|
|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|||||||
| Wielkopolska i Kujawy Kujawsko-Pomorskie, Lubuskie, Wielkopolskie |
| Global Announcement |
|
SkyscraperCity needs your help to do some house cleaning! please click here for more info! |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#21 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Nie, to nie ja. Niestety jeszcze nigdy nie byłem na stadionie w Zielonej Górze, tylko raz byłem przejazdem przez to miasto. Ja tylko znalazłem te foty.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Registered User
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
za rzg.pl :
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
BANNED
Location: Location Location Location: Location Location Location: Location Location Posts: 2,660
|
Ktory to juz raz slysze o modernizacji stadionu przy Wroclawskiej... "Basen II"...
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Registered User
|
No to lecimy z wizualką...
![]() ...i coś do przeczytania: Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
|
Sorry, ale wg. mnie ta wizualizacja ma niewiele wspólnego z rzeczywistością, wygląda na zrobioną na szybko dla potrzeb artykułu. Ciekawe jak wepchną w miejsce obecnego naszego stadionu takie wysokie trybuny, trzeba by było wyciąć wszystkie drzewa między obecnym płotem stadionu a leśnymi drogami biegnącymi wokół niego (bez protestów różnych ekologów pewnie się nie obędzie). Inna sprawa to bieg tych nowych trybun, będą się zaczynały od wieżyczki i biegły do motorexu ? Jeżeli tak to stadion będzie wyglądał komicznie (zlepek wszystkiego, jakby jakieś dziecko układało z klocków). Inna sprawa to zadaszenie, po co robić zadaszenie nad większością stadionu jak w wypadku deszczu żużel i tak się nie odbędzie, wystarczyłoby nad sektorem nad startem.
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
xxxxxxxxxxx
Likes (Received): 3
|
Jeszcze inne sprawy typu-zadaszenie wygląda na co najwyżej parę rzędów, brak wyjść na koronie-tylko malutkie w trybunach(czyli tragedia murowana).
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
Co do zadaszenia to zgadzam sie w 100%. Albo budujemy nad calymi trybunami i torem albo w ogole. Najlepszym rozwiazaniem byloby nie budowanie dachu jednak zrobienie jego projektu, priorytetem na ta chwile sa wieksze trybuny.
Niestety cos nie chce mi sie wierzyc, ze znajdziemy projektanta w tym roku. Ostatnio jestem pesymista jesli chodzi o zielonogorskie inwestycje... hmm przeszlosc mnie tego nauczyla? Mam nadzieje, ze jutro zobaczymy wiecej wizek. pozdrawiam TYLKO FALUBAZ |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Registered User
|
Quote:
Koncepcja stadionu: ![]() Nie wiem, jak Wam, ale mnie się podoba. Na potrzeby żużla, taki stadion jest bardzo dobry. To pokazuje, że nasza liga żużlowa jest najlepsza na świecie.
Last edited by krystek4846; July 2nd, 2008 at 04:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#31 |
|
BANNED
Location: Location Location Location: Location Location Location: Location Location Posts: 2,660
|
Te wizki przeciez i tak nic nie znacza skoro jeszcze projektanta nie wybrano
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
xxxxxxxxxxx
|
Co za kretyn pisał ten artykuł. Błąd na błędzie i masło maślane.
Ale najlepsze jest lublińska. Co to jest lublińska? To z tego Lublina pod Polkowicami, zwanego poniekąd Lubinem, czy może lubelska? |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Registered User
|
więcej wizualek :
http://sport.zgora.pl/zuzel/index.ph...dowy_stadionu! czyli zburzą stary stadion i na jego miejscu wybudują nowy ? To będą przecież ogromne koszty związane z niwelacją różnicy terenu na jakiej leży nasz stadion (poziom wejścia od ul. Strugi, a tego od dolnej bramy przy cmentarzu)... |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Registered User
|
Wizka robiona na szybko. Niemożliwość pójść 15 rzędów od strony ul. Wrocławskiej. Secundo to pas bezpieczeństwa wygląda jakby miał 15m, a tu nie o to w tym chodzi. Ten stadion ma klimat bo widownia siedzi blisko żużlowców.
|
|
|
#35 |
|
Registered User
|
30 mln zł
![]() 30 mln ojro |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Registered User
|
W dolnośląskim jest LUBIN, nie LUBLIN
|
|
|
#37 |
|
xxxxxxxxxxx
|
Z większej ilości wizualek wynika raczej że będzie budowany gdzieś na jakimś polu, a nie w lesie na Wrocławskiej
![]() 30mln pln? No, a ile kosztowała rozbudowa stadionu Stali u sąsiada? Albo Bydgoszczy(30mln miało być początkowo, nie pamiętam jak się skończyło). Osobiście widzę jedno wyjście-dobudować piętro trybun na całej długości korony, zadaszać sensu nie ma, bo albo całość z torem, albo nic, niestety taka natura tego sportu. Albo zrobić tak, żeby Lechia mogła grać(narożniki boiska można dostawiać na czas meczów). Takie coś, co zrobiono w Gorzowie, tylko że na długości całego stadionu i na tyle duże by zwiększyć niemal dwukrotnie pojemność. Ale zapewne wał ziemny tego nie wytrzyma. Pomarzyć można Chociaż takim marzeniem był jeszcze pół roku temu basen.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
|
![]() W Bydgoszczy ekhm... troszke więcej ![]() W Gorzowie natomiast o ile dobrze pamiętam chyba 18 mln ? z tym, że zakres prac był mniejszy jeśli go porównamy z marzeniami Kubickiego. --------- Dach powinni sobie darować i pozostawić go jedynie obok wieżyczki. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
xxxxxxxxxxx
|
No właśnie o tym mówię. Zakładano 30mln PLN, wyszło 94mln PLN.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
xxxxxxxxxxx
|
No właśnie o tym mówię. Zakładano 30mln PLN, wyszło 94mln PLN.
|
|
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|