|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Београд Belgrade |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#61 | |
|
www.vrachar.ca
Likes (Received): 120
|
Quote:
Živi bili pa videli!
|
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
zloderator
Likes (Received): 21
|
beogradu je stvarno potreban metro
|
|
|
#63 |
|
Grad Oblakodera
|
Eto opet su odlozili
Radovi su trebali da krenu 2005. pa 2006. pa 2007. a evo sad kazu 2008.
|
|
|
|
#64 | |
|
Welcome to Belgrade
Likes (Received): 11
|
Quote:
Makar se nesto pomera sa mrtve tacke...
|
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Verujte mi da ja vise od vas beogradjana ocekujem da beograd dobije metro, ali ne onaj smesni laki sinski sistem nego bar jednu redovnu liniju sa par krakova...recimo NBG i Zemun i tome slicno. Kada oni to misle da urade meni nije jasno, a konfiguracija starog dela grada bas lepo pasuje finom tube sistemu. Zaista su smesni.
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Slažem se. A najsmešniji su oni koji su 1985. suspendovali planove za metro i smislili da je Beogradu dovoljan tramvaj za normalno odvijanje gradskog saobracaja u 21. veku.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Grad Oblakodera
|
Da sacekamo mi jos malo pa kad udjemo u EU plati ce nam metro kao Poljacima
|
|
|
|
#68 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
www.vrachar.ca
|
![]() Daj ne vraćajte sad rasprave od pre 2 godine. Tema je metro u Beogradu.
Last edited by Vrachar; November 19th, 2007 at 04:06 PM. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
BANNED
|
Sorry, nisam znao da je od pre godinu dana :-)
Mislim da je ovakav projekat idiotski, praviti nesto sto ne resava sustinske probleme i gubiti na jednom takvom projektu silnu lovu. Znate li na sta lici bulevar danas? Na svakih 20m neka jajara se zaustavi na sred leve trake i pusti sva 4 migavca, i ode na sat vremena, bog ga zaboravi. Takvi mamlazi ovde stvaraju guzvu. A oni misle da ce nekako regulisati senzorima...hehe, ta prica je toliko smesna kao ona prica o senzorima koji su odavno trebali da budu postavljeni na savskom trgu, kako su pisali tada u novinama, nece biti zaustavljanja tramvajskog saobracaja. Ne radi se o tome. Beograd ima metro koji nije BAS onaj koji je planioran 70tih, ali je nesto slicno. Beovoz moze za pocetak da resi 70% problema u gradu, naravno uz adaptaciju sinskog sistema, pri cemu bi neki koloseci bili trenutni. Da podsetim, beovoz ima danas 3 kraka, autokomanda je cvoriste, odatle se odvaja krak ka novoj pazovi, ka pancevu i ka mladenovcu. Osim toga, da napomenem samo prisustvo tunela izpod vidikovacke stene, koji vodi od rakovice ka makisu (gde je zeleznik), zatim secate se zardjale pruge koja ide karadjordjevom, oko kalisa, kroz dorcol, pa koliko znam nastavlja ka visnjickoj banji? Pa nije beograd sofija ili bukurest, sruse bulevar iskopaju rupu bagerima od 5 m, postave sine, stave plocu preko i vrate asvalt, i eto im ga metro! Beograd je sav u stenama, i izgradnja sistema kosta boga oca, bolje da za sada dok ne stanemo na noge, osposobimo ono sto imamo, nego da radimo projekte koji nemaju smisla, dakle, ja tvrdim da Beograd vec IMA METRO, a druga stvar je sto imamo korumpirane budale na vlasti. |
|
|
|
|
|
#71 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
BANNED
|
Osim toga, u slucaju nekoriscenja beovoza, imamo jos jedan most koji moze da se adaptira za potrebe automobilskog saobracaja... bolje ista nego nista
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Grad Oblakodera
|
Da to je taj Slobin metro! Gde je postojecu zeleznicu prekrstio u gradsku otvaranjem jedne jedine stanice....
|
|
|
|
#74 |
|
Cartoon
|
To itekako funkcionise, u mojoj situaciju dok sam bio neko vreme na zapadu stalno sam koristio prigradski voz, za nekoliko minuta predjes onoliko koliko bi ti busom trebalo vise od pola sata
|
|
|
#75 | |
|
BANNED
|
Quote:
Pa to sto je to slobin metro, ne mora da bude cinjenica svrstana u njegove negativne delatnosti, samo zato sto je on "okarakterisan" kao negativna licnost. Ta "Slobina" metro stanica je meni dala mogucnost da za tacno 8 min. budem iz rakovice kod fakulteta. Dakle, definitivno tom dogadjaju dajem veliki +!
|
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Grad Oblakodera
|
Savrseno! Ali to je i dalje metro stanica u stilu amerike/kanade/australije a ne Evrope jer ona samo povezuje predgradja sa centrom dok se po centru vozas nadzemnim vozilima od trolejbusa do autobusa. Beograd ce imati metro tek onda kad bude bilo makar 10 stanica u centru a ne jedna.
inace oni su u stanicu kod vukovog spomenika ulupali taman toliko para za koliko je mogla da se izgradi cela linija...
|
|
|
|
#77 | |
|
BANNED
|
Quote:
Kolika linija? Jel kao ova novoprojektovana LRT? ![]() Guzva u saobracaju u BGu se stvara zato sto ljudi sa periferije putuju u centar (centar je sirok pojam u Beogradu, obuhvata prostor unutrasnjeg magistralnog prstena), i zato sto nema dovoljno mostova preko kojih saobracaj treba nesmetano da se razmenjuje preko reke. Jedan zeleznicki most je dovoljan da se resi problem svih onih koji putuju sa juga na sever ili sa severa na jug, ili iz Panceva za Beograd, ili iz Beograda za pancevo, ovcu, borcu, krnjacu... Da napomenem samo, da tramvajski sistem u gradu kada bi se rekonstruisao, bio bi relativno efektivan, najbolji primer je linija 3, koja prolazi 80% trase nevezano za kolski saobracaj. |
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Ta☼
Likes (Received): 3
|
jako lijepo če izgledati LRT!
What we all can do: Unplug Un-Used Electronics, Use Compact Fluorescent Bulbs, Replace Old Appliances, Reduce Garbage, Buy Minimally Packaged Goods, Buy Products Locally, Buy a Fuel Efficient Car, Take Shorter Showers, Use Recycled Paper, Inflate Your Tires, Bring Cloth Bags to the Market, Insulate Your Home, Plant a Tree...http://www.stopglobalwarming.org, http://www.globalwarming.net http://www.slovenia.info, http://www.ljubljana.si/en/, Slovenia Photos 1, Ljubljana Photos 1 2 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
www.vrachar.ca
|
Pa nije baš Slobin metro. Beovoz je izgradjen pre više od 30 godina i u njega je uloženo oko 700 miliona (tadašnjih) dolara. Mnogo kasnije, pod Slobinom vlašću završena je samo stanica Vukov spomenik ali su daleko najveća investicija tuneli. Tri kraka se spajaju na takav način da nigde nema ukrštanja, tj. svaka od 3 linije je nezavisna jedna od druge.
Last edited by Vrachar; November 19th, 2007 at 09:34 PM. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
Likes (Received): 37
|
Problem ne samo Beograda nego i većine gradova je taj što su na vlasti ljudi bez vizije.
Bolje sačekati neko vreme i uraditi pravi metro,nego žuriti sa nekim rešenjima(laki metro i sl).Beograd je u ogromnom haosu što se tiče prevoza i laki metro ne bi bio dugoročno rešenje.Kad-tad bi morao da se uradi pravi metro.
"Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,на пољима родним,бранећи их часно,китио си цвећем сваког освајача,певајућ' му химне,бестидно и гласно. Слободу си вечно,закржљала расо,чек'о да донесу туђи бајонети,по горама својим туђа стада пас'о,јер достојно не знаш за Слободу мрети. Покажи ми редом витезе твог рода,што балчаком с руку сломише ти ланце,где је Карађорђе твојега народа,покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату,с крволоштвом звера, погане хијене,да би мучки удар с леђа дао брату,и убио пород у утроби жене." |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|