|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
Изградња, привреда и инфраструктура Пројекти и вести са градилишта, привредни развој и нискоградња / Projects and construction updates, economy and infrastructure development
|
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#16501 | |
|
Registered User
Likes (Received): 248
|
Quote:
![]() Ima suzu da puste i pošalju nam slike... |
|
|
|
|
|
|
#16502 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#16503 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
|
#16504 |
|
HA-HA!
Likes (Received): 182
|
|
|
|
|
|
|
#16505 |
|
ma da bre
Likes (Received): 11
|
najzanimljive od svega je ni u jednom trenutku nismo videli enterijer buduce Marakane.....cudno je to
|
|
|
|
|
|
#16506 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#16507 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#16508 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
sa fb stranice NPa...dosta dobro izgleda
Last edited by dejan.alek; April 28th, 2012 at 01:32 AM. |
|
|
|
|
|
#16509 |
|
HA-HA!
|
Кад смо већ код Кинеза...
Покушао сам да нађем нешто о тим фамозним фирмама Nantong Construction Engineering Contracting Co. Ltd и Andaz Limited. Након више од 3 сата буљења у монитор нисам нашао скоро НИШТА! Ова прва грађевинска фирма из града Нантонга се помиње на неколико места, али има више фирми са скоро истоветним називом. Да ли се ради о испоставама исте фирме (неке су чак означене бројевима No2., No3.) или о различитим фирмама заиста је тешко рећи, јер је познато како се Кинези односе према интернету и каква цензура тамо влада. Ипак, одмах у очи упада да НЕМАЈУ ИНТЕРНЕТ САЈТ! Каква је то велика грађевинска фирма, једна од највећих и Кини (тако су их представили овде), а нема сајт? Говори се о томе да имају велике референце, а на интернету може да се нађе само да се баве грађевинарством, градњом путева, ватрогасних објеката и електричних инстралација. Нигде ни речи о неком конкретном пројекту. Чудно, зар не? Кад већ нисам успео да нађем ништа о тој фирми, покушао сам да сазнам нешто о граду Нантонгу. Одмах сам приметио ово: ![]() ![]() ![]() ![]() Решио сам да видим КО је то градио, јер ако та фирма не гради у свом граду, какве онда референце има? Спортско - изложбени, конференцијски центар којим доминира највећи покривени стадион у Кини капацитета 32.200 гледалаца. Споља изгледа фантастично, али изнутра ужас и катастрофа. Очајан распоред трибина, атлетска стаза удаљена од трибина којих 20 метара. Заиста не знам шта види гледалац са врха трибине иза гола кад је лопта на супротној страни? Ово је, колико видим, нормално у Кини, да су им стадиони споља свемирски, али са атл. стазом, а трибине још додатно удаљене од стазе неких 20м??? Цена овог стадиона (или целог комплекса?) је 107м Евра. Може се пронаћи доста информација о том покретном крову и фирмама које су га направиле, као и о фирми која је осмислила хидраулични систем покретања крова. Може се наћи инфо о фирми која је радила челичну конструкцију крова, па чак и о фирми која је израдила столице, али о градитељу - ништа. Само на једном месту се помиње ова фирма Nantong Construction Engineering Contracting Co. Ltd као фирма која је ваљда осмислила начин тј. идејно решење тог покретног крова. То је буквално све што се може о њима сазнати. Ова друга фирма Andaz Limited која је, колико сам скапирао, некаква банка, гарантни фонд или нека слична финансијска институција не постоји у Кини, али постоји у Лидсу у Енглеској. Власници су неки Пакистанци, Индуси, тако нешто (ја их све заједно зовем Панџабији ) и имају само 15-так запослених. Од Кинеза ни трага ни гласа! Све у свему и они навелико смрде на неку жуту ДС-овску превару у виду фантомске off-shore компаније са фиктивним власницима. Не бих се нимало изненадио кад бих међу сувласницима обе ове фирме видео имена Весића, Ђиласа, Антића, Влаховића и остале багре. Све заједно не да смрди, него убиствено заудара на превару и прање пара од стране наших пробисвета. Што више копам испод површине овог посла, све сам убеђенији да је реч о превари светског формата у режији добро познатих "победника транзиције" у Србији. Ипак, доза резерве у таквим оценама мора да постоји, јер је цензура интернета у Кини таква да се не могу сазнати ни најосновнији подаци о већини јавних објеката, камоли ко је шта (г)радио... |
|
|
|
|
|
#16510 | |
|
Registered User
Likes (Received): 20
|
danas slam poslao direktoru stadiona FK Vojvodina mejl u vezi renkostrukcije i dobio sam odgovor
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#16511 |
|
Registered User
Likes (Received): 306
|
|
|
|
|
|
|
#16512 | |
|
Registered User
Likes (Received): 3
|
Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ko nas hebe kad ne kontao njihovu azbuku.
|
|
|
|
|
|
|
#16513 | |
|
HA-HA!
|
Quote:
Претрес'о сам и све главне Кинеске новине и новинске агенције, као и локалне новине Нантонга и нигде ни речи о овом пројекту. Добро, можда да им дамо још који дан времена да "Велики вођа" одобри пуштање вести у промет, али опет кажем, што више копам - више смрди! |
|
|
|
|
|
|
#16514 |
|
Registered User
Likes (Received): 28
|
Evo i snimka (sa zvaničnog sajta) sa prve noćne utakmice Napretka:
A nelsone na sajtu što je postavio Delija imaš po više vesti za svaki dan o njihovim poslovim, rade više nego sve naše građevinske kompanije zajedno, gde li si tražio haha. Samo ovaj gore stadion sa krovom i sa ovim tribinama koje idu još nekih 10 metara i od atletske je katastrofa. A za prevod ubaciš adresu sajta u gugl prevodilac, namestiš jezike i klikneš na link i imaš prevedeno. http://translate.google.rs/translate....cn%2Fntztb%2F |
|
|
|
|
|
#16515 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Gledao sam juce na SOS kanalu emisiju Danas konference centra.
Zeljko Pantic je izneo dosta cinjenica koje ste i vi zakljucili u par prethodnih postova. Ovo je prvi stadion koji ce ova kineska firma graditi u Evropi,a mozda i uopste,nisam siguran za ovo drugo.I tako,svasta nesto kontradiktorno je izneo,da ne duzim mnogo o tome. Ne znam koja je epizoda,na pola sam se ukljucio. I jos nesto,mnogo mi nesto mracno ovo u KS,ne znam,mozda mi se cini. |
|
|
|
|
|
#16516 |
|
Registered User
|
Čini ti se, jer su ovo najjači reflektori u Srbiji (2000 luksa), a takođe kao što vidiš ni teren nije najboljeg kvaliteta, a i ovo nije snimano profesionalno.
|
|
|
|
|
|
#16517 |
|
Registered User
Likes (Received): 71
|
|
|
|
|
|
|
#16518 |
|
Registered User
|
Nadjoh na "Zvezdani grad" ovako nesto se i meni muva po glavi.
|
|
|
|
|
|
#16519 |
|
Registered User
|
Sad me clash navede da pogledam novije unose sa onog bloga, i baš mi zapade za oko ovo sa izveštaja utakmice Spartak - Vojvodina - A particular problem is the prohibition to entering umbrella on the stands, due to security reasons. Tj ljudi zabranili unos kišobrana na tribinu, zbog sigurnosnih razloga, ej pa za to nisam čuo u životu niti doživeo igde, to je neka osnovna stvar koju nosiš na stadion kad je loše vreme, haha komedija. Šta je sledeće u ovoj Srbiji?
Zatim sledi slika parkinga lol:
|
|
|
|
|
|
#16520 |
|
Registered User
Likes (Received): 61
|
@Makimax......se to nabavila kinta za zavrsetak tribine?
|
|
|
|
![]() |
| Tags |
| Србија, Црна Гора, Чика Дача, арене, српска, стадиони, arenas, arene, atletske staze, estadios, montenegro, rupa, serbia, srbija, srpska, stadioni, stadioni u poljskoj, stadiums |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|