daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > Asian Forums > Forum Pencakar Langit Malaysia > Cityscapes

Cityscapes discussion, photography and news of towns, cities, districts and states.



Global Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old August 4th, 2012, 05:05 AM   #8401
nybyster
Hijau Kuning Tanah Airku
 
Join Date: May 2008
Posts: 726
Likes (Received): 34

Quote:
Originally Posted by johan is View Post
Sometimes I really miss the iconic Teluk Wanjah roundabout

just go to Airport Kepala Batas laaa....heheh
nybyster no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
 
Old August 4th, 2012, 06:43 AM   #8402
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by wilsonlim80 View Post
eh..buat apa tahun melawat Alor Setar kalau tempat pelancongan kita tu sendiri pun tak upgrade....lanskap..consider Ok lagi...tapi facilities lain...maintannence pun tak ada tandas awam...nampak pun pening.....kena restructure bandar alor atar kite ni yang actually ada potensi......tak ada event apa yang actually boleh menarik pelancong...yang kita paling bangga pun telekom tower...sekitar balai besar tu yanng cantik...tapi...hak istana...tepi balai besar tu plas lah upgrade siskit..itu sejarah negeri kita...dan juga...balai seni tu...sudah tiba masa untuk cat semula...
Tahun Melawat Alor Setar tu dibuat mesti sebab nak celebrate ulang tahun ke-10 declaration AS sebagai bandaraya...

Kita ada buat event yang best sebelum ni macam Hot Air Ballon kat Taman Jubli Emas....hope ada lagi next year. Dan perancangan pelbagai event yang menarik.
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2012, 06:44 AM   #8403
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by nybyster View Post
just go to Airport Kepala Batas laaa....heheh
Don't get the feel...
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2012, 06:45 AM   #8404
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,848
Likes (Received): 2606

approved already...but only KM (DO), not yet PB (BP)

my medical centre


star avenue


unknown commercial project in simpang empat



what a lucky 'JULY 11' for AS....

Last edited by dean87; August 4th, 2012 at 06:51 AM.
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2012, 10:16 AM   #8405
Wan_TSK
Iwan
 
Wan_TSK's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Setar,Sungai Petani,Jitra & Langkawi
Posts: 1,770
Likes (Received): 53

[QUOTE=dean87;93882807]approved already...but only KM (DO), not yet PB (BP)

my medical centre


star avenue


unknown commercial project in simpang empat



what a lucky 'JULY 11' for AS....[/QUOTE



Cepat pulak,semua lulus 11.07.2012.Bagus mcm nie la maw.
Wan_TSK no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2012, 10:35 AM   #8406
Wan_TSK
Iwan
 
Wan_TSK's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Setar,Sungai Petani,Jitra & Langkawi
Posts: 1,770
Likes (Received): 53

Fuller Hotel dah pasang signboard dah xlama lagi buka la hotel nie.
Depa dah pasang tirai,bawak masuk tilam dah.rasanya lepas raya kot buka.
Shoplot kat bawah hotel tu rasanya apa yg akan buka ehhh.

Last edited by Wan_TSK; August 4th, 2012 at 01:09 PM.
Wan_TSK no está en línea   Reply With Quote
Old August 4th, 2012, 04:19 PM   #8407
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373

apa perkembangan terbaru Aman Central?
Stesen KTM Alor Setar dan Anak Bukit??
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 03:30 AM   #8408
wilsonlim80
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: aLoR seTaR
Posts: 254
Likes (Received): 7

Summer T Cafe sudah buka semalam.....
wilsonlim80 no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 03:39 AM   #8409
senginho
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 519
Likes (Received): 85

senginho no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 03:54 AM   #8410
pathoboy
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 685
Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by wilsonlim80 View Post
Summer T Cafe sudah buka semalam.....
Summer T Cafe?cafe apa tu?
pathoboy no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 03:55 AM   #8411
pathoboy
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 685
Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by senginho View Post
Buka dekat mana?
pathoboy no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 04:29 AM   #8412
senginho
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 519
Likes (Received): 85

Quote:
Originally Posted by pathoboy View Post
Buka dekat mana?
kat pusat perdagangan tunku haminah
senginho no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 04:57 AM   #8413
Wan_TSK
Iwan
 
Wan_TSK's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Alor Setar,Sungai Petani,Jitra & Langkawi
Posts: 1,770
Likes (Received): 53

Quote:
Originally Posted by wilsonlim80 View Post
Summer T Cafe sudah buka semalam.....



Kira cawangan ke 2 di Alor Setar,lepas Summer T Cafe depan Alor Setar Mall pun baru buka jugak.
Halal ke Summer T nie Wilsonlim dan apa benda yg dia jual,xkan teh saja.
Wan_TSK no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 06:56 AM   #8414
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,848
Likes (Received): 2606

Pembeli premis Plaza Tunku Mahmud minta kerajaan negeri bantu
Ahad, 05 Ogos 2012 12:26 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR – Pembeli premis kedai di Kompleks Plaza Tunku Mahmood, di sini menyerahkan memorandum kepada Menteri Besar meminta Kerajaan Negeri membantu menyelesaikan masalah projek terbengkalai yang dihadapi mereka.

Difahamkan projek pembinaan kompleks yang sepatutnya siap pada 2007 itu pada awalnya berjalan agak perlahan sebelum ia dibiarkan sehingga sekarang.

Pegawai Khas Menteri Besar, Teh Kok Soo berkata, penyerahan memorandum itu dibuat kerana pembeli berharap Kerajaan Negeri dapat membantu mereka menyelesaikan masalah yang dihadapi hampir lima tahun itu.

“Kedudukan bangunan yang berada di persimpangan lampu isyarat Lencongan Barat dan Kuala Kedah sememangnya strategik untuk menarik perhatian pengunjung termasuk pelancong dari luar,” ujarnya.

Beliau berkata demikian semasa penyerahan memorandum berkenaan oleh kira-kira 20 daripada 40 pembeli kedai di Kompleks Plaza Tunku Mahmood kepada Teh Kok Soo untuk diserahkan kepada Menteri Besar, YAB. Dato’ Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul Razak.

Menurutnya, memorandum itu telah pun diserahkan kepada Menteri Besar kerana pembeli amat berharap agar masalah mereka dapat diselesaikan dengan segera.

“Kebanyakan mereka mula membeli kedai di kompleks ini pada tahun 2005, namun projek hampir siap itu ditinggalkan begitu sahaja tanpa sebarang jawapan,” katanya.

Teh Kok Soo berkata, terdapat 46 lot kedai di kompleks tersebut, dijual dengan harga antara RM300,000 hingga RM800,000.

Beliau memberitahu, sejak tarikh pembelian, pembeli terbabit sentiasa mengemas kini status permohonan projek tersebut kerana mereka telah mengeluarkan modal bagi membeli lot kedai.

Tambahnya, pembeli telah berurusan dengan pihak pemaju sejak dua tahun lalu dan mereka telah meletakkan harapan yang tinggi untuk berniaga.

“Saya amat berharap agar Menteri Besar dapat membantu pembeli agar projek ini dapat dijalankan semula bagi membolehkan mereka memulakan perniagaan mereka,” tambahnya.




ow...plaza tunku mahmud nama dia..
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 06:57 AM   #8415
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,848
Likes (Received): 2606

Usaha giat bantu usahawan Kedah
Ahad, 05 Ogos 2012 12:36 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR – Kerajaan Negeri sentiasa memberikan perhatian terhadap program yang melibatkan para usahawan di negeri ini.

Pengerusi Jawatankuasa Penerangan, Usahawan dan Pembangunan Insan, YB. Abdul Ghani Ahmad berkata, terdapat seramai 1,500 usahawan Bumiputera terlibat dalam bidang perniagaan yang terdiri daripada usahawan baru dan juga sedia ada di negeri ini.

“Terdapat 17 kategori usahawan meliputi makanan, minuman, pakaian, percetakan, perkilangan, perusahaan kuih tradisional, saloon dan pusat kecantikan,” ujarnya.

Beliau berkata demikian pada majlis perasmian Bazar Ramadhan dan Karnival Eksponiaga Sejahtera 2012 di Taman Perniagaan 2010, Mergong, di sini.

Menurutnya, Kerajaan Negeri telah membuat pelbagai program dalam menampilkan usahawan-usahawan muda untuk menjadi usahawan yang berjaya.

“Antara program yang dilaksanakan ialah mengadakan Bazar Sinar Sejahtera di Pekan Rabu dan Bazar Sinar Malam di Perkarangan Stadium Darul Aman,” katanya.

YB. Ghani memberitahu, penganjuran Bazar Ramadhan dan Karnival Eksponiaga Sejahtera 2012 oleh Yayasan Bekas Komando Malaysia (YBKM) dan Kerajaan Negeri Kedah itu, secara tidak langsung memberi peluang kepada peniaga dan usahawan untuk menambahkan pendapatan mereka.

“Kita menyambut baik kerjasama yang diberikan oleh peniaga-peniaga serta usahawan-usahawan untuk turut sama terlibat dalam menjayakan Bazar Ramadhan dan Karnival Eksponiaga Sejahtera 2012,” jelasnya.

Beliau memberitahu, Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) turut memberi kerjasama kepada YBKM untuk menguruskan Bazar Ramadhan dan Karnival Eksponiaga Sejahtera 2012.

“Kerajaan Negeri mengambil tanggungjawab sosial melalui Pembangunan Insan di bawah portfolio Pembangunan Usahawan untuk mengadakan Bazar Ramadhan dan Karnival Eksponiaga Sejahtera 2012 dengan kerjasama YBKM,” ujarnya.

Sempena program itu, YB. Abdul Ghani Ahmad turut mengacau dan mengagihkan bubur lambuk kepada pengunjung serta mengadakan lawatan ke gerai-gerai Bazar Ramadhan dan Karnival Eksponiaga Sejahtera.

Turut hadir dalam majlis itu ialah Ahli Parlimen Kuala Kedah, YB. Tuan Haji Ahmad Kassim; Pengerusi YBKM, Tuan Haji Yusof Isa dan Penyelaras YBKM, Encik Mohd Helmy Zulkhafri.
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 07:05 AM   #8416
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by dean87 View Post
Pembeli premis Plaza Tunku Mahmud minta kerajaan negeri bantu
Ahad, 05 Ogos 2012 12:26 | Ditulis oleh WADIASSOFI JAAFAR

ALOR SETAR – Pembeli premis kedai di Kompleks Plaza Tunku Mahmood, di sini menyerahkan memorandum kepada Menteri Besar meminta Kerajaan Negeri membantu menyelesaikan masalah projek terbengkalai yang dihadapi mereka.

Difahamkan projek pembinaan kompleks yang sepatutnya siap pada 2007 itu pada awalnya berjalan agak perlahan sebelum ia dibiarkan sehingga sekarang.

Pegawai Khas Menteri Besar, Teh Kok Soo berkata, penyerahan memorandum itu dibuat kerana pembeli berharap Kerajaan Negeri dapat membantu mereka menyelesaikan masalah yang dihadapi hampir lima tahun itu.

“Kedudukan bangunan yang berada di persimpangan lampu isyarat Lencongan Barat dan Kuala Kedah sememangnya strategik untuk menarik perhatian pengunjung termasuk pelancong dari luar,” ujarnya.

Beliau berkata demikian semasa penyerahan memorandum berkenaan oleh kira-kira 20 daripada 40 pembeli kedai di Kompleks Plaza Tunku Mahmood kepada Teh Kok Soo untuk diserahkan kepada Menteri Besar, YAB. Dato’ Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul Razak.

Menurutnya, memorandum itu telah pun diserahkan kepada Menteri Besar kerana pembeli amat berharap agar masalah mereka dapat diselesaikan dengan segera.

“Kebanyakan mereka mula membeli kedai di kompleks ini pada tahun 2005, namun projek hampir siap itu ditinggalkan begitu sahaja tanpa sebarang jawapan,” katanya.

Teh Kok Soo berkata, terdapat 46 lot kedai di kompleks tersebut, dijual dengan harga antara RM300,000 hingga RM800,000.

Beliau memberitahu, sejak tarikh pembelian, pembeli terbabit sentiasa mengemas kini status permohonan projek tersebut kerana mereka telah mengeluarkan modal bagi membeli lot kedai.

Tambahnya, pembeli telah berurusan dengan pihak pemaju sejak dua tahun lalu dan mereka telah meletakkan harapan yang tinggi untuk berniaga.

“Saya amat berharap agar Menteri Besar dapat membantu pembeli agar projek ini dapat dijalankan semula bagi membolehkan mereka memulakan perniagaan mereka,” tambahnya.




ow...plaza tunku mahmud nama dia..
Plaza Tunku2 ni banyak prob lah kan
sebelum ni Plaza Tunku Yaakob then Plaza Tunku Mahmud...
kesian pembeli dan mencacatkan pemandangan bandar raya
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 07:08 AM   #8417
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373


Plaza Tunku Mahmud tu kalau dibuat balik sampai siap memang bole jadi hub f&b rasanya. Lokasi strategik. Lagipun bangunan dah hampir siap.
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 07:09 AM   #8418
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by senginho View Post
lebih banyak cawangan kafe yang seumpama Chatime akan beroperasi di Malaysia. masing2 berebut nak buka
johan is no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 07:11 AM   #8419
dean87
kedahsejahtera
 
dean87's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: aor-kul
Posts: 4,848
Likes (Received): 2606

rasanya kerajaan negeri tadak masalah nak settlekan prob plaza tunku2 camni.... 1 demi 1 bangunan tbengkalai direvivekan...

hopefully, lps ni, apartment bandar sri ampang plak....tadak sapa p komplen ka kt MB? pembeli? nampak mcm pprt...
takut nanti ada org/pemaju lain amek kesempatan wat rumah burung walit plak haha
dean87 no está en línea   Reply With Quote
Old August 5th, 2012, 07:14 AM   #8420
johan is
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sungai Petani, Alor Setar, KL
Posts: 6,123
Likes (Received): 373

Quote:
Originally Posted by dean87 View Post
rasanya kerajaan negeri tadak masalah nak settlekan prob plaza tunku2 camni.... 1 demi 1 bangunan tbengkalai direvivekan...

hopefully, lps ni, apartment bandar sri ampang plak....tadak sapa p komplen ka kt MB? pembeli? nampak mcm pprt...
harapnya macam tu lah.
tempat dah strategik. lagipun bangunan sikit lagi nak siap. harap semua berjalan lancar dan tak ada masalah
johan is no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 09:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like v3.2.5 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu