|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Col je verovatno mislio na prodajni prostor samog hipermarketa a ne celog trznog centra kao kompleksa. Mercator u Beogradu ima 55000 m2 kao ceo kompleks, tj.ceo trzni centar a sam hipermarket je 5500m2. Znaci 5500m2+ostali sadrzaji=Meracator centar Beograd.
Da li ce Cora doci ipak, znam da su kada je Metro pravio centar u Krnjaci, da je u novinama pisalo da Cora "merka" isto neki plac na Zrenjaninskom putu, i da ne odustaju od naseg trzista.
|
|
|
#22 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
danas je u zajecharu otvoren maxi diskont...pored njega josh postoji interex... oba su u samom centru grada
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
metro, novi sad
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Registered User
|
26.10.2006 je otvoren novi hipemarket u Beogradu Idea EXTRA, na 7000m2. Prolazio sam juce pored njega, dobro izgleda, gledacu neki dan da udjem da vidim kakav je.
|
|
|
#25 |
|
BANNED
|
to je konzum hrvatski pod imenom idea
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
otišao i neće se vratiti
Likes (Received): 1
|
Zar nisu Todorić i Mišković napravili dil oko spajanja Konzuma i Delte? Ako jesu čudno mi je da Konzum samostalno otvara centar u Beogradu.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
0,6
|
jesu krenuli su. Medjutim praktično spajanje sa razvitkom sopstvenih brendova će krenuti tek za godinu dana.Mislim da K&D sada imaju usaglašenu politiku nabavke robe (nastupaju zajedno), faza spajanja je tek u začetku.
|
|
|
#28 |
|
otišao i neće se vratiti
|
Ako sam dobro shvatio, kompanije i dalje ostaju odvojene (formalno) ali će zajednički nabavljati robu od velikih proizvođača, zajednički će nastupati na tržištu i neće si međusobno podmetati kao što konkurencija obično čini. Odnosno, neka vrsta partnersta a ne potpuno ujedinjenje.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
0,6
|
to što si rekao se već dešava jako dugo, tako će i biti narednih otprilike ono što će se dešavati do sledeće stepenice saradnje, tja razvijanje "brenda" kao što sam napisao u postu pre. Što znači razvijanje sopstvene marke veletrgovine, sopstvenog vizuelnog identiteta itd itd.. (npr preimenovanje svih radnji u Deltakor ili Agrodelta, evo lupam ), mislim ne može to da se uradi sa danas na sutra
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
Meni nije jasno, zasto ni jedan super, hiper, vateva market nije u stanju da uradi plafon da lici na nesto. Jedino sam video da je to kod Rodica vrhunsko, a kod ostalih se osecas kao u nekom skladistu.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
BANNED
|
pa to je namjerno takav plafon, mislis danemaju novca za to?
smisljena taktika da se kupcu nametne osjecaj jeftinoce... pa ce vise kupovati. alexandar a zasto mislis da je narod zeljan toga u srbiji? pa zr ih nema dovoljno takvih marketa? |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
Naravno da je narod zeljan,Beograd po mom misljenju oskudeva sa ovakvim objektima,jednostavno nema ih dovoljno a nisu bas ravnomerno rasporedjeni po teritoriji grada!Primer gradovi u okruzenju slicne velicine,koji ih imaju u dosta vecem broju!Mada situacija se polako popravlja.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
otišao i neće se vratiti
|
Čudna mi je ta psihologija mase, u Zagrebu je prije dva tjedna otvoren City Center One na 60.000 kvadarata. Prvi dan posjetio ga je 70.000 ljudi! Da je to prvi shopping centar u Zagrebu razumio bih. Ali ima ih već više od 30, a ljudi opet navalili k'o stoka! Za ne povjerovati!
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Registered User
|
To je sasvim normalna pojava.
U Cirihu, gde zivim vec 20 godina, situacija je identicna. Proslog meseca je otvoren novi "Aldi". Market je sagradjen preko puta zgrade u kojoj radim tako da sam kroz prozor kancelarije mogao da pratim citav dogadjaj otvaranja. Guzva je bila tako velika da su morali organizovati posebne ekipe policije za usmeravanje saobracaja.
|
|
|
#38 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Tko bi rekao da su svicarci tako ludi za jeftinom robom al s druge strane i razumijem, kada sam bio u CH sam prijetio da su namirnice neralno skupe, kada trgovacki lanci nisu imali takvu konkurenciju. Bas kao sto sam to vidio u Norveskoj - tipa litra mlijeka 1,50€ a tu u DE 0,50€. Eto dosao Lidl u Norvesku i napravio (ne)reda
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
BANNED
|
Pa cekajte ljudi, sta je bilo kad se nova radnja IKEA-e otvorila u Londonu prosle godine?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/e...on/4252421.stm Sa ponosom kazem, ovakve stvari se ne desavaju u mom Torontu ![]() Mislim, imamo najveci procenat fakultetski obrazovanog stanovnistva u Severnoj Americi, vreme je da se to negde i pokaze
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Ma da? dok se otvarala Ikea u Torontu doslo troje ljudi jel? ajde molim te
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| куповина, тржнице, crna gora, hipermarketi, hypermarkets, malls, republika srpska, serbia, shopping, shopping malls, srbija, supermarketi, supermarkets, tržni centri |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|