search the site
 daily menu » rate the banner | guess the city | one on oneforums map | privacy policy | DMCA | news magazine | posting guidelines

Go Back   SkyscraperCity > European Forums > Holland Hoogbouw Forums > Actueel > UtrechtGlobal Announcement

As a general reminder, please respect others and respect copyrights. Go here to familiarize yourself with our posting policy.


Reply

 
Thread Tools
Old December 10th, 2006, 07:49 PM   #1
Yarrah
Joeri
 
Yarrah's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Utrecht
Posts: 1,498
Likes (Received): 1

Utrecht: Leidsche Rijn

Vreemd eigenlijk dat er nog helemaal geen topic is over Leidsche Rijn, 's lands grootste nieuwbouwwijk, terwijl er toch een hoop gebeurdt of gaat gebeuren. Daarom roep ik dit topic maar tot leven, zodat we alle nieuwtjes en andere dingen over Leidsche Rijn hier kunnen bespreken.
Het is misschien wel handiger om informatie over specifieke projecten gewoon in de desbetreffende topics te bespreken (dus de kleine projecten gewoon in het kleine projecten topic enzo) om alles ietwat overzichtelijk te houden.

Een mooie startpost is altijd handig, daarom hieronder eerst wat algemene info over Leidsche Rijn, daarma per wijk wat informatie over de wijk zelf.

Om een goed idee te krijgen van de verschillende wijken, raad ik de volgende site aan waar een hoop mooie foto's op staan: http://beeldbank.leidscherijn.nl
Verder staan een hoop projecten uit Leidsche Rijn in het volgende topic: Utrecht: Kleine ProjectenLeidsche Rijn* 2100 hectare
* 30.000 woningen
* 80.000 inwoners
* 40.000 mensen die er komen te werken
* 720.000m² kantoorruimte
* 95.000m² winkeloppervlak
* 390 hectare parkLangerak

Langerak is de oudste wijk in Leidsche Rijn. Al in 1997 begon men hier met de bouwwerkzaamheden en inmiddels is al meer dan driekwart van de woningen hier opgeleverd. De wijk kenmerkt zich door een grote afwisseling in soorten woningen. Langs de hoofdweg, de Langerakbaan, zijn relatief veel midrise appartementen te vinden. Van de 900 woningen in het westelijke deel is bijvoorbeeld al zo’n 40% gestapeld. Het westelijke deel is door de grote afwisseling van typen woningen dan ook zeer gemengd qua inkomensklassen. Rondom de vele kleine parkjes en groenstrookjes en in het oostelijke deel zijn de twee-onder-één-klap en eengezinswoningen weer in de meerderheid. 75% van de woningen bestaat hier dan ook uit luxe koopwoningen. Op het kaartje hieronder is Langerak het onderste stuk.


Parkwijk

Na Langerak is Parkwijk de oudste woonwijk van Leidsche Rijn. Het zuidelijke deel van deze wijk lijkt erg op de aangrenzende wijk Langerak, met alleen wat minder stapeling en doet volgens sommigen stedelijk aan. Feit is dat een groot gedeelte van de woningen hier uit midrise bestaat of uit rijtjeshuizen van zo’n 2 á 3 verdiepingen; de zogenaamde sociale woningbouw. 40% van de woningen bestaat hier uit huurwoningen en maar een zeer klein gedeelte uit luxe koopwoningen. Door deze gemengde woningbouw is het zuidelijk deel van Parkwijk ook wel één van de meest gemengde buurten. Het noordelijke gedeelte van Parkwijk kenmerkt zich door de vele parken, zoals Park de Lage Weide, Park Grauwaart en het grote Amaliapark. Door het laatstgenoemde park loopt ook de HOV-lijn, die Parkwijk met De Meern en het centrum van Utrecht verbindt. Qua woningbouw is het noordelijke deel van Parkwijk zeer eenzijdig; er zijn nauwelijks appartementen en verreweg het grootste gedeelte van de woningen bestaat uit (luxe) koopwoningen. In het uiterste noorden van Parkwijk is een klein gebied, genaamd De Oeverwal, dat bestaat uit vrije kavels, waar bewoners een zelfontworpen huis op mogen bouwen. De voorzieningen zijn gebundeld in een groot centrum, dat overigens dichtbij Langerak ligt. In dit centrum is bijvoorbeeld een winkelcentrum en een kinderopvang. Even verderop is het gezondheidscentrum te vinden. Op het kaartje van Langerak is het noordelijke deel Parkwijk.

Veldhuizen en de Balije

Veldhuizen is de laatste woonwijk in Leidsche Rijn die op dit moment geheel gereed is. Het accent in deze wijk ligt zwaar op de rijtjeswoningen uit de koopsector die zo kenmerkend zijn voor Vinex-wijken. Ongeveer een kwart van 3400 de woningen is in de luxe koopsector uitgevoerd. Alleen in het oostelijke deel van wijk zijn enkele huurwoningen en appartementen te vinden De verschillende subwijken van Veldhuizen worden begrenst door brede, groene lanen en ook in de subwijken zelf is veel groen te vinden. De subwijken hebben zo elk een eigen soort van woningbouw en omgeving. Zo is de subwijk Eiland bijvoorbeeld omgeven door water en is de subwijk Hoogland autovrij. Net als in Parkwijk en Langerak zijn ook in Veldhuizen de voorzieningen geclusterd. Gezondheidszorg voor dieren en voor mensen zitten in één gebouw en wat verderop zit een school en kinderopvang. Het Noordoostelijke deel van Veldhuizen heeft beschikking over een HOV-halte.
Ten oosten van Veldhuizen ligt een kleine, maar aparte wijk, genaamd De Balije. Deze wijk is geheel omringd door groen en water en wordt in tweeën gesplitst door het Kloosterpark, dat bovenop de vindplaatsen van twee Romeinse schepen wordt gerealiseerd. Tot 2008 worden hier 750 woningen, voor het grootste gedeelte rijtjes- twee-onder-één-klapwoningen uit de koopsector, gebouwd. Ook zijn er enkele vrije kavels beschikbaar. Voor de meeste voorzieningen zijn de toekomstige bewoners aangewezen op het aangrenzende De Meern of Veldhuizen en ook het OV speelt geen rol van betekenis in deze wijk; de HOV-lijn rijdt alleen langs de noordelijke grens van De Balije.


Vleuterweide

Vleuterweide zal na de oplevering van de laatste woningen in 2010 de grootste wijk van Leidsche Rijn zijn. Het doel is om van Vleuterweide een tuinstadwijk met een dorps karakter te maken. Het wordt dus een wijk met veel groen, weinig drukke straten en vooral rijtjeshuizen en losstaande huizen. Vleuterweide zelf is ook weer onderverdeeld in verschillende gebieden. Het oudste gebied van Vleuterweide is De Boomgaarden, een groene wijk met veel kleine pleintjes en bochtige straatjes. Ook is hier rekening gehouden met de omgeving; de perenbomen uit de oude boomgaarden zijn op vele plaatsten nog terug te vinden.
Het grootste gebied in Vleuterweide is de Rietvelden. Het is de bedoeling om in dit gebied zo’n 2000 huizen te bouwen, zowel goedkope huurwoningen als luxe koopwoningen. Ook hier is rekening gehouden met de originele omgeving; de vele waterlopen in dit gebied en de straten lopen in hetzelfde patroon als de oude strookverkaveling. Voor de andere, kleinere gebieden zijn op dit moment nog geen plannen, maar het is in ieder geval wel zeker dat ook deze wijken een groen en dorps karakter zullen krijgen. Enige uitzondering hierop is het noorden van Vleuterweide, waar ruimte gemaakt zal worden voor enkele kantoorpanden (laagbouw).
Om de dorpse en gesloten sfeer van Vleuterweide compleet te maken, zal er ook een gebied worden ingericht als het centrum van de wijk. Het centrum zal gaan bestaan uit verschillende typen woningen, zo’n 2000, en gebied waar de meeste voorzieningen samen worden gebracht, zoals een cultuurcampus, een winkelcentrum en een gezondheidscentrum. Het gebied achter het centrum, de Hoven, zal wat minder dorps aandoen. In dit gebied worden huizen gebouwd uit alle prijsklassen en die qua uiterlijk lijken op de grachtenpanden en normale huizen uit de 18e en 19e eeuw. Het stratenpatroon is grillig en dit gebied heeft veel kleine pleintjes, waardoor het gebied nog meer lijkt op een 19e eeuwse dorpskern.
Ook al zijn de belangrijkste voorzieningen geconcentreerd in het centrum, elk apart gebied heeft ook de beschikking over eigen voorzieningen. Zo heeft De Rietvelden bijvoorbeeld een Kindercluster (kinderopvang en school) en heeft een ander gebied weer een klein gezondheidscentrum. De infrastructuur is over het algemeen goed geregeld; er lopen enkele grote wegen tussen de verschillende gebieden, zodat er niet een drukke weg dwars door een woonwijk heengaat. Doordat de HOV-lijn door de belangrijkste gebieden en langs het centrum gaat, is Vleuterweide in tegenstelling tot dat hierboven beschreven wijken wel goed aangesloten op dit net. Ook het nieuw te bouwen station Vleuten, zorgt er voor dat men vanuit Vleuterweide goed gebruik kan maken van het OV.


Het Zand

Een andere grote woonwijk in aanbouw is Het Zand. In deze wijk moeten de komende jaren zo’n 4200 woningen verrijzen . In tegenstelling tot Vleuterweide is deze wijk een stuk stedelijker. In het noordelijk gebied, vlak bij het spoor, zullen appartementen en rijtjeshuizen de overhand hebben. In het zuidelijke en het westelijke deel, dicht bij Leidsche Rijn Park, zullen er meer duurdere rijtjeshuizen, alleenstaande huizen en villa’s verrijzen. Maar het is de bedoeling dat in geen enkel gebied één bepaalde inkomensklasse overheerst. De groenvoorzieningen en water zijn een stuk minder dan in de andere wijken van Leidsche Rijn. Het enige echte park is het Zandpark, maar ook dit park wordt gedomineerd door 4 kleine woontorentjes die er in worden gebouwd. De voorzieningen in Het Zand zijn allemaal geclusterd in één enkel gebouw, Forum ’t Zand. De infrastructuur in de wijk is een stuk beter geregeld dan in wijken als Veldhuizen, omdat Het Zand geen waterlopen heeft die het goed aansluiten van gebieden op elkaar bemoeilijkt. Zo is het dus gemakkelijk om je binnen de wijk te verplaatsen, maar door de ligging vlakbij de A2 en een directe verbinding op de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, is het ook gemakkelijker om de wijk uit te komen en bijvoorbeeld het snelwegennet op te gaan of de binnenstad van Utrecht te bereiken. Het nieuwe station Utrecht Terwijde dat aan de noordgrens van de wijk ligt, zorgt er ook voor dat het gemakkelijk is om het centrum van Utrecht te bereiken.


Terwijde

Net als Het Zand, wat aan Terwijde grenst, wordt er op dit moment flink gebouwd aan zo’n 4000 woningen in deze wijk . Terwijde is eigenlijk een woonwijk die uit twee delen bestaat. Het zuidelijke deel, dat vooral om het Waterwinpark is gebouwd, komt erg stedelijk over. Hier zullen weer de bekende Vinex rijtjeshuizen te vinden zijn, die alleen niet alleen maar uit koopwoningen bestaan, maar ook uit huurhuizen in de sociale of vrije sector. Doelstelling is namelijk om net als in enkele andere wijken een evenwichtig aanbod van huur- en koopwoningen te realiseren. Maar naast de rijtjeshuizen worden er in het zuidelijke deel ook grote appartementencomplexen gebouwd en wordt er dit jaar begonnen aan de bouw van een 60 meter hoge woontoren . Rondom het Waterwinpark zijn ook alle voorzieningen gevestigd. Niet alles in één enkel cluster, maar in verschillende clusters; zo is er bijvoorbeeld een kindercluster en een zorgcluster. Ook wordt aan de oostkant van Terwijde het Mesos Leidsche Rijn gebouwd.
De noordkant van Terwijde doet weer heel anders aan. Hier is het weer groen, ruimte en laagbouw dat de dienst uitmaakt. Opmerkelijk punt is dat het noorden van Terwijde uit allemaal eilanden bestaat, waarbij elk eiland zijn eigen soort van huizenbouw heeft; het ene heeft een jaren ’30 look, het andere weer een strakke, moderne look. Het water dat de eilanden omringt staat rechtstreeks in verbinding met de Haarrijnse plas, zodat bewoners met een bootje naar deze plas kunnen varen. Water wordt dan ook wel als een karakteristiek punt van Terwijde genoemd.
Een ander opmerkelijk punt is de Rijnkennemerlaan, die als een soort van streep, dwars door de wijk is getrokken.
De infrastructuur ziet er over het algemeen goed geregeld uit; er is een directe verbinding met de A2, een directe verbinding met Vleuten en Vleuterweide en een verbinding met de stad Utrecht. In de wijk zelf zorgt het Waterwinpark voor een soort van bottleneck tussen het oostelijke en het westelijke deel. Ook bij de eilanden zijn enkele bottlenecks te zien; zo heeft één eiland bijvoorbeeld maar één toegangsweg. Maar of dit werkelijk een probleem zal vormen is nog niet duidelijk, omdat deze toegangsweg natuurlijk alleen maar door de bewoners gebruikt zal worden. Verder is er het station Utrecht Terwijde, wat er voor zorgt dat men snel op de trein kan stappen naar bijvoorbeeld Utrecht CS.


De Woerd

De nieuwe wijk de Woerd zorgt voor extra variatie in de woningbouw van Leidsche Rijn. Het ligt tussen de oude dorpskern van De Meern, het Leidsche Rijn Park en de wijk Langerak in. Van oudsher was dit een gebied met fruitboomgaarden en weilanden. Het is een woongebied met een kleinschalig karakter en individueel herkenbare huizen. Alles is afgestemd op het scheppen van een aangename woonomgeving: de straten, pleinen en hofjes gaan bijna ongemerkt over in de bestaande dorpskern van De Meern. Auto's worden zoveel mogelijk uit het zicht geparkeerd.
Tussen 2005 en 2008 worden in De Woerd 475 woningen in alle prijscategorieën gebouwd: 70 gestapelde woningen en 405 eengezinswoningen (waarvan 15% sociale koopwoningen). Ongeveer 50 woningen zijn speciaal bestemd voor senioren. De variëteit is groot: open en gesloten bouwblokken met groene privé-terreinen tegenover dorpse straatjes en groene pleinen.Leidsche Rijn Centrum

Dit gebied, dat op dit moment nog geheel in de ontwerpfase zit, moet het slotstuk van Leidsche Rijn worden. Doelstelling is om een nieuw stadscentrum in Utrecht te maken voor de nieuwe wijken in Leidsche Rijn. Het Noordelijke deel zal voor een groot deel gaan bestaan uit woningen (2600 stuks), winkels (45.000 vierkante meter) en horeca (8500 vierkante meter), gevestigd in hoge gebouwen (6 á 7 verdiepingen hoog) . Dit gedeelte zal dan ook gelijk zeer stedelijk aan doen. Maar naast de dichte bebouwing zal er veel aandacht zijn voor groenvoorzieningen en voor openbare pleinen. Men wil naast woningen ook nog zo’n 245.000 vierkante meter reserveren voor kantoren. Op een klein gebied ten noorden van de spoorlijn, zal een architectonisch hoogstaande wolkenkrabber gebouwd worden. Misschien wel de Belle van Zuylen, die als het ware een stad op zich is. De zuidelijke gebieden van Leidsche Rijn Centrum zullen vooral woonwijkjes worden, de ene wat stedelijker, zoals Het Zand, de ander weer wat groener en ruimer, zoals Vleuterweide. Wat er precies voor woningen in Leidsche Rijn Centrum gebouwd gaan worden is op dit moment nog niet zeker, maar het is et als in de andere wijken de bedoeling dat koop- en huurhuizen evenwichtig over de verschillende buurten verdeeld zullen worden. Een ander markant punt in Leidsche rijn centrum, naast de stedelijkheid, zal het feit zijn dat een groot gedeelte van de A2 die recht door het gebied loopt, overkapt zal worden, wat de geluidsoverlast tegengaat en ruimte maakt voor meer bebouwing. Hierdoor zal een gedeelte van het Centrum zo’n 8 meter hoger liggen, wat natuurlijk voor variatie zorgt.
Het is de bedoeling dat de infrastructuur zeer goed geregeld gaat worden; een HOV-lijn verbindt het gebied met de rest van de stad, een intercitystation zal aan de noordkant verrijzen, de A2 zal goed te bereiken zijn ondanks de overkapping, aparte fietsroutes vanuit Utrecht centrum naar de rest van Leidsche Rijn zullen door het centrum lopen.


Centrale Zone

Dit gebied bestaat uit 7 verschillende gebieden die op en rodn de A2 gebouwd zullen worden. De planning is nog vol aan de gang, dus binnenkort kunnen we meer informatie verwachten.

* Grauwaart (650 á 750 woningen) wordt de overgang tussen het stadse centrum en de rustige woonwijk Het Zand, met centraal in de wijk Park Grauwaart.
* Overtuin ligt acht meter lager dan het direct aangrenzende centrum en biedt een bijzonder uitzicht over de stad en het Amsterdam-Rijnkanaal. Voor deze wijk wordt gedacht aan een open, groene opzet, bijvoorbeeld met enkele woontorens.
* Leeuwenstein-noord (zo’n 1.100 woningen) wordt een smalle wijk tussen het kanaal en het park op de overkapping van de A2. Er komt een kindercluster in de wijk.
* Hogeweide (1250 à 1500 woningen, gezondheidscluster) komt op hoogte te liggen en sluit aan op Parkwijk. Van de bestaande weg Hogeweide blijft het karakteristieke zuidelijke deel bewaard.
* Rijnvliet (600 à 750 woningen ruime woningen) ten zuiden van de Leidsche Rijn wordt een groene, ruim opgezette wijk met veel water. Zuidelijk in de wijk komt een sportpark, waarin de Utrechtse Rugby Club, tennisvereniging PVDV en voetbalvereniging UTS een nieuwe plek krijgen.
* Voorn omvat het landgoed Park Voorn, het kantorenpark Voorn en het gebied rond de KPN-centrale. Park Voorn wordt ‘respectvol’ ingepast met een goede overgang tussen park en A2.
* Strijkviertel is door zijn ligging in de oksel van A2 en A12 een aantrekkelijk gebied voor bedrijven. Er is ruimte voor ongeveer 40 hectare bedrijventerrein.
* Leeuwenstein-zuid is een achtste potentiële woningbouwlocatie langs het kanaal, tegenover Kanaleneiland. Deze locatie kan eventueel op lange termijn ontwikkeld worden, als asfaltcentrale KWS verplaatst kan worden.Leidsche Rijn Park

Een groot park midden in de bebouwing. Het geheel wordt in fases aangelegd en het zal daarom ook nog jaren duren voordat het park zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen. Aan de randen van het park komen luxe huizen te staan en sportvelden terwijl het centrum een echte parkachtige omgeving moet worden. Verder is ook aan de geschiedenis gedacht, want de oude loop van de Rijn komt terug en ook aan de archeologische resten in de grond wordt gedacht.Verder zijn er ook nog de nodige bedrijventerreinen in Leidsche Rijn.

> Oudenrijn: nu al voor een groot gedeelte bebouwd, ligt ten zuiden van Parkwijk
> Strijkviertel: zie centrale zone
> Papendorp: grootste en meest luxe bedirjventerrein. Voor meer info, zie Update Topic
> Haarrijn: bedrijventerrein dat zich vooral zal gaan richten op de distributiesector. Nog in ontwerp
> De Wetering-Noord: al voor een groot gedeelte bebouwd door bedrijven uit de distributiesector. Hier staat ook het Cockpitgebouw
> De Wetering-Zuid: net vrijgegeven, zal zich vooral richten op bedrijven uit de medische sector. Hier komen ook The Wall, het OPG-gebouw en de gezondheidsboudlevard. Voor meer info, zie Update Topic.
__________________
Intelligence is knowing a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruitsalad
_____________________________________________

Under Construction in Utrecht:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(105m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(2x70m & 50m) ~

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(65m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(60m)

Last edited by Yarrah; December 13th, 2006 at 02:04 PM.
Yarrah no está en línea   Reply With Quote

Sponsored Links
Old December 10th, 2006, 11:58 PM   #2
www.Rotterdam.nl
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Utrecht
Posts: 969
Likes (Received): 2

Dat is een geweldig overzicht. Een topic over Leidscherijn is inderdaad een must. Over veel deel-projecten bestaan wel topics, maar een overzicht zoals dit is super handig!!! DAnkjewel Yarrah!Weer een mooi Utrecht topic erbij
www.Rotterdam.nl no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 12:31 AM   #3
Tim B
Alias Thec
 
Join Date: May 2003
Location: Juinen
Posts: 1,356
Likes (Received): 7

goed bezig Yarrah!

hier heb je wat aan!
Tim B no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 12:48 AM   #4
dommeltje
Registered User
 
dommeltje's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: zeist
Posts: 4,706
Likes (Received): 405

Zeer mooi overzicht.
dommeltje no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 02:38 AM   #5
Fallus
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Utrecht
Posts: 2,820
Likes (Received): 2

Schitterend overzicht Yarrah en belofte maakt schuld, dus ik zal binnenkort eens door LR heentrekken om wat mooie foto's te schieten.
Fallus no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 02:44 AM   #6
eusebius
BANNED
 
eusebius's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Trumpton-upon-Ravon
Posts: 7,710
Likes (Received): 2

De overkapping van de A2 lijkt erg spannend; komend uit Amsterdam zie je die toren terwijl je een tunnel nadert; net zo'n beeld als bij Antwerpen denk ik.

Wordt die noordelijke stadsas in de richting van de stad nog aangepakt? Zou een boulevard moeten worden.
eusebius no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 12:32 PM   #7
Dr. Dubai
BANNED
 
Dr. Dubai's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: El mundo
Posts: 6,813
Likes (Received): 17

Quote:
Originally Posted by eusebius View Post
De overkapping van de A2 lijkt erg spannend; komend uit Amsterdam zie je die toren terwijl je een tunnel nadert; net zo'n beeld als bij Antwerpen denk ik.
Hoogstwaarschijnlijk zie je zelfs een 262 meter hoge toren

Belangrijk topic dit. Goed dat je het geopend hebt Yarrah en zeer goede startpost ook!

Daar heeft wel wat tijd ingezeten
Dr. Dubai no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 01:13 PM   #8
Nout
AstroNout
 
Nout's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nieuwegein (NL)
Posts: 4,056
Likes (Received): 844

voor Yarrah... en Leidse Rijn!

Wat Leidse Rijn nog mist zijn de hoogte accenten (ergens een klustertje bijvoorbeeld). Den Haag Ypenburg heeft dat wel en dat zie je goed liggen aan je linkerhand als je met de trein van Utrecht naar Den Haag gaat (en vooruit reist...)

Maar dat zal wel goed komen toch? Met de Poort van Terwijde u/c, een woonpaal van portaal en uiteraard de Belle van Zuylen. Of komt er nog meer?!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Nout no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 01:24 PM   #9
Yarrah
Joeri
 
Yarrah's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Utrecht
Posts: 1,498
Likes (Received): 1

Quote:
Originally Posted by eusebius View Post
Wordt die noordelijke stadsas in de richting van de stad nog aangepakt? Zou een boulevard moeten worden.
Jah, daar zijn ze nu ook al mee bezig. Het duurt alleen nog wel even voordat die weg af is, aangezien ze alles in etappes doen.

Of het een boulevard wordt, kan ik niet met zekerheid zeggen (ik heb me nooit zo verdiept in de infrastructuur van Leidsche Rijn), maar het kaartje hieronder lijkt aan te geven dat een gedeelte in ieder geval wel boulevard-achtig zal zijn.Quote:
Originally Posted by Nout
Wat Leidse Rijn nog mist zijn de hoogte accenten (ergens een klustertje bijvoorbeeld). Den Haag Ypenburg heeft dat wel en dat zie je goed liggen aan je linkerhand als je met de trein van Utrecht naar Den Haag gaat (en vooruit reist...)
Ik denk dat het gedeelte rondom station Terwijde en verder richting de stad (Terwijde Spoorzone) best wel stedelijk wordt. Echte hoogte-accenten hoeven we de komende 5 jaar nog niet te verwachten. Leidsche Rijn Centrum zit er echter wel aan te komen, dus wie weet.
__________________
Intelligence is knowing a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruitsalad
_____________________________________________

Under Construction in Utrecht:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(105m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(2x70m & 50m) ~

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(65m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(60m)
Yarrah no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 01:48 PM   #10
utrecht
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,216
Likes (Received): 8

Quote:
Originally Posted by Yarrah View Post
Jah, daar zijn ze nu ook al mee bezig. Het duurt alleen nog wel even voordat die weg af is, aangezien ze alles in etappes doen.

Of het een boulevard wordt, kan ik niet met zekerheid zeggen (ik heb me nooit zo verdiept in de infrastructuur van Leidsche Rijn), maar het kaartje hieronder lijkt aan te geven dat een gedeelte in ieder geval wel boulevard-achtig zal zijn.
Ik denk dat het gedeelte rondom station Terwijde en verder richting de stad (Terwijde Spoorzone) best wel stedelijk wordt. Echte hoogte-accenten hoeven we de komende 5 jaar nog niet te verwachten. Leidsche Rijn Centrum zit er echter wel aan te komen, dus wie weet.


Station Terwijde inclusief groot verkeersplein en daarachter(niet te zien op de impressie trouwens ) die nieuwe flat van 65 meter.
utrecht no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 02:22 PM   #11
Yarrah
Joeri
 
Yarrah's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Utrecht
Posts: 1,498
Likes (Received): 1

Even tussendoor dit nieuwsberichtje

Quote:
Protest tegen verpest uitzicht Leidsche Rijn


Met grote protestborden protesteren bewoners van de Conference-Perenweg in Leidsche Rijn tegen hun verpeste uitzicht. Tegenover hun woningen ligt een hoge aarden wal waar straks ook nog eens huizen op gebouwd worden.

De actievoerders zijn kwaad omdat hen altijd was beloofd dat er een brede groenstrook zou komen.

Juridisch gezien staat de gemeente in haar recht, omdat de gepresenteerde plannen altijd voorlopig waren,maar omwonenden voelen zich toch bedrogen. Op 21 dececember spreken ze in tijdens de raadsvergadering.

Bron: RTV Utrecht
WTF?!?

A: dat de wijk tegenover hen op een verhoging zou komen te liggen was al wel een tijdje bekend. En ookal heb je die plannen niet gelezen (dom), dan zegt de naam, 'Het Balkon', toch ook wel iets?
B: inderdaad, een brede groenstrook, maar met 74 woningen erin (was ook al bekend).
C: wie gaat er nou in de stad wonen voor 't uitzicht. Ga dan niet in een eengezinswoning wonen, maar in een leuke toren. Dan heb je pas uitzicht. Als je in 's lands grootste nieuwbouwwijk gaat wonen, weet je toch dat je uitzich wel eens flink kan veranderen
__________________
Intelligence is knowing a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruitsalad
_____________________________________________

Under Construction in Utrecht:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(105m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(85m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(2x70m & 50m) ~

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(65m) ~
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(60m)
Yarrah no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 04:14 PM   #12
Paulie Walnuts
I ♥ NY
 
Join Date: Oct 2005
Location: Amsterdam
Posts: 1,108
Likes (Received): 2

Indrukwekkend.... er rijden meer vrachtwagens dan personenauto's daar.... die A2 wordt echt ontzettend breed.
Paulie Walnuts no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 09:43 PM   #13
Apostle
Annoying member
 
Apostle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Utrecht
Posts: 5,943
Likes (Received): 3536

Geweldig bezig, Yarrah! Zo kan iedereen zien wat voor een idioot groot project dit is.
Apostle está en línea ahora   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 09:45 PM   #14
Apostle
Annoying member
 
Apostle's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Utrecht
Posts: 5,943
Likes (Received): 3536

Quote:
Originally Posted by utrecht View Post


Station Terwijde inclusief groot verkeersplein en daarachter(niet te zien op de impressie trouwens ) die nieuwe flat van 65 meter.
Ah, de eerste impressies van het definitieve Terwijde, leuk. En het woord "flat" is hier taboe, dat zou je moeten weten!
Apostle está en línea ahora   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 10:16 PM   #15
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 19,948
Likes (Received): 16896

Hier nog wat foto`s van 1 paar weken geleden.
Ben even vergeten hoe ze deze noemen.
the runner no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 10:20 PM   #16
Nout
AstroNout
 
Nout's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Nieuwegein (NL)
Posts: 4,056
Likes (Received): 844

@ the runner

Mooie foto's ... wederom!

Die laatste... zijn dat van die zogenaamde breekbare balkons?
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Nout no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 10:24 PM   #17
utrecht
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,216
Likes (Received): 8

Groot Zandveld

GEREED: ?? (waarschijnlijk ergens eind dit jaar of begin 2007)
VERDIEPINGEN: 8
HOOGTE: 25 meter
AANTAL APPARTEMENTEN: 32 per toren
ARCHITECT: Hopman Interheem Groep
utrecht no está en línea   Reply With Quote
Old December 11th, 2006, 10:32 PM   #18
the runner
Frans Woerden
 
the runner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: mijdrecht
Posts: 19,948
Likes (Received): 16896

Terwijde en `t Zand

Hier nog wat foto`s van afgelopen zomer.
Terwijde
Station Terwijde
Richting `t Zand


the runner no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2006, 04:20 PM   #19
Mr Sky
Urbanity!
 
Mr Sky's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Rotterdam, Netherlands
Posts: 1,368
Likes (Received): 66

Goed bezig Yarrah!
Ik ben een tijdje geleden nog in het Info centrum Leidsche Rijn geweest en daar heb je dus ook zo'n mega-maquette. Daarop was goed te zien dat er in de wijk zelf toch aardig wat woon-torentjes komen, dus er zijn zeker wel hoogte accenten in de wijk en met Leidsche Rijn centrum maak ik me al helemaal geen zorgen wat betreft stedelijkheid/hoogbouw.
__________________
IMBY
Mr Sky no está en línea   Reply With Quote
Old December 12th, 2006, 05:48 PM   #20
Borduurgaas
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Utrecht
Posts: 217
Likes (Received): 0

Een iets groter overzichtskaartje voor de liefhebbers, met Leidscherijn centrum erin geplakt.

Borduurgaas no está en línea   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Related topics on SkyscraperCity


All times are GMT +2. The time now is 12:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Feedback Buttons provided by Advanced Post Thanks / Like (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2016 DragonByte Technologies Ltd.

SkyscraperCity ☆ In Urbanity We trust ☆ about us | privacy policy | DMCA policy

Hosted by Blacksun, dedicated to this site too!
Forum server management by DaiTengu