|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Slovakia Slovensko |» Bratislava | Košice |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#121 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
Krakov - Tatry by mohol byt vhodny kompromis. Proste velke mesto plus pohorie kde sa bude sutazit.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Higher, better
Likes (Received): 87
|
Pokiaľ si správne pamätám, usporiadateľmi olympiád sú vždy len mestá, čiže by to bol asi len Krakov.
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Registered User
|
Tak potom,mesto Vysoke Tatry nie je mesto? Len je teda otazne ci vo Vysokych Tatrach vobec nejaky sport bude.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Quote:
a ten hokej to by bola škoda veľká verím že v Poprade ten hokej bude teda musí
Slovenský nábytok meuble.sk...::...www.thespot.sk...::...ROZBEHNIsa...::...Čičmany...::...ITstudium.sk...::...Region Tatry...::...kcdunaj...::...Nadácia horský park Last edited by DinoVonZvreca.; October 21st, 2012 at 10:56 PM. |
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Higher, better
Likes (Received): 87
|
Tak to tak asi bude.Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Hmm, tak to bolo rychle. Este par dni dozadu som pocuval skor skepticke vyhlasenia ako je 2022 moc skoro, organizacia olympiady prilis narocna, ekonomicky neunosna atd., a zrazu sa uz podpisuje deklaracia o spolocnej kandidature...
Na jednej srane na mna tieto uvahy o olympiade posobia strasne surrealisticky... Europou lomcuje dlhova kriza, prognozy do buducnosti su stale neiste a ak sa kriza bude dalej prehbovat, tak nas aj s nasou "automobilovou" ekonomikou kompletne zmetie, horko tazko sa snazime neprekrocit stanoveny deficit a za tymto ucelom vlada sklbe ludi kde sa len da, mame skoro pol miliona nezamestnanych, vsetko v tomto state je podfinancovane a zastarale, na nic nie su peniaze, nemame z coho zaplatit sestry, ucitelov, zafinancovat infrastrukturu atd. a niekto tu s plnou vaznostou chce za 10 rokov usporiadat olympiadu? WTF!? Okrem tejto skepticko-racionalnej roviny je tu vsak este rovina sportovo-fanusikovska a narodno-prestizna, v ramci ktorej by OH v Tatrach predstavovali tajny splneny sen. Len ci to za to stoji... V kazdom pripade, ak by sme do toho mali skutocne ist, tak rozhodne nie len ako usporiadatelia lyziarskych disciplin, ale urcite by som pozadoval aj hokej (aspon cast turnaja) v novej multifunkcnej arene v Poprade a minimalne jeden dalsi sport (povedzme biatlon, skoky na lyziach alebo sankarske discipliny). Tak alebo onak to lacne nebude, tak nech uz z toho region a cely stat aspon nieco ma (novu infrastrukturu a nejake zmysluplne nove/zmodernizovane sportoviska, ktora sa budu moct vyuzivat aj do buducnosti) a trochu viac sa zviditelni. Minimalne na dalsie desatrocia (ak nie uz navzdy) to totiz budu v Tatrach prve aj posledne OH, preto ked uz sa na to raz dame, tak to treba aj nalezite vyuzit. Poliaci to bez nasich kopcov zorganizovat nemozu, takze si mozeme diktovat podmienky. V kazdom pripade najviac ma zarazilo toto: Quote:
Ti Spanieli (a juzania vo vseobecnosti) si uz tusim robia zo vsetkych totalnu prdel. A z nas a ostatnych postkomunistických statov v EU/Eurozone uplne najviac. My v nasej biede sa im tu budeme po miliardach skladat na ich eurovaly a skrachovane ekonomiky a oni si budu veselo usporiadavat OH, budovat okruhy F1 atd. Dokonca nam vyfuknu aj zimne OH, o ktorych my roky len tuzobne snivame a dockame sa ich maximalne len v pozicii polskeho privesku. Uz kandidatura Madridu na letne OH 2020 je na povazenie, ale zimne 0H 2022 v Barcelone, tak to je uz vyslovene absurdita a drzost. Je mi jedno ci sa to aj hoc bude financovat prevazne zo sukromnych zdrojov, ak maju Spanieli peniaze na toto, tak nech si sami sanuju aj svoje sukromne banky a krachujuce firmy.
Last edited by Anuris; October 22nd, 2012 at 05:01 PM. |
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Registered User
|
Suhlas.
|
|
|
|
|
#128 |
|
Moderator
Likes (Received): 70
|
Možno sa oprášia aj staré plány na tunel pod Tatrami. Myslím v zmysle infraštruktúry, taký iný tunel sa už očividne pripravuje...
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Problem?
Likes (Received): 37
|
Podľa mňa naša vláda o pláne usporiadať OH u nás asi nevedela, ale dozvedela sa to až z médií. Naznačujú tomu aj jej reakcie- my nič nevieme, 2022 je skoro atď, a teraz len o pár dní neskôr o tom hovoria ako o hotovej veci.
Ono by tá olympiáda Slovensku veľmi pomohla, napr. by sa musela dokončiť D1, R3, rozlietalo by sa letisko Poprad, určite by sa postavila nová cesta cez dolinu a vlastne by sa investovalo do celého regiónu Spiša a Liptova.
|
|
|
#130 | ||
|
Bystander
Likes (Received): 15
|
Quote:
![]() Pre olympiádu chcú prevŕtať Tatry Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#131 |
|
Registered User
Likes (Received): 7
|
kedy si naposledy a koľko krat si bol v Tatrách?
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Moderator
Likes (Received): 34
|
Quote:
|
|
|
|
#133 | |
|
Registered User
Likes (Received): 53
|
Slovenská vízia na OH 2022: Chceme alpské lyžovanie, hokej a biatlon
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Keď už sa tu bavíme o olympiáde, tak nikde som ešte nečítal alebo sa nehovorilo o paralympiáde, ktorá tiež patrí k tomu balíku... Neviem presne aké sú kritéria ale ak sa dobre pamätám tak posledné roky bola olympiáda a hneď za tím paralympiáda, ktorá je tiež veľmi navštevovaná.
Ja ako fanúšik športu by som veľmi rád privítal olympiádu na Slovensku ale bojím sa veľkého tunelu a rozkrádanie peňazí... pre mňa je to zatiaľ len ako fikcia
|
|
|
#135 | |
|
112
|
Quote:
Slovensko by sa malo sústrediť na organizovanie iných podujatí, predtým než bude rozmýšľať nad kandidatúrou.
|
|
|
|
#136 |
|
Registered User
Likes (Received): 59
|
som presvedceny, ze pripadne OH na slovensku by skoncili v zisku. akurat nie pre vsetkych...
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Registered User
|
Poprad - Tatry 2006 dokumenty, clanky, fotky
![]() ![]() http://www.olympic.sk/documents/doku...ury-na-zoh.pdf clanok po anglicky http://www.la84foundation.org/Olympi...OREXXVI27w.pdf Harmonogram výstavby športových stavieb ZOH 2006 Poprad-Tatry http://www.etrend.sk/trend-archiv/ro...rad-tatry.html http://www.atriumstudio.sk/en/archit...ry-2006/foto/8 článok o kandidatúre s poliakmi už v roku 2010 http://sport.sme.sk/c/5293529/poliac...lovenskom.html http://www.szs.edu.sk/dpa_98/poprad.htm http://www.vlada.gov.sk/uznesenia/19...0910_1997.html http://www.tatry.cz/cs/poprad-tatry-...adani-zoh-2014
|
|
|
#138 |
|
Moderator
Likes (Received): 34
|
Ta grafika mi pride ako z 96, nie 2006 ...
|
|
|
#139 |
|
Registered User
Likes (Received): 11
|
Tak, keďže kandidatúra sa robí roky dopredu, reálne to kľudne z toho 96teho aj môže byť.
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Moderator
Likes (Received): 70
|
Debatu o Tarách, J&T a spol. som presunul do Ekonomiky a podnikania: http://www.skyscrapercity.com/showth...03923&page=333
Aby sme sa vrátili späť k téme. Čo mne na tejto kandidatúre vadí (teda okrem toho tunelu čo sa chystá a nemám na mysli železničný), je, že Slovensko má dostať len úplné odrobinky a de facto to budú poľské olympijské hry s nejakým detašovaným športoviskom na Slovensku. Aj názov Krakov - Tatry v podstate nič o Slovensku nehovorí, Tatry sú aj v Poľsku. Ja by som to kompromisne nazval len ZOH Tatry. Pritom bez nás Poliaci žiadne ZOH zorganizovať nemôžu, pretože bez likvidácie ich časti Tatier nikdy nebudú disponovať všetkými potrebnými športoviskami, naša vyjednávacia pozícia je teda v tomto veľmi dobrá - buď nám dajte, čo chceme, alebo nebudete mať nič. Ja osobne by som sa na vykašľal, počkal možno 10-15 rokov a mohli by sme ich zorganizovať aj sami. A keď máme do toho ísť, tak potom nech je to zo športoviskami pol na pol alebo aspoň veľmi blízko tomuto pomeru. Ak do toho pôjdeme za týchto nevýhodných podmienok, tak tu bude mať len atrapu ZOH a predpokladám, že sa pripravíme o šancu organizovať (samostatné) ZOH na najbližších 50 rokov, pretože skôr MOV určite hry znovu nepridelí takej malej a ešte k tomu európskej krajine, akou je Slovensko. |
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|