|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#101 | |
|
Welcome to Belgrade
Likes (Received): 11
|
Quote:
Znam za mitropoliju da je postojao neki predlog da se rekonstruise, bilo je nesto o tome rec na TV-u. Ali ko zna da li ce biti nesto od toga? A da li si mozda video spomenike srpskim kraljevima u Skoplju, ja mislim da su Petar i Aleksandar,koji su stajali pored Kamenog mosta, jedan naspram drugog,koji su sruseni? |
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Ružnoća je zločin !!!
Likes (Received): 80
|
![]() evo ti link za thread o starom Skoplju na ovom sajtu, ako ga vec nisi provalio: http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=303161 |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Ružnoća je zločin !!!
|
13. Savamala..... na mestu ovih zgrada sa leve strane danas se nalazi predivno parkiraliste Beogradske autobuske stanice
, hvala vam urbanisti iz post WW2 perioda![]() 14. Tek sagradjena zgrada Tehnickog instituta ( oooogromno) ![]() 15. Ulica kralja Petra, ovde je sad "rupa" koju treba da popuni novi hotel ![]() 16. Kafana...( pronadjite 1 osobu s turskim fesom) ![]() 17.Terazijska cesma se dugo nalazila ispred Topciderske crkve 18. Podizanje Pobednika na Kalemegdanu ( pre toga je bio kratko na Terazijama ali su se dame zgrazavale nad njegovom golotinjom...licemerke... )![]() 19.Stari konak izmedju 2 dvora ( u toj zgradi su ubijeni Aleksandar Obrenovic i Draga Masin.. i baceni sa balkona... )
|
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
Welcome to Belgrade
|
Quote:
Kazi mi, jel to privatna kolekcija iz bakinih i dekinih albuma ili si skupljao? Ako ti fali neka, mozda imam ja.... Znaci neverujem za onu ODVRATNU autobusku stanicu! Nisam znao da je tu bio ceo blok zgrada! I prvi pu vidim sta se nalazilo na mesto sadasnje rupe u Kralja Petra! Stvarno su nas ojadile te komunjare! Quote:
Kao fora... IJU! (padaju cegeri iz ruku taze kupljenih krpica kod Mitica ) o boze vidi mu pisu!...dragi gde je moja mirisljava so? ( anti-virus za nesvesticu) Last edited by zexland; November 8th, 2008 at 01:31 AM. |
||
|
|
|
|
|
#105 |
|
tu sam
Likes (Received): 0
|
ko bi rekao da je Beograd nekada tako izgledao, prekrasno stvarno
jedino sto me zanima je to kako je Beograd izgledao prije Prvog svjetskog rata, obzirom da je vecina ovih lijepih zgrada sagradjena poslije?
|
|
|
#106 |
|
Welcome to Belgrade
|
Au!
---
Last edited by zexland; November 8th, 2008 at 01:31 AM. |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Registered User
|
A delovi Terazijske cesme su godinama camili po podrumima "nekih" koji su usli na bijelom konju u Beograd 1945 i privezali ga za neko drvo nekih dvorista nekih ( tudjih) kuca na Dedinju
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
BANNED
Likes (Received): 2
|
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Stop the World...
|
Quote:
![]() Ova slika je naopacke okrenuta, ako popravis, ovako : ![]() videces da pored nekih fuj-fuj slobizama dobar deo tih zgrada postoji jos uvek, nazalost ako smem reci posto daju Karadjordjevoj jedan nepotreban palanacki smek. Ona zgrada sa kulom je Popoviceva zaduzbina, pored nje desno gde na slici viri moja zgrada je sad ubogaljen Ekonomski, izmedju nje i tvojih jadnih zgradica je picin park, uistinu ukrasen montaznom garazom JKP Parking-Servisa. Stari BGDjani znaju da pre autobuske stanice je bio sumarak, da ne kazem parkic, sve do Save.
|
|
|
|
#110 |
|
Welcome to Belgrade
|
Wild,Wild,West...
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Welcome to Belgrade
|
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Welcome to Belgrade
|
Quote:
Na mestu ove lepe zgrade sa kupolom, danas se nalazi ona fontana preko puta Ruskog cara, ili jos gore stakleni uzas od zgrade u kojoj je Beoizlog! Dakle Knez Mihajlova iz 1912 godine... ![]() Slavija 1910. godine.... ![]() LEVO - Zdanje tadasnje "Beogradske zadruge" DESNO - Zdanje Hotela "Bosna" ( umesto hotela,tu je sada ona Beopetrol pumpa). Ova lokacija je odmah pored Autobuske stanice.... 1908. godina...
|
|
|
|
|
|
|
#113 |
|
Welcome to Belgrade
|
STARE GRAVIRE BEOGRADA II vek -XIX vek
II vek
![]() XII vek ![]() XV vek ![]() 1779 godina i opsada Beograda ![]() 1804 godina
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Ružnoća je zločin !!!
|
Zexland: Slike ti se ne otvaraju u zadnja 2 posta. Svoje slike sam btw, pokupio na jednom sajtu davno, ne secam se adrese. (sve sam postovao sto sam imao).
CVRKI: Palo mi je to na pamet, ali sam bio ubedjen da to nije taj blok zgrada u Karadjordjevoj od MPS-a (ili MTS-a) do Savskog trga. A i cini mi se da sam video slike sa manjim zgradama na mestu onog parka u Karadjordjevoj ( ne Picin) i dalje prema parkir. autobuske. Bilo kako bilo, danas sam bio u gradu ceo dan i usput sam napravio par fotka u odgovarajucim uglovima radi poredjenja tipa pre i posle. 1. Hotel Petrograd ![]() ![]() 2. Slavija ![]() ![]() 3. Makedonska ![]() ![]() 4. Vlada ![]() ![]() 5. Karadjordjeva ![]() ![]() 6. Posta kod Zeleznicke stanice ![]()
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Stop the World...
|
![]() Smetaju samo prozori, beda od prozora I po celom BGDu, bedna beda od prozora ![]()
|
|
|
#116 | |
|
Stop the World...
|
Quote:
Te zgradice su bile iza Bristola, manje vise od SIMPa pa do mosta, gde ih jos ima (u dobro staro Slobino vreme tj za vreme sankcija je tu bio vulkanizerski raj)
|
|
|
|
#117 |
|
Welcome to Belgrade
|
KAKO?
Mislis uopste ne mozes da ih vidis ili?
Probaj sada... Super su ti ispala ova poredjenja nekad i sad! Koliko je samo Hotel "Petrograd" izgubio originalnog izgleda! Izgleda da im su im (komunistima) gradjevine u okolini Zel.stanice najvise nesto smetale! A Politiku su rasturili SKROZ! Last edited by zexland; November 11th, 2006 at 11:33 PM. |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Welcome to Belgrade
|
Quote:
|