daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Bosna i Hercegovina > Forum Bosne i Hercegovine > Bosna i Hercegovina > Zapad

Closed Thread

Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 3.00 average. Display Modes
Old November 23rd, 2007, 04:26 PM   #141
SA-R
BANNED

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by nero View Post
Pa sta je bilo, danas nisi popio lek?
Mislim da ce ti moderator na to bolje odgovoriti, a ako on ne odgovori, ja cu obecavam.

Inace sta ces ti ovdje? Vidim ja nesto smrdi ovdje.
SA-R no está en línea  

Sponsored Links

Old November 23rd, 2007, 04:29 PM   #142
DetroitBosnian
Registered User

DetroitBosnian's Avatar

Ja imam pitanje...
and now in English
weren't the flags and symbols of both RS and Federacija ruled unconstitutional?
I ask because i see the coat of arms for the RS everywhere in the building.
DetroitBosnian no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 04:37 PM   #143
nero
Space Lord

nero's Avatar

Quote:
Originally Posted by SA-R View Post
Mislim da ce ti moderator na to bolje odgovoriti, a ako on ne odgovori, ja cu obecavam.

Inace sta ces ti ovdje? Vidim ja nesto smrdi ovdje.
Cccc ja se iskreno brinem za tvoje mentalno zdravlje a ti meni tako
Old November 23rd, 2007, 04:38 PM   #144
hercegovac_nin0
stress op sommige hier

hercegovac_nin0's Avatar

Dosadan si!
In de avond gaan we verder een feest is wat je ziet dus,Alle pappies en alle mammies bouncen op de beat en,in de avond gaan we verder een feest is wat je ziet dus,Alle pappies en alle mammies, iedereen geniet.
Den Haag on SCC
hercegovac_nin0 no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 04:39 PM   #145
Beg
BANNED

Quote:
Originally Posted by nero View Post
Pa sta je bilo, danas nisi popio lek?
Pametno je covjek pisao, a ako ti nemas sta pametno za odgovorit onda ti je pametnije da sutis i ucis!
Beg no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 04:39 PM   #146
nero
Space Lord

nero's Avatar

Quote:
Originally Posted by hercegovac_nin0 View Post
Dosadan si!
LOL Ti mi nešto kažeš
Old November 23rd, 2007, 04:42 PM   #147
nero
Space Lord

nero's Avatar

Quote:
Originally Posted by sandnes_beg View Post
Pametno je covjek pisao, a ako ti nemas sta pametno za odgovorit onda ti je pametnije da sutis i ucis!
Vidiš, kad ti i ostali spameri na srpskom forumu ućutite, onda ću i ja
Old November 23rd, 2007, 04:44 PM   #148
Beg
BANNED

Onda i ti i tvoji Srbi morate da shvatite sta je spamanje...prvo provocirate pa ako vam neko odgovori proglasite ga spamerom...a ti mozes spamat koliko hoces na Alpe-Adriji jer ovaj forum je kultura za vas i jednostavno smradove izbjegavamo i ignoriramo! Tako preporucujem svima na AA-podforumu!
Beg no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 05:29 PM   #149
nero
Space Lord

nero's Avatar

Jel ti i SA-R delite sobu u na odelenju?
Old November 23rd, 2007, 08:38 PM   #150
davitelj vs davitelj
Registered User

Quote:
Originally Posted by mojaBL View Post
a kojom se ti logikom sluzis? da obe krave umru i moja i tudja?

samo se pravite pametni kako sve zaostaje, kako je narod gladan, jad bijeda, uzas, nista ne valja i sl. (naravno vecinski sve informacije dobijate s foruma i interneta.)
a kad se nesto napravi opet ne valja!
Kao prvu konstataciju bih naglasio, da se kriticki postavljam prema informacijama i to ne samo onima sa interneta, nego na svim medijima. Informacije koje sam naveo su iz (debat-)programa i clanaka. Iznosili su ih prilicno kompetentni ljudi - poznavaoci raznih oblasti zivota na Balkanu (pa opet se nisam sa svime slozio). Znanje, ako ga tako uopste mozemo nazvati, ne kupim sa foruma. Forumi, kao npr. ovaj su krajnje neozbiljni da bi bili vjerodostojni izvori - Ljudi pod raznim nikovima biraju verzije vijesti koje im gode da bi potvrdili svoje predrasude (neki cak i svjesno lazu!).

Kao drugo; ljudi reaguju razlicito na razocarenje. Neki zatvaraju oci, bjeze od stvarnosti i sanjaju. To je ok sve dok se snovi ne pocnu koristiti kao vjerodostojni argumenti o stvarnoj situaciji.
Drugi se suocavaju sa problemom ili problemima koji su razlog razocarenju i podizu glas protiv toga - dakle "pametuju". Reci nesto negativno protiv jedne drzave ili drustva ne znaci mrziti istu ili zeliti joj lose (dakle da joj "umre krava"). Meni licno strasno smeta to sto BiH ili Srbija (ili bilo koji dio bivse Juge) zaostaje, jer sam volio tu drzavu i danas je volim i zelio bih da je bolje nego sto jeste. To cinim iznosenjem mog stava prema situaciji. Jel' to kriminal? Po meni nije. A ti imas pravo na svoje misljenje.

A sto se tice toga da mi nevalja zgrada koja se napravila - to nisam nigdje rekao! - jos uvijek
Moj prvi komentar je isprovociran bezveznom raspravom "ko je bolji i ko je gori". Kasniji komentari su vise odgovori na komentare drugih. I na taj nacin sam (smo) odlutali od teme...
Inace iskreno govoreci u "projekte i konstrukcije" vise zalutam, nego sto dodjem sa namjerom -novi sam. Jednostavno vise me interesuju "stare" zgrade.

A to me vodi i do zgrade vlade RS. Zgrada izgleda ok. Ljepsa je od vecine novih zgrada sto se grade u BiH. Pa ipak ne upada u moj ukus. Razlog tome je sto sam ja Banja Luku uvijek vidio kao grad koji je nekako stvarao osjecaj bliskosti (svojim) gradjanima, ili bliskosti covjeku. Banja Luka nema toliko zgrada na koje reagujes ono "wow!!!". Zauzvrat BL ima neki sklad covjek-grad(-priroda). Cak i komunisticki blokovi u mnogo vecoj mjeri nego u vecini drugih jugoslovenskih gradova imaju nesto "ljudsko" u sebi. Zgrada vlade zauzvrat izaziva neku vrstu monumentalnosti, koja se ne uklapa u duh grada, onakvim kakvim ga ja vidim, sjecam se ili razumijem. U meni cak nekako izaziva osjecaj megalomanije, uprkos tome sto je kao arhitektonsko djelo zgrada lijepa. To je moje misljenje nakon gledanja slika. Ne znam, mozda sam ja suvise konzervativan? -(istoricar zalutao na skyscrapercity, haha) A mozda (nadam se da je tako) sve to izgleda mnogo bolje u stvarnosti.
(P.S. Ovo misljenje nema veze sa ulogom zgrade. To sto je zgrada vlade je za moj komentar nebitno. Cak da je i zgrada mog tate isto bih mislio! Iz tog razloga svi komentari koji se budu pozivali na taj argument ce biti ignorisani)

Last edited by davitelj vs davitelj; November 23rd, 2007 at 09:45 PM.
davitelj vs davitelj no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 09:21 PM   #151
canasob
La Revolución

Sta je s'Vama? Imalite nesto bolje da radite u zivotu? Skoro svih se slazemo da je ova zgrada fino uradjena, i to je uglavnom kraj price. Zivot je prekratak da ovako koristite vas vrijeme...
Old November 23rd, 2007, 10:07 PM   #152
Krytan
:)

Krytan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DetroitBosnian View Post
Ja imam pitanje...
and now in English
weren't the flags and symbols of both RS and Federacija ruled unconstitutional?
I ask because i see the coat of arms for the RS everywhere in the building.
The flag of Republika Srpska may still be used. However, the coat of arms was not allowed, so they made an emblem
Krytan no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 10:33 PM   #153
SA-R
BANNED

Quote:
Originally Posted by Krytan View Post
The flag of Republika Srpska may still be used. However, the coat of arms was not allowed, so they made an emblem
Maybe or maybe not, but what that have with you? What you are doing here anywhere on this forum and in this thread?
SA-R no está en línea  
Old November 23rd, 2007, 11:03 PM   #154
canasob
La Revolución

Quote:
Maybe or maybe not, but what that have with you? What you are doing here anywhere on this forum and in this thread?
Covijece, ima pravo da ide gdje god zeli na forumu. Odgovorio je DetroitBosnianovo pitanje, i to je to. Sta se odmah ljutis?
Old November 23rd, 2007, 11:17 PM   #155
Dux Uxorum
Registered User

Likes (Received): 38

MojaBL, nadam se da ne govoris o meni kao o "nekom kome nista ne valja". Meni se zgrada RS svidja, da li je morala toliko da kosta, to je drugo pitanje. Poenta je da neki ljudi vide sve kroz ruzicastu prizmu, a neki (poput mene i izgleda Davitelja) ne gledaju sve kao crno-bijelo i jednostavno ne zatvaraju oci kad se vrse razno-razne muljaze. Na kraju krajeva, nismo svi isti, i ne shvatam zasto se ljudi nerviraju kad neko ima drugacije misljenje. Kad smo vec kod misljenja i spamovanja, meni su licno prihvatljiviji iskreni spameri poput Bega, Thundermana ili koga vec, u poredjenju sa ovim kvazi-intelektualcima tipa SA-R, lkm koji i dalje pokusavaju da prodaju neku "ko nas bre zavadi" multietnicnost i ostala sranja tipa "Bosanski pravoslavci", bla, bla. Mene ne zanima sta radi Silajdzic ili bilo ko drugi u Federaciji i kad cujem kako se hvataju Dodika kao izvora svog zla na planeti dodje mi da se nasmijem od muke. Gledajte ljudi malo vise svoje dvoriste, pa se mozda situacija popravi u buducnosti za sve. I za kraj, kakva ironija da ovi "jednolinijasi" optuzuju Nero-a za spamovanje......
Dux Uxorum no está en línea  
Old November 24th, 2007, 01:16 AM   #156
Murci
Registered User

Murci's Avatar

Likes (Received): 14

Meni stvarno nije jasno zasto vama iz Bosnjackog dijela Ferderacije toliko znacajna ta zgrada . I ako je preskupa ne placate je vi i nemate absolutno nikakve veze s njom . Samo lajete ovdje iz ciste ljubomore i zavisti kao sto radite i za Peljeski most .
Okrenite se sebi i svojim problemima i prestanite gledati sto vasi susjedi rade .

A na SA-Ra ne obracajte paznju , njemu su i baaabo i deedo bili u handzar diviziji i jos e ne mogu pomiriti s tim da su izgubili drugi svjetski rat . Njemu i slicnima ne preostaje nista drugo nego da laju ko psine i to preko neta .

Last edited by Murci; November 24th, 2007 at 05:10 AM.
Murci no está en línea  
Old November 24th, 2007, 01:37 AM   #157
Beg
BANNED

Predlazem da ih sve ignorisemo a pogotovo ovog Murcija!
Beg no está en línea  
Old November 24th, 2007, 01:30 PM   #158
mojaBL
BANNED

Quote:
Zgrada je super bez ikakvog laznjaka, a i ne bila kad je u nju upucano kao u Bosmal, medjutim jedino sto mi smeta u cijeloj prici je sto je nije privatna lova izgradila, nego drzavna.

Inace te bajke o RS kao boljem dijelu BiH se najbolje vide na izvoznicima. RS je dobila lovu za telekom i za jos neke budzasto kriminalne privatizacije kao recimo prodaju elektrana i sad se to trosi, a kada tog nestane, plate idu tamo gdje su i bile. Zasto? Nema izvoznika, nema proizvodnje, nema businessa.

Opcenito Dodik je BiH zavio u crno, ne zbog budalesanja koje svakodnevno mozemo citati, nego upravo zbog tih nazovi privatizacija. Samo budala i konj prodaje telekom, samo konj prodaje energetske kapacitete u zemlji koja jedina u regiji ima viskove struje i prirodne uslove za veliku prozivodnju i veliku prodaju, ali ne preko kriminalca Hamovica i njegovog ELF ili kako se vec zove, protiv kojeg se i u Londonu vodi kriminalni postupak, samo budala i konj privatizuje medijski prostor, samo budala i konj daje dozvolu strancima za trgovackim lancima siroke robe, samo budala i konj prodaje banke strancima i samo i budala i konj moze misliti da ce to sve na dobro izaci.

Hajmo mi nabrojat koliko u BiH ima greenfield investicija, hajmo to isto uraditi u regiji pa da vidimo kako smo jadni. Kad ce jedan AUDI npr kupiti zemlju negdje u regiji pa napraviti fabricetinu koja ce zaposliti 10000 radnika? Nikad a mozda ni tad, ali ce napraviti salon auta u svakoj selendri. Audi samo primjer. Greenfield investicije se mogu nabrojati na prste u regiji i od toga sve su usmjerene u potrosnju i isivanje ogromne love, nakon sto istu stvar nisu mogli dobiti nigdje. Da se prestanemo zavitlavati u nokautu smo bez svake sumnje.
za nekog ko ne raspolaze sa bilo kakvom pravom informacijom o projektu imas prilicno krute stavove.
ne znam kako ti s tolikom sigurnoscu pricas odakle je novac dosao za gradnju zgrade, a ne znas ni sam?
Evo po stoti put da se kaze na ovom forumu, a neko ako je toliko ogranicen da i nakon 100 puta objasnjavanja ne moze da ovo shvati, neka ni ne siri dezinformacije.
Dakle zgrada Vlade RS nije napravljena sredsttvima od privatizacije i prodaje Telekoma!!! Novac Telekoma je u investicionoj banci RS i svaka marka koja se od tog novca upotrijebi bilo gdje se zna. Inace do sad od tog novca nista nije potroseno, a prvi projekti su odobreni za:

Quote:
Savjet za razvoj RS na prvoj sjednici, održanoj 21. septembra, odobrio je 135 miliona KM za šest projekata.

Za trajno rješavanje klizišta “Čemerno” na magistralnom putu Foča - Gacko odobreno je 75 miliona KM, za izgradnju i modernizaciju regionalnih puteva na području Srebrenice 37 miliona KM, a za izgradnju drumske obilaznice oko Trebinja, započete još prije četvrt vijeka, odobreno je sedam miliona KM, uz obavezno učešće opštine Trebinje sa 15,5 odsto odnosno sa milion KM.

Za izgradnju osnovne škole na Palama, fiskulturne dvorane i spoljno uređenje odobrena su tri miliona KM, i to cijeli iznos u ovoj godini, dok će ostali dio troškova - 45,64 odsto od ukupnog iznosa, obezbijediti Vlada Srbije.

Savjet za razvoj RS odobrio je 4,5 miliona KM za drugu dionicu obilaznog puta oko Bijeljine /od raskrsnice Bijeljina - Brčko do raskrsnice Bijeljina - Tuzla/ i 8,8 miliona KM za izgradnju regionalnog puta Lukavica - Istočno Novo Sarajevo.
Dakle zgrada Vlade RS nema nista s time.

Vlada RS izgradnju finansira kreditom koji je dobila od samog izvodjaca radova, tj. zgrada se otplacuje na rate. A iznos rate je koliki je bio iznos zakupa zgrada i institucija po gradu koji je vlada placala. Znaci za isti novac su dobili ovo zdanje.

Sto se tice proizvodnje izvoza i sl. U RS je u prosloj godini proizvodnja porasla oko 30%, ove godine je usporen rast prvenstveno zbog losijih rezultata EPRS, ali se ocekuje iduce poktretanje velikih kapaciteta poput rafinerije u Brodu, tako da ce rast biti i veci, a pogotovo pokrivenost izvoza uvozom, ove godine u RS je pokrivenost iznosila preko 50%, a u federaciji manje od 40%. Biznisa ima razvija se ne brini.

Ali interesantno je koliko ti zudis da RS ekonomski potpuno propadne i svaki uspjeh RS te strasno boli. To je toliko vidljivo iz svih tvojih stavova. po menije to patoloski.

da se osvrnem na ono budala i konj. ti pricas kao neka baba koja dalje od svog sela nije vidjela. kao one dokone mahaluse. ajde ti provjeri strukturu svih tih preduzeca u drugim drzavama, pa ces vidjeti ko je vlasnik cega. i koliko je manje-vise sve u rukama multinacionalnih kompanija, znaci citav svijet su budale i konjevi, a BiH jedina bi po tebi trebala da se bori protiv svjetskog globalizma. Idi na kubu imas tamo takav sistem.
mojaBL no está en línea  
Old November 24th, 2007, 01:44 PM   #159
mojaBL
BANNED

Quote:
MOJA Banjaluko, da je Dodik otisao pa kupio recimo crnogorski telekom, ja bi rekao svaka cast i bio bi zavidan, medjutim on je poklonio Srbiji telekom iz koga ce ona izmusti za par godina tu ulozenu cifru, pravio je mucke oko prodaje struje, zeznuo neke dionicare elektrana koje je poklonio Cesima, nije raspisao tender za izgradnju autoceste nego je neposrednom pogodbom (citaj sa par nulica cifrom na bankovnom racunu) podario Strabagu ekskluzivu totalnu od koje ce i tvoji unuci imati stete itd itd, sve su banke u stranom vlasnistvu, telekoma se vise nema, elektrane su na rasprodaji i jedino sto ces ti dobiti je visak komaraca i previse magle zbog silnih akumulacionih jezera i velikom vjerovatnocom kakav tumor ako zivis blizu termoelektrane iz kojeg ce Cesi izvlaciti profit, a "ja sam uvjeren da ce ugraditi najbolje filtere za prociscavanje zraka" kako ljudi okolo ne bi dobivali tumore vise nego je to prosjek u Europi. Mozes ti koliko god hoces Srbovati, uzeti okaciti 14 C na zid iznad svoje glave, ali ti od toga imati neces nikakve koristi. Lova od telekoma nece ostati u Bluci nego ide u Beograd ma kako ti Srbovao, tvoja plata u Bluci ce i dalje biti jedna i od najnizijh ne samo u BiH nego i u Europi, a i to ti nece biti sigurno.
prodaje se sve covjece u cijeloj evropi, struktura preduzeca se svugdje mijenja. Ko smo mi da to zaustavljamo? nikome on nista nije poklonio dobio je novac za to. A taj novac ostaje u RS znaci i dalje imamo isti novac s tim da se i dalje u Telekom ulaze i ulagace se. Znaci dodatni novci za citavu RS. Inace u telekomunikacije se mora ulagati da bi se bilo konkuretno. Tako da ne vjerujem u tu kafansku pricu izvuce sve novce, zavice nas u crno itd.
Prodali su hrvati svoj telekom i T-com ulaze i dalje velike novce u HR. Sami prave posao koji ne bi ni postojao da njih nema.
Sto se tice strabaga i tu lupas, kao i o svemu ostalom. o je koncesija i potpuno finansirana od strane saog strabaga. ja i moji unici nemamo nista s time. ni iz dzepa ni u dzep. a ako budem htio koristiti puteve platicu ih, naravno! kao sto sve sto uzmias od drugog moras platiti. S tim da ce nakon 30 godina, nakon isteka koncesije sve to biti dato u vlasnistvo mojih unuka i mene. iako ja nisam novac ni ulagao.

Citava Z.Evropa ne bi bila to sto jeste da su razmisljali kao ti, da nisu uzimali americke kredite nakon IISR. Ocigledno ekonomija ti nije jaca strana. A ja u par recenica niti mogu, a niti zelim da te obrazujem.

Sto se tice srbovanja ti zaista trebas da poradis na svojoj toleranciji, svojim shvatanjima i percepciji osnovnih stvari. Ovdje nameces neke nacionalisticko potpuno neragumentovane pausalne stavove i onda dodjes ovdje i nekom popujes o 4C i slicnim stvarim.

I sve su ti izjave toliko proizvoljeni i ni malo u njima nema racija kada se govori uo RS, nego ciste emocije i to one krajnje negativne. BL ima vjeruj mi prosjek plata medju najvisim u BiH sto nije pohvalno nego zalosno, ali bice bolje u to sam uvjeren, samo u RS u zadnjih godinu dana (prije "poklanjanja" telekoma i rasprodaje bilo cega) plate su skocile 30%, a u BL jos vise.
mojaBL no está en línea  
Old November 24th, 2007, 01:48 PM   #160
mojaBL
BANNED

Quote:
Originally Posted by sandnes_beg View Post
Onda i ti i tvoji Srbi morate da shvatite sta je spamanje...prvo provocirate pa ako vam neko odgovori proglasite ga spamerom...a ti mozes spamat koliko hoces na Alpe-Adriji jer ovaj forum je kultura za vas i jednostavno smradove izbjegavamo i ignoriramo! Tako preporucujem svima na AA-podforumu!
ja smatram da upravo ti to radis. Spamas, provociras i to namjerno, ne zbog svojih stavaova da ih branis ili da kazes neki argument, nego zbog pod.ebavanja. Sto se tice kulture tu cu se samo nasmijati... ajde molim te?! ovdje na svim ovim federalnim thredovima vlada krajnje jednoumlje i cim neko nesto kaze sto se ne uklapa u misljenje vecine odmah smrdi kako SA-RS rece, a i ti.
mojaBL no está en línea  

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules