|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Ваздухопловство Ваздушни саобраћај / Aviation |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools |
Rating:
|
Display Modes |
|
|
#1021 |
|
BANNED
Likes (Received): 0
|
Sprema se zabrana slijetanja za ruske avione
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti PODGORICA - Vlada će, kao prelazno rješenje, turoperatorima ponuditi da ovi avionu tokom sezone 2008. slijeću na podgorički aerodrom U Vladi Crne Gore priprema se donošenje odluke o zabrani slijetanja na aerodrom Tivat ruskim avionima marke "iljušin 86" i "tupoljev 154" - saznaju "Vijesti". Glavni razlozi su ogromna buka i potresi koju ovi avioni izazivaju prilikom polijetanja i slijetanja, i sigurnosni problemi izazvani nedostatkom tehničkih kapaciteta tivatskog aerodroma. U Vladi je već nekoliko puta razmatrana ova inicijativa, koju forsiraju ministarstva saobraćaja i turizma. Ruski turisti, kojih je prošle godine u Crnoj Gori bilo više od 100.000, u značajnom broju dolaze starijim avionima "iljušin 86" i tupoljev 154", koji su turoperatorima najeftiniji za iznajmljivanje a zajedno primaju oko 500 putnika. Vlada će, kao prelazno rješenje, turoperatorima ponuditi da ovi avionu tokom sezone 2008. slijeću na podgorički aerodrom, a od naredne bi stupila na snagu potpuna zabrana. Turoperatori koji dovode ruske goste u Crnu Goru, koriste i druge avione, savremenije, poput "Boeinga" i "Airbusa". Crnogorska Vlada insistira da avioni koji ovdje dolaze moraju ispunjavati minimum standarda. Ogromna buka prilikom polijetanja i slijetanja "iljušina 86" i "t-upoljeva 154", koju posebno osjećaju građani u Boki, dovodi do značajnih potresa u stanovima i kućama, a nerijetko se pale i alarmi na automobilima. Tokom ljeta, to se u jednom navratu moglo osjetiti i u Podgorici kada je ruski avion bio prinuđen da sleti u Golubovce. U Vladi procjenjuju da prelazno rješenje o slijetanju turista u Podgoricu, ne bi dovelo do smanjenja broja gostiju, zato što je more udaljeno najviše sat i 15 minuta vožnje od aerodroma, koliko brojnim Rusima treba da iz svojih kuća odu na njihove aerodrome. Kako stvari stoje, i Opština Tivat, posebno stanovništvo i turisti koji tamo borave, podržavaju zabranu letova starih ruskih aviona. Posao bi mogao biti ugrožen turoperatorima, koji su apsolutno protiv bilo kakve zabrane. |
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Подгорица je веома далеко од Будве и Боке, али стари руски авиони, особито Ил-86 су реално бучани. Кад сам био у Црноj Гори, сам то слушао. Руским туроператорима треба више користити B767 и могуће B747, али мислим шта аеродром Тиват ниje готов експлоатисати B747. Или jа сам крив?
|
|
|
|
|
|
#1023 |
|
BANNED
|
nadam se samo da to nije odluka koja ce uticati na crnogorski turizam negativno. jer nisu bas u poziciji da se zezaju.
|
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Grad Oblakodera
|
Quote:
Иначе прошле године су бројни руски летови пребачени из Тивта у Подгорицу због великих и непредвидивих кашњења.
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Samo opušteno
Likes (Received): 162
|
![]() Da, aerodrom Tivat radi od pola sata prije izlaska i pola sata posle zalaska sunca.. A Podgorica 00-24.. |
|
|
|
|
|
#1026 |
|
is Loading! Please wait..
Likes (Received): 18
|
kako je to bzv. ne bi trebalo da ta oprema za nocno slijetanje kosta toliko mnogo?valjda ce se to promijeniti uskoro, jer koliko znam, sporazum o 'otvorenom nebu' stupa na snagu u aprilu mjesecu , a najavljeno je i ukidanje viza krajem ove godine tako da ce sigurno aerodormi biti znacajnije optereceni u nastupajucim mjesecima i godinama
|
|
|
#1027 |
|
Samo opušteno
|
![]() Imaju opremu i one reflektore... Ali, kao što to obično kod nas biva- kablovi su iščupani- nema svijetla.. I zato radi 12 a ne 24 časa... |
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Registered User
|
у Тивату треба jош продуљити писту и изградити нови терминал. Сад у сезони, особито у суботу, тамо jе веома много људи
|
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Samo opušteno
|
![]() Jeste.. Ne stižu ni kontrolori leta sve pa dolaze iz PG na ispomoć... |
|
|
|
|
|
#1030 |
|
BANNED
|
Mislim da ni nema mjesta za produzavanje piste.
|
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Registered User
|
зашто нема? У Боки jош има мjеста
|
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 365
|
Dok se u Republici Srpskoj sve ozbiljnije pristupa projektu izgradnje drugog aerodroma (u Trebinju), u Crnoj Gori se takodje sve vise misli o osposobljavanju treceg aerodroma, u Beranama na severu republike.
![]() Aerodrom Berane/Ivangrad nekad: Danas... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i "uskoro".... ![]() |
|
|
|
|
|
#1033 |
|
BANNED
|
fino
treci aerodrom na zemlju od 600,000 |
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Montenegrin
Likes (Received): 61
|
Ta zemlja od 600 000 ljudi je jedina na Balkanu kroz cije aerodrome prodje (skoro duplo) vise ljudi no sto zemlja ima stanovnika.
A Tivat se ne moze osposobiti za nocne letove zbog konfiguracije terena, a ne zbog opreme, koja inace postoji. Avion na prilazu pisti 32 u Tivtu leti kotlinom izmedju dva brda, i nocu letjenje tuda ne bi bilo bezbjedno. I po danu je utisak kao da ce krila da dodirnu brdo. http://www.youtube.com/watch?v=6pfr9Eu3sts http://www6.flightlevel350.com/doDet...ideo-9316.html Takodje, produzenje piste prema Jazu nije moguce, jer bi prilaz aerodromu bio onemogucen. I ovako je jedan od najtezih prilaza u Evropi, zbog ostrog zaokreta na lijevo nepun kilometar prije pocetka piste. Okolna brda onemogucavaju ekspanziju u tom pravcu. |
|
|
|
|
|
#1035 |
|
Registered User
|
сам читао, шта Аеродром Беране има руског инвестора, тако je?
|
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Montenegrin
Likes (Received): 61
|
Quote:
A ja napisah da prema Jazu nije moguce, tj prema kopnu, zbog ogranicenog prilaza. Prema moru je reklamacija zemljista moguca, ali nepotrebna...na Princess Juliana International 747-ice slijecu svaki dan, a pista je 300m kraca nego tivatska...mozda je jedino prosirenje aprona neophodno... |
|
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Registered User
Likes (Received): 84
|
Ja mislim i suguran sam da 747 moze da sleti na tivatski. Samo je sada kriza sto se ne moze lako naci takav let osim ruski aviona sto dolaze.
IST '13 YYZ May 2013 *new* NAS-Nassau, Bahamas spotting (January 2013) HKG to YYZ by YU-AMC (Oct 2012) After Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2012) York Region-Buttonville airport spotting by YU-AMC (July 11th 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (May 21st 2012) Toronto - Pearson aircraft spotting by YU-AMC (Feb 6th 2012) 5:59AM Sunrise in Monte Carlo, Monaco by YU-AMC (Summer 2010) |
|
|
|
|
|
#1039 | |
|
is Loading! Please wait..
Likes (Received): 18
|
Tivat bez problema može da opsluži ruske avione
Quote:
|
|
|
|
#1040 | |
|
Vuk sa Ontarija
Likes (Received): 365
|
Zaboravljeni aerodrom...
PROBLEMI AERODROMA U NIŠU OD ODLASKA "MONTENEGROERLAJNZA" Smanjuje se broj putnika Quote:
|
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|