daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Albanian Forum > Zhvillimet Urbane > Ekonomia, Shërbimet Publike dhe Turizmi. > Ekonomia

Ekonomia Economic News and Developments.

Reply
 
Thread Tools
Old January 6th, 2010, 10:20 PM   #1361
AlbSidro
Registered User
 
AlbSidro's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: NY
Posts: 430
Likes (Received): 1

Eagle Mobile joins hands with Kirusa to offer Voice SMS to Albanian subscribers

First ever deployment of Voice SMS solution in Europe

Tirana, Albania and New Providence, NJ, Tuesday, January 05, 2010: Eagle Mobile, the newest Albanian mobile operator, has launched Voice SMS service across Albania based on the pioneering Voice SMS technology from Kirusa, the world’s leading vendor of Voice SMS and a leading developer of mobile value added services.

Voice SMS allows the subscribers to send messages by voice, eliminating the need to type. It enables the subscribers to communicate faster, with greater ease, and convey emotions as compared to limitations of text messages. Use of Voice SMS by mobile subscribers is gaining global relevance for its benefits in surpassing the limitations of text messages.

Commenting on the launch, Alban Tartari, Head of Public & Media Relations Department of Eagle Mobile Albania, said, “We are thrilled to launch Voice SMS and to become the first operator in Europe to provide the Voice SMS solution to our subscribers. We believe that mobile users will find this service a value-add in their day to day conversations. Kirusa was chosen for this product as it is the leading VAS player in this segment and was the only one to have a bouquet of advanced revenue generating features to choose from.”

Eagle Mobile subscribers just have to dial ‘*’ followed by the number of the person they wish to send the message to, and speak a short message for upto 30 seconds in any language. The recipient gets a notification message from the sender and can click on a DirectListen™ number to directly listen to and reply to the Voice SMS left for him. Eagle Mobile subscribers can also dial *0* to hear new voice messages, or retrieve previously listened voice messages by dialing *1*. Voice SMS messages can be replied to, forwarded, saved, or deleted. To send a Voice SMS, Eagle Mobile users pay a price of 16.2 lek including VAT (approximately 0.17 USD).

Speaking on the occasion, Dr. Inderpal Singh Mumick, CEO and Founder of Kirusa said, “We are pleased that Eagle Mobile has chosen Kirusa to launch Voice SMS service on its network. With widespread adoption amongst users in Asia, Middle East, and Africa, we hope it would be successful in enriching people’s lives in Europe by providing them innovative and easy ways to communicate.”

http://www.kirusa.com/press/2010/01-05-10.html
AlbSidro no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 11:45 AM   #1362
AltinD
The Modecator
 
AltinD's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: TIRANA / Dubai / Vienna
Posts: 31,832
Likes (Received): 6077

Voice SMS uses the MMS channels
__________________
I am the eye in the sky, Looking at you
I can read your mind
I am the maker of rules, Dealing with fools
I can cheat you blind.

AltinD no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 08:55 PM   #1363
BvizioN
veriori
 
BvizioN's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Manchester,UK/Mirdite,ALB
Posts: 2,067

I just don't see how voice SMS (wich is just an MMS with a sound format) is going to be more popular then text SMS which is probably as popular as a phone call!! Loads of people use text message in a bid to evoid talking. Same way on cumputers, people can very easy record a message and email it to some1, however, they prefer to just type and send email.
BvizioN no está en línea   Reply With Quote
Old January 7th, 2010, 09:30 PM   #1364
kusho
BANNED
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 369
Likes (Received): 1

une nuk arrij te kuptoj,pse i jepni aq shume rendesi nje sherbimi ekstra(voice sms),qe ofron nje kompani te telefonise mobile(eagle mobie).ky sherbim ekstra per zhvillimin ekonomik te vendit nuk ka ndikim te madh.

lajme interesante per zhvillimin ekonomik jane keto lajme:

Quote:
Investimet e huaja, 565 milione euro per 9-mujorin e 2009

E Merkure, 06 Janar 2010


Investimet e huaja direkte arriten ne fund te 9- mujorit te vitit 2009 rreth 565 milione euro nga 351 milione euro qe ishin nje vit me pare. Zeri i investimeve te huaja direkte ka ardhur me nje rritje kati ne dyfishim krahasuar me nje vit me pare ne nje kohe qe zerat e tjera te llogarise koherente kane shfaqur problematika per shkak te efekteve te krizes ekonomike globale. Vetem per tremujorin e trete te vitit fluksi i investimeve te huaja direkte ne ekonomine shqiptare vleresohet ne rreth 143 milione euro. Krahasuar me ekonomite ne tranzicion ne mbare boten, Shqiperia mban rekord, pas Armenise, ne rritjen e IHD-se ne vitin 2008, duke shenuar 45% rritje ne investimet e huaja direkte. E njejta situate pozitive vijoi edhe gjate vitit 2009. Keshtu ka cilesuar raporti Boteror te investimeve per vitin 2009 nga Kombet e Bashkuara. Ne Evropen Juglindore, Shqiperia dhe Mali i Zi kane pasur nje zhvillim pozitiv sa i perket investimeve te huaja direkte. Rritja domethenese e investimeve te huaja direkte ne Shqiperi, sikurse ne vendet e tjera ne rajon, bazohet kryesisht ne "privatizimin e kompanive te medha qe me pare ishin ne pronesi te shtetit dhe permiresimin e mjedisit te biznesit" thote raporti, ne kapitullin e tij qe fokusohet ne rajonin e Evropes Juglindore. Sfida me e rendesishme per Shqiperine dhe vendet e rajonit eshte e ardhmja e ketyre privatizimeve ne rritjen e vendeve te punes dhe performances se vendit. Reformat e fundit te qeverise si privatizimi i ndermarrjeve shteterore, synuan terheqjen e investimeve te huaja dhe kane ndihmuar Shqiperine te arrije nje nivel te larte te shifrave te IHD-se ne dy vitet e fundit.Rritja

Zeri i investimeve te huaja direkte ka ardhur me nje rritje kati ne dyfishim krahasuar me nje vit me pare ne nje kohe qe zerat e tjera te llogarise koherente kane shfaqur problematika per shkak te efekteve te krizes ekonomike globale.
koha jone


Quote:
Rritja e eksportit te energjise, permireson tregtine me jashte

E Merkure, 06 Janar 2010


Eksporti i energjise elektrike do te ndikoje pozitivisht jo vetem ne pozicionin financiar te KESH, por edhe ne tregun e kembimeve valutore dhe ekonomine ne teresi. Hyrja e nje sasie te konsiderueshme valute nga shitja e energjise do te ndikoje pozitivisht ne forcimin e vleres se lekut dhe ne permiresimin e tregtise se mallrave. Pasi eksporti i energjise ndikon ne menyre te drejtperdrejte ne rritjen e eksportit te mullareve dhe per rrjedhoje edhe ne ngushtimin e deficitit tregtar. Reshjet e shumta te diteve te fundit kane vene ne pune me kapacitet te plote te gjitha hidrocentralet e vendit. Burimet ne KESH kane pohuar se, po plotesohen nevojat e brendshme te konsumit dhe pjesa tjeter po eksportohet jashte vendit. Mirepo sistemi i transmetimit te energjise ne gjendjen aktuale nuk mund te percoje me shume se 11-12 milione kilovatore gjate 24 oreve. Eksporti ne keto nivele i sjell KESH nje fitim ditor te konsiderueshem. Ndersa ne fund te nentemujorit 2008 fitimi i KESH arriti ne 16 milione euro. Drejtori i ri i KESH, Muharrem Stojku pak kohe me pare ka pohuar per mediat se, fitimet nga eksporti i energjise do te perdoret per shlyer disa detyrime qe KESH ka me bankat tregtare dhe Ministrine e Financave. Sipas tij, ruajtja e ofertes per energji ne nivelet e kerkeses do te garantoje nje furnizim me energji per 24 ore per te gjithe konsumatoret ashtu sic eshte vepruar deri me tani gjate gjithe kesaj kohe. KESH ka rritur nivelin e shkarkimeve te ujit ne kaskaden e lumit Drin. Drejtuesit e KESH thone se eksporti do te vazhdoje ne keto nivele deri ne fund te muajit.
koha jone
kusho no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 06:17 AM   #1365
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

Megatek
[IMG]http://i48.************/2yoe9nt.jpg[/IMG]
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 06:36 AM   #1366
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

TEC i Vlores
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 04:04 PM   #1367
daalbo
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wash, DC
Posts: 2,982
Likes (Received): 223

Kjo eshte nje foto e bere ne 26 Dhjetor, dhe duke u nisur nga vendodhja besoj se eshte fabrika e cimentos ne Fushe Kruje:
image hosted on flickr
daalbo no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 05:36 PM   #1368
AltinD
The Modecator
 
AltinD's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: TIRANA / Dubai / Vienna
Posts: 31,832
Likes (Received): 6077

po ajo eshte
__________________
I am the eye in the sky, Looking at you
I can read your mind
I am the maker of rules, Dealing with fools
I can cheat you blind.

AltinD no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 06:17 PM   #1369
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

Me zor duket...nga ndotja
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 11th, 2010, 09:57 PM   #1370
Klonfer
Registered User
 
Klonfer's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 626
Likes (Received): 289

Hello

What are the latest data for 2009 GDP growth and what are the official projections for 2010?

Thanks for answering!
Klonfer no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 04:03 PM   #1371
KingGenti
BANNED
 
Join Date: Jul 2009
Location: Durrës-Trieste
Posts: 10,593
Likes (Received): 2024

Quote:
Originally Posted by daalbo View Post
Kjo eshte nje foto e bere ne 26 Dhjetor, dhe duke u nisur nga vendodhja besoj se eshte fabrika e cimentos ne Fushe Kruje:
image hosted on flickr
Fabrikat e Ilir Metes.
KingGenti no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 06:23 PM   #1372
Noki_pr
Registered User
 
Noki_pr's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Prishtina
Posts: 145
Likes (Received): 31

Quote:
Originally Posted by Klonfer View Post
Hello

What are the latest data for 2009 GDP growth and what are the official projections for 2010?

Thanks for answering!
02 October 2009 The IMF has slightly revised its predictions for Albanian growth for 2009, expecting the country's GDP to improve by 0.7 per cent. According to the IMF statistical database, Albania's nominal GDP will increase by 2.2 per cent in 2010, returning to a more typical growth rate of 6 per cent in 2011.
Noki_pr no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 10:06 PM   #1373
AltinD
The Modecator
 
AltinD's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: TIRANA / Dubai / Vienna
Posts: 31,832
Likes (Received): 6077

Quote:
Originally Posted by KingGenti View Post
Fabrikat e Ilir Metes.
Pronaret e fabrikes jane Jordanez/Libanez/Palestinez dhe ajo fabrike ka vite para se Ilir Meta te behej Kryeminister
__________________
I am the eye in the sky, Looking at you
I can read your mind
I am the maker of rules, Dealing with fools
I can cheat you blind.

AltinD no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 10:35 PM   #1374
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

Kur eshte ndertuar kjo fabrika e cimentos ne Fushe Kruje? Besoj se s'po flasim per fabriken e ndertuar ne kohen e munizmit????

Gjithashtu...pervec fabrikes te ndertuar ne kohen e munizmit...sikur eshte dhe nje tjeter Italiane ne Fushe Kruje...Apo kjo Italianja s'ka filluar akoma te ndertohet? Plus eshte dhe nje ne afersi te Lezhes...nga koha e munizmit...po duket se s'eshte me ne pune. Sikur kam degjuar se do ndertoheshe dhe nje ne Lezhe (mbase mbi ate te vjetren)?

Ajo ne foto eshte kjo


Ja dhe Arnautisanezet c'bejne

Quote:
Fushe-Kruje, shperthim ne fabriken e cimentos
08/08/2009 15:30

Nje sasi eksplozivi shpertheu paraditen e se shtunes ne fabriken e cimentos ne Fushe-Kruje.
Fatmiresisht nuk ka pasur deme ne njerez, ndersa demet materialet kane qene te shumta. Nje kamion qe transportonte gure nga nje vend vetem pak kilometra larg fabrikes ka shperthyer ne brendesi te saj, duke shkaktuar frike tek punetoret, por fatmiresisht pa pasoje ne njerez.

Pas informacionit, ne vendin e ngjarjes mberriten eksperte te hetimit te Policise se Krujes.

Nga keqyrja e vendit te ngjarjes ekspertet arriten ne perfundimin se sasia e eksplozivit qe dyshohet te kete qene tritol eshte vendosur ne kamionin me gure dhe vetem pasi ai ka hyre ne ambientet e fabrikes ka shperthyer.

Nuk dihen ende motivet e ngjarjes, por per kete eshte ngritur nje ekip hetimi, me specialiste edhe nga Drejtoria e Policise se Durresit.

Ne vendngjarje kane qene te pranishem edhe perfaqesues te Prokurorise, te cilet siguruan deshmite e para te disa punetoreve te fabrikes. Gjithsesi, hetimet e metejshme do te zbardhin motivet dhe autoret e ketij akti kriminal.

Last edited by Grupi_Armiqsor; January 12th, 2010 at 10:40 PM.
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 10:45 PM   #1375
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

Ja dhe nje dokument per prjektin e Titan per nje fabrike cimentoje ne Fushe Kruje...2008. Mbase e ngaterroj me kte projekt..qe s'besoj te ket filluar akoma

http://www.ebrd.com/projects/eias/37747alb.pdf
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 12th, 2010, 10:48 PM   #1376
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

Fushe-Kruje, fabrika e 5-te 200 milione euro

E Enjte, 22 Nentor 2007

Shqiperia pret te kete nje fluks investimesh te huaja direkte, vitin qe vjen, ne krahasim me traditen per shkak te nenshkrimit te kontratave me disa kompani te huaja, kryesisht ne sektorin e cimentos. Qeveria ka miratuar dje marreveshjen me shoqerine “Gener 2” per ndertimin e fabrikes se cimentos ne Kraste-Kruje, investim me vlere 200 milione euro. Po kete vit, qeveria ka miratuar edhe tre kontrata te tjera me vlere mbi 200 milione dollare per ndertimin e fabrikave te prodhimit te cimentos ne zonen e Fushe-Krujes. “Shqiperia, - tha Kryeministri, - do te shnderrohet ne nje prodhues te rendesishem te cimentos ne Ballkan”. Kryeministri Berisha tha se nje tjeter investim i rendesishem ne kete fushe eshte edhe ndertimi nga kompania italiane “Fassa” i nje tjeter fabrike te madhe per prodhimin e cimentos ne Lezhe, investim me vlere 250 milione euro.

Duke konsideruar se varg-kodrat nga Fushe-Kruja tek Ura e Mesit perbejne lenden e pare te cilesise me te larte per prodhimin e cimentos, Kryeministri beri te ditur, se nje seri kompanish te medha kane vendosur projektet e tyre per ndertimin e fabrikave te standardeve me te larta. Duke vleresuar standardet e fabrikes se cimentos ne Fushe-Kruje, me nje teknologji moderne, e cila ka eliminuar plotesisht pluhurin dhe mjedis i sistemuar, Kryeministri tha se te ketij standardi do te jene edhe teknologjite e ardhshme qe do te instalohen.
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 13th, 2010, 08:55 PM   #1377
Grupi_Armiqsor
...i Maliqit...
 
Grupi_Armiqsor's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2,552
Likes (Received): 40

Fabrike letre ne Elbasan, nje investim prej 3 milion euro dhe puneson 60 veta


Fabrika e cimentos ne Shkoder...investim 191 milion euro. Si pjese e kontrates kompania do te mbjell gjithashtu 53ha me peme pyore.


Fabrike makaronesh ne Tirane
Grupi_Armiqsor no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2010, 10:06 PM   #1378
AlbSidro
Registered User
 
AlbSidro's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: NY
Posts: 430
Likes (Received): 1

BB vlereson stabilitetin ne Shqiperi

http://top-channel.tv/video.php?id=11623
AlbSidro no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2010, 08:05 AM   #1379
SADOSI
Guest
 
Posts: n/a
Likes (Received):

New hospital funded by Turkey and Albania opens in Tirana

Tirana - 15.01.2010

A new hospital with up-to-date facilities that was co-funded with Turkey has opened in the Albanian capital of Tirana.

Built on a surface area of 19,000 square metres, the Universal Hospital Tirana has 120 rooms, five operating theatres and two delivery rooms, the government (www.mfa.gov.al) said in a statement.

“We are inaugurating a modern hospital in Tirana that brings the most advanced technology from a country that has made tremendous progress in this field," Deputy Premier and Foreign Minister Ilir Meta told the opening ceremoney.

Investing in the project were investment firms Deanda Sha of Albania and Ege Sallëk of Turkey, the statement added.

Source: Balkans.com Business News
  Reply With Quote
Old January 17th, 2010, 03:31 AM   #1380
iLiR
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Dibër
Posts: 934
Likes (Received): 276

Albania, along with Montenegro, is among the leaders in receiving foreign direct investment (FDI) in Southeast Europe, according to a UN report quoted by Albanian media on January 7th. In the first nine months of last year, Albania attracted 565m euros of FDI, which is 214m euros more than the same period in 2008. The investments are a result of government reforms and continued privatisation of state enterprises.

http://www.setimes.com/cocoon/setime.../roundup-bs-04
__________________
#Vendlindje
iLiR no está en línea   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is OffAll times are GMT +2. The time now is 03:38 AM. • styleid: 14


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium