daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old January 14th, 2012, 03:42 PM   #4821
pathoboy
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 684
Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by johan is View Post
pindah?? kat Taman Rakyat tu kan bangunan milik sendiri
susah2 je ..hehe..expansion kot
eh bgnn sndiri ka?xperasan la pulak bgnn sndiri..tgk mcm shoplot besa ja..haha..kalau kata expansion bagus jugak tuu..tapi mcm dekat sgt pn ada..baik bukak kt stargate..utk area belah sana..dan stargate pn mesti akan makin ramai org..ni pi tgk ada bdk2 kuin ja ramai..
pathoboy no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old January 14th, 2012, 03:53 PM   #4822
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,105
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by pathoboy View Post
eh bgnn sndiri ka?xperasan la pulak bgnn sndiri..tgk mcm shoplot besa ja..haha..kalau kata expansion bagus jugak tuu..tapi mcm dekat sgt pn ada..baik bukak kt stargate..utk area belah sana..dan stargate pn mesti akan makin ramai org..ni pi tgk ada bdk2 kuin ja ramai..
Taman Rakyat pemaju dia anak syarikat Bank Rakyat..sebab tu namanya Taman rakyat..so bangunan tu kira milik sendiri la...
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 04:06 PM   #4823
Zulhelmi
Registered User
 
Zulhelmi's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Alor Setar Metropolitan Area
Posts: 1,995
Likes (Received): 48

Quote:
Originally Posted by pathoboy View Post


betul tu..bank rakyat dekat gila kot..rasa dlm 500m cmtu ja..haha..ka depa nk pindah?mana dpt info ni zul?
Bkn dpt info, memang depa dah siap renovate... Corner lot mengadap jalan besaq.
__________________
ALOR SETAR metro area
• Peace • Vibrant • Traditional • Beautiful • Fresh • Delicious • Friendly •
Zulhelmi no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 04:24 PM   #4824
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

Kat ceramah Suka Menanti tadi, Ustaz Azizan habaq, injuksi yang dibuat oleh Badan Bertindak Madrasah Salihiah ditolak sebanyak dua kali oleh mahkamah....mahkamah tolak injuksi mereka untuk hentikan pembinaan Aman Sentral


La ni Madrasah ni nak failkan saman kat Mufti Kedah pulak...
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 04:32 PM   #4825
mrhehe
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,119
Likes (Received): 169

Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
Kat ceramah Suka Menanti tadi, Ustaz Azizan habaq, injuksi yang dibuat oleh Badan Bertindak Madrasah Salihiah ditolak sebanyak dua kali oleh mahkamah....mahkamah tolak injuksi mereka untuk hentikan pembinaan Aman Sentral


La ni Madrasah ni nak failkan saman kat Mufti Kedah pulak...
pertama kali puak songkok tinggi melawan mufti ..lawan mufti umpama melawan sultan...
mrhehe no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 04:36 PM   #4826
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,105
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
Kat ceramah Suka Menanti tadi, Ustaz Azizan habaq, injuksi yang dibuat oleh Badan Bertindak Madrasah Salihiah ditolak sebanyak dua kali oleh mahkamah....mahkamah tolak injuksi mereka untuk hentikan pembinaan Aman Sentral


La ni Madrasah ni nak failkan saman kat Mufti Kedah pulak...

Saman je lah
belum tentu menang lagi...
Mufti dah bagi penjelasan sebelum ni tapi pakat2 buat x dengaq pi la kecoh kat Mahkamah pulak..
sebelum ni Mufti pernah kata kat akhbar (sinar harian kalau tak silap) lebih baik jelaskan kat orang cerdik di mahkamah
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 05:24 PM   #4827
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,830
Likes (Received): 2584

Quote:
Originally Posted by johan is View Post
Kinokuniya agak mustahil nak bukak kat AS....
mesti bukak kat tempat yg akan ramai orang beli n baca buku macam Penang atau JB..sekarang pun ada satu ja kat KL.....

Domino's based on delivery...persoalannya penduduk AS ni dah bersedia ke dgn cara hidup yang macam tu???
domino ni ok ja bukak, murah sikit dari pizza hut, ...ada ja yg bersedia, termasuk ngn aku skali... mai2 buka
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 05:27 PM   #4828
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,105
Likes (Received): 373

tapi delivery belum jadi trend sgt kat Kedah.
setakat 2-3 kerat ja x berbaloi sgt...
apapun Domino's memang lagi sedap dari Pizza Hut, pizza lembut
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 05:34 PM   #4829
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,830
Likes (Received): 2584

ada ja kalo ada yang start, lama2 jadi trend la...sekarang ni pun banyak orang tak besa lagi sebab tadak delivery...delivery pizza hut n mcd kat AS apa macam??? ramai ka org try?
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 05:39 PM   #4830
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,105
Likes (Received): 373

tapi tu la. xdak yang nak try bukak sebab depa takut tak untung.
nak bukak cawangan kena melabur ratus ribu gak untuk 1 unit kedai
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 05:51 PM   #4831
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,830
Likes (Received): 2584

try buka n wat banyak promotion, mesti ramai punya lah...tambah2 kalo ada cemuih nak keluor makan mlm2, bdk2 KUIN ka poli ka student mana2 ka..
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 06:01 PM   #4832
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,105
Likes (Received): 373

depa buaT kajian pasaran dulu sebelum buka apa2 cawangan
mungkin belum capai target di AS...huhu
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 08:16 PM   #4833
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,105
Likes (Received): 373

selain Aman Central (8 tingkat), hotel 5 star (15 tingkat) Amansuri Residences (23 dan 24 tingkat), hotel starcity mergong (18 tingkat) tak ada ke rancangan projek lain yang akan tambah nilai kat skyline AS ni???

pejabat baru MBAS kat Suka Menanti ada apa2 cerita tak??
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old January 14th, 2012, 09:45 PM   #4834
hazmanazhar
Perantau di Bumi Tuhan
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,228
Likes (Received): 224

Quote:
Originally Posted by johan is View Post
selain Aman Central (8 tingkat), hotel 5 star (15 tingkat) Amansuri Residences (23 dan 24 tingkat), hotel starcity mergong (18 tingkat) tak ada ke rancangan projek lain yang akan tambah nilai kat skyline AS ni???

pejabat baru MBAS kat Suka Menanti ada apa2 cerita tak??

Ustaz Azizan ada habaq tadi pasai hotel 5 star tu...nak buat kat mana tu? Dia kata pecah tanah dalam masa terdekat
hazmanazhar no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 02:23 AM   #4835
nybyster
Hijau Kuning Tanah Airku
 
Join Date: May 2008
Posts: 726
Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by hazmanazhar View Post
Ustaz Azizan ada habaq tadi pasai hotel 5 star tu...nak buat kat mana tu? Dia kata pecah tanah dalam masa terdekat
tapak kosong sebelah sekolah wan sulaiman siddik seberang jalan Madrasah Salihiyyah tuh laa....ikutkan plan akan ada jejantas terus dari Aman Central ke Hotel 15 tingkat nih merentas jalanraya......harap2 plan tuh masih kekal
nybyster no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 02:31 AM   #4836
nybyster
Hijau Kuning Tanah Airku
 
Join Date: May 2008
Posts: 726
Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by johan is View Post
Autocity???
entahlah..x nampak macam akan wujud car showroom pun..
cuba tengok Autocity kat Juru tu... showroom dia macam2 bentuk..ni just lot2 kedai2 biasa ja. x menarik
hmmmm, yg aku dok tgk Mergong nih yg dok nampak nak jadi Autocity bagi Bandaraya Alor Setar....byk showroom kereta dekat mergong nih

Jalan Gangsa :
-Toyota
-Proton
-apa lagi eh aku dah lupa sapa2 bleh tolong tambah list
-Chin Hin Jitra Motor(tp nih motor punya,hehehehe)

Lorong Perak :
-VW(baru renovate bangunan sebelah showroom Ford dekat BMW)
-Ford
-BMW
-Chevrolet
-Suzuki
-Hyundai
-KIA(nih amik bangunan lama Vimal Trading)

Jalan Putra :
-Nissan

Berdekatan Tesco Mergong :
-Vimal autocity


mungkin kalau Starcity autocity nnt jadi kenyataan semua showroom yg kat mergong nih laa kot yg akan pindah pi sana tp aku rasa cam x logik dgn lokasi Starcity yg jauh ke selatan bandaraya....
nybyster no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 03:07 AM   #4837
nategapomu
^MaNuSiA TaNpA NaMa^
 
Join Date: Aug 2011
Location: Klang Valley
Posts: 1,019
Likes (Received): 292

Quote:
Originally Posted by nybyster View Post
hmmmm, yg aku dok tgk Mergong nih yg dok nampak nak jadi Autocity bagi Bandaraya Alor Setar....byk showroom kereta dekat mergong nih

Jalan Gangsa :
-Toyota
-Proton
-apa lagi eh aku dah lupa sapa2 bleh tolong tambah list
-Chin Hin Jitra Motor(tp nih motor punya,hehehehe)

Lorong Perak :
-VW(baru renovate bangunan sebelah showroom Ford dekat BMW)
-Ford
-BMW
-Chevrolet
-Suzuki
-Hyundai
-KIA(nih amik bangunan lama Vimal Trading)

Jalan Putra :
-Nissan

Berdekatan Tesco Mergong :
-Vimal autocity


mungkin kalau Starcity autocity nnt jadi kenyataan semua showroom yg kat mergong nih laa kot yg akan pindah pi sana tp aku rasa cam x logik dgn lokasi Starcity yg jauh ke selatan bandaraya....
tahniah....sektor automotif AS makin berkembang....
nategapomu no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 04:18 AM   #4838
senginho
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 518
Likes (Received): 85

Quote:
Originally Posted by nybyster

hmmmm, yg aku dok tgk Mergong nih yg dok nampak nak jadi Autocity bagi Bandaraya Alor Setar....byk showroom kereta dekat mergong nih

Jalan Gangsa :
-Toyota
-Proton
-apa lagi eh aku dah lupa sapa2 bleh tolong tambah list
-Chin Hin Jitra Motor(tp nih motor punya,hehehehe)

Lorong Perak :
-VW(baru renovate bangunan sebelah showroom Ford dekat BMW)
-Ford
-BMW
-Chevrolet
-Suzuki
-Hyundai
-KIA(nih amik bangunan lama Vimal Trading)

Jalan Putra :
-Nissan

Berdekatan Tesco Mergong :
-Vimal autocity

mungkin kalau Starcity autocity nnt jadi kenyataan semua showroom yg kat mergong nih laa kot yg akan pindah pi sana tp aku rasa cam x logik dgn lokasi Starcity yg jauh ke selatan bandaraya....
kalo LX Mode pindah p sana lg boom...
senginho no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 04:35 AM   #4839
senginho
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 518
Likes (Received): 85

Quote:
Originally Posted by Zulhelmi
Yup... tadi aku nampak otw balik dari lunch kt KFC Limbong Kapal.

Aku tgh ada second thought la... Bila aku dah dok kt SP lama, terasa sangat AS ni purchasing power sangatlah rendah.... Boleh ka Aman Central survive? Hotel insya allah boleh sebab market hotel kt AS lagi hebat dr area lain Kedah (kecuali Langkawi)
AS ada purchasing yg tinggi juga cuma byk p belanja kat negeri jiran.kalo x de market new york skin,london pun pilih as bukan sp.Parkson berani mai as pun depa ada survey bukan main2.member kad yg sedia ada senang depa survey org mane ada purchasing yg tinggi .parkson pilih aman central terutama lokasinya golden place ada pelancong yg tertentu kalo kat tempat lain susah le depa nk mai.rakyat kedah kena le support kedah jgn sikit2 pun penang ataupun kl.i percaya kalo rakyat kat kedah utara betul2 belanja di as,parkson aman central x akan kalah berbanding parkson sunway carnival mall. ada cawangan singapore kat as salesnya tiap2 bulan pun lebih baik berbanding ngan perai ataupun penang.

Last edited by senginho; January 15th, 2012 at 05:05 AM.
senginho no está en línea   Reply With Quote
Old January 15th, 2012, 04:37 AM   #4840
nybyster
Hijau Kuning Tanah Airku
 
Join Date: May 2008
Posts: 726
Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by senginho View Post
kalo LX Mode pindah p sana lg boom...

haa, LX Mode pun kira dekat Mergong jaa kan, Jalan Bakar Bata dekat Penjara tuh memang dekat Mergong jaa pun.....
nybyster no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 08:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu