|
|
| daily menu » rate the banner | guess the city | one on one |
|
|
#381 | |
|
Registered User
Likes (Received): 2
|
Quote:
a k tej druhej..ak si si nevsimol...tak s auparkom je to stavebne povolenie a uzemne rozhodnutie a s amfiteatrom uzemne rozhodnutie..ibaze co uz teraz s tym..nechat tam jamu?? alebo nechat tam rozostavanu 16 poschodovu budovu..sak nech si niekto skoci..mozno prezije..myslis vobec?
|
|
|
#382 | |
|
Registered User
|
Quote:
|
|
|
#383 |
|
Registered User
|
Europalace
update 7.5. uz im to pojde rychlo teraz...
|
|
#384 |
|
Registered User
Likes (Received): 0
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
Registered User
|
|
|
#386 |
|
Registered User
|
johnnyy: mam pocit, ze ta treba trochu usmernit. Tuto stranku sledujem uz hodne dlho hoci neprispievam. Ale mam dojem, ze si tu niekto zacina pouzivat urcite neslusne tahy - rozdelovanie ludi na "spravnych" a "nespravnych". A na to som dost alergicky, takze som si dovolil reagovat.
K druhej casti Tvojej odpovede: predstav si, ze myslim. Je pravdou, ze stavebne povolenia a odpredaje pozemkov boli ziskane zvlastnym, nazvime to mafianskym sposobom. Nebudem rozvadzat, vsetci kto to tu v Ziline sleduju su v obraze, ako sa predavali pozemky a komu a za ake peniaze a za akym ucelom a s akou diskusiou okolo - vlastne nijakou. Mestske zastupitelstvo pracovalo vo zvlastnom rezime. Stavby su umiestnene v rozpore s uzemnym planom atd atd. Ked by sa podarilo uplne zastavit vystavbu, bol by to precedens a keby sa podarilo tie stavby aj odstranit, bol by to jasny signal investorom, ze si nemozu robit vsetko ako si zmyslia, ale ze na to je potrebna diskusia a dohoda. Bohuzial, dnes to nefunguje. Na Slovensku nebola doteraz odstranena ani jedna nelegalna stavba. Coz hovori o skorumpovanosti stavebnych uradov, bezmocnosti policie a celkovom stave nasej spolocnosti. Preto nevyskam nadsenim, kde vidim ako sa vsade tzv. developeri tlacia, ked vidim ako prznia mesto a zivot v nom, ked vidim ako im za peniazky pani poslanci a uradnici poklonkuju. Doplatime na to vsetci. Nezdielam Tvoje nadsenie pre vystavbu Amfiteatru, hoci projekt je to pekny, len umiestneny uplne nevhodne az zle. Podobne Aupark - ten povazujem nielen za zle umiestneny, ale aj architektonicky ubohy. Je to moj nazor, nikomu ho nevnucujem, ale vyprosujem si skatulkovanie "spravny" a " nespravny" Zilincan. |
|
|
|
|
#387 | |
|
Registered User
|
Quote:
Suhlasim Magnus!Akurat som dnes rozmyslal, ze ci sa take esteticke posudenie (architektury) da vobec odtrhnut od prostredia resp. vazieb ktore su v jeho pozadi. Myslim tym, ze clovek je niekedy taky zhnuseny okolnostami za akych bola stavba realizovana ale aj majitelmi samotneho objektu, ze sa da tazko objektivne posudit aj dobra stavba...to len tak na margo
|
|
|
|
|
|
#388 |
|
Registered User
Likes (Received): 1
|
Europalace - progres
Na stavbe toho Europalace je aj nejaký život? Mám pocit, že na fotkách z posledných pár mesiacov sú stále +/- v rovnakom štádiu...
|
|
#389 | |
|
Registered User
|
Quote:
dvojtyzdnovy rozdiel:
my panoramio.com Last edited by johnnyy; May 10th, 2008 at 10:21 AM. |
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Registered User
|
Quote:
na jednej strane chce harman revitalizovanie skoro vsetkeho ale nic pre to nerobi...vlastne iba zastavuje uz nevem co ti odpovedat.. aaaa uz viem...najdi mi kde som napisal ze aupark sa mi paci...tak tu laskavo na mna nehadz ze si mylsim ze aupark je vydobytok modernej architektury...a vyprosuj si co chces...ak si myslis ze zastavovanie stavieb s nijakym vyslekom za nase peniaze je spravne...tak potom vporiadku, to ti vazne NEBEREM....
|
|
|
#391 |
|
Registered User
|
Na tom Europalace celkom makajú, lenže podľa zvolenej technológie vyzerá aj dĺžka výstavby, podobne ako pri projekte Amfiteater. Keby stavali tak ako projekt 3-Star, tak by to šlo omnoho rýchlejšie, tam spravili skelet a ostatné murujú.
Projekt Amfiteater je veľmi pekný a mne osobne sa táto stavba páči. Je fakt, že lokalita nie je z pohľadu ostatných obyvateľov zvolená najlepšie. Ale napríklad aj Vural je postavený medzi rodinnými domami a tiež na hlinách sú oproti rodinným domom paneláky. Až taká tragédia to nie je, akurát, že z východnej strany projektu sú tie domy dosť blízko, a to nie veža projektu ale 7podlažné bloky. Aupark je kapitola sama o sebe. Z architektonického hľadiska to nie je nič extra. Priemer. Čo sa týka umiestnenia, v podstate to je dobrá lokalita, len dopravná dostupnosť je veľmi diskutabilná. Bez riešenia existujúceho stavu tam určite nastane kolaps. A to či sa má stavať, nemá stavať, mali riešiť na začiatku. Nie keď mesto už predalo pozemky a dovolilo stavať. A je jedno ktoré vedenie. Developer prišiel, dal ponuku a zámer, ktorý mu mesto povolilo. A zrazu mesto počas výstavby povie nie. Chybu spravilo mesto, nie developer. Otázne je, že čo by bolo lepšie, predošlý stav, s parkoviskom a starým parkom, alebo Auparkom, iná alternatíva nebola. Každý bedákal aký pekný park tam bol. Ľudia, ten park bol otras a hanba mesta. Akurát tam bezdomovci boli. Teraz každý vraví, spravme park. Ale kto tam pôjde stavať park?? Zas by bola len ďalšia jama. A to by musel aj tak developer predať pozemok. Keby boli finančné možnosti, tak by som bol rád, keby Aupark nepostavili, dokonca nech sa zbúra aj Slovakia a nech tam spravia pekné parky a oddychové zóny, ale to je utópia. Čo sa týka územného plánu. Územný plán je veľmi starý, tuším z roku 1985, aj keď bol neskôr zmenený nerešpektuje dnešné potreby mesta. Ale inak územný plán bol veľmi kvalitne vypracovaný a páčila sa mi myšlienka vlastne prechodu z centra až ku športovej hale stále cez parky. Alebo nazvime to pás zelene. Som veľmi zvedavý na nový územný plán. A ešte chcem podotknúť na iné kauzy, ktoré sa moc nemedializujú, ako centrum Akin pri veľkogarážach, oblasť za vuralom, nedokončená stavba Prioru na Solinkách, štvrtá okružná, Solinky juh, atď. zatiaľ toľko
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() pokial viem tak za vuralom je asanacne pasmo (tusim, nie na 100%) a dakedy som pocul ze tam chcu postavit obchodne centrum...ale to uz bolo hodne davno. Polyfunkčné centrum AKIN Žilina zdroj: www.zilina-gallery.sk Stavba sa nachádza na Komenského ulici, Hliny III, pri trolejbusovej zastávke. Začiatok výstavby viacúčelového centra bol v 5/2006 a plánované ukončenie výstavby v 12/2006. Stavbu začala stavať spoločnosť Lemont s.r.o. Slovakia Žilina. Spoločnosť AKIN, spol.s r.o. sa zaoberá obchodnou činnosťou v oblasti spojovacieho, hutného a železiarskeho tovaru. Pozn.: Na ulici Komenského medzi dvoma obytnými blokmi mala byť namiesto pôvodného parčíka postavená len niekoľko metrov od okien obyvateľov betónová kocka. Stavebné práce boli ukončené pred zimným obdobím roku 2006 a v ďalších rokoch 2007 a 2008 sa na stavbe z neznámych príčin nepokračuje. Po parku zostala pre obyvateľov pod oknami obytných blokov len betónová plocha, ku ktorej sa mesto nevyjadruje, ale pri stavbách typu Aupark a Amfiteater sa veľmi radi medializujú. Tu je aj typická ukážka, aký má "citlivý" vzťah projektant k okolitej zástavbe. podla mna taketo stvaby by sa mali rusit a odstranovat stavba na solinkach...no tak ta nam tu strasi uz dobrych 20 rokov..(zevraj to mal byt prior) no tym by som to nenazyval..urcite nie..skor miesto pre samovrahov a male deti co radi skacu do hlbky. Nedavno to bolo o tomto projekte napisane v zilinskom vecerniku... never ending story mi to tak pripada..solinky juh...co tam uz vymyslis..domky uz su, ci sa to bude dalej tym smerom rozvijat to mozeme len hadat..dufam, ze tade pojde aj ta cesta co mala ist vlastne popred solinky juh...lebo v tom meste budu naozaj zapchy ![]() a este taka ceresnicka na jahode ![]() ...na stranke zilinskeho vecerniku bolo hlasovanie: ci postavit aupark alebo nie 53,7 % bolo ZA 46,3 % bolo PROTI + komenty tak nech sa to uz dostavia !!! sak je tu hadam nejaka ta DEMOKRACIA ci??
|
|
|
#393 |
|
Registered User
|
ma niekto nejake informacie preco je pozastavena vystavba Polyfunkčného domu na POĽNÁ ulici co stavia SSIM ??
|
|
#394 |
|
:-)
|
Borik
pri ceste v Žiline sa mi naskytol jeden zaujimavy pohlad..a kedze som mala len mobil, fotka je trochu nekvalitna...
![]() za co sa dopredu ospravedlnujem
|
|
#395 | |
|
Registered User
|
Quote:
![]() ...az na niektorych: harmana a spol.
|
|
|
#396 |
|
Registered User
|
zdroj: KASTOR
priebeh výstavby: zilina-gallery BYTOVÝ KOMPLEX KASTOR tvoria štyri samostatne stojace bytové domy Hlavnou funkčnou náplňou každého objektu je bývanie v 287 bytoch s rôznym dispozičným riešením a v rôznych veľkostných kategóriách. Okrem funkcie bývania sa na 1. podlaží všetkých domov nachádzajú pivnice a garáže.Statická doprava je riešená ďalšími parkovacími miestami na teréne v počte 217 státí/boxov. CHARAKTERISTIKA OBJEKTOV Bytové domy sú 6 podlažné, na 1. nadzemnom podlaží sú situované garáže a pivnice a odovzdávacia stanica tepla, samostatná pre každý dom. Byty s rôznym dispozičným riešením sú v rôznych veľkostných kategóriách (1 až 4 izbové), prevažnú väčšinu bytov tvoria byty stredných veľkostných kategórií. Použitý nosný systém je monolitický železobetónový skelet, obvodový plášť je tehlový murovaný, kompletne zateplený, priečky sú murované. Okná sú plastové 5 komorové so štrbinovým vetraním. Každý byt má samostatné meranie tepla, vody a teplej úžitkovej vody. Vybavenie bytov predstavuje vyšší štandard. Pre každú bytovú jednotku sú navrhnuté ilustrtívne komponenty zariadenia v štandartnej výbave - WC kombi, bidet, umývadlo, vaňa, alternatívne sprchový kút a vodovodné batérie. Dominantným architektonickým prvkom domov sú balkóny a loggie, farebne odlíšené od ostatnej fasády. Na najvyššom, 6. nadzemnom podlaží sú situované terasy. ČASOVÝ PLÁN VÝSTAVBY Obytný súbor je realizovaný v dvoch etapách. 1. etapa bola ukončená v marci 2007 vybudovaním bytového domu D, ktorý dnes poskytuje užívateľom pohodlné bývanie v 80-tich bytových jednotkách. Vo februári tohto roku začala výstavba druhej etapy, ktorá dobudovaním obytných blokov A, B, C nadviaže na doterajšiu úspešnú realizáciu a poskytne záujemcom ďalšie zaujímavé alternatívy bývania. Celý obytný súbor bude dobudovaný v roku 2009. ![]() ![]() ![]() * BLOK D je uz postaveny a pre niektorych bohuzial aj predany..
|
|
#397 |
|
Registered User
|
update
12.5. 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pavilóny Žilinskej univerzity ![]()
|
|
|
|
|
#398 |
|
Registered User
Likes (Received): 40
|
Brezo,potom ta poprosim,ked bude nejaky vyraznejsi progres na juznej alebo vychodnej tribune stadiona,a budes mat nahodou cestu okolo,zopar foteciek pre mna.Diky moc.
Kludne aj mobilom.
..dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou...To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať...Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať..." SLOVAK CITIES - - S L O V E N S K É M E S T Á - |
|
|
|
|
#399 |
|
.:junglist : and . AFOL:.
Likes (Received): 16
|
ak sa niekomu chce, tak moze sem prasknut nejake info o europalace2 z enviroportalu.
|
|
#400 |
|
Registered User
|
slovo vyslisane
Eurapalace 2 ako to nazyvaju...ono je to vlastne iba pristavba obchodneho centra
vie sa o nej uz dost dlho a niektore podorysy su aj na EUROPALACE (ZDROJ: EUROPALACE) dalsie info: ENVIROPORTAL zaciatok vystavby: oktober 2008 koniec vystavby: december 2009 ![]() ![]() miesto buducej stavby a vidno aj diery co su v EUROPALACE 1 (prechod medzi celkami) [vlavo na fotke] ![]() situacia ![]() * ak nieco chyba tak povedzte editujem to ![]() btw: to brezo: VERY NICE PHOTOS, THX
my panoramio.com Last edited by johnnyy; May 13th, 2008 at 10:07 PM. |
|
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | Rate This Thread |
|
|