daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Hrvatski Forum > Croatia > Sjeverna i Središnja Hrvatska > Završeni projektiGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Closed Thread

 
Thread Tools
Old October 14th, 2006, 01:54 PM   #1
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

[Varaždin] - Construction update (2006-2009)

1. Projekt Biotehnološki park

Listopad 2005.

kao prvi u Hrvatskoj započinjemo sa projektom izgradnje biotehnološkog parka i razvoja biotehnologije u Varaždinu, danas područja najvećeg gospodarskog rasta u najrazvijenijim zapadnoeuropskim zemljama i SAD-u
osniva se pravo građenja na 77ha 97a 96m2 u poduzetničkoj zoni "Brezje" sa ulagateljem Biotehnološki park Varaždin d.o.o.
predmetno zemljište koristit će investitori koji proizvode , trguju i/ili distribuiraju biotehnološke, farmaceutske, visokotehnološke ili IT proizvode ili koji djeluju na polju razvoja, obrazovanja, znanosti i sl.
Ovim će se projektom za Grad Varaždin, ali i za cijelu Hrvatsku, omogućiti ulazak u zemlje s najvišim tehnologijama. U suradnji sa investitorima u samom Biotehnološkom parku, formirat će se odnosno prilagoditi postojeći školski sustav u prvom redu u smislu osnivanja visokoškolskih ustanova koja će obrazovati potrebne kadrove. Pretpostavlja se da će u zadanom roku od 7 godina, Biotehnološki park Varaždin potpuno zaživjeti i zaposliti oko 1000 novih djelatnika. Preko 60% djelatnika u Biotehnološkom parku činit će inženjeri, magistri i doktori znanosti.
Sama ta činjenica govori o kvaliteti ove investicije, o njezinoj zahtjevnosti, ali i dodanoj vrijednosti, odnosno i osobnim dohodcima djelatnika koji će biti znatno iznad hrvatskog prosjeka, a direktno će (i indirektno) utjecati na povećanje životnog standarda grada, regije, pa i šire.

2. Razvojna agencija DAN


Osnivači Razvojne agencije Sjever su:

Grad Bjelovar - 20%,
Grad Varaždin - 20%,
Grad Virovitica - 20%,
Međimurska županija- 20%,
Koprivnički poduzetnik d.o.o. - 20%.
Sjedište Društva je u Varaždinu, a u svim gradovima/županijama osnivača, odnosno u gradovima/županijama u kojima osnivač ima sjedište, društvo ima svoje urede. Misija agencije jeosigurati održivo povećanje životnog standarda za sve građane regije sjeverozapadne Hrvatske, aktivno djelovati na privlačenju stranih investicija, te zajedničkom suradnjom s drugim subjektima u regiji stvoriti plodnu poduzetničku klimu. Provedba definirane misije teče kroz prepoznavanje lokalnih preduvjeta za ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora u Regiji sjeverozapadne Hrvatske.
Ciljevi:

Privlačenje stranih direktnih investicija.
Stvaranje i upravljanje tematskim poslovnim zonama.
Stvaranje pozitivne klime za ulaganje.
Stvaranje regionalnih i međunarodnih mreža tehnoloških parkova i poslovnih inkubatora.
Stvaranje regionalnih i međunarodnih mreža visokih učilišta.
Stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje.
Pisanje projektnih prijedloga za EU fondove.
Koordinacija i pomoć pri apliciranju projekata za EU fondove.
Upravljanje projektima financiranim iz EU fondova.
3. Projekt Tehnološki park u Varaždinu


Projekt Tehnološki park u Varaždinu pokrenut je 2003. godine. U projektu su sudjelovali sljedeći učesnici: Varaždinska Županija, Grad Varaždin, HGK-Županijska komora Varaždin te kao nositelji projekta Elektrostrojarska i Visoka elektrotehnička škola (sada Veleučilište u Varaždinu).
Pri Elektrostrojarskoj školi ustrojen je Impulsni centar (tzv. poduzetnički inkubator), a pri Veleučilištu Odjel Tehnološkog parka Varaždin. Budući da su stvoreni preduvjeti za normalno funkcioniranje institucije slijedi partnerski dogovor između institucija nositelja projekta te Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, BICRO-a, Svjetske Banke i Razvojne Agencije Sjever o nastavku razvoja i umrežavanju. U ovom trenutku u okviru Tehnološkog parka djeluje 31 poduzeće. Više desetaka poduzeća su vanjski članovi.
Struktura poduzeća u okviru Tehnološkog parka Varaždin je različita. Većina poduzeća, preko 80 posto, spadaju u ICT sektor. Ostali su iz područja dizajna, multimedije, strojarstva, konstrukcija, automatizacije i općenito kreativnog sektora.


4. Veleučilište u Varaždinu

Temelj Veleučilišta u Varaždinu je Visoka elektrotehnička škola koja je počela s radom u akademskoj godini 2001./2002., izvođenjem stručnog studija "Elektrotehnika". Osnivanje Visoke elektrotehničke škole bilo je uvjetovano dvjema ključnim težnjama: stvoriti školu koja će biti odraz moderne europske visokoškolske ustanove, a istovremeno usklađena s regionalnim prioritetima i profesionalnim potrebama u gospodarstvu.
Akademske godine 2005./2006., uvođenjem dvaju novih stručnih studija i uz preustroj postojećeg, stvoreni su temelji za osnivanje Veleučilišta u Varaždinu sa sljedećim studijima:
1) Elektrotehnika
a) Biomedicinska elektronika
b) Automatizacija
2) Multimedija, oblikovanje i primjena
3) Proizvodno strojarstvo

Svi studiji traju tri godine i njihovim se završetkom stječe 180 ECTS bodova te stručni naziv prvostupnik ( baccalaureus ), uz naznaku struke, u skladu s aktualnim procesom uključivanja Hrvatske u europski obrazovni sustav.

Cilj institucije je imati 15-20 stručnih studija u narednih 5 godina, odnosno oko 2000 studenata.
Zbog iznimnih potreba gospodarstva od akademske godine 2006./2007. planiraju se pokrenuti studiji tehničke i gospodarske logistike kao i studij graditeljstva.

5. Zona malog poduzetništva Jalkovec

U zoni male privrede Jalkovec, prodana je posljednja građevinska parcela ukupne površine 2304 m2, investitoru Varaždin-bus d.o.o. iz Varaždina. Time je u potpunosti popunjena Zona u prvoj fazi izgradnje na površini 116.000 m2, gdje se smjestilo ukupno 34 investitora na ukupno 44 parcele U tijeku je druga faza proširenja Zone na daljnjih 25.000 m2 podijeljenih na 13 građevinskih parcela prosječne veličine od 1.800 - 3.500 m2 .
Povjerenstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH dodijelilo je Zoni malog gospodarstva Jalkovec u Varaždinu nagradu za najbolju poduzetničku zonu u 2005. godini. Uspješnost Zone malog poduzetništva Jalkovec potaknuta je nizom pogodnosti koje je Grad Varaždin osigurao ulagačima. Kupci pojedinih parcela u zoni oslobođeni su komunalnog dopironosa, taksi za priključenje na različitu infrastrukturu i troškove prenamjene zemljišta. Blizina gradskog središta te odlična prometna povezanost također su pogodovali brzoj realizaciji prodaje svih parcela. Cijena potpuno opremljenog građevinskog zemljišta bila je također jedan od presudnih faktora.. Cijena kvadratnog metra ovisila je o broju otvorenih radnih mjesta u novoizgrađenim poslovnim kapacitetima. Primjerice, poduzeća do pet zaposlenih plaćala su zemljište 13 Eura, poduzeća sa 11 - 20 zaposlenih deset Eura, a poduzeća s više od 50 zaposlenih trebala su platiti zemljište samo 8 Eura.
Vrijednost investicije je 18 milijuna kuna, a očekuje se da će po završetku gospodarskih objekata u prvoj fazi biti otvoreno ukupno 300 novih radnih mjesta.

6. Slobodna zona Varaždin

Slobodna zona Varaždin je trenutno najveća proizvodno, izvozno orijentirana green-field investicija u Hrvatskoj. Zona je stavljena u funkciju početkom 2005. godine a potpuna izgradnja svih proizvodnih kapaciteta očekuje se do kraja 2008. g., kad će godišnji izvoz korisnika Slobodne zone premašiti 500 milijuna eura.
Osim proizvodnje robe, u Slobodnoj zoni mogu se obavljati slijedeće djelatnosti: oplemenjivanje robe , trgovina na veliko i posredovanje u trgovini, pružanje usluga, bankarski i drugi novčani poslovi i usluge osnivanja i reosiguranja imovine i osoba.
Pored navedenog, ostale komparativne prednosti za investitore u Zoni su i porezne olakšice, neplaćanje poreza na dobit, carinske usluge, razvijen financijski sektor i poduzetničke aktivnosti i pojednostavljena cjelokupna administrativna procedura.

Osnovni cilj osnivanja Slobodne zone je pored značaja za gospodarski razvoj Varaždinske županije i privlačenje kapitala i potencijalnih investitora, izgradnja poslovnih objekata i u slijedećem:

Povećanje broja zaposlenih (za cca. 3000 novih radnih mjesta)
Povećanje izvoza (za oko trećinu pošto je proizvodnja u zoni gotovo 100% izvozno orijentirana
Povećanje BDP i standarda ljudi u Županiji i šire
Dovođenje novih tehnologija i uvođenje europskih/svjetskih standarda u procesu proizvodnje.
Dovođenja svježeg kapitala u Županiju - samo za izgradnju i opremanje potrebnih objekata preko 100 milijuna eura.
Prodor na svjetsko (globalno) tržište.
Rizik cijelog poslovanja isključivo je na korisnicima zone bez ikakvih garancija države ili jedinica lokalne samouprave.
Prvi investitor u Slobodnu zonu, njemačka tvrtka BHS Corrugated, vodeći svjetski proizvođač strojeva za proizvodnju kartona, započela je s radom na području Slobodne zone početkom 2005. godine. Najveći investitor u Slobodnu zonu je austrijska tvrtka "Boxmark Leather", jedan od najvećih proizvođača kožnih sjedišta za vodeće svjetske proizvođače automobila (BMW, Audi, Mitsubishi, Porsche i dr.), aviona (Airbus) i namještaja (Rolf Benz), dok je najveći domaći investitor u Slobodnoj zoni tvrtka Gumiimpex-GRP d.o.o., koja je na više od 60 000 m2 od početka 2005.g. izgradila najmoderniju tvornicu za reciklažu starih auto-guma i proizvodnju gumenog granulata za izvoz.

GOSPODARSTVO GRADA VARAŽDINA

1. DEMOGRAFSKI RESURSI

BROJ STANOVNIKA 48834
BROJ ZAPOSLENIH 22300
BROJ TRGOVAČKIH DRUŠTAVA 1077
BROJ OBRTNIKA I DRUGIH SLOBODNIH ZANIMANJA 1607


2. PRIRODNI RESURSI

RIJEKA DRAVA

- elektroenergija
- nanosi šljunka i pijeska
- navodnjavanje
- vodonosni slojevi zdrave vode


3. ZEMLJOPISNO PROMETNI POLOŽAJ

cestovni pravci
- BUDIMPEŠTA ZAGREB RIJEKA / SPLIT (autocesta)
- OSIJEK MARIBOR
- VARAŽDIN MACELJ
željeznički pravci
- BUDIMPEŠTA ZAGREB SPLIT RIJEKA
- OSIJEK VARAŽDIN
- VARAŽDIN GOLUBOVEC
zračni promet
- AERODROM VARAŽDIN kategorija: zračno pristanište
Operator zračnog pristaništa: Diamond Aircraft Croatia d.o.o.
Adresa: Mihovila Pavleka. Miškine 72, HR_42000 Varaždin
Telefon: +385 (0) 42 352 110; Telefaks: +385 (0) 42 352 112
E-mail: [email protected]
_________________________________________________________________

Eto

Evo i uvijek svjeza slicica =)


Last edited by *Cole*; October 14th, 2006 at 02:25 PM.
*Cole* no está en línea  

Sponsored Links
Old October 14th, 2006, 02:00 PM   #2
krzamak
BANNED
 
krzamak's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bili dvori Matanovi
Posts: 10,534
Likes (Received): 19

Cole, sam naprijed!
krzamak no está en línea  
Old October 14th, 2006, 02:09 PM   #3
krzamak
BANNED
 
krzamak's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bili dvori Matanovi
Posts: 10,534
Likes (Received): 19

Varaždin spreman dati 15 milijuna eura za dvoranu
Piše: Nedjeljko Krčar
Foto: Martina KeretićOcjenjivački sud prihvatio je projekt objekta za SP u rukometu

VARAŽDIN - Projekt AG Planum iz Zagreba, arhitekata Marka Cvjetka i Roberta Jonathana Lohera, pobijedio je na natječaju koji je raspisao Grad Varaždin i na koji su stigla 34 projekta kao najbolje idejno arhitektonsko rješenje za gradnju sportske dvorane za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. godine.

- Prvi put je Varaždin, prema preporuci Udruge hrvatskih arhitekata, raspisao natječaj za arhitektonsko rješenje i na njega je pristigao rekordan broj radova. Bilo je zaista divnih rješenja pa smo se odlučili šest njih nagraditi, prva tri s raspisanim nagrada i još toliko otkupnih.

No, ispunjenje kriterija nije ujedno bio i ponder za ocjenjivanje, već su nam jako važni uklopljenost objekta u okoliš i njegova estetika, sportska funkcionalnost, način prometne povezanosti, ekonomičnost prostora i racionalnost njegova korištenja. Odluku o prvonagrađenom radu donijeli smo gotovo jednoglasno - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok na predstavljanju prihvaćenog rješenja.

Čehok, koji je ujedno bio i predsjednik ocjenjivačkog suda, naglasio je da se radi o projektu koji povezuje obalu Drave, šumu Jelačićku te hotel i kampus koji će se graditi. Dvoranu će povezivati i dugačka šetnica i biciklistička staza. Dvorana će, prema Čehokovim riječima, stajati 15 milijuna eura, ali se on nada da će se cijena spustiti na 10 milijuna.

- I materijal od kojeg će biti sagrađena bit će tema razgovora, jer ne mora biti baš beton kako je na slici projekta prikazano, s obzirom na to da su i neki arhitekti prigovorili da je projekt izveden malo pregrubo - naglasio je varaždinski gradonačelnik.

Njegov zamjenik, akademski slikar Ivan Mesek, rekao nam je da mu se prihvaćeni projekt čini dobrim i da je on nastavak hrvatske moderne, koja je dala briljantne građevine.

Novinari su pitali hoće li blizina predviđenog postrojenja za preradu otpada smetati projektu, ali Čehok smatra da će ono, baš kao u Beču biti zatvoreno bez ikakvih utjecaja na okoliš i još odvojeno šumom. Odgovorio je i da Grad mora početi s gradnjom u ožujku iduće godine.

Dvorana će se isplaćivati koncertimaObjekt će na 16.000 kvadrata imati veliku dvoranu sa 5000 sjedećih mjesta, od kojih će 3000 biti fiksnih i manju dvoranu za zagrijavanje, za 300 gledatelja, a Čehok je želi koristiti i kao kongresnu te povezati s budućim hotelom. Bit će tu i drugih sadržaja jer smatra da se ona mora komercijalizirati, a popunjavat će se i priređivanjem velikih koncerata.
krzamak no está en línea  
Old October 14th, 2006, 02:10 PM   #4
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

Haha, bas si me preduhitril!!

Iskreno, nest mi i nije ovaj dizajn, al kolko sam cuo promjenit ce ga, ipak je prebrutalan. A i ove slike prikazuju los rendering, vjerojatno ce to puno bolje izgledati.

Al lokacija je pun pogodak! Grad je do sad zazirao od te rijeke Drave, a ova ce dvorana probiti led, jer je praktici tik do rijeke, okruzena sa sumom. Nakon ovog projekta slijedi gradnja sveucilisnog kampusa - znaci poveci kompleks. A osim toga je bilo govora da Vindija sagradi sportsko rekreativni centar, koji bi se mogao korisiti i za razne druge javne namjene. Dosta je bilo govora o tom projektu, dizajnirao ga je neki japanski arhitekt. Nazalost nisam vidio kako bi to izgledalo, al kao nest spektakularno, arhitektura u interakciji sa rijekom.

Last edited by *Cole*; October 14th, 2006 at 02:17 PM.
*Cole* no está en línea  
Old October 14th, 2006, 02:13 PM   #5
krzamak
BANNED
 
krzamak's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bili dvori Matanovi
Posts: 10,534
Likes (Received): 19

Ma bit će to na kraju super!

Cole, što misliš da u ovom tvom uvodnom postu ovu fotku smanjiš na 800x600, ja mislim da bu to puno bolje izgledalo?
krzamak no está en línea  
Old October 14th, 2006, 02:23 PM   #6
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

Moze, nema problema
*Cole* no está en línea  
Old October 14th, 2006, 06:33 PM   #7
tonycro
Registered User
 
tonycro's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: nepokoren
Posts: 7,722
Likes (Received): 70

I ja bi se pridruzio ovm velebnom threadu ak me primate...fotke su tamo negdje iz veljace ove godine
__________________
Originally Posted by Tonycro
tonycro no está en línea  
Old October 14th, 2006, 06:57 PM   #8
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

Quote:
Originally Posted by tonycro View Post
I ja bi se pridruzio ovm velebnom threadu ak me primate
Naravno, svi su dobrodosli u doprinosenju ovom threaduP.S. Zivcira me rijec thread, pa jebemu kaj nemamo hrvatsku rijec?! ak ne onda ajmo izmisliti
*Cole* no está en línea  
Old October 14th, 2006, 07:00 PM   #9
tonycro
Registered User
 
tonycro's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: nepokoren
Posts: 7,722
Likes (Received): 70

Uzglavlje , poglavlje
ili tak nekak??? !!!!
__________________
Originally Posted by Tonycro
tonycro no está en línea  
Old October 14th, 2006, 07:04 PM   #10
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

Dobro onda, dugo nam pozivilo poglavlje Varazdin - Construction, Projects, News, Pictures!!!

Sad se zapravo pitam zakaj nisam napisal Izgradnja, projekti, novosti, slike...hmm...svi spikamo taj bjutiful lengvid rajt
*Cole* no está en línea  
Old October 14th, 2006, 07:08 PM   #11
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

Krajem 8. mjeseca je zavrsena izgradnja novog POS naselja u VZ, videl sam samo vijest na netu, nisam nasel nikakve slike osim ove male.
Idem za koji tjedan za VZ pa budem probal poslikati. Izgleda mi kul.Evo jos vijest povodom otvorenja:

OTVARA SE POS NASELJE

25.08.2006 08:38

U ponedjeljak, 28. kolovoza 2006. godine u 10 sati, svečanom podjelom ključeva novim stanarima bit će otvoreno POS naselje uz Jalkovečku ulicu u Varaždinu. Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok, sa svojim zamjenicima Zlatkom Horvatom i mr. Ivanom Mesekom, te županom Radimirom Čačićem uručit će ključeve 174 stana koji se nalaze u sedam novih stambenih zgrada izgrađenih na prostoru nekadašnje vojarne.
*Cole* no está en línea  
Old October 16th, 2006, 02:39 AM   #12
SinCity
Streetwalker
 
SinCity's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Sodom & Gomorrah
Posts: 7,024
Likes (Received): 102

Thanks so much *Cole* for this needed thread. There is so much happening in Varaždin that I'm surprised we didn't set this topic up earlier.

Pozdrav
SinCity no está en línea  
Old October 16th, 2006, 02:50 AM   #13
Sabunjar
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: 43.5194° N 16.4315° E
Posts: 674
Likes (Received): 1

I'm absent a week or two and a Varaždin thread emerges, good idea IMO.
__________________
Sve je super, sve je za pet, kad si muško i voliš nogomet ...
Sabunjar no está en línea  
Old October 16th, 2006, 12:13 PM   #14
long foot
otišao i neće se vratiti
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 6,736
Likes (Received): 30

hej, cole, nisam znao da i vi u varaždinu imate spomenik grguru ninskom
(banner na početku)
long foot no está en línea  
Old October 16th, 2006, 06:06 PM   #15
*Cole*
Registered User
 
*Cole*'s Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Varaždin/Zagreb/München
Posts: 736
Likes (Received): 26

Imamo imamo =) Na Franjevackom trgu =)

Evo osvanuli su novi detalji u vezi nove sportske dvorane. Mislim da ne bude tak losa ta dvorana par slika...


Scroll =========================>

Scroll =========================>

Scroll =========================>

Scroll =========================>
*Cole* no está en línea  
Old October 16th, 2006, 10:07 PM   #16
krzamak
BANNED
 
krzamak's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bili dvori Matanovi
Posts: 10,534
Likes (Received): 19

Slobodna zona Varaždin www.slobodna-zona.hr

[IMG]http://i10.************/3z9zja8.jpg[/IMG]

[IMG]http://i10.************/48x8ai9.gif[/IMG]

[IMG]http://i9.************/2rwt9h5.jpg[/IMG]

[IMG]http://i9.************/2vknwuq.jpg[/IMG]

[IMG]http://i10.************/455vhq9.jpg[/IMG] [IMG]http://i10.************/2a77ti9.jpg[/IMG]

[IMG]http://i10.************/2hhqic3.jpg[/IMG] [IMG]http://i9.************/2ezk8y0.jpg[/IMG]

[IMG]http://i10.************/4dxrnzm.jpg[/IMG] [IMG]http://i10.************/2r6he6g.jpg[/IMG]

[IMG]http://i10.************/349fl0i.jpg[/IMG] [IMG]http://i10.************/29locv8.jpg[/IMG]

[IMG]http://i9.************/3ymh6h3.jpg[/IMG] [IMG]http://i10.************/2lsyy5c.jpg[/IMG]

Ovaj Čehok je pravi mali "Bandić"! Čovjek čudesa stvara u Varaždinu!
krzamak no está en línea  
Old October 16th, 2006, 10:12 PM   #17
tonycro
Registered User
 
tonycro's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: nepokoren
Posts: 7,722
Likes (Received): 70

Čehok je najveci kralj ...Bandic je mala beba za njega
__________________
Originally Posted by Tonycro
tonycro no está en línea  
Old October 17th, 2006, 02:26 AM   #18
OettingerCroat
Disenfranchised
 
Join Date: May 2005
Location: Oakland (USA) // Split (CRO)
Posts: 7,678
Likes (Received): 22

čehok previše sliči na isusa...
OettingerCroat no está en línea  
Old October 17th, 2006, 04:10 AM   #19
bubach_hlubach
hlubach bubach
 
bubach_hlubach's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Michigan
Posts: 7,387
Likes (Received): 161

Ma dajte ljudi, Bandic kosi travi, vozi se niskopodnim tramvajem 3-4 puta mjesecno, covjek je jednostavno neodoljivo fotogenican za razliku od naseg ofucanog i skromnog Čehoka

:middle finga:

Bandica i Mesica u zatvor, a Čehoku kljucevi!

__________________
Do you believe a love could run so strong?
Do you believe a love could pass you by?


'Cause I can't go on (Will you still love me?)
No, I can't go on (Just say you love me)
bubach_hlubach no está en línea  
Old October 17th, 2006, 05:52 AM   #20
bubach_hlubach
hlubach bubach
 
bubach_hlubach's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Michigan
Posts: 7,387
Likes (Received): 161

@Cole, samo za tebe - "Varazdin nocu", od Krzamaka i mene__________________
Do you believe a love could run so strong?
Do you believe a love could pass you by?


'Cause I can't go on (Will you still love me?)
No, I can't go on (Just say you love me)
bubach_hlubach no está en línea  


Closed Thread

Tags
varazdin

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

tech management by Sysprosium