daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Czech Forum

Czech Forum České fórum

Reply

Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
Old August 25th, 2012, 10:07 PM   #601
jakpet747
Registered User

Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by X236K View Post
No, z cisel spise vychazi zaver, ze obe silnice potrebne nejsou.. ale asi mate jina kriteria. Holt, jsme bohata zeme.

Kdyz D1 zvladne skoro 100t aut, tak verim, ze R48 by ty polovicni naroky zvladla take. Napojeni na Polskou A1 by se dalo udelat pres R56 (R48 -> R56 pres mesto -> dale okolo Bohumina v koridoru soucasne D1). Nez mi zacnete tvrdit, ze R56 by kapacity nezvladla, tak:

1) se podivejte na vytizeni nekterych silnic ve svete
2) za 17 mld korun, ktere stala D1 pres Ostravu, by se krasne dala rozsirit R56... a jeste by zbylo na prodlouzeni do Opavy

Nikdo mi nevymluvi, ze D1 bylo plytvani penezi a projekt na ziskani hlasu ve volbach..
Přesně tak. Jisté doměnky, že za 5 let bude provoz dvojnásobný, jsou naprosto nepodložené, resp. takový scénář je více než nepravděpodobný. Kvalitně navržená dálnice 2+2 pojme bez problémů 60 000 vozidel/24 hodin. Kdyby se za peníze které stála D47 Bělotín - křižovatka s 56, zrekonstruovala R48 Bělotín - Frýdek-Místek a postavil by se obchvat Frýdku-Místku, tak by se dopravní situace vyřešila líp a byla by pravděpodobně levnější.
jakpet747 no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links

Old August 26th, 2012, 12:08 PM   #602
Trupman
Registered User

Trupman's Avatar

Likes (Received): 43

Quote:
Originally Posted by jakpet747 View Post
Přesně tak. Jisté doměnky, že za 5 let bude provoz dvojnásobný, jsou naprosto nepodložené, resp. takový scénář je více než nepravděpodobný....
Jakýpak domněnky, u ostravské D1 hraje prostě kruciální roli navazující A1 v Polsku. Plné zatížení dálnice bude v momentě, kdy bude kompletní tah Brno-Lodž. Sice to bude až za dloooouho, ale někde se začít musí.
Trupman no está en línea   Reply With Quote
Old August 26th, 2012, 04:06 PM   #603
X236K
Registered User

Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Trupman View Post
Jakýpak domněnky, u ostravské D1 hraje prostě kruciální roli navazující A1 v Polsku. Plné zatížení dálnice bude v momentě, kdy bude kompletní tah Brno-Lodž. Sice to bude až za dloooouho, ale někde se začít musí.
Dalkovy tranzit neni tak vyznamny. Ministerstvo dopravy ma nekde na svych strankach pekne zpracovanou studii tranzitni dopravy.

Stejne by clovek ocekaval zatizeni na D5 mezi Plzni a hranici a zadne horory tam nenastavaji.
X236K no está en línea   Reply With Quote
Old August 26th, 2012, 04:13 PM   #604
X236K
Registered User

Quote:
Originally Posted by 2XXM View Post
1+1 může být při nehodách sranda, že ?

Vést tranzitní dopravu do Polska přes centrum Ostravy ?! Není to bláznovství ?
A potom dál na Opavu. A nebylo by to zbytečné jak kritizovaná dvojice D47 + R48. Vést na Opavu 1/11 a R56 obě po 2+2 pruhy ?
1+1 je pri nehode stejna sranda jako delena 2+2. Doporucuju vyjet za hranice.

Tranzit do Polska po R56..? Proc ne..? Tech par tisic aut navic by pri rozsireni a vhodnych protihlukovych opatrenich (skleneny tunel jako HK?) zvladla s prstem v nose. Ve Stockholmi vede skrz centrum dalnice 3+3, misty 4+4 s provozem >100t a nikdo nebreci.

Pro me je proste nepochopitelny luxus mit dve silnice dalnicniho parametru na dohled od sebe, zvlaste kdyz kapacitne by vice nez postacovala jedna, zatimco do Budejovic se porad jezdi po stare ceste pres centra vesnic!
Old August 26th, 2012, 08:43 PM   #605
2XXM
M

Likes (Received): 9

Pochybuju že Hradec nebo Stockholm mají problém s ovzduším jako Ostrava a můžou si dovolit další kolony v centru. Navíc od Vítkovic po Přívoz nejde Místecká rozšířit. Kdyby jo, stálo by to hodně, hodně moc peněz. A mít dálnici v centru města je z pohledu urbanismu pěst na oko !

Ve vaší teorii máte trhliny. Pokud by nebyla D47 a doprava by měla vést po 56 tak:
1. Když všechnu dopravu na Polsko převede na Místek, který už teď je na své hranici kapacity, způsobíte kolaps. Kdo tudy jezdí, ví že to se stává už teď.

2. Řidiči směr Polsko vám ani jezdit na Místek nebudou. Bude to jak před D47. V Příboře sjedou na Skotnici -> Mošnov -> Petřvald -> Stará Ves -> Krmelín -> Ostrava. A to z prostých důvodů. Je to rychlejší a není to placené. Jak úsek Ostrava - Frýdek-Místek.
Tedy přes centra malých obcí ( jak v těch budějovicích )b y jezdily desetitisíce aut... jak před D47. Těch současných 15 000 po malých obcích je snesitelný.

Sice jsem asi neprojezdil tolik zemí, ale vím jak to vypadá v mém rodném kraji kde bydlím .
2XXM no está en línea   Reply With Quote
Old August 27th, 2012, 09:30 AM   #606
X236K
Registered User

Hele ja nemam zapotrebi tady ztracet cas a vysvetlovat neco, co je ocividne; na cem mi nezalezi, jelikoz to nejsou moje prachy; a navic se to neda zmenit, protoze ta pitoma dalnice uz stoji... uzivejte jezdeni po prazdnych silnicich. Pozdravuji obyvatele Jiznich Cech a dalsich lokalit...
Old November 10th, 2012, 08:46 PM   #607
bewu1
Registered User

Likes (Received): 11

Is eastern part of Praha's dalnicni bypass from D-1 to D-11 under construction ?
bewu1 no está en línea   Reply With Quote
Old November 10th, 2012, 08:56 PM   #608
Tramfreak
ΔE = hv

Tramfreak's Avatar

Quote:
Originally Posted by bewu1 View Post
Is eastern part of Praha's dalnicni bypass from D-1 to D-11 under construction ?
No. That part is delayed and will not be under construction in the next several years. The same goes for all the other missing parts of R1, unfortunately
Tramfreak no está en línea   Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 06:45 PM   #609
bigtom
Registered User

Tedy nechci někoho zbytečně dráždit, ale dnes jsem projel v Roomsteru D1 z Brna do Prahy a stále mám problém pochopit, co je tam havarijního a proč se zrovna v těchto letech musí D1 celá opravit. Jsou tam díry po zimě, místy je D1 barevná jak zebra, spousta drncání po panelech, ale ve škodovce to působí spíš zvukově rušivě, než že by auto skákalo. Jeden kratší úsek, kdy to drncalo trošku víc, ale to byl tak 1 km. Nic havarijního. Tak co se tam má opravovat?
Dřív jsem často jezdil D1 s oktávkou a nikdy nebyly nějaké havarijní potíže.
Místo D1 by měli udělat severní alternativu od Pardubic do Mohelnice. Vždyť známý Olomoučák, který jel něco řešit do Letňan, jel podle navigace přes Pardubice i bez dálnice. Takže s dálnicí by se pořádná část D1 přesunula na sever.
Kromě D1 ještě prioritně severozápad R1 (tunel pod Suchdolem atd.), kde neexistuje v současnosti objížďka jinudy, než přes centrum Prahy. A navíc tunel Blanka má v kolaudačního podmínkách, že kolaudace může být až po SV R1.

Jsem s tímto názorem osamocený?
bigtom no está en línea   Reply With Quote
Old January 30th, 2013, 06:57 PM   #610
SpeedyGonzales
Registered User

Quote:
Originally Posted by bigtom View Post
Tedy nechci někoho zbytečně dráždit, ale dnes jsem projel v Roomsteru D1 z Brna do Prahy a stále mám problém pochopit, co je tam havarijního a proč se zrovna v těchto letech musí D1 celá opravit. Jsou tam díry po zimě, místy je D1 barevná jak zebra, spousta drncání po panelech, ale ve škodovce to působí spíš zvukově rušivě, než že by auto skákalo. Jeden kratší úsek, kdy to drncalo trošku víc, ale to byl tak 1 km. Nic havarijního. Tak co se tam má opravovat?
Místo D1 by měli udělat severní alternativu od Pardubic do Mohelnice. Vždyť známý Olomoučák, který jel něco řešit do Letňan, jel podle navigace přes Pardubice i bez dálnice. Takže s dálnicí by se pořádná část D1 přesunula na sever.
Kromě D1 ještě prioritně severozápad R1 (tunel pod Suchdolem atd.), kde neexistuje v současnosti objížďka jinudy, než přes centrum Prahy. A navíc tunel Blanka má v kolaudačního podmínkách, že kolaudace může být až po SV R1.

Co se týká úseku R35 Mohelnice-Hradec (podle nového budoucího značení nejspíš D35), budu určitě souhlasit. Tady se zaspalo o nějakých 10 let minimálně. Problémem D1 je hustota provozu, kterou by bez debat zredukovala dokončená 35ka.
S tou megalomanskou opravou D1 mám rozporuplné pocity. Asi by některé staré mosty opravit potřebovaly, celkové pojetí ale těžko soudit z mého pohledu laika...
SpeedyGonzales no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 12:08 AM   #611
deadeye05
Registered User

Likes (Received): 1

Také souhlasím a říkám to nějaký ten rok. Hlavně ty kompromisy a omezení (a navýšená cena rekonstrukce), když se bude D1 opravovat za plného provozu. Přitom, kdyby se udělal R35 už dávno, nebo nyní, tak po dostavbě by se na ni mohlo po dobu opravy D1 přesunout hodně z toho provozu. No prostě politici nikdy nedělají nic koncepčně, na to zapomeňte. Oni, i když to výjimečně i myslí dobře, mají prostě, stejně jako mnoho státních úředníků, tak nějak pochroumané myšlení a myslí jinak než selským rozumem.
deadeye05 no está en línea   Reply With Quote
Old February 1st, 2013, 05:52 PM   #612
X236K
Registered User

Quote:
Originally Posted by bigtom View Post

Tusim, ze's jel celou dobu v levem pruhu...
Old February 1st, 2013, 08:40 PM   #613
bigtom
Registered User

Quote:
Originally Posted by X236K View Post
Tusim, ze's jel celou dobu v levem pruhu...
Nejel jsem v levém pruhu. Většinou v pravém. Vybral jsem si podle statistik čas nejnižším provozem, a ještě se podíval na online kamery, jestli je provoz opravdu nízký. Předjížděl jsem většinou jen kamiony. Naopak, sám jsem byl předjížděn spoustou lidí, co na základní škole nepochopili, že pokud je horní limit 130, tak můžou jet jakoukoliv rychlostí méně než 130, nikoliv 150 nebo 200.

S tou R1 a Blankou jsem se překlepl. Myslel jsem, že Blanka se nesmí zkolaudovat před dokončením severozápadní části R1.
Old February 2nd, 2013, 08:46 PM   #614
bigtom
Registered User

Dnes jsem jel v Roomsteru z Prahy do Brna. Sice mi přišlo, že těch drncáků (působí spíš hluk než cokoli jiného) bylo víc než v opačném směru, ale zase nevidím žádný havarijní stav. Havarijní vidím spíš stav mozku některých řidičů. Při bodovém systému by mohli být ven se silnice za jeden den. A pokud by jeli bez řidičáku, tak krátké vězení by je přesvědčilo. Jenže...., již tradičně jsem na celé délce nepotkal jediné policejní auto.
Old February 11th, 2013, 01:33 AM   #615
1+1=3
Registered User

1+1=3's Avatar

Likes (Received): 39

1+1=3 no está en línea   Reply With Quote

Reply

Tags
dalnice, expressways, freeways, highways, motorways, rychlostní silnice

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread