search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > UtrechtGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old April 18th, 2008, 02:21 PM   #1
dommeltje
Registered User
 
dommeltje's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: zeist
Posts: 4,716
Likes (Received): 415

Utrecht: Merwedekanaalzone

Project 1

Nabij het buitenhuis Oog in Al van de zonderlinge zeventiende-eeuwse Utrechtse jonker Everard Meyster wordt de komende jaren een aantrekkelijk nieuw woongebied gerealiseerd: Meyster's Buiten. Dit gebied aan de rand van de sfeervolle tuinstedelijke woonwijk Oog in Al, grenst aan het gelijknamige park en kijkt uit over het Merwedekanaal. Het vormt daardoor een prachtige woonplek op slechts enkele minuten van de Utrechtse binnenstad. Meyster's Buiten bestaat uit 191 appartementen en 31 herenhuizen met respectievelijk een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeerkelder of parkeren op een afsluitbaar achterterrein. Verder zijn in het plan een bibliotheek in het oude fabrieksgebouw opgenomen en een grand café of restaurant in de oude directeurswoning.


Sloop van het omstreden Cereol terrein.
dommeltje no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old April 18th, 2008, 02:26 PM   #2
dommeltje
Registered User
 
dommeltje's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: zeist
Posts: 4,716
Likes (Received): 415

Haventje langs het Merwedekanaal
Een eerste volume impressie van het te bebouwen deelgebied 4 van de Merwedekanaalzone. Het gebiedje krijgt bouwhoogtes van 4 tot 11 lagen en een kleine haven:http://www.utrecht.nl/images/DWS/Zui...alweg%2059.pdf
Meer info

info en image ill-B
dommeltje no está en línea   Reply With Quote
Old April 18th, 2008, 06:47 PM   #3
Kanaleneilander
wat veel mannetjes hier
 
Kanaleneilander's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Utrecht
Posts: 556
Likes (Received): 0

Deelgebied IV omvat onder andere het terrein tussen de Nuon-hulpcentrale (Kanaalweg 59) en het oude Domus Medica-gebouw (Koningin Wilhelminalaan 3). Dat werd - in 2002 gekraakt door stadsnomaden - door de ME ontruimd omdat er bodemsanering zou plaats vinden. Sinsdien liggen er wat buizen ongebruikt op een stapeltje. Ik maak me sterk dat er ooit gesaneerd is. Bij het uitgraven van het haventje zullen de oude lijken wel uit de kast komen vallen.

hoe ik straks op nr. 64 (de Jongeriusvilla) m´n post moet brengen als men eerst gaat graven en daarna pas een bruggetje aan gaat leggen: weer flink omrijden dus. De Kanaalweg wordt druk gebruikt door fietsers tussen Nieuwegein en het centrum van Utrecht. Daarom zou het beter zijn eerst het bruggetje aan te leggen met een kleine bocht in de weg ernaast als omleiding en pas na voltooiing daarvan de haven te gaan graven.

Kunnen ook de roeitrainingen van Viking, Orca en Triton op het kanaal doorgang vinden.
__________________
Des tehogerdes teminderburenboven je

Last edited by Kanaleneilander; April 18th, 2008 at 06:52 PM.
Kanaleneilander no está en línea   Reply With Quote
Old October 11th, 2008, 12:05 AM   #4
Build
Extra Ordinary = History
 
Build's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Abcoude/Dublin
Posts: 607
Likes (Received): 0

Bewoners Wilhelmina Werf kunnen spelevaren
Door HESTER VAN DE KAA
UTRECHT - Met de sloep aanmeren voor de voordeur: het moet mogelijk worden voor bewoners van Wilhelmina Werf. Ontwikkelaar Kondor Wessels Projecten hoopt medio 2009 te beginnen met de bouw van het wooncomplex met 162 koop- en huurwoningen inclusief aanleghaven aan de Kanaalweg.
afbeelding vergroten Impressie van project Wilhelmina Werf langs het Merwedekanaal.Links de Balijebrug. ILLUSTRATIE KONDOR WESSEL PROJECTEN


Wilhelmina Werf krijgt een gevarieerd woningaanbod: van studio’s van 65 vierkante meter tot penthouses van 180 vierkante meter. Het merendeel van de woningen bestaat echter uit 85 vierkante meter grote driekamerappartementen. Prijzen beginnen waarschijnlijk net onder de twee ton voor de studio’s en lopen op tot ruim 6 ton voor de penthouses.

De woningen en parkeerkelders komen rondom een binnenhaven te liggen. Bootbezitters zitten in no time op het Merwedekanaal, als ze tenminste met gestreken mast onder de weg langs het water door kunnen. Op de kop van de haven komt een klein horecapaviljoen met een terras aan het water.

Het wooncomplex komt aan de Kanaalweg te staan, vlakbij de Balijebrug en tussen kantoorpanden en een oude fabriek. Wanneer de eerste spade de grond ingaat, is afhankelijk van een vergunningprocedure die de gemeente nog moet afhandelen. De ontwikkelaar hoopt in 2011 de eerste woningen van Wilhelmina Werf te kunnen opleveren.
Build no está en línea   Reply With Quote
Old October 11th, 2008, 01:19 AM   #5
Kanaleneilander
wat veel mannetjes hier
 
Kanaleneilander's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Utrecht
Posts: 556
Likes (Received): 0

Hm en 's winters direct schaatsend het ijs op ... 't Lijkt me ook een goed keerpunt, een soort Bartlehiem. 's Zomers voor een Merwedefregatta!

Verderop aan het Merwedekanaal, in de buurt van de Noordersluis, staan ook ingrijpende veranderingen te wachten. Volgens de bewoners en ondernemers aldaar wordt de haven aan de Nieuwegeinse kant weg, waar nu de Betonmortelcentrale van BHU zit, dichtgegooid. De woonboten zouden verdwijnen en net als de binnenkort overbodig wordende aanlegplaats voor de tankschepen van Van der Sluijs verdwijnen voor een jachthaven. De bedrijfspanden tussen het kanaal en de Europalaan/Taludweg ten zuiden van de Liesboschbrug zullen ook verdwijnen. Op de kop van het eiland, waar nu de tweedehandsautohandel Auto Hassan zit, zou een restaurant komen.

Ook voor het Smart Park (achter de MAX) bestaan sloopplannen die concreter worden als Ecoconcern in 2012 naar de Palmtorens in Nieuwegein verhuist.
__________________
Des tehogerdes teminderburenboven je
Kanaleneilander no está en línea   Reply With Quote
Old October 20th, 2008, 09:12 PM   #6
dommeltje
Registered User
 
dommeltje's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: zeist
Posts: 4,716
Likes (Received): 415

Ontwikkeling Merwedekanaalzone (consultatieavond)

Graag nodigen wij u uit voor een consultatieavond, op dinsdag 28 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein. Tijdens deze avond laat degemeente het concept stedenbouwkundig plan zien voor het deelgebied 4 van de Merwedekanaalzone (Defensieterrein en omgeving). Voordat het plan voor besluitvorming gaat naar het college, willen we graag uw reactie. Lees meer http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=51645
dommeltje no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 11:01 AM   #7
Dr. Dubai
BANNED
 
Dr. Dubai's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: El mundo
Posts: 6,813
Likes (Received): 17

Las laatst een stukje in de krant dat ze langs het merwedekanaal ook hoogbouw willen realiseren. Geen extreme hoogbouw, maar wel volumes als bij MAX en misschien nog wel iets hoger
Dr. Dubai no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 11:29 AM   #8
empersouf
Registered User
 
empersouf's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,202
Likes (Received): 21

Het is een mooie locatie daarvoor, ik zeg stard!
empersouf no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 02:12 PM   #9
ill-b
Registered User
 
ill-b's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Utrecht
Posts: 4,095
Likes (Received): 1631

De Jongerius Villa ligt ook in het gebied, en daar wordt a.s. donderdag een serie van de AVRO aan besteed. A.s. zaterdag is het er Open Huis:

Quote:
Programma OPEN HUIS 25 oktober 2008 Villa Jongerius Kanaalweg 64 Utrecht

Op zaterdag 25 oktober organiseert de Stichting Vrienden van het Jongeriuscomplex in samenwerking met Stadspromotie Utrecht en het architectuurcentrum Aorta een Open Huis. Tijdens dit Open Huis kunnen bezoekers kennis te maken met de het gedachtegoed van Jan Jongerius. Gidsen zullen de bezoekers op vaste tijden meenemen in de wereld van 'Jan Ford”, de zakenman, de familieman,en iets vertellen over zijn vele inspiratiebronnen waaronder architectuur, reizen en het katholieke geloof.

Geïnteresseerden kunnen de villa van binnen bezichtigen. In de voormalige woonkamer wordt een oude film gedraaid van het 25 jarig zakenjubileum van Jan Jongerius in 1939.Daarnaast worden er bij de villa een aantal oude en nieuwe Fords gepresenteerd, waaronder een autobus die bij de NV Jongerius gebouwd is en een Ford personenauto die ooit door Jan Jongerius geleverd is. De nieuwste Ford modellen Fiesta, Focus, Mondeo en S-MAX zullen ook gepresenteerd worden. De bezoekers kunnen op de foto met een nieuwe of oude Ford!!
Programmaoverzicht

10.00 uur Villa open voor bezoekers
10.15 uur Opening door wethouder Harm Janssen
11.00 uur tot 17.00 uur

Gidsen vertellen op vaste punten over Jan Jongerius en de herbestemming van het complex

Op de foto in of met een oude Ford
17.00 uur Einde Open Huis
Villa Jongerius in de race voor € 1 miljoen restauratiegeld!

De deelname aan het TV programma Restauratie zal als een rode draad door het programma lopen.
Nog een overzichtsfoto van de fabriek. Ziet er naar mijn idee prachtig uit, zeker als dit gebouw wordt gerestaureerd:

Last edited by ill-b; October 21st, 2008 at 03:39 PM.
ill-b no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 03:30 PM   #10
Kanaleneilander
wat veel mannetjes hier
 
Kanaleneilander's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Utrecht
Posts: 556
Likes (Received): 0

@Dr. Dubai: In de Visie Merwedekanaalzone uit 2003 valt te lezen dat vanaf de Balijebrug tot aan de Socratesbrug er extensieve bedrijvigheid vervangen zal gaan worden door een mix van extensieve kwalitatieve woning- en kantorenbouw, dus inderdaad: meer MAXen. Verwacht dat Roto Smeets De Boer zal inkrimpen, OPG zal verdwijnen en het Smart Park ook. Verder Lucky 13, waar Schiesser eerst zat, en Beneluxlaan 1000 en 1000-a. Vanaf de Socratesbrug naar de A12 wil men kwalitatieve extensieve bedrijvigheid kortom kantorenflats. Het terrein vanaf de A12 naar de Punt van het Eiland was nog niets echt over vastgelegd.

Het was een Visie kortom niets meer dan een nobel streven. En bovendien een lange termijnvisie. Het betreft bedrijventerreinen dus erg snel zullen de veranderingen niet gaan gezien de tendens om vooral te speculeren met als gevolg langdurige leegstand in plaats van sloop en nieuwbouw.
__________________
Des tehogerdes teminderburenboven je
Kanaleneilander no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 05:44 PM   #11
dommeltje
Registered User
 
dommeltje's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: zeist
Posts: 4,716
Likes (Received): 415

Quote:
Originally Posted by Kanaleneilander View Post
@Dr. Dubai: In de Visie Merwedekanaalzone uit 2003 valt te lezen dat vanaf de Balijebrug tot aan de Socratesbrug er extensieve bedrijvigheid vervangen zal gaan worden door een mix van extensieve kwalitatieve woning- en kantorenbouw, dus inderdaad: meer MAXen. Verwacht dat Roto Smeets De Boer zal inkrimpen, OPG zal verdwijnen en het Smart Park ook. Verder Lucky 13, waar Schiesser eerst zat, en Beneluxlaan 1000 en 1000-a. Vanaf de Socratesbrug naar de A12 wil men kwalitatieve extensieve bedrijvigheid kortom kantorenflats. Het terrein vanaf de A12 naar de Punt van het Eiland was nog niets echt over vastgelegd.

Het was een Visie kortom niets meer dan een nobel streven. En bovendien een lange termijnvisie. Het betreft bedrijventerreinen dus erg snel zullen de veranderingen niet gaan gezien de tendens om vooral te speculeren met als gevolg langdurige leegstand in plaats van sloop en nieuwbouw.
Op dit moment is het concept al uitgewerkt, bovenstaande wordt dus bewaarheid. Goed plan overigens, Utrecht gaat echt de goede kant op.
dommeltje no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 06:45 PM   #12
Apostle
Annoying member
 
Apostle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Utrecht
Posts: 6,025
Likes (Received): 3790

Oeh, mooie luchtfoto, moeilijk voor te stellen dat het daar ooit zo was, ik fiets er elke dag langs.
Apostle no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 06:59 PM   #13
Fallus
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Utrecht
Posts: 2,820
Likes (Received): 2


Inderdaad, vroeger had je op het terrein rechts op de foto bandenfabriek UBO zitten welke korte tijd na de grote brand failliet gegaan is. Was destijds een "schitterend" gezicht en in de wijde omtrek te zien.
Er gaat daar dus de komende jaren een hoop veranderen.
Fallus no está en línea   Reply With Quote
Old October 21st, 2008, 11:43 PM   #14
Kanaleneilander
wat veel mannetjes hier
 
Kanaleneilander's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Utrecht
Posts: 556
Likes (Received): 0

Quote:
Originally Posted by Fallus View Post

Inderdaad, vroeger had je op het terrein rechts op de foto bandenfabriek UBO zitten welke korte tijd na de grote brand failliet gegaan is. Was destijds een "schitterend" gezicht en in de wijde omtrek te zien.
Er gaat daar dus de komende jaren een hoop veranderen.
UBO stond op de plek van dat immense parkeerterrein van de Jaarbeurs - deze zomer nog post gehad gericht aan UBO ... en ook nog aan een metaalfabriek, een drankenhandel. Kortom leve het online foto-archief van het Utrechts Archief.

Quote:
Originally Posted by dommeltje View Post
Op dit moment is het concept al uitgewerkt, bovenstaande wordt dus bewaarheid. Goed plan overigens, Utrecht gaat echt de goede kant op.
Dat zal omgezet moeten worden in een planvisie en een bestemmingsplanwijziging, mogelijk zelfs een streekplanwijziging. Maar er komt pas realisatie als er panden plaats gaan maken. En dat duurt in dit land zoooo lang ...
__________________
Des tehogerdes teminderburenboven je

Last edited by Kanaleneilander; October 22nd, 2008 at 12:23 AM.
Kanaleneilander no está en línea   Reply With Quote
Old October 22nd, 2008, 12:48 PM   #15
Fallus
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Utrecht
Posts: 2,820
Likes (Received): 2

Fragment uit Utrechts Nieuwsblad | 31-08-02


Grootse toekomst voor overkant kanaal
Terwijl het nieuwe havenkwartier van de Utrechtse Dichterswijk nog niet meer is dan een verzameling tekeningen en snelgroeiend beton, richt Utrecht de blik alweer naar verdere einders: aan de overzijde van het Merwedekanaal ligt nog een gebied dat een grootse toekomst wacht.

Stedelijk wonen moet aan de oevers tussen de Nelson Mandelabrug en de Balijebrug de boventoon krijgen, net zoals dat van oudsher het geval is in de Rivierenwijk, Lombok en Majellapark. Maar dan niet het dromerige stedelijke wonen uit de jaren dertig van de twintigste eeuw, met woonboten en plantsoenen. Bij het nieuwe karakter van het Merwedekanaal past hoogbouw tot soms wel vijftien verdiepingen, hoogwaardige architectuur en de combinatie van functies. Wonen boven een kantoor, een school of een bedrijf dus, met daaronder een parkeergarage. En waarom zou er geen evenementenplein kunnen komen op een deel van de gebouwen van de Jaarbeurs, filosoferen de ontwerpers van het Utrechtse stadsbestuur?

Scheepvaartroute | Het is de eerste keer sinds de aanleg van het Merwedekanaal dat dit gebied als een geheel wordt bekeken. Toen, tussen 1881 en 1892, ging het om het behoud van de scheepvaartroute langs Utrecht. De Keulse Vaart tussen Amsterdam en de grote rivieren liep via de Vecht, de Catharijnesingel en de Vaartsche Rijn. De route was te smal geworden voor moderne schepen van die tijd. Het Merwedekanaal moest daarvoor een oplossing bieden. Nu laat het stadsbestuur de ogen begerig vallen op bedrijfsterreinen die niet meer efficient worden gebruikt, of die niet meer in de omgeving passen. Daar ligt een deel van de oplossing voor het gebrek aan woningen in de stad. De gesloten sojafabriek Cereol springt het meest in het oog, maar voor delen van het Jaarbeursgebied en oude Defensieterreinen heeft Utrecht eenzelfde wensenlijstje.Een wandeling langs de kanaalsoevers laat zien hoe hier wel heel verschillende gebieden met elkaar worden verenigd. Het Spinozaplantsoen aan de rand van Majellapark bijvoorbeeld, met zijn licht verouderde woningen onder de rook van Donwe Egberts, heeft tegenwoordig zicht op een door paarse baksteen getinte woontoren aan de andere kant van het water. Die toren met luxe appartementen, gebouwd voordat Utrecht een visie had op de kanaalzone, valt bij de ontwerpers in de smaak. Er komt in de nabije toekomst ook nog een sportpark bij met kinderopvang. Minder rooskleurig is het vooruitzicht voor de oudere pandjes rond de 'koffieknoop' de drukke kruising van verkeerswegen bij de branderij. Daar hangt het onheilspellende woord 'herstructurering' in de lucht, wat de slopers in de stad doet opveren. Geluidsbelasting en luchtkwaliteit maken deze plek minder geschikt voor wonen, vindt de gemeente. Aan de kanaalkant van het buurtje daarentegen zou het wonen wel meer ruimte moeten krijgen. Daar valt nog wel wat oude bedrijfsbebouwing voor in te ruilen.

Lombok
Even verderop leidt de wandeling langs het park Oog in Al en aan de andere oever het stedelijk wonder Lombok. Daar gaat Utrecht natuurlijk niet aan prutsen. De visie op de kanaalzone zet enthousiast op een rijtje welke mooie ontwikkelingen zich allemaal al hebben voorgedaan, en wat voor fraais er verder nog in de pen zit. Het 'waterplein' dat de ontwerpers voor zich zien tussen de ophaalbruggetjes moet zelfs een toeristische trekpleister worden. Vooral zo doorgaan is de boodschap.Hier is geen sprake van hoogbouw, nieuwe woningen moeten zich voegen naar het karakter van de bestaande panden, en het begerige oog valt alleen nog op het terrein van P1l dat aan Cereol grenst. Daar zou Utrecht ook graag koopwoningen neerzetten die naar verwachting gretig aftrek zullen vinden. Maar vanaf dat idyllische waterplein valt het oog onvermijdelijk op de kantoortorens van Axa en de Sociale Verzekeringsbank langs de Graadt van Roggenweg.Hoog torent dit geheel boven de skyline van Lombok uit, en als het aan de ontwerpers ligt krijgen de torens nog heel wat broertjes en zusjes. 'Stedelijk gemengd' is het trefwoord voor het Jaarbeursgebied, dat er op veel dagen nu te ontvolkt bijligt. Welig tiert het gras op de uitgestrekte parkeervelden, en dat is zonde zo dicht bij het oude centrum. Alleen de bouw van het casino is niet genoeg gebleken om de stadsbewoners hierheen te lokken en dus zet Utrecht zwaardere middelen in. In de toekomst moet rond de Jaarbeurs ook gewoond worden, gewerkt en er zou ook plaats gevonden moeten worden voor een mega-disco en een multiplexbioscoop. Mocht de Jaarbeurs zichzelf ongemakkelijk gaan voelen tussen al deze drukte dan ziet Utrecht ook nog wel iets in een vertrek van de organisatie.

De gemeente zou dan het hele gebied opnieuw kunnen inrichten volgens de eigen ambities. Maar geld heeft Utrecht daar op het oog niet voor over. Na de aankoop van Cereol staat hooguit nog de aanschaf van het Defensieterrein op de planning. Dat ligt tegenover de buurt Parkhaven van de Dichterswijk. Het is volgens Utrecht nauwelijks in gebruik, zodat de gemeente goede hoop koestert op een woontoekomst voor de grond. De huizen kunnen alleen niet te dicht bij de warmtecentrale van de UNA komen te staan, zodat daar direct omheen plek is gedacht voor kantoren.

Garage | Vanaf de Balijebrug zuidwaarts is het vrije ondernemerschap de gemeentelijke visie voor geweest. Hier staan vooral bedrijven die niet weg willen, zo is te zien aan het enthousiaste investeren in gebouwen. Het Utrechtse trefwoord voor dit deel van de kanaalzone is 'hoogwaardig werken' maar meer dan vrome wensen staan er eigenlijk niet op papier. Alleen voor de 'eigen' garage van vervoersbedrijf GW kan Utrecht actie ondernemen. Bovenop de stallingsvlakte van de bussenvloot komt een parkeerdek voor GW-kantoorpersoneel, stellen de ontwerpers voor. Een andere indeling maakt het verder mogelijk 15.000 vierkante meter kantoorruimte toe te voegen. En als dat is gebeurd, moet Utrecht maar hopen dat andere bedrijven het goede voorbeeld volgen.
Speciale aandacht vraagt het stadsbestuur voor het monumentale industriepand van Mobach, een voormalige aardewerkfabriek. Dit goed bewaarde complex met aangrenzende woonhuizen moet minder bekneld komen te staan, is de wens. In hoeverre Utrecht daarin gaat slagen is onduidelijk. Direct aan Mobach grenst een kluitje uit de blokkendoos gehaalde kantoorvilla's met de weidse naam Smart Business Park. Een grotere tegenstelling met de verfijnde details van Mobach en de Rivierenwijk aan de overzijde is haast niet te bedenken.

Nog verder wandelen voert opnieuw langs bedrijfspanden, maar nu van opklimmende hoogte naarmate de kruising van het kanaal met de snelweg A12 nadert. Toch blijft er over het water nog zicht op de watertoren langs de Vaartsche Rijn - zo hoog is de bebouwing langs de oude waterweg dus nog niet. Dit laatste Utrechtse stukje van het Merwedekanaal is de 'poort van de stad' in de visie van de gemeente, en hier mag de bebonwing her en der best nog wat hoger worden. Buurgemeente Nieuwegein heeft op het kantorenpark Laagraven alvast een voorschot genomen. De torens van Ballast Nedam zijn een goed voorbeeld van zo'n poort naar de stad, al liggen ze dan aan de 'verkeerde' kant van de weg. Onvermijdelijk bepalen ze wel de maat van wat Utrecht er de komende jaren tegenover gaat zetten.


Ik kan me herinneren dat dit artikel destijds in de krant stond, volgens mij moet ik het zelfs nog ergens hebben liggen.
Fallus no está en línea   Reply With Quote
Old December 8th, 2008, 10:41 PM   #16
dommeltje
Registered User
 
dommeltje's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: zeist
Posts: 4,716
Likes (Received): 415

Snel meer bekend over Cartesiusdriehoek
UTRECHT - Gemeente Utrecht en de NS hopen begin 2009 resultaten bekend te maken van het onderzoek naar woningbouw in het gebied van de Cartesiusdriehoek en de 2e Daalsedijk.


De Cartesiusdriehoek.
Ook het vestigen van kleine bedrijven wordt onderzocht.

De gemeente Utreht en NS Poort (het vastgoedbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen) tekenden in maart een intentieovereenkomst. Er zitten al bedrijven in het gebied, maar er liggen ook hele stukken braak.

Het gebied, dat wordt omsloten door rangeerterrein, Cartesiusweg en 2e Daalsedijk, is een van de laatste grote plekken dicht bij de binnenstad waar nog huizen en bedrijven kunnen komen. De meeste grond is in handen van de NS.
dommeltje no está en línea   Reply With Quote
Old December 8th, 2008, 11:05 PM   #17
Mr. Landmark
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Utrecht
Posts: 929
Likes (Received): 195

Quote:
Originally Posted by ill-b View Post
De Jongerius Villa ligt ook in het gebied, en daar wordt a.s. donderdag een serie van de AVRO aan besteed. A.s. zaterdag is het er Open Huis:Nog een overzichtsfoto van de fabriek. Ziet er naar mijn idee prachtig uit, zeker als dit gebouw wordt gerestaureerd:
Dit ziet er idd werkelijk fantastisch uit! Heeft de villa Jongerius de wedstrijd gewonnen? Het verdient 't wat mij betreft absoluut. Wat een fantastisch complex. Doet zeer Noordamerikaans aan (art deco).

Doet me verder overigens denken aan de City Bioscoop. Weet iemand of daar renovatieplannen voor zijn? Zou zonde zijn als dat verloren gaat.
Mr. Landmark no está en línea   Reply With Quote
Old December 8th, 2008, 11:55 PM   #18
Apostle
Annoying member
 
Apostle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Utrecht
Posts: 6,025
Likes (Received): 3790

Nope, de villa heeft niet gewonnen. Toch jammer.
Apostle no está en línea   Reply With Quote
Old April 27th, 2009, 05:08 PM   #19
ill-b
Registered User
 
ill-b's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Utrecht
Posts: 4,095
Likes (Received): 1631

FBW architecten (www.fbwarchitecten.nl) is bezig met een studie voor het Jongerius complex..:

Quote:

Inmiddels word er gewerkt aan een masterplan voor de herbestemming van het complex als onderdeel van het stedenbouwkundig plan Merwedekanaalzone deelgebied 4 van de gemeente Utrecht, een bouwhistorisch onderzoek van de villa en een voorlopig ontwerp ten behoeve van de restauratie van de villa.In het stedenbouwkundig plan speelt het Jongeriuscomplex een belangrijke rol. De villa, tuin en kantoor zijn vanwege hun monumentenstatus en prominente ligging aan de kop van dit gebied een belangrijk ruimtelijk element in het plan. De voorgestelde nieuwe bebouwing zal zich respectvol rondom het complex scharen.

In de nieuwe Jongeriusfabriek zal zich voornamelijk creatieve industrie gaan vestigen. Deze fabriek zal naast de villa en het kantoor ook uit een aanzienlijk stuk nieuwbouw bestaan. In het complex komt ruimte voor werkplaatsen, ateliers, kantoren maar ook publieke functies zoals horeca en expositie.
http://www.architectenweb.nl/aweb/pr....asp?PID=12059
ill-b no está en línea   Reply With Quote
Old July 28th, 2009, 03:47 PM   #20
ill-b
Registered User
 
ill-b's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Utrecht
Posts: 4,095
Likes (Received): 1631

Ik kwam deze in een andere thread tegen. Maar dit lijkt me perfecte bebouwing voor de Merwedekanaalzone. Uitdagende architectuur in het midden van de stad.. Dit in combinatie met een lange boulevard die vanaf de Jaarbeurs naar de A12 loopt.

image hosted on flickr
__________________

anil030 liked this post
ill-b no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 04:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu