|
|
| daily menu » news links | rate the banner | guess the satellite | guess the city | one on one |
|
|
|
|
#1 |
|
Registered User
|
[Legnica] Starówka+Śródmieście
Zdjęcia z legnicy z 6 maja 2005 r.(Dzień Hutnika). Stety/niestety unikałem fotografowania bloków w okolicach rynku, ale nie udało mi sie wszyskiego ominac bo jest to niemozliwe dzięki naszym PRL-owskim władzom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
---
|
Bardzo ładne zdjęcia. Legnica, mimo zniszczenia starówki, nadal jest pięknym miastem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Fortuna favet fortibus
|
Jestem dokładnie tego samego zdania.
Super!!! Szkoda, że nie wygląda tak jak na starych pocztówkach. ![]() Prosimy o więcej fotek. Last edited by Tomaso; February 26th, 2006 at 05:27 PM. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wolski Urbanofil
|
Quote:
2 hale nitowane w Polsce. Worclaw lata 80te XIX wieku (niepamietam dokladnego roku... Legnica 1927... Zaniedbanie dworca a pozatym bardzo ciekawy architektoniocznie i funkcjonalnie )
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
oooo, jestem zaskoczony że w Legnicy jest tyle ciekawych budynków! Naprawde fajnie to wyglada.
|
|
|
#7 |
|
Konsument
|
Zdjęcia są troszkę stare, a szkoda. Trochę się zmieniło, kilka remontów jest już ukończonych i są one widoczne jest na fotkach Filossa. Złaziłeś kawał miasta! Fajnie, pozdrawiam!
|
|
|
#8 |
|
Ave Silesia
|
Tak własnie wygląda (wg mnie oczywiscie) 4 miasto na Dolnym Śląsku pod wzgledem architektury.
|
|
|
#9 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Registered User
|
Quote:
dobrze obstawiam ? |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wolski Urbanofil
|
Quote:
Moim zdaniem Legnica mimo zburzonego śródmieścia ma dużo do zaprezentowania - chyba wiecej niż Świdnica. Hm Jeleniej Góry aż tak dobrze nieznam... I niewiem co poza Starym miastem ma ciekawego do zaprezentowania
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wolski Urbanofil
|
Quote:
podaj ta czolowa czworke Brychu fajna sesja... Jeden dzien - bravissimo - piekny rozrzut... Co by nie powiedziec Legnica ma cos w sobie
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
Piękne miasto. A bloki - nie wiem czemu ale mniej mnie rażą niż te nowe pseudo-kamienice na 2 drugim zdjęciu od dołu. Może mam jakiś spaczony gust.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
bardzo dobre fotki, mimo ubytków w ciągłości zabudowy
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wrocław
|
...dużo znajomych widoczków
|
|
|
#16 |
|
S
|
Fantastyczne zdjęcia - dzięki.
brych - czy Ty jesteś hutnikiem?
|
|
|
#17 | |
|
Registered User
|
Quote:
nie jestem, ale wtedy był dzień hutnika i zjechało sie szefostwo KGHM-u swoimi skromnymi autkami co widac na tym zdjęciu:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
Z tego co widzę po zdjęciach Legnica to bardzo ładne miasto. Tylko trzeba wyremontować kamienice i wyburzyć bloczki w ścisłym centrum miasta. A potem zrekonstruować wiernie zabudowę przedwojenną.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Fluorescent Adolescent
|
cud miód i orzeszki...to jest właśnie Kwadrat? cholera jak ja mogłem tego nie widzieć będąc tyle razy w Legnicy.. wnętrze katedry w Legnicy bardzo przypomina wnętrze kościoła niedaleko rynku w Lubinie. pięknie Legnica na tych zdjęciach wygląda..troszkę te zdjęcia przekłamuja rzeczywostośc nie sądzicie?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wrocław
|
Tak, te dwa zdjęcia i to:
![]() ...to właśnie słynny KWADRAT. Szkoda, że Brych nie wstawił to wiekszej ilości zdjęć z tej magicznej, unikalnej dzielnicy. W KWADRACIE znajdują się dziesiątki pieknych, przedwojennych, okazałych willi, pałacyków... Cud - miód. jedna z nielicznych rzeczy, która dzieki obecności Sowietów ocalała przed PRL-owskimi "zmianami" i "upiększeniami"... Co do przekłamywań. Wiesz, każde miasto w Polsce ma swoje dzielnice "slamsów"... Tylko, że większość osób woli oglądać piękne widoczki nisz katować sie syfem i biedą... Chciałem wkleić tu na Twoją wcześniejsza prośbę kilka takich fotek z Legnicy, ale coś się stało z serwerem na którym są owe zdjecia (Hydral). Jak tylko znów zacznie normalnie działać, postaram się kilka takich zdjeć wkleić na forum. Pozdraviam.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|