|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#81 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
kedy boli OH v tatrach? pred 30 rokmi by asi nebol problem spravit olympiske hry v tatrach, ale pri sucasnej megalomanii co sa okolo OH deje, je to vcelku nezmysel... a to este o styri roky budu v rusku a tam musia mat vsetko najvacsie a najlepsie skratka pri aj tom najvacsom optimizme (a ja som teda dost velky optimista) sa nebudeme moct nikdy porovnavat s kanadou, ruskom, USA, alebo aj s tym talianskom... tie doby ked na usporiadanie OH bolo treba viac nadsenia ako kapitalu su uz skratka davno prec...
|
|
|
#82 | |
|
Registered User
Likes (Received): 15
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Urobit ZOH na Slovensku je jedno "snivajte s nami", ale co s tym potom? Ateny su krasnym skanzemom pomaly chatrajucich megagiga olympijskych stadionov, ktore sa uz nikdy nenaplnia a neuzivia. Takze si radsej nepredstavujem cisto hypoteticku situaciu v Tatrach 30 rokov po.
"You are not entitled to an opinion. An opinion is what you have when you don't have any facts. When you have the facts, you don't need an opinion." Solomon Short Last edited by Michal.B.Kovac; March 27th, 2010 at 01:08 AM. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Precital som si tu diskusiu ohladne moznej kandidatury Slovenska na usporiadanie ZOH.
Myslim, ze niektori diskutujuci si myslia,ze na Slovensku by sme nemohli usporiadat ziadne spickove sportove podujatie hadam ani sutaz v hadzani marmancovdo jamky .Zda sa mi to ako nejaka zakomplexovanost,reci o tom akoSlovensko na to nema, ekonomicky,poriadatelsky,dokonca ani co sa tyka vytvorenia tej pravej sportovej atmosfery atd.Je priznacne, ze tu nikto nespomenul, ze uz pred 40 timi rokmi sa v Tatrach konalo podujatie svetoveho formatu. Konali sa v Tatrach Majstrovstva sveta v klasickych lyziarskych disciplinach.http://sport.joj.sk/zimne-sporty/12-...h-tatrach.html Zaujimave, ze vtedy sme to dokazali, teraz uz zrazu na to nemame?? Ved nebudme taky predposraty, prepacte za vyraz ale nedalo mi to nenapisat ![]() A este treba brat do uvahy, ze to bolo tesne po okupacii vojskami Varsavskej zmluvy.Iste, ZOH nie su lacny spas, ale predsa, pri dobrej organizacii sa peniaze aj vratia.Turisti a navstevnici ZOH tu predsa aj nejake peniaze nechaju a to nehovorim o peniazoch za vysielacie prava atd. Keby ZOH, boli len a len stratove, asi by ich nechcel nikto organizovat, ale opak je pravdou.Samozrejme sa tu jedna aj o reklamu statu, ktory ZOH organizuje. Ked budeme len za pecou, stale hundrat, ze na to nemame a nemozme to organizovat, tak na to skutocne mat nikdy nebudeme. Podla mna treba na slovenskych ZOH pracovat, postupnymi krokmi,ale z jednoznacnym cielom, aby ZOH v Tatrach boli.Napriklad treba, aby konecne po rokoch uz zavital Svetovy pohar v lyzovani ci zien alebo muzov na Slovensko. Ved pred rokmi to tu tiez bolo, len sa toho netreba bat a netreba lamat palicu dopredu a ochkat achkat a spekulovat ako sa to neda.. ![]() Ja dufam, ze sa ZOH na Slovensku dozijem a drzimtomuto zameru palce
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
www.fotokosice.eu
Likes (Received): 49
|
Budúci rok sa vo VT má organizovať Zimná deaflympiáda (olympiáda nepočujúcich). Došlo k sprenevere veľkého množstva peňazí, takže právo organizácie bolo Slovensku odňaté. Teraz dostali druhú šancu, zainteresoval sa do toho aj SOV, tak uvidíme. Ale takáto organizácia takéhoto podujatia je na plač.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
nieje dost,ako tatry nicia "zraloci",este si to chceme znicit olympiadov?
to mame tolko penazi,ze ich splachneme takto do zachoda? ved kolko sa minie a ukradne len pri narodnom hokejovom stadione.kolko by to bolo asi tak pri olympiade,nehovoriac o znicenych tatrach. mame najmensie velhory,nedosreme si ich svojou kratkozrakostou.
. „Z pozície poslanca by sa chcel venovať rozvoju mesta zo svojej profesie ako architekt a urbanista." Peter Murko,jeden z ideológov slávneho "Relaxacneho centra v mestskom parku" v Košiciach. "Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice. „Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol. |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
jeezis ty..
jak ich zraloci nicia prosimta, oni to tam rekoonstruju vsetko a lakaju turistov a este nejaky vychodnar povi ze to tam nicia... haha
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Bystander
Likes (Received): 15
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Higher, better
Likes (Received): 87
|
ja som z Bratislavy a myslím si, že ich ničia. Tatry sú najvzácnejší poklad našej prírody, človek by sa veľkej väčšiny ich územia nemal podľa mňa ani dotknúť
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Registered User
Likes (Received): 17
|
deJvo-akoze to je take podstatne,ze to povedal vychodniar?
a co sa tyka lakania turistov...az ani zbohatlicky rusi im tam do tych predrazenych prdov nechodia.ale ty to vies lepsie,ze lakaju turistov.... ![]() ako vidim ty mas urcite lepsi prehlad...
. „Z pozície poslanca by sa chcel venovať rozvoju mesta zo svojej profesie ako architekt a urbanista." Peter Murko,jeden z ideológov slávneho "Relaxacneho centra v mestskom parku" v Košiciach. "Proaktívny prístup považujem za jedinú možnosť ako naštartovať celkový rozvoj nášho mesta." Frantrišek Knapík,proaktívny primátor mesta Košice. „Pojem absolútna nedotknuteľnosť nemožno absolutizovať." Magistrát mesta Košice,o predpise absolútnej nedotknutelnosti parku v MČ Barca,ktorý pred rokmi sám zaviedol. |
|
|
|
|
|
#91 |
|
railfan
Likes (Received): 79
|
Tatry s takym pristupom vykapu. Teraz som sa vratil z vikendu v Rakusku (Zell am See). To kolko tam bolo Cechov, mi az vyrazilo dych (par rokov dozadu ich tam nebola ani 1/5). Ked sme tak s kamosmi rozmyslali odkial sa vzali ... dospeli sme k jedinemu => nechodia do Tatier, chodia radsej do Alp, tak ako my.
J&T a im podobni chcu z tatier spravit neviem ake lukrativne letovisko, ale len tym ze tam stavaju neviem ake drahe hotely a apartmany (ktore su vdaka "realne" nastavenym cenam aj tak prazdne ...). Mam Tatry rad, prezil som v nich snad vsetky detske dovolenky, ale teraz proste nemam dovod tam opat ist. Su sice aj vynimky, ale "jedna lastovicka leto nerobi". |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Slovakia
Likes (Received): 14
|
len ziram co sa deje okolo MS v hokeji .... a snad nebudeme mat hanbu vo svete ... a nie to este olympijske hry .... ech ....
www.metropoly.sk My Panoramio SK highways KOSICE | European Capital of Culture 2013 Tam niekde, vo veľkej kotline sa rozprestiera od východu na západ do šíravy a od severu na juh do diaľavy. Tam národy a náboženstvá nachádzajú mier a tvoria bohatú históriu a kultúru. (Košice) |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Registered User
Likes (Received): 38
|
Pani,len chcem dat do pozornosti,ze to co tu rozoberate poslednu stranu,na to je tiez urceny thread
|
|
|
#94 |
|
dialnice.info ::..
Likes (Received): 117
|
preco na SK nikdy nebude nic dobre zorganizovane nie je len superpredrazeny stadion, ale aj to prve zrusenie olympiady pre nepocujucich od zaciatku ..
http://sport.sme.sk/c/5765400/deafly...nas-hneva.html |
|
|
|
|
|
#95 |
|
trancer men
Likes (Received): 18
|
tak urcite hlavna pricina je mentalita.... ludia sa naucili kradnut kolko to da a preto to unas je tak ako to je
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Registered User
|
Deaflypiada bola sukromna akcia bez akejkolvek ucasti statu. Organizovalo ju jedna z mnohych zdruzeni sluchovo postihnutych. Navyse prave toto zdruzenie pripomina skor geto, komunikuju len medzi sebou, viacmenej ignoruju svet mimo ich komunity. Potom sa neda cudovat, ze su lahko zmanipulovatelny, ked si ziadne informacie neoveruju. Este minuly tyzden chodili po skolach lanarit studentov na pomoc pri organizovani a dokonca aj na sutazenie. Potom boli strasne prekvapeni, ked Ruda priznal, ze nema peniaze a nic nebude (, ale stale neprestal klamat).
A netreba zabudat ani na medzinarodny vybor. Co vlastne kontrolovali, ked v novembri boli na audite a povedali, ze je to OK? Koho je to potom chyba, ked to vybuchlo? Cela afera sa strasne nafukuje, vo svete deaflympics skoro nikoho nezaujima, ziadne spravy na BBC alebo podobne vyznamnych strankach. Ak to mam trochu prehnat, tak to je rovnake ako keby sa zrusila stuzkova, sukromna akcia skupinky ludi. BTW Preco maju prave nepocujuci vlastnu olypiadu a nechodia na para? K teme: Suhlasim s tym, ze Poprad a Slovensko v dnesnej dobe nema na organizovanie Olympiady, pretoze to uz nie je o sporte, ale o megalomaniackej prezentacii, a nerad by som, aby sa na to mrhali peniaze. A navyse, co ked poziada o usporiadanie nejaky arabsky emirat alebo Cina? |
|
|
|
|
|
#97 |
|
www.fotokosice.eu
|
Ešte na slovíčko k deaflympiáde. V snowboarde sa malo súťažiť v disciplínach slalom, snowboardcorss a half-pipe (U-rampa). Snowboardcrossová dráha pozostáva z klopených zákrut, bubnov, strmých zjazdov, úzkych prechodov. V podstate niečo ako motokros, ale na snehu a stále dolu kopcom. Toto malo byť na Štrbskom Plese, časť Esíčko. Ruda si zaumienil, že za každú cenu musí byť aj U-rampa. Na tú sú potrebné zemné práce. Ruda a jeho poskokovia si však mysleli, že sa to dá urobiť len čisto zo snehu, ba dokonca, že by sa tam postavila nejaká konštrukcia. A to je blbosť. Na U-rampu je potrebné gigantické množstvo snehu, ktoré ak by chceli na Štrbskom Plese vyrobiť, muselo by im tam mrznúť non-stop od decembra do februára a delá by museli bežať takisto nonstop. Keď sa toto dopočuli šéfovia strediska, takmer spadli na zadok. Už na jeseň bolo jasné, že sa to zorganizovať nemôže. Neboli žiadne požiadavky na nákup materiálu, štartovacích rámp, brán, už nehovorím o zemných prácach. Samozrejme k tomu treba prirátať rozobraté a nedokončené zimné štadióny na Spiši. Inak, Ruda na prvý pohľad pripadá ako trošičku mentálne zaostalý človek. Povedal by som, že to len hrá, ba dokonca by som sa stavil, že aj to sluchové postihnutie je do značnej miery len herecký výkon. Mám info z prvej ruky + ja osobne som ho videl asi dvakrát (čo je teda riadny úspech).
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta Last edited by veteran; February 17th, 2011 at 09:55 AM. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
like travelling
Likes (Received): 7
|
staci sa pozriet na MS vo futbale, som zvedavy ak sa kvalifikuje izrael ci nebude vojna priamo pocas MS vo futbale
![]() a vlastne na co tu nieco pisat kedze je to len o peniazoch a tom kto resp. ktora strana sa na tom nabali?! Stou deaf. ma to mrzi pretoze je skoda ze ma to pred 4 rokmi nenapadlo, tiez by som sa snazil nieco podobne rozganizovat teraz by som si uzival miliony na bahamach... nechapem preco neoslovili majitelov sportovisk ktore uz davno stoja o nejaky prenajom a pod. HAMBA! |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Registered User
|
Poľsko by chcelo hostiť ZOH 2022 so Slovákmi
http://sport.pravda.sk/polsko-by-chc...#ixzz28vGfHSFO fikcia alebo realita?
|
|
|
#100 |
|
www.fotokosice.eu
|
To by boli tunely...
Je to pochopiteľné, že si Poliaci hľadajú niekoho "do partie", keďže nemajú svah, na ktorom by sa mohol konať napr. zjazd. Široko-ďaleko jediný svah s FIS homologizáciou je na Chopku. Ako druhý by do úvahy pripadal svah Lomnické sedlo-Skalnaté pleso-Tatranská Lomnica. FIS homologizáciu majú napr. aj Plejsy, ale tie na zjazd (pokiaľ viem) nestačia.
"Make traffic fit the city, not the city fit the traffic." Bertold Hornung (25.03.1925–20.03.1997) Fotokošice.eu: Rekonštrukcia Floriánskej ulice | Kalamita na sídlisku Ťahanovce | V areáli krytej plavárne objavili 126-ročný most | Severná a západná časť mesta |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|