daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Zagreb

Zagreb Zagreb Metropolitan Region

Closed Thread

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old February 19th, 2006, 02:02 AM   #701
krzamak
BANNED

krzamak's Avatar

Likes (Received): 2

Zagreb
Vraćena tramvajska stanica u Vukovarskoj

ZAGREB - Tramvajsko stajalište u Aveniji grada Vukovara kod križanja s Ulicom Fausta Vrančića ponovno je u funkciji.

Nakon što je peticiju za povrat tramvajskog stajališta potpisalo više od tisuću građana, gradski ured za promet prihvatio je prijedlog Vijeća gradske četvrti Trnje.
krzamak no está en línea  

Sponsored Links

Old February 19th, 2006, 02:50 AM   #702
krzamak
BANNED

krzamak's Avatar

Ovaj CROTRAM mi je vremenom sve simpatičniji i ljepši!

krzamak no está en línea  
Old February 19th, 2006, 09:51 AM   #703
bambam
Registered User

bambam's Avatar

Likes (Received): 0

Dali netko zna sta ce se raditi sa Podravskom Magistralom? To mi je uz Zagreb - Koprivnica jedan od najopasnijih magistralnih puteva u Hrvatskoj. Pogotvo onaj dio koji vodi kroz Slavoniju.

Isto tako bi me zanimalo dali ce se brza cesta koja spaja Zagreb i Vrbanovec nastaviti do Krizevaca pa dalje do Koprivnice ili Bjelovara?

Za moj pojam, kad Hrvatska udje u EU bi te pravce pod hitno trebala sanirati ili pretvoriti u brce cesta.

Last edited by bambam; February 19th, 2006 at 10:09 AM.
bambam no está en línea  
Old February 19th, 2006, 10:16 AM   #704
bambam
Registered User

bambam's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mate_Balota
Ovo je još jedan klasični primjer TOTALNE nekoordiniranosti državnih službi!

Nešto kao ono kada svježe asvaltiraju pločnik, a onda ga idući dan raskopaju radi popravka vodovoda!

Jedan NIKADA nezna kada i što drugi radi!
Cekaj pa zar nije ta istocna zaobilacnica trebala ici podzemno zbog zbog

- krizanja sa zagrebackom obilaznicom
- ranzirnog kolodvora

???

Po toj logici ta zaobilaznica bi trebala ici gotovo punim profilom ispod zemlje osim onaj dio oko same V.Gorice!?! Ne kuzim.. a mozda to samo mozes skuziti kad zavrsis fakultet proucavanja infrastrukturne bioenergije ili nesto tak slicno
bambam no está en línea  
Old February 19th, 2006, 02:01 PM   #705
tonycro
Registered User

tonycro's Avatar

Likes (Received): 7

Quote:
Originally Posted by bambam

Dali netko zna sta ce se raditi sa Podravskom Magistralom? To mi je uz Zagreb - Koprivnica jedan od najopasnijih magistralnih puteva u Hrvatskoj. Pogotvo onaj dio koji vodi kroz Slavoniju.

Isto tako bi me zanimalo dali ce se brza cesta koja spaja Zagreb i Vrbanovec nastaviti do Krizevaca pa dalje do Koprivnice ili Bjelovara?

Za moj pojam, kad Hrvatska udje u EU bi te pravce pod hitno trebala sanirati ili pretvoriti u brce cesta.
Zagreb-Vrbovec je autocesta u punom profilu ,a dalje vodi prema Bjelovaru.Radovi na toj dionici traju i neznam kad ce biti gotova i vjerovatno ce se ta trasa spajati na Bjelovarsku obilaznicu koja je gotova i u funkciji.
Podravska magistrala je u dobrom stanju samo situacija je dosta opasna zbog velikog broja tranzitnih slepera (bugarskih,rumunjskih,turskih..) i po tom pitanju drzava mora pod HITNO intervenirati jer domace stanovnistvo trpi preveliki promet,a posto je to dosta ruralno podrucje dosta cesto se desavaju nesrece.Ove slepere bi ja ODMAH uputio na autoceste i naravno drzava tu profitira naplacujuci cestarine,a ljudi bi normalno mogli koristiti tu magistralu.
tonycro no está en línea  
Old February 19th, 2006, 04:09 PM   #706
Marko_HZ
Registered User

Hotel internacional:

Eurotoranj 2:

Avenue mall:

Eurotoranj i Zagebčanka:

Zagrebtoranj:

Muzej suvremene umjetnosti:

Bolnica?:

Prisavlje:

Novi Zagreb:

Last edited by Marko_HZ; February 19th, 2006 at 04:15 PM.
Marko_HZ no está en línea  
Old February 19th, 2006, 05:58 PM   #707
Ballota
Powered by Jet-A1

Ballota's Avatar

Likes (Received): 2835

Quote:
Originally Posted by long foot
Mate, nešto mi nije jasno s položajem nove piste u zračnoj luci koji si ti nacrtao. Negdje sam čitao da bi nova pista trebala biti 2,5 km sjeveroistočno od stare, tako da bi istočna velikogorička obilaznica prolazila točno između stare i nove piste. A kod tebe se ovdje pista križa s cestom.
Ajme majko!

Taj položaj piste je određen u starom (a VRLO vjerojatno i u novom) master planu!

Novi TERMINAL će biti oko 2.5km SI od starog, i to je tamo gdje sam i nacrtao!

Pa, jel ti pratiš naše rasprave o aerodromima ili ne?

__|__
\_______O(-)O_______/
" " "
Ballota no está en línea  
Old February 19th, 2006, 06:41 PM   #708
esseker
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!

esseker's Avatar

Likes (Received): 8

Quote:
Originally Posted by tonycro
Zagreb-Vrbovec je autocesta u punom profilu ,a dalje vodi prema Bjelovaru.Radovi na toj dionici traju i neznam kad ce biti gotova i vjerovatno ce se ta trasa spajati na Bjelovarsku obilaznicu koja je gotova i u funkciji.
Podravska magistrala je u dobrom stanju samo situacija je dosta opasna zbog velikog broja tranzitnih slepera (bugarskih,rumunjskih,turskih..) i po tom pitanju drzava mora pod HITNO intervenirati jer domace stanovnistvo trpi preveliki promet,a posto je to dosta ruralno podrucje dosta cesto se desavaju nesrece.Ove slepere bi ja ODMAH uputio na autoceste i naravno drzava tu profitira naplacujuci cestarine,a ljudi bi normalno mogli koristiti tu magistralu.
Vozio sam se cestom prema Bjelovaru prije par godina iz smjera Zagreba i iako je bila dobra ne bih rekao da se radi o pravom profilu autoceste već brze četverotračne ceste jer ako me sjećanje dobro služi, na njoj nema zaustavnih traka (?). Mislim da je cijela trasa do Bjelovara zamišljena kao brza cesta.

Što se tiče podravske ceste kao i ceste Nova Gradiška - Požega - Osijek i Osijek - Vukovar u prije 10ak godina donesenoj strategiji prometnog razvitka Slavonijeone su zamišljene kao brze četverotračne ceste. No dok se ta strategija ne počne primjenjivati za Podravinu i ostale navedene ceste u Slavoniji bio bi spas da se zabrani promet stranim tegljačima i šleperima po tim cestama. Oni ne plaćaju nikakvu naknadu za ceste pri registraciji a dok uspješno izbjegavaju autocestu pretvaraju naše ceste u kozje stazice. Cesta Požega-Našice-Osijek je prije 5 godina bila presvučena novim asfaltom a sada zahvaljujući većinom kamionima u tranzitu izgleda kao tiha jeza
esseker no está en línea  
Old February 19th, 2006, 09:28 PM   #709
bubach_hlubach
the IRS at the door

bubach_hlubach's Avatar

Dear mods, you can close and move this thread to archives.

The new Zagreb update (XIV) can be found here : http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=319723

'Cause I can't go on (Will you still love me?)
No, I can't go on (Just say you love me)
bubach_hlubach no está en línea  
Old February 20th, 2006, 12:25 AM   #710
Matthieu
Administrateur

Matthieu's Avatar

Likes (Received): 90

Quote:
Originally Posted by bubach_hlubach
Dear mods, you can close and move this thread to archives.

The new Zagreb update (XIV) can be found here : http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=319723

Archiving

Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules