINOUPOLIS
Ομόθρησκον

KONSTANTINOUPOLIS's Avatar

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες

"Τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε.
"

† ΙΧΘΥΣ

KONSTANTINOUPOLIS no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2005, 01:34 PM   #67
Juan EU
Europe´s magnetic south

Juan EU's Avatar

Thanks for the nice pics, hope to visit the city this year.
Which is the best and cheapest way to reach Tsniki from Athens (plane, train, bus)?
Thanks
Juan EU no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2005, 01:55 PM   #68
tzinos
Registered User

Hallo Juan!

If you can afford it, its better to fly

NEVERTHELESS, I always go by train, using the intercity link that has about 3 stops between Athens and Thesaloniki.

this is the timetable
Athens-Thesaloniki timetable

The best choice, depending on you of course is to use the ICE services

It takes about 5 hours and costs about 50-70 euros return. I would choose this because it offers some fantastic scenery on the way to thesaloniki.
tzinos no está en línea   Reply With Quote
Old May 26th, 2005, 06:00 PM   #69
jose callado
Registered User

do you now wanzza bar?

can you put me in contat with cris is the box of wanzza bar on thessaloniki. is a god friend but I lost the nomber telefone. www.josecallado.com or kayado9@hotmail.com thanks a lot.
jose callado no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2005, 09:23 AM   #70
Giorgio
nsa fun

Giorgio's Avatar

Likes (Received): 38

Thessaloniki Picture

Look at the density...

Giorgio no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2005, 12:29 PM   #71
gm2263
The Jedi Will Rise Again

gm2263's Avatar

Likes (Received): 167

When I look pictures of cities, my vigilant eye looks for signs of highrises on the horizon -damn I'm good in this, when I was a child, in order to discover the Athenian residential ones that were lost in the endless Athens suburbia , I learned how to look for vertical structural protrusions of tips of tall builings amidst homogeneously flat constructions.

Now, with regards to the above picture of Thessaloniki, if one looks to the upper left part of the picture s/he will see signs of highrise existence (in parallel to the expression "signs of alien activity" used by UFO researchers ) So, I took the time to magnify this part of the picture, sharpen it, and the result, the best that I could come up with, looked something like this:

So, looks something is there.

Now, I have been lucky to be given a couple of pictures from kostya, one of our forumers fromm Thessaloniki. These pics were originally posted by kostya in stadia.gr. but I found it extremely useful to post them hereNothing special, except from their hisrotic value, ladies and gentlemen first presentation in this forum of Thessaloniki highrises

|So, for the first time in Skyscrapercity.com, here are the West Thessaloniki Commieblocks, courtesy of our forumer Kostya:

Needless to say that these buildings were probably built during the early times of military dictatorship (look late 60's - early 70's to me) so don't expect any aesthetic value, just a primary notion of height hidden in their modernistic designs...

Last edited by gm2263; June 18th, 2005 at 12:40 PM.
gm2263 no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2005, 01:21 PM   #72
Giorgio
nsa fun

Giorgio's Avatar

Likes (Received): 38

I understand why Athens Dosent Have Highrises, but why dosent Thessaloniki? It does have a population of nearly 1 mill dont it?

Is there no Demand Here?
Giorgio no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2005, 01:58 PM   #73
Geroplatanos
Registered User

Συγγνώμη αγαπητέ gm αλλά αυτά τα κτήρια είναι από τα πιο άσχημα που έχω δει ποτέ!!!!!!!
ΑΙΣΧΟΣ!
Τσιμεντενια κουτιά του 70 με ταρατσες γεμάτες κεραίες!!
Αυτά κατέστρεψαν την Αθήνα και όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας!!!
Geroplatanos no está en línea   Reply With Quote
Old June 18th, 2005, 02:42 PM   #74
kostya
metro.

kostya's Avatar

Likes (Received): 159

Geroplatanos: Έλα ρε, σήμερα την έχουν δει και μάγκες, φτιάχνουν 5όροφα κουτιά, με μια κεραία πάνω για όλους και πιάνουν filmnet κλπ από έναν αποκωδικοποιητή...μάγκας ο Έλληνας (άσχετο αυτό)
Όσο για τα κτήρια, σίγουρα είναι άσχημα αλλά είναι commieblocks...Δεν είναι αυτά που κατέστρεψαν την Αθήνα και τις υπολοιπες πόλεις(υπάρχουν και αλλού?) , αυτά άφησαν χώρο για πράσινο, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, πάρκα, γήπεδα κλπ! Αν μπορέσω θα βγάλω φωτό και θα δεις πως αυτή η περιοχή μπορεί να είναι γεμάτη φτηνές κατασκευές όμως είναι μες το πράσινο, έχει 2 σχολεία, ακριβώς μπροστά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου(ερασιτεχνικό φυσικά), παντού πάρκα, γήπεδα μπάσκετ κλπ...Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η κατάσκευη ψηλών κτηριών βοηθάει στο να έχουμε όλοι μας καλύτερη ποιότητα ζωής κατα την γνώμη μου. Φυσικά μπορούμε να χτίσουμε καλύτερης ποιότητας από αυτά, όταν φυσικά αποβάλλουμε το κόμπλεξ του ύψους.

Thanks for posting gm
Old June 18th, 2005, 06:36 PM   #75
gm2263
The Jedi Will Rise Again

gm2263's Avatar

1. Έχει γεμίσει η Αθήνα με 15όροφα κτίρια και δεν το ξέρω; Η Θεσσαλονίκη μήπως; Που είναι οι εκατοντάδες ουρανοξυστών που κατέστρεψαν τις μεγλάλες πόλεις της Ελλάδας; Γιατί εγώ βλέπω ότι είμαστε τόσο αυνάνες που κατορθώσαμε το ακατόρθωτο: Να πνιγούμε στο τσιμέντο με κτίρια των 5 και 7 ορόφων και στην άσφαλτο χωρίς ουτε ουρανοξύστες αλλά ούτε και μεγάλους δρόμους να έχουμε... ΤΟ σούργελο

2. Και να πώ ότι έστω, δεν χτίσαμε ψηλά, τουλάχιστον χτισαμε μεγάλα και μακρυά κτίρια, ούτε και αυτό κάναμε. Οπότε παιδιά, save it. Από τη στιγμή που χρειάστηκε ένας Καλατράβα να μας διδάξει το μεγάλο και ωραίο και το αληθινό γιατι εμείς σταθήκαμε ανίκανοι ΚΑΙ το 50 (ξέρω, μεταπολεμική φτώχεια ), ΚΑΙ το 60, ΚΑΙ το 70 και το 80 (ήλθε και ο σοσιαλισμός με τις ανοησίες των "πεζοδρόμων" και των "ανθρώπινων κλιμάκων" σε μια πόλη των 3,5 εκ τότε και των 5 σήμερα και φτάσαμε τη δεκαετία του 90 να πραγματοποιούμε μελέτες της δεκαετιας του 60 ). Νομίζετε ότι το μετρό, το αεροδρόμιο στα Σπάτα και την Αττική οδό τη σκαρφίστηκαν οι άχρηστοι και οι ΑΛΗΤΕΣ της μεταπολίτευσης σας γελάσανε κύριοι .

Αυτό είναι το αίσχος φίλτατε γεροπλάτανε, το ότι η Αθήνα μοιάζει με μεγαλοχώρι και όχι με πόλη... Προλαβαίνουμε βέβαια θα μου πείτε, έχουν μείνει κανα-δυο οικόπεδα σε κανα-δυο περιοχές που προλαβαίνουμε να τα διαμορφώσουμε σε κάτι που θα μας κάνει υπερήφανους και ούτε σε σωμόν "μεζονέτες", ουτε σε ρηχά "συγκροτήματα κατοικιών", ούτε σε γυάλινα "συγκροτήματα γραφέίων" των 5... ορόφων που στο εξωτερικό τα εχουν για να στεγάζουν το... θυρωρείο των κυριως εταιρικών κτιρίων που και ύψος έχουν, και ωραιο αρχιτεκτονικό ύφος έχουν, και οι κάτοικοι των πόλεων που τα φιλοξενούν είναι υπερήφανοι γι' αυτά.

Έλεος βρε παιδιά, ένα-δυο των 30-40 ορόφων στο Μαρούσι και την Πυλαία, απλά για να δούμε πως είναι... Στο κάτω-κάτω είναι πιο εμπνευσμένης αρχιτεκτονικης τα διασκεδαστήρια-αποβλακωτήρια με τις δεκάδες αίθουσες που χτίζονται σωρηδόν και που προβλέπω τα μισά τουλάχιστον σε λίγα χρόνια να βαράνε μύγες...

Όσο για τη Θεσσαλονίκη: ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ να γκρεμιστεί αυτός ο κοντός πύργος της τηλεόρασης στη ΔΕΘ που έχει να δεχτεί το κοινό από τον καιρό του Νώε (και που όλο τον επισκευάζουν ) και να αντικατασταθεί από ένα καινούριο "ΠΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με το ίδιο ή παρόμοιο σχέδιο και 250-300μ ύψους, και με ένα δίδυμο Ολυμπιακό πύργο στο Μαρούσι. Αυτό αξίζει στην νύμφη του Θερμαϊκού και την πόλη της Παλλάδος και τα υπόλοιπα είναι αυνανίες.

Last edited by gm2263; June 18th, 2005 at 06:47 PM.
Old June 18th, 2005, 11:26 PM   #76
kostya
metro.

kostya's Avatar

Βασικά, αυτός ο πύργος για ποιόν λόγο είχε χτιστεί? ξέρει κανείς? Να χτίζεται κάτι τύπου tv-tower(βλ. Ostankino(Moscow) / Fernsehturm(Berlin) / Oriental Pearl TV Tower(Shanghai)...φυσικά όχι ίδιου ύψους , σε μια πόλη που το αμέσως επόμενο ψηλότερο κτήριο να έχει δωδεκα πατώματα δεν μου φαίνεται λογικό...ίσως για λόγους εντυπωσιασμού. Συνήθιζουμε να τον λέμε "Πύργος του ΟΤΕ" αν και εμένα μου φαίνεται εγκαταλελημένος...

Για τις πόλεις γενικά...Θα έπρεπα να υπάρχουν συγκροτήματα κατοικιών(ΝΑΙ πολυκατοικίες-commieblocks) που δεν θα έχουν απο κάτω κάθε είδους μαγαζάκι...απορώ δηλαδή ποιός ηλίθιος επέτρεψε να γεμίσει κάθε γώνια κάθε προαστίου με ψιλικατζίδικα και γυράδικα και δε ξέρω και γω με τι για να μπορεί ο ελληναρας να σαβουρώνει όπου βρει και να θυμάται το χωριο του
Το θυμήθηκα και εκνευρίστηκα sorry.
Old June 19th, 2005, 01:59 AM   #77
ydrohoos
BANNED

ydrohoos's Avatar

Re pedia iremiste esis mou fenete oti thelete na mas katadikasete na zoume se polykatoikies ton 30 , 40 , 50 kai 1150 orofon. Den nomizo oti mou aresi i idea !!!
Pithanon ta high rises pou protinete na teriazoune gia grafia oxi omos kai gia katoikies. Oi sigxrones poleis tou exoterikou alloste, me orismenes exeresis, diathetoun katoikimenes perioxes me diorofa i to poly trirofa ktiria ta opia exoun kai avles gia louloudakia kai elefteherous xorous gia na paizoun ta paidakia . Poleis opos to Londino i Nea Yorki kai to Parisi i kai Verolino me plithismnous kata poly megaliterous apo tis Athinas exoune frontisi na diathetoun anthropines katoikies gia tous polites to poly trion tessaron orofon. Se autes tis Poleis ta ktiria pou ine psylotera apo auta diatithonte se anergous, metanastes kai genika polites xamilon eisodimaton. Autes einai katoikies pou miazoune me autes tis polykatoikies tis Thessalonikis kai theorounte apo olous, akoma kai apo tous aporous, sxedon akataliles gia axioprepi diaviosi.

Diafono loipon mazi sas afou den theoro oti to na xtisoume psila ktiria gia katoikisi tha lisi to provlima xorou, antitheta pistevo oti mporei oxi mono na to epidinosi alla tautoxrona na miosi akoma perisotero ti poiotita zois stis Ellinikes poleis.
ydrohoos no está en línea   Reply With Quote
Old June 19th, 2005, 06:35 AM   #78
KONSTANTINOUPOLIS
Ομόθρησκον

KONSTANTINOUPOLIS's Avatar

Εντάξει παιδιά ( kostya και gm2263 ) έχει καταντήσει κουραστικό και αποκρουστικό.

Μην βγει κανένας και πει ότι δεν συμφωνεί με την λογική των ψηλών κτηρίων, αμέσως αρχίζετε των χλευασμό και την ειρωνεία.

Και όχι μόνο αυτό,αλλά μιλάτε συνεχώς περι ελληναραδων και Ελλάδας.

Εσείς δεν είστε μέρος της ελληνικής κοινωνίας; Γιατί με την πρώτη ευκαιρία μιλάτε με λόγια περιφρονητικά εναντίον των συνανθρώπων σας;

Δείξτε σεβασμό στον συνομιλητή σας.Σας τα λέω αυτά όχι για να σας φέρω σε δύσκολη θέση αλλά για να σας υπενθυμίσω ότι η εμπάθεια ( μια μορφή του κακού ) δεν πρόκειται να σας οδηγήσει πουθενά.

Μόνο με πνεύμα αγάπης λύνονται όλα τα προβλήματα.

Φιλικά.

"Τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε.
"

† ΙΧΘΥΣ

KONSTANTINOUPOLIS no está en línea   Reply With Quote
Old June 19th, 2005, 04:18 PM   #79
gm2263
The Jedi Will Rise Again

gm2263's Avatar

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

1. Ούτε εγώ θα συμφωνούσα με την κατασκευή ψηλών κτιρίων για κατοικίες και το έχω δηλώσει επανηλλημένα. Δεν γνωρίζω προσωπικά γιατι δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα ποιά είναι τα ακριβή αποτελέσματα της μαζικοποίησης ΧΙΛΙΑΔΩΝ ατόμων στις χώρες του πρώην "υπαρκτού" σοσιαλισμού. Το σίγουρο είναι ότι στη Δύση (και υπάρχουν πάμπολλες σχετικές έρευνες από ότι ξέρω ), κάποιες απόπειρες που έγιναν και στις ΗΠΑ αλλά και σε μικρότερη φυσικά κλίμακα στην Δυτική Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία κα ) τα αποτελέσματα υπήρξαν απογοητευτικά αν και κατα πολλούς δεν φταίει η μαζικοπίηση αυτή καθαυτή όσο το γεγονός ότι τα συγκροτήματα αυτά (Council flats, habitations a loyer modérées ) απευθύνονταν εξ' αρχής σε κοινωνικά απόκληρους οι οποίοι στοιβάζονταν σε ακατάλληλους χώρους με πολύ φτηνές προδιαγραφές, οπότε φαίνεται ότι το παιχνίδι ήταν εξ' αρχής χαμένο.

Από την άλλη, υπάρχουν κάποια αντίθετα παραδείγματα όπως πχ. αυτά που έχω πρόχειρα από τη γειτονική Τουρκία όπως η η συνοικία Bahcesehir στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης (βλέπε φωτό παρακάτω ) ή ακόμα η περιοχή της κοιλάδας Dikmen στην Άγκυρα.

-Βahcesehir

Οπότε με βάση τα όσα βλέπουμε, δεν είναι το ύψος που παίζει ρόλο αλλά η φιλοσοφία της εφαρμογής του ύψους ή του μεγέθους στο περιβάλλον της πόλης. Ναι μεν πιστεύω ΚΑΙ ΕΓΩ ότι ίσως τα ψηλά κτίρια κατοικιών να μην είναι η ιδεώδης λύση για την Ελλάδα, δεν θα καταδίκαζα όμως την κατασκευή τους εκτός κέντρου με την ταυτόχρονη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τους σε πάρκο. Στο κάτω-κάτω, κατα τη γνώμη μου, από τη στιγμή που κάποιος μένει σε όροφο αντί στο δικό του σπίτι, βράσε όρυζα. Άσε που καινούρια συγκροτήματα αυτού του τύπου, θα προσέφεραν ανέσεις και θέα που λίγα "συγκροτήματα κατοικιών" εκεί που είναι στριμωγμένα μπορούν να προσφέρουν...

Τώρα όσον αφορά τα σουβλατζίδικα και τα λοιπά, εδώ εξαρτάται ο βαθμός όχλησης στο περιβάλλον της κοινότητας στο οποίο βρίσκονται. Αλλά το αυτό ισχύει και για τις καφετέρειες και άλλες παρόμοιες οχλούσες δραστηριότητες. Τόσο απλά...

2. Συμφωνώ με τον Υδροχόο (είμαι κι' εγώ υδροχόος παναθεμα με ) ότι το ύψος είναι ο,τι πρέπει για κτίρια γραφείων... Σαν κτίρια γραφείων, οργανώνουν εν πολλοίς τις λειτουργίες μιας πόλης σε συνεκτικά συγκροτήματα λειτουργιών και δεν έχουμε το φαινόμενο της επιμειξίας αταίριαστων δραστηριοτήτων μεταξύ τους όπου στο Μαρούσι και αλλαχού όπως έχω γράψει χίλιες φορές έως τώρα παρατηρούνται άσχημα φαινόμενα όπου σε γειτονιές μπερδέυονται τα "συγκροτήματα" κατοικιών, με αταίριαστα κτίρια γραφείων που είναι επενδεδυμένα με γυαλί, σε περιοχές όπου καλώς ή κακώς είναι ακόμα γειτονιές και έτσι γίνεται ένα αλλαλούμ όπου γιαπηδες που κάνουν οφθαλμόλουτρο με τη νοικοικυρά στο διπλα διαμέρισμα του "συγκροτήματος κατοικιών" (παλιά τα λέγαμε "πολυκατοικίες" ) και πάει λέγοντας...

Χώρια το γεγονός ότι άλλες κυκλοφοριακές ανάγκες έχουν τα κτίρια γραφείων και άλλες τα κτίρια κατοικιών και φυσικά, όταν μπλέκονται τα μεν με τα δε, γίνεται κομφούζιο, εφόσον οι ανάγκες παρκαρίσματος των ενοίκων μιας πολυκατοικίας τεσσάρων ορόφοδιαμερισμάτων είναι 8 αυτοκίνητα στη χειρότερη περίπτωση ενώ για τα κτίρια γραφείων είναι τουλάχιστον 20 εφόσον έχεις τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συναλλασσόμενους και τρέχα-γύρευε.

3. Όσον αφορά τα περι εμπαθείας, λόγω του ότι συμβαίνει να κατοικώ στην Ελλάδα και να με επηρεάζουν ορισμένα πράγματα, αισθάνομαι ότι οφείλω, να κάνω την κριτική μου και τον αγώνα μου για να αλλάξουν. Τα περι μη σεβασμού και χλευασμού των συνομιλητών μου τα αντιπαρέρχομαι ασχολίαστα γιατι δεν νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν την πολιτεία μου εδώ μέσα. Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο φίλτατε Κων/πολις.

Αλλά και πάλι όλα είναι σχετικά και ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον...

Τέλως πάντων, παιδιά, έφαγα όλο το χρόνο μου για να λέω τα ΄'ιδια και τα ίδια. Ας βάλουμε καμμιά φωτό της Θεσσαλονίκης...

@ Kostya

O πύργος του ΟΤΕ κτίστηκε για την ΔΕΘ τη δεκαετία του 60. Μάλιστα, είναι γεγονός ότι οι πρώτες πειραματικές εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης (ασπρόμαυρες τότε βέβαια ) έλαβαν χώρα εκεί το 1966 αν θυμάμαι καλά. Μαλιστα, τω πάλαι ποτέ είχε και ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο εκεί αν θυμάμαι καλά. Τώρα, δεν ξέρω τι γίνεται και δυστυχώς, δεν έχω πάει στην Θεσσαλονίκη να δώ τι γίνεται εκεί πέρα. Κρίμα πάντως, από ότι ακούω, παραμένει υπό επισκευή χρόνια τώρα...

Last edited by gm2263; June 19th, 2005 at 04:30 PM.
Old June 19th, 2005, 04:47 PM   #80
kostya
metro.

kostya's Avatar

ΟΚ, για τις κατοικίες μπορεί να έχετε δίκιο, ούτε και γω θέλω 30+ ορόφους για κατοικία...μέχρι 20 . Έχει δίκιο ο gm που λέει ότι στον δυτικό κόσμο τα ψηλά κτήρια για κατοικίες χτίστηκαν για να στιβάξουν φτωχούς κυρίως χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα(ποίο απ'όλα?) . Είμαι της άποψης πως το κέντρο θα πρέπει να παραμείνει αρκετά *κοντό* ενω τα προάστια να είναι ψηλότερα, όχι Αμερικάνικου τύπου downtown, δεν μας πάει . Απλά θέλω ουρανοξύστες στο Μαρούσι και στο Λιμάνι/Πυλαία, που δεν είναι κέντρο και ούτε θα επηρρεάσει αρνητικά με κανέναν τρόπο καμία θέα...Δηλάδη θα πείραζε πολύ κόσμο αν τέτοιου είδους κτήρια ήταν 10 ορόφους ψηλότερα?

Τα οποία βρίσκονται στον περιφερειακό. Δεν λέμε να γκρεμίσουμε την Άθωνος για παράδειγμα και να χτίσουμε εκεί να κεντρικά της vodafone π.χ...Να παραμείνει το ιστορικό κέντρο( αν και έχουν γίνει εγκλήματα και εκεί ...) Προλαβάινουμε ακόμα να το σώσουμε...

Αυτά για τώρα

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules