daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy (aug.2, 2013) | DMCA policy | flipboard magazine

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Reply

 
Thread Tools
Old March 20th, 2012, 10:20 AM   #6481
arock_staq
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Shah Alam, Alor Setar (Mentaloon/Pantai Johor)
Posts: 105
Likes (Received): 2

Quote:
Originally Posted by manman View Post
bahagian belakang dpmk...progres very..very..slow but hotel tabung haji proogres very..very fast..
yang pagaq putih 2..pusat servis honda baru....
building besaq tu pon seksa nak siapkan..
arock_staq no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old March 20th, 2012, 03:39 PM   #6482
alextanwl
alextanwl
 
Join Date: May 2008
Location: Alor Star
Posts: 124
Likes (Received): 10

Suddenly, just feel like listing out retail shops that I wish to see in Aman Central .....

Restaurants and Cafes
-Starbuck Coffee
-Dome Coffee
-Aunty Ann
-Tutti Frutti
-Kenny Roger
-Nandos
-Sushi King
-Sakae Sushi
-Domino Pizza
-KFC
-McDonald
-A&W
-Chicken Rice Shop
-Manhattan Fish Market
-Secret Recipe
-Roti Boy
-J.co

Fashions and Clothing
-Padini
-Voir
-Soda
-Vincci
-Camel
-Polo Haus
-My Tie
-Universal Traveller
-Baleno
-Jefferson
-SUB
-Espirit (may be a bit too ambitious)
-Hush Puppy
-Camel
-Clark
-Branded Shop
-Nichi
-Kitchen
-Forever 21 (a small one)
-Chardon
-G2000
-Mango
-Topshop

Pharmacy and Healthcare + Make up
-Guardian
-Watson
-Caring
-Bodyshop
-Sasa
-Shop selling fitness equipment

Bookstore
-MPH
-Popular

Entertainment Gym
-GSC (is a must, it will definitely play a wide range of movies)
-Red Box / Green Box
-Bowling Alleys
-Fitness First

A clean food court providing a wide variety of food (Malay cuisine, Chinese Cuisine, Indian delicacies, Japanese Food, Korean Food, Western Food and Thai Food)

A huge centre hall for any function to be held ..... such as mini concert, and so on
alextanwl no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2012, 04:14 PM   #6483
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620

nak tanya, ada sapa2 tau any chinese muslim restaurant kat around AS??
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2012, 04:37 PM   #6484
maafcakap
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 5,102
Likes (Received): 183

Quote:
Originally Posted by manman View Post
bahagian belakang dpmk...progres very..very..slow but hotel tabung haji proogres very..very fast..
yang pagaq putih 2..pusat servis honda baru....
tabung haji duit banyak
maafcakap no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2012, 04:49 PM   #6485
pathoboy
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 679
Likes (Received): 3

Quote:
Originally Posted by dean87 View Post
nak tanya, ada sapa2 tau any chinese muslim restaurant kat around AS??
Aku ada tau 1 restaurant ni..pakcik ni chinese muslim dan ada jual lauk campur dan ada juga chinese food yg katanya diambil turun temurun..nama kedai ni dapur bonda atau dapur ibu mcm tu la..xpasti sgt nama kedai ni..lokasi betul2 sebelah construction hotel 18 tinggat kt starcity..dekat dgn kedai anakku/avon kot..
pathoboy no está en línea   Reply With Quote
Old March 20th, 2012, 05:35 PM   #6486
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620


ow..dia ka...tq2
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 03:21 AM   #6487
muhammadar
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Alor Setar Boy View Post

TQ...Epic Valley tak ade home page ke? Jenuh surf kat internet...Design rumah semakin menarik...
muhammadar no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 10:16 AM   #6488
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620

Sasaran pertambahan 350 ribu pengunjung setahun
Rabu, 21 Mac 2012 13:49 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR - Lembaga Muzium Negeri Kedah menyasarkan jumlah pengunjung yang melawat enam muzium di negeri ini meningkat sehingga 350,000 orang pada tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Belia dan Sukan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, YB. Dato’ Dr. Hamdan Mohamed Khalib berkata, jumlah pengunjung di salah satu muzium iaitu Muzium Padi pada tahun lalu ialah seramai 223,617 orang.

“Jumlah tersebut disasarkan meningkat kepada 300,000 orang pada tahun ini,” ujarnya.

Menurutnya, pihaknya juga telah merancang pelbagai program menarik sepanjang tahun di muzium-muzium negeri untuk menarik lebih ramai pengunjung.

Beliau yang juga Pengerusi Lembaga Muzium Negeri Kedah menjelaskan, pihaknya akan menjadikan muzium satu pusat informasi sejarah dan tarikan pelancong di negeri ini.

“Orang ramai perlu memberi sokongan bagi merealisasikan semua program yang dirancang sepanjang tahun ini,” tambahnya.
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 10:17 AM   #6489
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620

Pengunjung Muzium Negeri Kedah 2011 bertambah
Rabu, 21 Mac 2012 13:51 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR – Seramai 36,798 orang mengunjungi Muzium Negeri Kedah sepanjang tahun 2011 berbanding 29,654 orang pada tahun 2010.

Menurut Pengarah Lembaga Muzium Negeri Kedah, Suhaidi Shukri, Muzium DiRaja turut menerima kunjungan seramai 24,162 orang pada tahun 2011 berbanding 25,955 orang pada tahun 2010.

“Kita juga turut menerima kunjungan seramai 223,617 orang di Muzium Padi pada tahun 2011 berbanding 184,438 orang pada tahun 2010,” ujarnya.

Beliau memberitahu, seramai 29,953 orang mengunjungi Balai Seni Negeri pada tahun 2011 berbanding 31,355 orang pada tahun 2010.

“Seramai 4,365 orang mengunjungi Memorial Tunku Abdul Rahman pada tahun 2011 berbanding 12,224 orang pada tahun 2010,” jelasnya.

Suhaidi berkata, seramai 3,086 orang mengunjungi Rumah Tok Su pada tahun 2011 berbanding 3,020 orang pada tahun 2010.
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 10:19 AM   #6490
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620

Northern Bikers kunjungi Menara Alor Setar
Rabu, 21 Mac 2012 13:52 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR - Usaha meningkatkan industri pelancongan di negeri ini giat dijalankan semua pihak termasuk agensi swasta menerusi pelbagai aktiviti.

Pengurus Besar Menara Alor Setar, Hariyati Tahir berkata, pihaknya baru-baru ini menerima kunjungan 600 motosikal daripada Persatuan Motosikal Berkuasa Tinggi Negeri Kedah (Northern Bikers).

“Menara Alor Setar menjadi satu daripada destinasi yang dikunjungi oleh konvoi Northern Bikers yang disertai oleh beberapa penunggang dari Malaysia, Singapura dan Thailand,” ujarnya.

Menurutnya, pihaknya yakin menerusi lawaran yang diadakan oleh persatuan berkenaan dapat memperkenalkan salah satu destinasi pelancongan yang terdapat di Daerah Kota Setar kepada pelancong luar negara.

“Konvoi yang diadakan itu juga memberi peluang kepada masyarakat tempatan untuk melihat dengan lebih dekat motosikal berkuasa tinggi pelbagai jenama,” katanya.

Beliau memberitahu, pihaknya sentiasa memberi kerjasama dengan mana-mana pihak terutama persatuan motosikal tinggi atau sukan lasak untuk mengadakan aktiviti untuk golongan remaja bagi mengelak berlakunya masalah sosial.

Sementara itu, Presiden Northern Bikers, Mohd Hatta Yahya berkata, konvoi yang diadakan itu merupakan yang pertama kali diadakan oleh persatuan dan akan menjadikan konvoi tersebut sebagai aktiviti tahunan.

“Peserta konvoi tidak hanya di bawa ke Menara Alor Setar malah mereka turut di bawa melawat ke Muzium Padi, Dataran Balai Nobat dan Tasik Darul Aman sebagai mempromosi kawasan pelancongan di negeri ini,” jelasnya.

Tambahnya, aktiviti konvoi berkenaan akan dimasukkan ke dalam calendar pelancongan Negeri Kedah agar pihak persatuan dapat sama-sama membantu meningkatkan industri pelancongan Negeri Kedah.
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 10:41 AM   #6491
Jamis
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 192
Likes (Received): 13

Bangunan DPMK slow2 pun tkpa asalkan tk terbengkalai mcm Plaza Tunku Yaakob dulu sekaligus mencacatkan pemandangan...dulu nampak mcm tkdak harapan je...
Jamis no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:08 AM   #6492
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620

ini hari ada karnival lelongan tanah kat dewan ukir mall... bleh la sapa2 nak beli n invest...

* kalau la aku ada duet lebih..heheh
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:21 AM   #6493
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 5,239
Likes (Received): 268

Quote:
Originally Posted by Jamis View Post
Bangunan DPMK slow2 pun tkpa asalkan tk terbengkalai mcm Plaza Tunku Yaakob dulu sekaligus mencacatkan pemandangan...dulu nampak mcm tkdak harapan je...

harap2 dapat la siap sebelum Aman Central. bangunan kecik ja pon..8 tingkat ja.. la ni dah sepuluh tahun dok kat situ
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:38 AM   #6494
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620



Abandon boat @ Kuala Kedah By muzairimustapa
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:44 AM   #6495
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620



Zahir Mosque in Fisheye 01 By Encik Capin
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:44 AM   #6496
Syazani
1 Malaysia
 
Syazani's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Star
Posts: 98
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by alextanwl View Post
Suddenly, just feel like listing out retail shops that I wish to see in Aman Central .....

Restaurants and Cafes
-Starbuck Coffee
-Dome Coffee
-Aunty Ann
-Tutti Frutti
-Kenny Roger
-Nandos
-Sushi King
-Sakae Sushi
-Domino Pizza
-KFC
-McDonald
-A&W
-Chicken Rice Shop
-Manhattan Fish Market
-Secret Recipe
-Roti Boy
-J.co

Jangan lupa Burger King dan Old Town White Coffee
Syazani no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:46 AM   #6497
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 5,239
Likes (Received): 268

Quote:
Originally Posted by Syazani View Post
Jangan lupa Burger King dan Old Town White Coffee
Old Town dah ada dah kat AS...tapi Burger King mau jugak la
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:50 AM   #6498
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 3,950
Likes (Received): 1620



Zahir Mosque in Fisheye 02 By Encik Capin
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 11:51 AM   #6499
Syazani
1 Malaysia
 
Syazani's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Star
Posts: 98
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by dean87 View Post
Pengunjung Muzium Negeri Kedah 2011 bertambah
Rabu, 21 Mac 2012 13:51 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR – Seramai 36,798 orang mengunjungi Muzium Negeri Kedah sepanjang tahun 2011 berbanding 29,654 orang pada tahun 2010.

Menurut Pengarah Lembaga Muzium Negeri Kedah, Suhaidi Shukri, Muzium DiRaja turut menerima kunjungan seramai 24,162 orang pada tahun 2011 berbanding 25,955 orang pada tahun 2010.


Beliau memberitahu, seramai 29,953 orang mengunjungi Balai Seni Negeri pada tahun 2011 berbanding 31,355 orang pada tahun 2010.

“Seramai 4,365 orang mengunjungi Memorial Tunku Abdul Rahman pada tahun 2011 berbanding 12,224 orang pada tahun 2010,” jelasnya.
Muzium Diraja dan Memorial Tunku Abdul Rahman kerap sangat tutup....sebab tu pengunjung berkurangan. Galeri Sultan Abdul Halim sepatutnya ditadbir oleh Lembaga Muzium supaya aktiviti promosi akan lebih bersepadu
Syazani no está en línea   Reply With Quote
Old March 21st, 2012, 12:03 PM   #6500
Syazani
1 Malaysia
 
Syazani's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Star
Posts: 98
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by -kawaq- View Post
jln gangsa dah ada Hong Leong Bank. dgq kata OCBC pun nak buka kat jln gangsa juga
Aku berharap OCBC jadi pindah ke sini. Aku juga sangat berharap samada Al Radji Bank ataupun Kuwait Finance House buka cawangan di AS.
Syazani no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 11:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu