|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Urban Ukraine » Kyiv | North and center | East | West | South |
![]() |
|
|
Thread Tools | Rate Thread | Display Modes |
|
|
#221 |
|
Я українець!
Likes (Received): 26
|
До речі, по Харкову, є ще якісь високі на свій час будівлі? збудовані до незалежності. ось те що я додав:
1. Держпром 2. Дім Проектів 3. Готель Харків 4. Дім кооперації 5. Будинок Харківської міської Ради 6. Будинок зі шпилем 7. Готель "Мир" 8. Будинок на Познанській, 2 ще мабуть додам: 1. Готель "Експерс" 2. Новий 15-поверховий корпус готелю Харків 3. Харківський державний універ харчування 4. Будівлю поряд з державною бібліотекою (чи це все одне ціле?) 5. Висотний корпус політехнічного інституту
|
|
|
|
#222 |
|
Я українець!
|
Бо я планую, закінчити хронологію по Харкову і перейти до Дніпропетровська
|
|
|
|
#223 |
|
Я українець!
|
Харківський головпоштамт теж можна додати, на 1929 рік, десь 40 метрів, високо
![]()
|
|
|
|
#224 |
|
In Urbanity We Trust
Likes (Received): 51
|
Это книгохранилище библиотеки Короленко.
|
|
|
#225 |
|
Я українець!
|
Дякую
![]() П.С. Так що, ще є якісь будівлі, що я пропустив?
|
|
|
|
#226 |
|
Proud to live in Kharkov
Likes (Received): 5
|
Там, если не ошибаюсь, всего лишь 12-ть этажей. В вонце 60-х-начале 70-х 12-этажки строились в Харькове массово, например, серия II-57 (с разл. модификациями, напр. наличие техэтажа, другие балконные панели и т.п.):
![]() Такие же строились и в Москве. Считать ли 12-этажные здания высотными? Примерно тогда же строились и 14-этажки Опять же, возвращаясь к жилым домам, ближе к началу 80-х в Харькове массово строили 16-этажки, их в городе овер до фига ![]() Вот здесь можно увидеть 2-е основные серии (точного названия, к сожалению, не знаю). Что касается "присутственных мест" постройки времён Союза, вроде НИИ, так их по городу немало. Здание НИИРИ, находится здесь: ![]() Бывшее здание завода "Протон", см. здесь. Здание ИПМАШа, находится здесь. ![]() Точные годы постройки не подскажу. Их на самом деле до фига, надо только порыться в памяти. Вспомню - напишу
|
|
|
#227 |
|
Я українець!
|
Дякую за інформацію ![]() 1.Готель "Мир" з технічними має 15 поверхів, і десь 55 метрів, це значно вище за стандартні 12-поверхівки 2. Ну новий корпус Готелю Харків 1978 року, тож його ще можна додати, а от "Експрес" 1982, мабуть треба вилучити. 16-поверхівку, проект яких ти навів, першу збудовану в Харкові можна додати, якщо знайдеться інфа про рік побудови 3. НИИРИ, Протон, ИПМАШ можна додати, якщо збудовані до 1980-х
|
|
|
|
#228 |
|
Я українець!
|
Треба роки побудови цих будівель:
1. Харківський державний універ харчування ![]() 2. Будівля книгосховища бібліотеки ім. Короленко ![]() 3. Висотний корпус політехнічного інституту 4. Інститут проблем машинобудування ім. А. М. Підгорного ![]() 5. Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань ![]() 6. Будівля заводу "Протон" 7. Ну і перша 16-поверхівка в Харкові
|
|
|
|
#229 |
|
Proud to live in Kharkov
|
Не за что. Это тебе спасибо - большое дело затеял
![]() Насчёт первой не скажу, но например вот этот дом - экспериментальный (инфа 100% ), больше с таким кол-вом подъездов не строилось. Наверное, заслуживает упоминания ![]() Подозреваю, что 67-й, т.е. год, когда он был преобразован именно в общепит. Хотя может быть уже и середина 70-х. С этим всё просто, даже в википедии есть (называется он, кстати, У-1 ("учебный") Год окончания строительства - 1974. Начинали чуть ли не в конце 60-х, если не ошибаюсь, строили долго (сложные грунты, всё такое).
|
|
|
#230 |
|
Я українець!
|
А інші не відомо?
|
|
|
|
#231 | ||
|
Я українець!
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Proud to live in Kharkov
|
Quote:
![]() Он в глубине 607-го микрорайона. Остальные 16-рики, имеющие в адресе "Героев Труда", находятся в 522-м микрорайоне, а он 100% построен позже. Хотя есть ещё номер 43, но он, как по мне, поновее. К сожалению, нет ![]() Нашёл вот (отчёт о выставке «Человек. Пространство. Время» ко Дню космонавтики) фотографию стенда (картинкой не выкладываю, т.к. сильно велика ). Там сказано: “Трест-86″ - строитель корпусов предприятий космической отрасли в Харькове". Они строили корпус НИИРИ. Но сам трест гуглится плохо - только адрес и телефон, сайта нет. Также на стенде потенциально интересное здание "ОКБ Электроаппаратуры", но лично я о таком ОКБ не слышал. Заводом электроаппаратуры называли завод "Эхо", но там поблизости таких зданий вроде бы нет...Ещё вспомнил потенциально интересное здание - Центр научно-технической информации: ![]() Quote:
)Насчёт ИПМАШа, НИИРИ и "Протона", думаю им написать на мыло, спросить - может ответят
|
|
|
|
#233 |
|
Istorik2012
Likes (Received): 6
|
У мене пропозиція. Може варто зробити ще Список найвищих будівель (чи хмарочосів) по областям Украіни? Типу як в англійській вікі список найвищих хмарочосів по Американським Штатам. Я у вікі зареєстрований, але тільки 7 місяців назад і мало що там зробив. Так що пропоную зробити таку статтю більш досвідченому користувачу.
|
|
|
|
|
|
#234 | ||
|
Я українець!
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
|
#235 |
|
SkyscraperPager
Likes (Received): 139
|
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Я українець!
|
|
|
|
|
#237 |
|
Istorik2012
Likes (Received): 6
|
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Я українець!
|
бо коли сидиш більшу частину дня в інтернетах то пропускаєш все цікаве життя
|
|
|
|
#239 | |
|
Nachtwache_ Полуночник
Likes (Received): 30
|
Quote:
Так можна сесію завалити. сам маїже так опинився, але швидко найщов кінці та вилажу потихеньку."Das ist wahre Geschichte aus meinem Leben"
|
|
|
|
#240 |
|
aspiring cyborg
Likes (Received): 249
|
а українською тобі вже важко сказати "це історія мого життя"?
|
![]() |
| Tags |
| wikipedia |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|