|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#21 | |
|
orendż dżus jabłkowy
Likes (Received): 36
|
Przy ul. Hetmańskiej powstanie nowy obiekt żużlowo-piłkarski
Quote:
|
|
|
|
#22 | |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Największe wyzwanie to dach stadionu
Quote:
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Fajny ten projekt, szczególnie dach. Tylko 60 milionów na 30 tys. to trochę tanio(czytaj : badziewnie). Dobrze gdyby inwestor nie ciął kosztów na jakości materiałów i funkcjonalności stadionu.
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
CFO
Likes (Received): 1
|
60 mln? Nie możliwe, że tak mało. Może to etapami-I etap?
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Man United
Likes (Received): 17
|
jezeli w Rzeszowie powstanie stadion na 30 tys. widzow, daje slowo zloze osobiscie poklon ludziom ktorzy sie do tego przyczynili dzieki tak znaczacej inwestycji ranga miasta uroslaby niewspolmiernie
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() __________________ Lotto Last edited by DemoNeo; October 9th, 2011 at 11:21 PM. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
wmiastowzięci.org
Likes (Received): 21
|
tylko sie szykują. Jeden drugiemu niestety nie pomaga bo "po co budować jeden skoro planuje się drugi" i na odwrót. To komplikuje sprawę szczególnie, że potrzebne jest dofinansowanie z UE, które ktoś może wspaniałomyślnie zablokować...
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Quote:
W Kielcach mają tanim kosztem stadion na 16 tyś i prezentuję się rewelacyjnie w środku, na zewnątrz nieco gorzej.
Podkarpacki Spis Treści na SSC Last edited by letowniak; December 13th, 2006 at 02:29 AM. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
Ja się zastanawiam nad sensownością robienia dwóch stadionów na raz. Uważam że jeden faktycznie można odpicować i organizować tam imprezy sportowe na miarę światową (Stal) a drugi (Resovia) owszem odremontować, ale bez rozmachu.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Ale drugi wybuduje prywatny inwestor. Jeśli chce nam budować stadion to dlaczego by mu nie pozwolić. Podobno mają go robić etapami na początku tylko główną trybunę. .
|
|
|
#31 |
|
wmiastowzięci.org
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Na 100 pocent to ja nie wiem....
cytat:"Inwestor ma wyłożyć pieniądze na kompleks sportowy w zamian za możliwość wybudowania części komercyjnej, czyli galerii handlowej, multikina, aquaparku i hotelu." "Inwestor chce, by dzięki takim inwestycjom, jak kryte lodowisko, trybuny stadionu i hala łucznicza, rada miasta zezwoliła na powstanie galerii handlowej." Ale czytałem też coś takiego: "Skąd pieniądze?- Zakładamy, że inwestor, który uzyska możliwość stworzenia obiektów o charakterze komercyjnym takich jak: hotel, sklepy wielkopowierzchniowe czy multikino, w zamian sfinansuję w części budowę obiektów sportowych jak kryte lodowisko czy hala sportowa – mówi Bentkowski. – Resztę pieniędzy, na te obiekty chcemy pozyskać z funduszy unijnych."
Podkarpacki Spis Treści na SSC Last edited by letowniak; December 13th, 2006 at 04:32 PM. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
Zatwierdzono projekt ułożenia nowych krzesełek na stadionie.
Napis STAL z logiem zostanie utworzony z 620 białych krzesełek. Nowy projekt zakłada też usunięcie starych krzesełek z trybuny głównej i w ich miejsce wstawienie nowych, które z góry mają przedstawiać Żurawia - herb Stali. ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że wkrótce zacznie się już budowa nowego stadionu Myślę że ten nowy stadion powinien pomieścić 30 tys. kibiców - nie mniej. Jak już budować to coś namiarę XXI w.
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Quote:
Podkarpacki Spis Treści na SSC Last edited by letowniak; January 12th, 2007 at 04:41 PM. |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
CFO
Likes (Received): 1
|
Dwa stadiony po 20 tys w Rzeszowie? Czy to na pewno nie za dużo?
Super, że się coś dzieje, ale jak powstaną takie dwa, to może nie będzie miał kto na nie chodzić...
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Oj nie wiem czy na ten drugi projekt dadzą coś kasy z Unii. W Super nowościach napisali że to raczej mało możliwe że uda się pozyskać pieniądze na jeszcze jedną dużą inwestycje sportową w Rzeszowie. Na stadion dali mniej dlatego że chcą bardziej dofinansować te mniejsze projekty sportowe w całym województwie. Myślę że Rzeszów sobie powinien z trudem ale jednak poradzić z tymi projektami, w innych miastach chyba byłoby to nie możliwe i dlatego bardziej potrzebują tej kasy. Szczególnie w Stalowej Woli kasa powinna sie przydać tam też planują budowę większego stadionu.
|
|
|
#37 | |
|
wmiastowzięci.org
|
O 7 milionów euro za mało na stadion Stali
Quote:
przy okazji podrzuce wizualki ze www.slavres.rzeszowiak.pl: ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Tymczasowa modernizacja w lutym
Quote:
|
|
|
|
#39 | |
|
orendż dżus jabłkowy
|
Przymiarki do budowy nowego stadionu
W tym tygodniu zostanie ogłoszony przetarg na projekt funkcjonalny nowego stadionu. Władze miasta liczą, że brakujące pieniądze uda się zdobyć w Ministerstwie Sportu i Totalizatorze Sportowym. Quote:
Podkarpacki Spis Treści na SSC Last edited by letowniak; January 18th, 2007 at 03:39 PM. |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
|
Ja tam od początku te przymiarki traktowałem na poważnie :P:P Pan Tadzio to świetny człowiek i myśle że stadion na pewno będzie
![]() ![]() Mam nadzieję że ten nowy stadion będzie mieścił chociaż 25 tys. kibiców. Jak już przetarg będzie ogłoszony to jest 90% szans że stadion powstanie Pozdro :P
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| żużel, infrastruktura sportowa, podkarpackie, rzeszów, speedway, stadion, stadiony |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|