|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Supermarketi, hipermarketi, tržni centri, robne kuće
Da pocnemo sa Beogradom. Po mojoj evidenciji u Beogradu trenutno (do oktobra 2006) postoji 11 objekata koji mogu da udju u ovu temu. Ne bi ih ostro kategorizovao, da me neki ne bi napadali
![]() To su: Rodic megamarket kod Kvantaske pijace Mercator centar na NBG Super Vero na NBG Super Vero u Uciteljskom naselju cash and cary centri su: Metro u Krnjaci Metro u Zemunu Tempo na Vilinim Vodama mislim da su 3 najveca superamarketa u Beogradu Maxi u Mirijevu, Maxi u Sarajevskoj i Mercator u Zemunu, ako postoji jos neki dopisacu. Pod tim veci superamarketi mislim da ceo centar zauzima preko 2000m2 (znaci supermarket i ostale prodavnice u trznom centru) I kao nov oblik trznih centara u Beogradu (barem za mene nov oblik) Immo centar u kome se nalazi Idea supermarket. Inace citao sam neki intervju sa jednim od managera MPC holdinga koji je vlasnik Immocentra, oni planiraju u naredne 3 godine da sagrade jos 10 Immocentara u Beogradu i jedan shopping moll kod kule Usce, sto ste verovatno i znali Nadam se da ce vrlo brzo doci jos neki od evropskih retail lanaca u Srbiju, naprimer Carrefour, Cora, Emmezetta, Spar i ostali. Definitivno nase trziste ima potencijala. Ali ono sto mi se svidja posebno, i sto okolne zemlje nemaju, bar ne u ovakvom broju su domaci retail lanci. Znaci Maxi, Rodic, Tempo, Immocentar, Delta city... mozda zbog tako jakih domacih brendova strani se ne usudjuju da dodju na nase trziste...sta vi mislite?
|
|
|
#2 | |
|
Stop the World...
|
Quote:
![]()
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Da se ukljucim i ja.
U NS postoji samo jedan megamarket i to je Rodic. Magnetron, Univer i drugi Rodic su dosta manji i neugledniji, a C market u zoni nakaradna hala. Trenutno se gradi Merkator pored zgrade NIS-a, a posto su preuzeli Rodic ispada da imamo samo Merkator u gradu. + 19.10 se otvara Metro Evo dve slike veceg Rodica sto imam. ![]()
Last edited by Boda Tajson; October 7th, 2006 at 03:06 AM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Sto se tice ovih stranih sto se "ne usudjuju" da udju na trziste, oni cekaju da se samo malo ukrupni. Znaci Deltina maloprodaja i Agrokorov Konzum, Merkator i Rodic.... a onda ce ogranak ogrankovog ogranka Carrefoura ili nekog slicnog da opusteno kupi celo trziste i miran Balkan
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
BANNED
|
Koliko sam video tokom moje posete leta 2005-e, na Jadranu od Igala do Budve preovladavaju radnje "Pantomarketa". Ko je vlasnik tog lanca i sta jos znamo o njihovim planovima za dalji razvoj prodajne mreze?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
0,6
|
Quote:
Da li zbog domaćih brendova ne ulaze, nisam siguran. Ali s obzirom da domaći brendovi imaju zavidno dobar kvalitet mislim da trenutno nema potrebe za stranim lancima. Npr. Deltin Maxi je po mom mišljenju daleko bolji od Aldija/Plus.a koji su se razmileli skoro svuda u našem okruženju. Doduše, nama sada znatno manjka na velikim (pa i domaćim) lancima, ali verujem da će se to narednih godina poboljšati. IDEA Extra je tipski tržni centar sa gomilom radnji srednje veličine i IDEA supermarketom. Deltacity je isto to ali na znatno većem/jačem nivou. Tempo je čist tržni centar, mada nemam utisak da će delta da ga razvija još, čini mi se da se Deltin razvoj kreće u pravcu Deltacitija. A i mislim da će delta ubuduće svoje prodajne objekte velike kvadrature razvijati zajedno sa Konzumom.
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
znaci radi se na mergovanju (Delta i Konzum, Mercator i Rodic)
|
|
|
#8 |
|
0,6
|
evo našao sam sliku merkatora iz čačka, moj brat je hteo da slika hamera (mali se loži na takve rap stvari
), ali je uhvatio merkator u pozadini
|
|
|
#9 |
|
Registered User
Likes (Received): 30
|
Probaću ovih dana da nabavim još koju sliku Merkatora u Čačku(jbg,nemam digitalni fotoaparat).
Po mom mišljenju enterijer je lepši nego u beogradskom.Inače,površina je oko 20000 m2.
"Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,на пољима родним,бранећи их часно,китио си цвећем сваког освајача,певајућ' му химне,бестидно и гласно. Слободу си вечно,закржљала расо,чек'о да донесу туђи бајонети,по горама својим туђа стада пас'о,јер достојно не знаш за Слободу мрети. Покажи ми редом витезе твог рода,што балчаком с руку сломише ти ланце,где је Карађорђе твојега народа,покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату,с крволоштвом звера, погане хијене,да би мучки удар с леђа дао брату,и убио пород у утроби жене." |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Mr. Nais Guy
|
Interex Nish
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
BANNED
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
svidja mi se Maxi centar u Pancevu, zao mi je sto kod mene u Mirijevu nisu napravili tako veliki Maxi centar vec na "samo" 3000m2.
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
Da li je zaista neophodno da se kace ovolike slike?
800px po duzoj stranici je savim dovoljno, a ako neko zeli da okaci velike slike neka ostavi thumbove. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BANNED
|
Izvinjavam se, ja ponekad zaboravim da nemaju svi 21', "wide-screen" ekran kao ja
![]() Quote:
Last edited by Similos; October 17th, 2006 at 03:40 AM. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
:)
|
Univerexport
|
|
|
#16 |
|
Registered User
|
Any Pictures of how these places look in the inside???
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
Thanks Boda
|
|
|
#19 |
|
BANNED
|
Beograd jos uvek nema nijedan pravi hipermarket(preko 10.000 m2 prodajnog prostora).
Francuska Coraje trebala jos pre 4 godine bloku 53 da igradi hipermarket od 15.000 m2 prodajnog prostora TRI PUTA VISE nego Merkator. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
0,6
|
meni se čini da merkator ima 64k ??
|
![]() |
| Tags |
| куповина, тржнице, crna gora, hipermarketi, hypermarkets, malls, republika srpska, serbia, shopping, shopping malls, srbija, supermarketi, supermarkets, tržni centri |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|