|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| ССССлике Фотографија и прикази градова и природе / Photography, urban and nature scenes | » Фото такмичење | Видео |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
Sabac je pre 1. svtskog rata bio jedan od najvecih gradaova u Srbiji ali je na zalost najvise i stradao u prvom naletu Austrougarske vojske kada je skoro polovina stanovnistva ubijena, procenjuje se da bi danas, da nije bilo tog stradanja, Sabac bio veliki kao i Novi Sad a mozda i veci...
|
|
|
#22 |
|
Registered User
|
Kao sto sam pre rekao Sabac je bio druga varos Srbije,poznat po trgovini i velikom broju tada uglednih gradjana,nakon Austrougarskog naleta ogroman broj ljudi je ubijen tako da je to usporilo njegov razvitak!
Nadam se da cu ovih dana postaviti jos lepih fotkica!
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
|
Jos fotkica Sapca!
Ulaz u grad iz pravca Beograda,tj. preko Savskog mosta: ![]() Zorka,verovatno znate sta je u pitanju: ![]() Tipicna Sabacka ulica: ![]() Stari tip gradnje u tada Sabackom predgradju: ![]() i jos malo: ![]() jos... ![]() blizimo se centru... ![]() Sabac polako raste u visinu! ![]() Tc Tina: ![]() Karadjordjeva ulica: ![]() ... ![]() Ovo sa desne strane sto se gradi je rekonstrukcija hotela: ![]() Gradsko pozoriste: ![]() ... ![]() Setaliste: ![]() ... ![]() ... ![]() Ovo je prvi deo kasnije cu postaviti jos slicica!
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
fine fotke, sabac djeluje bas pitomo, svaki put kad sam se vozio kroz sabac isao sam nekim putem kraj zorke, sve je djelovalo zapusteno i prljavo, ali evo zbog ovih slika mi je krivo sto nisam usao u grad.
a kakva je to serpa na tom trgu kod katolicke crkve? u sredini toka? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
|
Taj put kraj Zorke je bio veoma zapusten do skoro kada su ga sredili zbog proslave Misarske bitke!Inace to je Zorka tako da je tesko ocekivati da bude cisto i uredno!
Ta "serpa" je svetlosni top,inace kada je nocu vedro vidi se svetlost iz velikih udaljenosti i van grada!
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Stop the World...
|
Znam da Sabac ima autohtonu katolicku "manjinu", samo odakle oni u Sapcu ? Ostaci Austrijanaca ili Madjara ? Hrvati ? Pokatoliceni Srbi ? Ako neko zna...
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
Znam da u Sapcu ima Hrvata,sada za ostale ne znam!I jedino je logicno da su dosli iz Vojvodine,mada...!?
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
cool fazon sa svjetlecom serpom
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
Registered User
|
Poruka
Aleksandre, jel si dobio moju poruku na private messages?
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Cartoon
|
fantasticno
|
|
|
#34 |
|
Registered User
Likes (Received): 21
|
Šabac meni odlično izgleda pogotovo ona glavna pešačka ulica, deluje sve jako sređeno i čisto, a i arhitektura je fenomenalna (čini mi se kao austro-ugarska sa malom dozom vizantijske)
Šteta što još nisam imao prilike da ga posetim, baš nikada ne idem na tu stranu
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
Krasno.
Btw, jos jedna potvrda da se u Bgdu sve odradjuje fuserski i da ocigledno neko drzi "kumski monopol" na proizvodnji, uvaljivanji i postavljanju onih groznih i neoriginalnih ploca, ivicnjaka i stubica po ulicima.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
zloderator
Likes (Received): 19
|
svidja mi se shto je drvece u shapcu ochuvano..ovde u zajecharu im je ochigledno dovoljna park-shuma "kraljevica" pa bukvalno svaki dan u gradu nestaje jedno po jedno drvo
|
|
|
#37 |
|
Vojvoda Blasphemous
|
Super slike
izgleda kako bi vi rekli prijatno,čak i na ovim zimskim/rano proljetnim fotkama... vjerujem da sad po ljetu izgleda još bolje
|
|
|
#38 |
|
Registered User
|
pozz iz BG
Prvi put sam bio u Sabcu ovog leta nakon turneje po Republici Srpskoj i nezaboravnom Sarajevu.
Cuo sam da Sabac zovu ''Mali Pariz'' valjda zbog one setacke zone koja je zaista prelepa, dugacka, siroka i lepe arhitekture, ali nemoj zameriti sve ostalo u Sabcu je totalna katastrofa, prljavo, sivo, udzerice, malo se gradi. S druge strane ljudi veoma prijatni. Moram da primetim da su na mene veoma pozitivan utisak ostavila Sabacka sela , posebno onaj deo kad se dolazi iz Bosne. Velike kuce, fino uredjene fasade, ravnica , ma prelepo jednom recju. Dok je grad u totalnom haosu nazalost , jedino je centar bas lep.Nisam primetio da se nesto gradi, jel ima toga u Sabcu, i ako ima gde i nabaci neke fotke |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() Mislim da si stekao los utisak,mozda si bio u Petak jer je tada grad u haosu zbog dolazka velikog broja ljudi sa sela,jednostavno tada je opsti kolaps.Sto se tice gradnje toga ima na pretek,verovatno nisi obracao dovoljno paznju cak sam negde i procitao da sto se tice gradnje po glavi stanovnika odmah iza BG i NS je Sabac! Mada to su spekulacije verovatno.Ako poredis Sabac sa Bg ili Ns tu je velika razlika ipak je Sabac palanka u poredjenju sa tim gradovima.Mada gledajuci ostale gradove te velicine bio sam u dosta njih oseca se ogromna razlika u to bas u prednost Sapca,uvek se trudim da budem objektivan a i komentari ljudi iz tih sredina koji su bili u Sa su veoma slicne.Cim stignem da odem do Sapca videcu da uslikam objekte koji su izgradjeni i u izgradnji pa da te malo razuverim! pozz
|
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|