|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#61 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Registered User
Likes (Received): 4
|
Pa bilo je utvoreno, a i uvijek je kolko sam skuzil, pa sam se samo usetal u dvoriste i poslikal. Jos je izasel neki tip, valda portir il nekaj pozdravil sam ga i on mene i ostavil me da slikam dalje valda si bas dosel dok su face trebale doci trebalo bi iznutra malo posliknut Btw. kojeg Canona si kupil? Ja sam isto kupil na 12 mjeseci bez kamata, al nazalost nije mi tak mala rata
|
|
|
|
|
#63 |
|
the IRS at the door
Likes (Received): 2
|
Cole, je li mozda ovo zgrada VZ zupanije (velebno barokno zdanje s pink-crvenkastom fasadom) ?
![]() ![]()
|
|
#64 |
|
Registered User
|
To je ta Dosta dobar posel su obavili, u dvoristu, a i ne sumnjam da je i iznutra zgrada sad prva liga. Obnovljena je po programu javno-privatnog partnerstva, tak da bude zupanija placala najam slijedecih 20ak godina. Malo je gay fasada, al je takva i bila u orginalnom izdanju
|
|
|
|
|
#65 |
|
the IRS at the door
|
Fasada je tipicna za barok koji uostalom sam po sebi slovi za kic. ![]() Neg, pri mojoj zadnjoj posjeti Varazdinu, u sijecnju ove godine, vidio sam da su temeljito obnavljali jos jednu palacu, nedaleko od zupanijske, prisjecajuci se sad (a i onda) onako kroz maglu lol; mislim da se nalazi tik do one crkve sa statuom Grgura Ninskog ispred. To mi pliz uslikaj kad se vrnes domeka ![]() Evo i reciproteta na djelu (placam unaprijed) ![]() ![]()
|
|
#66 |
|
Registered User
|
To o čemu pričaš je palača Herzer, tamo je smještem entomološki muzej http://www.mdc.hr/varazdin/hr/3-entomoloska.html . Nema se još što poslikati izvana jer je palača još uvijek pod skelama i zaštitnim platnom. Obnova se prolongirala jer su odlučili tamo preseliti još neke odjele varaždinskog muzeja, a to je zahtjevalo dodatne radove. U dvorištu muzeja su izgradili dodatne podzemne prostorije iznad kojih ide zgrada u staklu gdje će biti smješteni odjel s povijesnim sadržajem na temu samog grada.
Trenutno se obnavlja Gajeva ulica, tj. ulica koja s glavnog trga vodi prema sjeveru. Napravljeni su projekti i za druge ulice i trgove te će obnova slijediti kako će financije dopuštati. Projekte je izradio austrijski arh. ured iz Klagenfirta. Jedan dan kad će biti vedro ću to poslikati. @ Cole: Canon Powershot A530 |
|
|
|
|
#67 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
BANNED
|
super mi je atrij jedni mi smijesno da su ostavili bistu od sisi...
hajde da je negdje u muzeju ili u gradu ali ipak na takvom mjestu ne ide, iako je izvorno njeno mjesto tu. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Registered User
|
Varaždinskih 48 obitelji dobilo stanove u Hrašćici
VARAŽDIN - Patricija i Domagoj i njihova majka Sanja Eršeg za nekoliko će dana useliti u novi stan. Patricija i Domagoj oboljeli su od celebralne paralize, a mama Sanja s njima trenutačno živi u podstanarskom stanu u varaždinskom naselju Banfica. Mala tročlana obitelj jedna je od 48 obitelji kojima su jučer dodijeljeni ključevi stanova u Hrašćici. Dio tog mjesta, koje je inače poznato kao varaždinski Beverly Hills, do sada su naseljavale siromašne obitelji koje su živjele u zgradama negdašnjih konjušnica. ![]() Stanovi u kojima nema ni kupaonice, a u mnogima ni tekuće vode, bit će uskoro sravnjeni sa zemljom i na tom će se mjestu graditi još jedna nova zgrada sa nova 42 stana namijenjena socijalno ugroženima. Ključeve je podijelio varaždinski gradonačelnik dr. Ivan Čehok, bez velikih govora, a s puno osjećaja za ljude koji žive u teškim uvjetima. ![]() - Imam šestero djece, pet sinova i jednu kćer. Moji blizanci stari su dvije i pol godine i još sam na porodiljnom dopustu, suprug radi u varaždinskom Tehnobetonu i ovaj stan s tri sobe koji smo dobili pravi je blagoslov za nas - rekla nam je 34-godišnja Melita Habek, tražeći pogledom supruga, koji je jedva dočekao da s novim ključevima uđe u novi stan s centralnim grijanjem i parketima. Stanovi su plaćeni iz kredita Zagrebačke banke koji Grad Varaždin otplaćuje novcem prikupljenim od obročne otplate prodaje stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo. Prosječna je cijena četvornog metra 605 eura, što je najniža cijena za takve stanove u Hrvatskoj, a na mjestu bivše konjušnice za godinu dana niknut će još jedna zgrada, pa će do kraja 2007. godine gotovo svi socijalni slučajevi u Varaždinu biti stambeno zbrinuti. Iako oko nove zgrade u Hrašćici okoliš, nogostup, javna rasvjeta i dječja igrališta još nisu dovršeni, počet će se uređivati odmah nakon rušenja starih zgrada. Obitelji koje će živjeti u novoj zgradi u Hrašćici plaćat će minimalnu najamninu od oko 300 kuna, a zauzvrat su dobili stanove sa svim komforom koji trenutačno može zahtijevati prosječna obitelj u Hrvatskoj. Ukupno je sagrađeno više od 2500 četvornih metara novih stanova, od malih garsonijera do stambenih prostora veličine 80-ak četvornih metara. Svima koji su dobili stanove gradski su čelnici jučer poručili da se dobro drže te neka im novi stanovi budu podrška za novi početak. ------------------------------ Quote:
![]() _____________________________________ Oktoberfest 2006 Last edited by *Cole*; November 14th, 2006 at 12:10 AM. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
BANNED
|
![]() Jeli fakat se ovako oblace ljudi? |
|
|
|
|
#71 |
|
the IRS at the door
|
^ Ne, ja sam ih tako odjenuo pomocu photoshopa
![]() To ti je u ufotkano za vrijeme poznatog varazdinskog festivala "Spancirfest" koji traje oko kojih 10ak dana. Za vrijeme festivala ulice su prepune ulicnih zabavljaca, "raja" se sece u tradicionalnim srednjovjekovnim kostimima, svaku vecer se odradi mnostvo koncerata svih mogucih glazbenih smjerova itd. ![]() Evo i fotki s ovogodisnjeg festivala ( vrijedi pogledati, ima zgodnih komada ) http://www.spancirfest.com/index.php...=89&Itemid=100
|
|
#72 |
|
Registered User
|
Uspješna godina Microsoftova centra
Prvu godinu rada Microsoftova poslovno-tehnološkog centra u Varaždinu obilježila je izravna pomoć koju je dobilo 145 neovisnih proizvođača softvera u Hrvatskoj, pokrenuto je 15 novih tvrtki i predstavljeno više od 30 novih softverskih rješenja dostupnih na tržištu, kako domaćem tako i stranom, objasnio je Tomislav Bronzin. Istodobno, u prvoj godini kroz centar je prošlo 465 polaznika, a u Varaždin su stigli iz Hrvatske i još šest europskih zemalja. Daljnji planovi predviđaju izravnu pomoć za najmanje stotinu neovisnih proizvođača softvera, u obliku formalne obuke ili tehničke pomoći pri razvoju softvera, dodaje Bronzin. Microsoftovi partneri u osnivanju centra su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Grad Varaždin te tvrtke Cisco i T-Com. Izravna investicija Microsofta i USAID-a u centar iznosila je dva milijuna dolara. Direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetića najavio je osnivanje sličnih centara u drugim hrvatskim regijama. Hrvatski primjer kopirali su u Sloveniji, Rumunjskoj i Bugarskoj, gdje također namjeravaju osnovati takve ustanove. Projekt su pozitivno ocijenili i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Bradtke, koji je istaknuo važnost takvih projekata, varaždinski župan Radimir Čačić, koji napominje da regija uvijek pomaže dobre poslovne projekte. Dobrim željama pridružio se i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, najavljujući svu pomoć u budućem razvoju Microsoftova poslovno-tehnološkog parka. http://www.business.hr/show.php?id=16634
|
|
#73 |
|
Registered User
|
Započeta izgradnja zgrade u S. Vukovića
![]() U ulici S. Vukovića započinjemo s izgradnjom nove stambene zgrade. Zgrada ima 8 katova s dva ulaza bruto površine 10.500 m2. Svaki ulaz ima 2 dizala od podruma do 8. kata. Stanovi su površine 33, 37, 45, 56, 71 i 104 m2 s balkonom ili lođom. Na 6. katu nalaze se atraktivni stanovi s terasama od cca. 60 m2. Svaki stan ima vlastitu garažu s automatskim vratima, parkirno mjesto u podzemnoj garaži ili parkirno mjesto u dvorištu. U dvorištu se nalaze parkirna mjesta za 40 automobila (sveukupno s garažama 140 parkirnih mjesta). Svi stanovi su uređeni "ključ u ruke", vrhunska oprema u kombinaciji s kvalitetnom gradnjom. OPREMA: unutarnja drvena furnirana stolarija vanjska PVC stolarija etažno plinsko centralno grijanje kvalitetna kupaonska oprema toplinski izolirana fasada podovi parket i keramika protuprovalna ulazna vrata videofon za svaki stan kabelska TV ugrađeni klima uređaji (manji stanovi jedna unutarnja jedinica, veći dvije)
|
|
#74 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
Čehok: 8,5 milijuna kn za projekt je preskupo
Piše: Nedjeljko Krčar Foto: Martina Keretić Projekt sportske dvorane VARAŽDIN - Prema riječima gradonačelnika Ivana Čehoka, danas na sjednici Gradskog poglavarstva, malo se kompliciraju stvari oko projekta buduće sportske dvorane u Varaždinu. Naime, autori prvonagrađenog na natječaju i izabranog arhitektonskog rješenja za potpuni projekt traže 8,5 milijuna kuna, što je po Čehoku preskupo za Grad. On je to spomenuo i u razgovoru s autorima te zatražio da znatno smanje cijenu. Kako je izvijestio poglavare, autori su spremni spustiti cijenu, ali ne osjetno, jer ih obvezuje cjenik strukovne komore. Čehok je prenio i dio razgovora u kojem im je prigovorio da su svjesni vremenskog tjesnaca s gradnjom dvorane i zbog SP-a u rukometu 2009. godine, ali da se autorski dvojac poziva na cjenik. I dok ovo pitanje ostaje otvoreno, varaždinski je gradonačelnik ohrabren prošlotjednim razgovorom u Vladi, gdje su se našli predstavnici šest gradova koji grade sportske dvorane za SP. Naime, poručeno im je da će Vlada sufinancirati gradnju dvorana za SP, a Varaždin može očekivati 50 posto potrebnih sredstava kroz model javno-privatnog partnerstva. Sufinanciranje sa 20 posto obećala je Varaždinska županija, a zauzvrat će Varaždin sudjelovati u sufinanciranju školskih sportskih dvorana na svojem području. Čehok je ovom prigodom podržao prijedlog zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića da Vlada gradove sudionike SP-a oslobodi primjene Zakona o javnoj nabavi, a time i procedure koju ona nosi, jer Zagreb još nema riješene lokacije, a mora napraviti dvije dvorane. Na taj način, što odgovara i Varaždinu, obavila bi se direktna pogodba oko pripreme i gradnje dvorane, čime bi se nadoknadio manjak potrebnog vremena i otklonile ucjene. Uskoro će Čehok, kako je napomenuo, sazvati međustranačko gradsko vijeće, zbog zajedničkog dogovora, i to zato što se ipak radi o skupom projektu. Gradsko poglavarstvo jučer je prihvatilo ugovor s Hrvatskim institutom za mostove i konstrukcije o konzalting uslugama tijekom gradnje dvorane po modelu JPP-a. Određena je cijena od 1,9 posto vrijednosti objekta, ili 1,9 milijuna kuna, jer bi izgradnja dvorane stajala oko 100 milijuna kuna. Projektantima 110.000 kuna VARAŽDIN - Autori rješenja za sportsku dvoranu su arhitekti Marko Cvjetko i Robert Jonathan Loher iz AG Planuma iz Zagreba. Na projektu su surađivali apsolventica arhitetkutre Ana Mrđa i arhitekt Bruno Lovrenčić, a za svoje rješenje dobili su nagradu u iznosu od 110.000 kuna. (S. Z.) http://www.jutarnji.hr/ephresources/...0/var.wide.jpg |
|
|
|
|
#75 |
|
the IRS at the door
|
Ova prizemnica je Mr. Nobody's kuca ![]() ![]() Sermage ![]() ![]() Zupanijska zgrada ![]() Patacic ![]() Keglevic (obnova nuzna) ![]() blah ![]() ![]() Erdody ![]() ![]() HNK ![]() Trg ![]() Qwinczlav zica za kavu ![]() ![]() Turisticki ured ![]() AC za Varazdin ![]() Dvorac Marusevec ![]() ![]()
|
|
#76 |
|
Streetwalker
Likes (Received): 5
|
I hear Marusevac is set to be become a boutique hotel inc golf course on its location.
|
|
|
|
|
#77 |
|
otišao i neće se vratiti
Likes (Received): 1
|
Evo, ovdje možete pogledati rezultate natječaja za novu varaždinsku dvoranu:
http://www.varazdin.hr/vijesti/2006/...3_DVORANA.html |
|
|
|
|
#78 |
|
Registered User
|
Varaždinska županija ostvarila izvozni suficit
Gospodarstvo Varaždinske županije u prvih je devet mjeseci ove godine izvezlo na inozemna tržišta robe u vrijednosti 487,4 milijuna američkih dolara, što je 21-postotno povećanje izvoza u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Tako su, nakon 15 godina, tvrtke te županije postale aktivni izvoznici, rekao je na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Varaždin predsjednik Komore Čedomil Cesarec. Ostvaren je, naime, suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom budući da je u prvih devet mjeseci ove godine ostvaren uvoz u visini 478,9 milijuna dolara, uz rast uvoza 7,8 posto. Najviše se izvozi roba visoke tehnološke vrijednosti poput elektroničkih sklopova te strojeva i uređaja. U pozitivnim rezultatima varaždinskog gospodarstva velikog učešća imaju i tvrtke Slobodne zone, no Cesarec kaže da raste cjelokupno županijsko gospodarstvo, pa su tako u elektroničkoj industriji vodeće tvrtke s ludbreškog područja. "Varaždinske tvrtke gotovo sve izvoze u europske zemlje, a svoje poslovanje sve više šire na tržište srednje i istočne Europe. Otvaramo tržišta u Bosni, Srbiji i Makedoniji, idemo u Moldaviju, radimo s Rumunjskom, Bugarskom i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, a pripremamo velike projekte i za Kazahstan", rekao je Cesarec. I jos samo da dodam, da dok Slobodna zona 100% profunkcionira, tj. izgrade se svi proizvodni pogoni izvoz same zone ce biti pola milijarde eura, znaci vise nego sada cijela zupanija izvozi!
|
|
#79 |
|
OSIJEK NEPOKORENI GRAD!
Likes (Received): 8
|
bravo Varaždin! Definitivno zaslužuje titulu najure?enijeg grada u kontinentalnoj Hrvatskoj, a rekao i bih i najpoduzetni?kijeg grada, barem takav dojam ostavlja ovako izdaleka
![]() nego, zna li netko kako se živi u Varaždinskim Toplicama? Tamo sam živio od 1991 do 1993. Zadnji put sam bio tamo u ljeto 2000. Nadam se da se turizam podigao na viši nivo. Zadnji put sam ostao malo razo?aran jer sam o?ekivao nešto više nalik na Karlove Vare a potencijal zbilja postoji
|
|
|
|
|
#80 |
|
Registered User
|
Gajeva će do Nove dobiti ?bečke kocke?
![]() Obnova Gajeve ulice vrhunac je ovogodi?njih ulaganja od oko 20 milijuna kuna u obnovu gradskih i prigradskih prometnica i trgova VARA?DIN - Novu godinu 2007. Vara?dinci će dočekati na granitnim bečkim kockama obnovljene Ulice Ljudevita Gaja u strogom sredi?tu grada. Trgovačka ulica koja sa sredi?njeg gradskog trga uz vijećnicu vodi i prema bedemima vara?dinskoga Staroga grada bit će, naime, dovr?ena do kraja sljedećeg mjeseca i zablistat će u punom sjaju u novogodi?njoj noći. Ove godine iz gradskog proračuna za obnovu ulice, od nogostupa do cvjetnih rondela i drveća, te prostora ispred vijećnice, Grad izdvaja 2,5 milijuna kuna. Obnova će ko?tati ukupno 5 milijuna, a obavlja je vara?dinska Vodogradnja prema projektu Raumplanungs biroa Johanna Kaufmana iz Klagenfurta. Granit debljine 5 i 8 cm uvozi se iz Austrije. Gajeva ulica ?ećer je na kraju ovogodi?njeg ulaganja u gradske i prigradske prometnice i trgove. Naime, obnovljene su zajedno s nogostupima i pje?ačkim stazama sve glavne i pristupne ceste, s juga grada, iz Optujske ulice, a konačno je počelo i uređenje ceste prema prigradskim naseljima Kučan. - Kada zbrojimo ovogodi?nja ulaganja, zajedno s tekućim odr?avanjem, izdvojili smo oko 20 milijuna kuna za obnovu ulica i prometnica. Nastavljamo gradnjom kanalizacije u mjestima Kučan Gornji, Donji i Kučan Marof, gdje će obnova prometnica doći na red zajedno s biciklističkim stazama čim se ukopaju kanalizacijske cijevi - rekao je danas vara?dinski gradonačelnik dr. Ivan Čehok. Do tada će se nastaviti s obnovom u neposrednoj blizini Gajeve ulice, u dvori?tu gradske vijećnice, a već u rano proljeće nastavit će se s radovima u rijetkim dijelovima grada u kojima jo? nije počela obnova.
![]() |
| Tags |
| čačić lopov, čehok pračovjek, štromar sero, chachich, cici-mici, srakari opet kure, varazdin, winair |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|