daily menu » rate the banner | guess the city | one on one

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Euroscrapers > Local discussions > Slovakia

Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice

Reply

Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old October 21st, 2012, 08:48 PM   #121
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Likes (Received): 40

Krakov - Tatry by mohol byt vhodny kompromis. Proste velke mesto plus pohorie kde sa bude sutazit.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..."

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
wuane está en línea ahora   Reply With Quote

Sponsored Links

Old October 21st, 2012, 08:50 PM   #122
Amrafel
Higher, better

Amrafel's Avatar

Likes (Received): 87

Pokiaľ si správne pamätám, usporiadateľmi olympiád sú vždy len mestá, čiže by to bol asi len Krakov.

projects & photos & history
Amrafel no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2012, 08:54 PM   #123
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Quote:
Originally Posted by Amrafel View Post
Pokiaľ si správne pamätám, usporiadateľmi olympiád sú vždy len mestá, čiže by to bol asi len Krakov.
Tak potom,mesto Vysoke Tatry nie je mesto? Len je teda otazne ci vo Vysokych Tatrach vobec nejaky sport bude.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..."

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
Old October 21st, 2012, 10:50 PM   #124
DinoVonZvreca.
Registered User

DinoVonZvreca.'s Avatar

Likes (Received): 4

Quote:
Originally Posted by Amrafel View Post
tušim pred par rokmi bola kandidatura Popard-TATRY 2002 takže Krakow-TATRY by tiez mohlo byť http://logos.wikia.com/wiki/File:Pop...y_bid_logo.png

a ten hokej to by bola škoda veľká verím že v Poprade ten hokej bude teda musí

Last edited by DinoVonZvreca.; October 21st, 2012 at 10:56 PM.
DinoVonZvreca. no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 10:51 AM   #125
Amrafel
Higher, better

Amrafel's Avatar

Likes (Received): 87

Tak to tak asi bude.

Quote:
Hlavným kandidátskym mestom by bol Krakov. Za pomlčkou v názve olympiády by za Krakovom mali nasledovať Tatry. Olympijské výbory si tiež rozdelili usporiadanie disciplín. Zjazdy by sa konal v najväčšom slovenskom lyžiarskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách, boby a sánky v Tatranskej Lomnici a na biatlon by diváci mohli ísť pozrieť do Štrbského Plesa.
http://www.ta3.com/clanok/1008128/pr...d-tatrami.html

projects & photos & history
Amrafel no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 01:59 PM   #126
Anuris
Registered User

Likes (Received): 53

Hmm, tak to bolo rychle. Este par dni dozadu som pocuval skor skepticke vyhlasenia ako je 2022 moc skoro, organizacia olympiady prilis narocna, ekonomicky neunosna atd., a zrazu sa uz podpisuje deklaracia o spolocnej kandidature...

Na jednej srane na mna tieto uvahy o olympiade posobia strasne surrealisticky... Europou lomcuje dlhova kriza, prognozy do buducnosti su stale neiste a ak sa kriza bude dalej prehbovat, tak nas aj s nasou "automobilovou" ekonomikou kompletne zmetie, horko tazko sa snazime neprekrocit stanoveny deficit a za tymto ucelom vlada sklbe ludi kde sa len da, mame skoro pol miliona nezamestnanych, vsetko v tomto state je podfinancovane a zastarale, na nic nie su peniaze, nemame z coho zaplatit sestry, ucitelov, zafinancovat infrastrukturu atd. a niekto tu s plnou vaznostou chce za 10 rokov usporiadat olympiadu? WTF!? Okrem tejto skepticko-racionalnej roviny je tu vsak este rovina sportovo-fanusikovska a narodno-prestizna, v ramci ktorej by OH v Tatrach predstavovali tajny splneny sen. Len ci to za to stoji...

V kazdom pripade, ak by sme do toho mali skutocne ist, tak rozhodne nie len ako usporiadatelia lyziarskych disciplin, ale urcite by som pozadoval aj hokej (aspon cast turnaja) v novej multifunkcnej arene v Poprade a minimalne jeden dalsi sport (povedzme biatlon, skoky na lyziach alebo sankarske discipliny). Tak alebo onak to lacne nebude, tak nech uz z toho region a cely stat aspon nieco ma (novu infrastrukturu a nejake zmysluplne nove/zmodernizovane sportoviska, ktora sa budu moct vyuzivat aj do buducnosti) a trochu viac sa zviditelni. Minimalne na dalsie desatrocia (ak nie uz navzdy) to totiz budu v Tatrach prve aj posledne OH, preto ked uz sa na to raz dame, tak to treba aj nalezite vyuzit. Poliaci to bez nasich kopcov zorganizovat nemozu, takze si mozeme diktovat podmienky.

V kazdom pripade najviac ma zarazilo toto:

Quote:
S myšlienkou sa pohrávajú aj v Barcelone, ktorá by mohla využiť svahy a podmienky neďalekých Pyrenejí.

Ti Spanieli (a juzania vo vseobecnosti) si uz tusim robia zo vsetkych totalnu prdel. A z nas a ostatnych postkomunistických statov v EU/Eurozone uplne najviac. My v nasej biede sa im tu budeme po miliardach skladat na ich eurovaly a skrachovane ekonomiky a oni si budu veselo usporiadavat OH, budovat okruhy F1 atd. Dokonca nam vyfuknu aj zimne OH, o ktorych my roky len tuzobne snivame a dockame sa ich maximalne len v pozicii polskeho privesku. Uz kandidatura Madridu na letne OH 2020 je na povazenie, ale zimne 0H 2022 v Barcelone, tak to je uz vyslovene absurdita a drzost. Je mi jedno ci sa to aj hoc bude financovat prevazne zo sukromnych zdrojov, ak maju Spanieli peniaze na toto, tak nech si sami sanuju aj svoje sukromne banky a krachujuce firmy.

Last edited by Anuris; October 22nd, 2012 at 05:01 PM.
Anuris no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 03:37 PM   #127
wuane
Registered User

wuane's Avatar

Suhlas.

SLOVAK CITIES -
- S L O V E N S K É
M E S T Á -
Old October 22nd, 2012, 06:17 PM   #128
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Likes (Received): 70

Možno sa oprášia aj staré plány na tunel pod Tatrami. Myslím v zmysle infraštruktúry, taký iný tunel sa už očividne pripravuje...
Qwert no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 08:15 PM   #129
D.O.W.N
Problem?

D.O.W.N's Avatar

Likes (Received): 37

Podľa mňa naša vláda o pláne usporiadať OH u nás asi nevedela, ale dozvedela sa to až z médií. Naznačujú tomu aj jej reakcie- my nič nevieme, 2022 je skoro atď, a teraz len o pár dní neskôr o tom hovoria ako o hotovej veci.

Ono by tá olympiáda Slovensku veľmi pomohla, napr. by sa musela dokončiť D1, R3, rozlietalo by sa letisko Poprad, určite by sa postavila nová cesta cez dolinu a vlastne by sa investovalo do celého regiónu Spiša a Liptova.

Celebrate 20 years of Slovakia´s indenpendence!
D.O.W.N no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 08:25 PM   #130
didinko
Bystander

didinko's Avatar

Likes (Received): 15

Quote:
Originally Posted by Qwert View Post
Možno sa oprášia aj staré plány na tunel pod Tatrami. Myslím v zmysle infraštruktúry, taký iný tunel sa už očividne pripravuje...
Radšej si mohol spomenúť milión €

Pre olympiádu chcú prevŕtať Tatry
Quote:
Poľsko a Slovensko by mohol spájať železničný tunel popod štíty.
http://hnonline.sk/ekonomika/c1-5803...prevrtat-tatry

didinko no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 10:28 AM   #131
[SK]peter
Registered User

Likes (Received): 7

kedy si naposledy a koľko krat si bol v Tatrách?
[SK]peter no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 11:05 AM   #132
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Likes (Received): 34

Quote:
Disciplíny už jasné
Podľa predbežnej dohody by sa zo slovenských stredísk zjazdové disciplíny konali v Jasnej. V Tatranskej Lomnici boby a sánky, na Štrbskom Plese biatlon. Dohoda zatiaľ nepadla o tom, či by sa hokej hral na oboch stranách alebo len na poľskej strane. „Určite, aspoň jedna skupina,“ tvrdí však generálny sekretár Slovenského olympijského výboru Jozef Liba. hnonline.sk
„Určite, aspoň jedna skupina,“ ...Hokej bol jedným z mála kladov kt. som na tejto príležitostí osobne vnímal... takto si to môžu Poliaci kľudne nechať celé.
Old October 23rd, 2012, 11:43 AM   #133
Anuris
Registered User

Likes (Received): 53

Slovenská vízia na OH 2022: Chceme alpské lyžovanie, hokej a biatlon

Quote:
- Kandidatúra s Poľskom sa skôr javila ako veľká špekulácia, ale realita je iná. Všetko nasvedčuje tomu, že obe krajiny podajú do marca 2014 oficiálnu kandidatúru. Vklad Slovenska iba do samotného kandidátskeho procesu by mal byť na úrovni 150 miliónov dolárov. SOV chce mať v tejto veci jasno do konca roka 2012, keďže od januára 2013 by sa musela naplno začať pripravovať kandidatúra.

- Rozpočet hier sa odhaduje na približne 2 miliardy. Zahŕňa samotnú organizaciu hier, súťaží a jeho druhá časť sa týka zmien športovísk, investovania a infraštruktúry.

- Prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár skonštatoval, že Poliaci nás oslovili so žiadosťou o pomoc pri organizácii: "Ponúkli nám organizáciu alpského lyžovania (všetky disciplíny by sa mohli konať v Jasnej) a akrobatickéhoh lyžovania. My však máme záujem aj o hokejový turnaj mužov aj žien, takisto by sme však radi organizovali biatlon. Z druhej strany je aj veľký záujem o výstavbu ľadového toboganu pre boby a sane na našom území, ale tomuto nie sme veľmi naklonení."
Anuris no está en línea   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 01:37 PM   #134
JimmySK
Registered User

JimmySK's Avatar

Likes (Received): 1

Keď už sa tu bavíme o olympiáde, tak nikde som ešte nečítal alebo sa nehovorilo o paralympiáde, ktorá tiež patrí k tomu balíku... Neviem presne aké sú kritéria ale ak sa dobre pamätám tak posledné roky bola olympiáda a hneď za tím paralympiáda, ktorá je tiež veľmi navštevovaná.
Ja ako fanúšik športu by som veľmi rád privítal olympiádu na Slovensku ale bojím sa veľkého tunelu a rozkrádanie peňazí... pre mňa je to zatiaľ len ako fikcia
Old October 24th, 2012, 02:14 AM   #135
eminencia
112

eminencia's Avatar

Quote:
Originally Posted by JimmySK View Post
Keď už sa tu bavíme o olympiáde, tak nikde som ešte nečítal alebo sa nehovorilo o paralympiáde, ktorá tiež patrí k tomu balíku... Neviem presne aké sú kritéria ale ak sa dobre pamätám tak posledné roky bola olympiáda a hneď za tím paralympiáda, ktorá je tiež veľmi navštevovaná.
Ja ako fanúšik športu by som veľmi rád privítal olympiádu na Slovensku ale bojím sa veľkého tunelu a rozkrádanie peňazí... pre mňa je to zatiaľ len ako fikcia
Teraz si mi pripomenul našu fiasko s Deaflympiádou, človek aby sa tu bál čokoľvek organizovať, pretože aj keď OH za posledných 30 rokov vraj boli vždy v zisku (o čom silno pochybujem), u nás rozhodne nie je taký výsledok garantovaný.

Slovensko by sa malo sústrediť na organizovanie iných podujatí, predtým než bude rozmýšľať nad kandidatúrou.
Old October 24th, 2012, 08:12 AM   #136
potkanX
Registered User

Likes (Received): 59

som presvedceny, ze pripadne OH na slovensku by skoncili v zisku. akurat nie pre vsetkych...
potkanX no está en línea   Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 09:47 PM   #137
JimmySK
Registered User

JimmySK's Avatar

Poprad - Tatry 2006 dokumenty, clanky, fotky

http://www.olympic.sk/documents/doku...ury-na-zoh.pdf

clanok po anglicky
http://www.la84foundation.org/Olympi...OREXXVI27w.pdf

Harmonogram výstavby športových stavieb ZOH 2006 Poprad-Tatry
http://www.etrend.sk/trend-archiv/ro...rad-tatry.html

http://www.atriumstudio.sk/en/archit...ry-2006/foto/8

článok o kandidatúre s poliakmi už v roku 2010
http://sport.sme.sk/c/5293529/poliac...lovenskom.html

http://www.szs.edu.sk/dpa_98/poprad.htm

http://www.vlada.gov.sk/uznesenia/19...0910_1997.html

http://www.tatry.cz/cs/poprad-tatry-...adani-zoh-2014
Old October 24th, 2012, 11:22 PM   #138
Kvietok
Moderator

Kvietok's Avatar

Likes (Received): 34

Ta grafika mi pride ako z 96, nie 2006 ...
Old October 25th, 2012, 01:11 AM   #139
NuSo
Registered User

Likes (Received): 11

Tak, keďže kandidatúra sa robí roky dopredu, reálne to kľudne z toho 96teho aj môže byť.
NuSo no está en línea   Reply With Quote
Old October 27th, 2012, 12:16 PM   #140
Qwert
Moderator

Qwert's Avatar

Likes (Received): 70

Debatu o Tarách, J&T a spol. som presunul do Ekonomiky a podnikania: http://www.skyscrapercity.com/showth...03923&page=333

Aby sme sa vrátili späť k téme. Čo mne na tejto kandidatúre vadí (teda okrem toho tunelu čo sa chystá a nemám na mysli železničný), je, že Slovensko má dostať len úplné odrobinky a de facto to budú poľské olympijské hry s nejakým detašovaným športoviskom na Slovensku. Aj názov Krakov - Tatry v podstate nič o Slovensku nehovorí, Tatry sú aj v Poľsku. Ja by som to kompromisne nazval len ZOH Tatry.

Pritom bez nás Poliaci žiadne ZOH zorganizovať nemôžu, pretože bez likvidácie ich časti Tatier nikdy nebudú disponovať všetkými potrebnými športoviskami, naša vyjednávacia pozícia je teda v tomto veľmi dobrá - buď nám dajte, čo chceme, alebo nebudete mať nič. Ja osobne by som sa na vykašľal, počkal možno 10-15 rokov a mohli by sme ich zorganizovať aj sami. A keď máme do toho ísť, tak potom nech je to zo športoviskami pol na pol alebo aspoň veľmi blízko tomuto pomeru.

Ak do toho pôjdeme za týchto nevýhodných podmienok, tak tu bude mať len atrapu ZOH a predpokladám, že sa pripravíme o šancu organizovať (samostatné) ZOH na najbližších 50 rokov, pretože skôr MOV určite hry znovu nepridelí takej malej a ešte k tomu európskej krajine, akou je Slovensko.
Qwert no está en línea   Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules