|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 | |
|
sensational
Likes (Received): 516
|
Quote:
Bemutatták az új Fradi-stadion látványterveit Csütörtökön délután sajtótájékoztató keretében tárták a nyilvánosság elé a Ferencváros leendő stadionjának látványterveit. A Várban megtartott sajtótájékoztatón Kevin McCabe tulajdonos bejelentette, a tervezett stadion legfontosabb "paramétereit", többek között azt is, hogy egy 21 ezres aréna épülhet az Üllői úton, amelyet több gazdasági és szórakoztató egység egészít majd ki. Egyelőre az sem kizárt, hogy a létesítményt 30 ezresre bővítik majd ki. A stadiont a tervek szerint a jelenlegihez képest 90 fokkal elforgatnák. Az építkezés feltehetően 2010-ben kezdődik meg, ez idő alatt a Fradi a Puskás-stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A beruházás összköltsége a jelenlegi becslések alapján elérheti a 60 millió eurót is. ![]() http://www.samsungsport.hu/hir.php?id=41367
Last edited by Qtya; December 18th, 2008 at 06:48 PM. |
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
The downtown droid
Likes (Received): 1
|
Ha ebbol a hatalmas irodateruletbol mind a Fradinak folyik majd be a berleti dij, akkor siman lehet nagyobb stadionban gondolkozni, hisz folyamatos bevetel lesz, ami mondjuk 20 ev alatt kitermeli egy nagyobb stadion arat is.
|
|
|
#103 |
|
Moderator
Likes (Received): 39
|
|
|
|
#104 |
|
Hajrá Magyarország!
Likes (Received): 0
|
Régóta várok erre a látványtervre, de valahogy nem vagyok tőle elájulva. A tető kifejezetten csúnya...
|
|
|
#105 |
|
Registered User
Likes (Received): 346
|
Mondjuk az nekem sem a kedvencem, de a lelátók kialakítása szerintem rendben van. A sarkok lehetnének ívesek és akkor mégjobb lenne. Ez egy egyszerű, de nagyszerű elrendezés. Az egy szintes lelátók 30 ezres stadionnál szerintem tökéletesek. Egyrészt olcsóbb a kialakításuk, másrészt a hangulat és a szurkolás szempontjából is jobbak mint ha két szint lenne. Íme néhány kép a szerintem nagyon hasonló Olympiakos stadionból: image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr ![]() image hosted on flickr
Last edited by Ultra84; December 19th, 2008 at 03:37 PM. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
MSc of Chem Engineering
Likes (Received): 20
|
Na, nálunk nem lesz ilyen tömeg soha.
Építsenek egy 21 ezres stadiont úgy, hogy ha igény is lesz rá bővíteni lehessen 30 ezresre. Azért, hogy évente egyszer legyen tele teljesen felesleges a +9000 férőhely. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Unregistered User
|
Egyetértek. És szerintem ilyen szintű stadionhoz első lépésként hasonló szintű magyar foci kellene.Hányszor van évente tele a mostani Fradi-stadion?
|
|
|
|
#108 |
|
Hajrá Magyarország!
|
Nekem ezek az érvek kicsit demagógnak tűnnek. Szerintem először legyen rend, tisztaság és kultúrált körülmény és utána több néző lesz. Én is biztos újra kimennék Fradi mecsre ha normális lenne stadion és működne egy beléptető rendszer. Egyébként 30 000 ember korábban is volt azok a szurkolók nem tűntek el csak taszítja őket az igénytelenség. Szóval nyugodtan lehet 30 000 -es.
BTW: Kösz a képeket Ultra ez tényleg valami hasonló lesz. Csak a tetővel nem vagyok kibékülve.
|
|
|
#109 |
|
Registered User
|
Ha lesz tét és eredmény akkor a stadion is tele lesz. Ha igényes a stadion jó kiszolgálással, akkor a kisebb meccsekre is több néző megy ki. De elsősorban az eredmény és/vagy az újdonság varázsa mozgatja meg az igazi tömegeket.
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Registered User
|
A tulaj nyilván nem a mostani másodosztályú szerepléssel számol hosszútávon, hanem nemzetközi szerepléssel. Ami érdekes az az, hogy a Fradi nézőszáma jóval nagyobb a másodosztályban mint korábban az NB1-ben volt.
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Unregistered User
|
Lehet, hogy az olcsóbb jegy az oka?
(Olcsóbb a jegy? )
|
|
|
|
#112 |
|
Registered User
|
Nem tudom, hogy olcsóbb-e a jegy, de szerintem nem. Inkább szerintem ez afféle dac lehet, egyfajta "csak azért is" reakció a csapat kizárásra.
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Registered User
|
Állami pénzt kaphat a magyar motorversenypálya
(NAPI) 2009. 01. 21. 9:21:23 Enyhülésre és engedélyekre várnak a sávolyi MotoGP-pálya építői, a kivitelezés várhatóan március elején indul és öt hónap alatt be is fejeződik. ![]() Szeptember 20-án eldördülhet a startpisztoly a sávolyi gyorsasági motorversenypályán - mondta lapunknak a fejlesztő Sedesa-csoport projektfelelőse, Mikó Sándor. A nemzetgazdaságilag kiemelt nagyprojektté minősített beruházás alapkőletéte-lét 2008 novemberében tartották, ezután megkezdték a durva tereprendezést, amit a korai fagyok beálltával felfüggesztettek - mondta a Napinak a projektfelelős. Tartós enyhülés esetén folytatható ez a fázis, a tényleges kivitelezéssel azonban meg kell várni az építési engedélyt, erre legkorábban február végén, március elején lehet számítani. A terület rendezési terve már elkészült, jelenleg kifüggesztés alatt áll, ha a képviselő-testület elfogadja és hatályba lép, beadható az építési engedély iránti kérelem. A kiemelt beruházásokra vonatkozó gyorsított eljárás lehetővé teszi, hogy időközben a szakhatósági eljárásokat is lebonyolíthassák. A hatósági eljárásokkal egy időben már zajlik Sávoly csatornázása, a november 19-én elkezdett munkálatok eredményeként mára 85 százalékos készültségű a 4,5 kilométeres hálózat kiépítettsége. A 315 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést a Sedesa-csoport finanszírozza - egyébként az építési engedély kiadásának a szennyvízhálózat megléte is a feltétele. Mikó Sándor elmondta: múlt héten véleményezte az országos tervzsűri a versenypályához kapcsolódó épület terveit, s minimális változtatásokat javasoltak. Arra a kérdésre, hogy vajon az 500 méter hosszú, három- és egyemeletes szektorból álló épület kivitelezésére elég lesz-e a versenyig hátralévő idő, a projektfelelős azt válaszolta, hogy számításaik szerint a modulokból álló, vasbeton vázas épülettel és a versenypályával július közepére készen lesznek. Az engedélyeztetés mellett a telekösszevonás, telekalakítás van még hátra. A teljes sávolyi fejlesztés költsége 500 millió euró körüli összegre tehető a fejlesztő egy korábbi nyilatkozata alapján, ebből a MotoGP projekt 100 millió eurót tesz ki. A megvalósításhoz spanyol és magyar banki finanszírozást keres a Sedesa-csoport, és egyedi kormánydöntés alapján állami támogatást is kaphat a projekt. Ennek mértékéről és feltételeiről még nincs megegyezés - mondta Mikó. http://www.napi.hu/default.asp?cCent...&place=NV_cikk |
|
|
|
|
|
#114 |
|
sensational
|
Hoppá! Mégsem lesz Magyar Nagydíj idén?
Egyelőre meg nem erősített hírek szerint elmaradhat a szeptemberre tervezett Magyar Nagydíj a Balatonringen. A motorcyclenews.com internetes oldal úgy tudja, hogy állítólag a MotoGP képviselői közül többen is tiszteletüket tették az elmúlt héten Sepangban tartott tesztelésen, ahol úgy fogalmaztak, valószínűleg elmarad a szeptember 20-ára tervezett gyorsaságimotoros Magyar Nagydíj. Egyelőre nincs hivatalos bejelentés az ügyben, így pontosan azt sem tudni, mi állhat a Magyar Nagydíj útjába. A Balatonringet tavaly kezdték felépíteni, szeptemberben kezdődtek a munkálatok, novemberben pedig megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel is. A nemzetközi sajtó szerint a visszalépés hátterében a gazdasági válság állhat, ám még ezt az információt sem erősítette meg senki. A Balatonring 63 millió fontos beruházásból épül, és a tervek szerint 150 ezer szurkoló befogadására alkalmas. Ha a magyar futam elmarad, az azt jelentheti, hogy idén mindössze 17 futamot rendeznek a gyorsaságimotoros szakágban. Az üggyel kapcsolatban a SamsungSport.hu megkereste Gyenesei István sportért felelős minisztert, akinek titkárságán azt a tájékoztatást adták, hogy sűrű elfoglaltsága miatt egyelőre nem tudják megmondani, hogy a politikus mikor tud reagálni a hírre. http://www.samsungsport.hu/hir.php?id=42929 |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Quote:
Pár hete még az ap-ről is lehajtottam, hogy megnézzem a helyet madártávlatból. Pár konténeren és egy sedesa zászlón kívül semmi mást nem láttam. Normális körülmények között is balhés fél év alatt felépíteni egy versenypályát a kiszolgáló épületekkel együtt, nem beszélve a szállodákról, de ez itt most mindennek nevezhető, de nem normális körülménynek. |
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
[ro] [/ro]
Likes (Received): 15
|
Quote:
?And I've also seen pics of Arpad Paszkany. And another thing, what does "Hoppá" mean in Hungarian? In Romanian it roughly translates as "Oops!". Last edited by alex_zebe; August 20th, 2009 at 06:40 PM. |
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Regisztrált felhasználó
Likes (Received): 13
|
Boc was the mayor of Cluj-Napoca back then, and he suggested Romanian--Hungarian joint bid for Euro 2016. It was at the press conference when the visualisations of the new U Cluj stadium were presented. Tise said that there would be a competition of demolishing the old stadium. Then they write abou the low chances of the joint bid...Hoppá does mean Oops. |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
[ro] [/ro]
Likes (Received): 15
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
sensational
|
I wonder if it's ever going to be built...
Quote:
2009. március 11. 08:59 | Utolsó módosítás:2009. március 11. 09:05 Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter szerint nincs realitása annak, hogy szeptember 20-án a Balatonringen gyorsaságimotoros világbajnoki futamot rendezzenek, ugyanakkor még nincs veszve a magyarországi verseny. A miniszter ezt szerdán az MTV Nap-kelte című műsorában mondta, csatlakozva ezzel Suchman Tamáshoz, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztoshoz, aki kedden úgy fogalmazott: nincs realitása, annak hogy a sávolyi pálya a tervezett szeptemberi határidőre elkészüljön, mivel a spanyol beruházó nem nyújtotta be eddig kérelmét a Magyar Fejlesztési Bankhoz a felerészt hitelből megvalósítani tervezett létesítmény megépítéséhez. "Napra pontosan egy hónappal ezelőtt annak félelmemnek adtam hangot, hogy kicsi az esélye a sávolyi pálya elkészültének - mondta a miniszter. - Sajnos engem igazoltak az elmúlt egy hónap történései, azaz hogy éppenséggel nem sok minden történt. Nagyon szurkoltam a magyarországi MotoGP futamért, és még most is számolunk alternatívákkal. Nem tettünk le a futam megrendezéséről, esetleg szóba jöhet Mogyoród is." Gyenesei István közölte, mostanáig nem kezdték el a beruházást Sávolyban. "Tájékozódtam: a világon a leggyorsabban felépült ilyen pálya hét hónap alatt készült el. Egyértelműen kifutottak tehát az építtetők az időből. Még akkor is, ha nem számolnánk vele, hogy a verseny előtt próbafutamot is kell rendezni. Pénteken reggel magam is személyesen tájékozódom a helyszínen, hogy saját szememmel lássam, hogy néz ki most a sávolyi terület." http://hvg.hu/gazdasag/20090311_savo...ng_motogp.aspx |
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
sensational
|
MLSZ: 15 ezerrel bővíteni kell a Puskás-stadiont
2009. 04. 02. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtöki ülésén, napirend előtt döntött arról, hogy levélben fordul a Puskás Ferenc Stadion illetékes vezetőjéhez Kiss Györgyhöz, amelyben kéri a létesítmény befogadóképességének 15 ezer fővel történő növelését. A Kisteleki István elnök által aláírt levél teljes szövege: "A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében kérem Önt, legyen szíves a Puskás Ferenc Stadion statikai vizsgálatát elvégeztetni, abból a célból, hogy a 2009. szeptember 5-én és 9-én lebonyolításra kerülő Svédország és Portugália elleni vb-selejtező mérkőzésre a jelenlegi befogadóképesség 15 000 fővel megnövelhető legyen. Ennek költségkihatásairól legyen szíves tájékoztatni. Kérem Önt, hogy a fentiek tekintetében a FIFA előírásait vegye figyelembe." www.mlsz.hu |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|